Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5774710 Napisano: 18.11.2013 15:09:15 w Konkursowiczki w ciąży
doris1 napisał(a):

dziękuję emotka
Moja starsza córka ma 7 lat, nie odchodzi od Małego na krok.

U Was jak ze starszakami???

U mnie też jest 7 lat różnicy i tak samo emotka
Mam wielkiego pomocnika - przy wszystkim mi pomoże - no może poza zmianą pieluchy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5774347 Napisano: 17.11.2013 22:44:38 w Kupię...
kupię wonderbook - pełen zestaw z kamerą i move, ale bez konsoli
Ciastoliny - zestawy, jak i same ciastoliny
lego
zabawki niemowlęce
( mogę wymienić lub kupić)
furby
Propozycję wraz z ceną prosze na pw Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5773810 Napisano: 16.11.2013 13:40:54 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

kalisto1986 nie przejmuj się że nie je jak by był głodny to by jadł emotka widocznie ma taki etap który minie emotka Pomyśl że ja mam tak jak Ty tylko ja tak już ciągnę 17 miesięcy i to z 2 diabełkami którzy tak broją że masakra emotka może kiedyś odpoczniemy i się wyśpimy

Nie, ja tym brakiem jedzenia nie przejmuje się się jakoś emotka bardziej chodzi mi o to, że mógłby pojeść, żeby pospać emotka
Ale muszę przyznać, że jak ponarzekałam wciągnął tera 3/4 dużego słoiczka deserku emotka a tyle nie zjadł jeszcze nigdy Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5773794 Napisano: 16.11.2013 12:43:24 w Konkursowiczki w ciąży

keiti78zg nie pomogę dla mnie to jakiś kosmos te stołki emotka

Co do spania u mnie jest tak samo tylko że od początku do dziś młody wstaje po 100 razy w nocy najchętniej w ogóle nie szedł by spać w dzień oczywiście nie śpi emotka u nas młody wcina wszystko co tylko dostanie po za mlekiem

tu nie chodzi tylko o słoiki, bo on jest teraz na nie na wszystko, czy gotowane przeze mnie, czy słoiki emotka
Też ładnie jadł, aż dopominał się. No nic, mam nadzieje, że niedługo odmieni mu się, bo o ile dobrze kojarzę Dominik też miał takie etapy chwilowe.
Mój śpi w dzień, ale zazwyczaj jest to krótko i budzi się dalej zmęczony, chyba, że uśnie na dworze. Wyjątek jest dzisiaj, bo usnął o 10 i spaliśmy razem 2 godziny emotka Teraz szaleje z Domiśkiem Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5773789 Napisano: 16.11.2013 12:34:29 w Konkursowiczki w ciąży
abodak napisał(a):

kali az sie boje ze u mnie tez tak bedzie emotka
na razie odpukac spi ale juz nie ma ochoty lezec,lubi byc noszony emotka a co do jedzenia-probowalas te kaszki nestle,takie gotowe do picia,w kartonikach?Pamietam ze Domis innymi pluł a te mu smakowaly

Ja nie daję takich kaszek, tam w środku sama świństwa emotka
Tu nie chodzi, że mu nie smakuje, bo on pluje wszystkim, nawet ulubionymi rzeczami. Wcześniej pięknie jadł kaszki, które ja kupuje, deserki, obiadki pił soczki, a teraz nic. Domiś próbował mu dać banana, którego też bardzo lubi, to zjadł może ociupinkę i zaczął pluć.
Jedynie wczoraj wieczorem zabrał Dominikowi kawałek jabłka i sobie ssał. Często dzieci nie jedzą jak idą ząbki, więc nie martwie się, tylko, żeby spał, bo serio jestem na wykończeniu już. Dobrze, że jak mąż jest w domu to on w dzień mi przy nim pomaga, a jak nie ma go to Domiś, bo bym już całkiem jak zoombi wyglądała.
Teraz i tak jak mały siedzi jest lepiej,bo cokolwiek mogę zrobić w domu, a wcześniej to było dosłownie niemożliwe. Teraz sadzam go na podłodze i on się bawi, a jak mu się znudzi to podróżuje po całym pokoju, tylko trzeba uważam, bo łapie się czego się da i próbuje wstawać Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5773747 Napisano: 16.11.2013 09:33:31 w Konkursowiczki w ciąży

agusia147 napisał(a):

Młoda od paru dni mi się rozgadała, cieszy się przy tym na całego, a do tego przesypia mi całe noce - od 23 do 8 rano! Normalnie aniołek emotka

Kamsio też postępy robi, tańczy, śpiewa, coraz więcej gada, dokazuje, czasem się stawia, ślicznie wcina sam - już się nawet nie brudzi emotka

Ty to masz szczęście do tych dzieciaków emotka ja nie przespałam jeszcze ani 1 nocy emotka

Ja też zazdroszcze, u mnie jest coraz gorzej, zamiast lepiej emotka mały potrafi się budzić co 1,5 godziny - czyli nawet dobrze nie zasnę a on się budzi, albo np budzi się o północy i do 4 rano chce się bawić, a o 7 znowu pobudka już na całego emotka
Do tego od jakiegoś czasu nie chce jeść nic poza mleczkiem - jak mu daję cokolwiek to z radością pluje emotka Czyli opcja kaszki manny na noc odpada. Jak mu daje nawet przez sen to skubaniec nabiera do buzi i pluje emotka
Lekarka mówiła, że to raczej ząbki dają sie we znaki - tylko ile one mogą biednego męczyć ?

Katrin22 a może zamiast tradycyjnej tablicy to farba tablicowa i zrobione takie kawałki ala tablicy na ścianie ? Ja właśnie myślę, żeby chłopcom zrobić w pokoju pasy tablicy i pasy farby na magnesy Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5773108 Napisano: 15.11.2013 01:28:05 w Biedronka
Jak tu wesoło emotka

wiesz nke niektórzy zamiast ślęczeć bezczynnie przy ekranie i topić się w smrodku bezczynności i własnej niemocy, wolą napisać kilka haseł, pobawić się, a czasem nawet sprawić sobie coś na co nie mogą pozwolić sobie na codzień. Oczywiście, każdy może to nazwać jak chce - Ty nazywasz takie osoby "piraniami" - no bo w końcu wyrywają coś, co nie jest ich, a co należy się przypadkowemu klientowi ( no bo, ktoś kto gra w konkursy nie kupuje nic emotka ), a my możemy nazwać Ciebie ... np takim małym ogrem, który zielenieje na myśl, że ktoś robi coś lepiej niż on emotka
Cóż, każdy ma prawo do swoich przemyśleń ...

Ale muszę Ci przyznać, oświeciłeś producenta emotka A on biedny myślał, że tak dużą sprzedaż w okresie promocji zawdzięcza przypadkowemu Kowalskiemu Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5771260 Napisano: 12.11.2013 15:57:16 w Połączenia nieodebrane
Kto to może być 468581584 ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5770997 Napisano: 12.11.2013 12:17:17 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

nie mam pojęcia, kupowałam zawsze na allegro po 11-13zł/szt (w zależnosci od rodzaju kaszki)

tak ceny na allegro znam, ale ja nie chce kupować hurtem, więc licząc dodatkowo koszty wysyłki to za bardzo mi się to nie kalkuluje, a z Niemiec może mi kolega przywieźć jak będzie jechał do Pl Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5770977 Napisano: 12.11.2013 11:37:51 w PLAGIATY
izak1000 napisał(a):

a pamiętacie hasełko "dodaj do ulubionych: - wygrywało wszedzie i dla wszystkich i nikt nie robił z tego wielkiego problemu..było - minęło i tak samo bedzie z każdym plagiatem...chociaż w tym obecnym przypadku jest to raczej "przerobiony plagiat" bo kilka wersow nawet fajnych jest dodanych..

dodaj do ulubionych prawnie nie jest plagiatem, więc kradzież czyjegoś autorskiego hasła jest czymś całkowicie innym Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5770960 Napisano: 12.11.2013 11:24:35 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

ktoś mnie wołał?:P
kali, nie znam innych bezcukrowych niż holle i nominal - tylko te młody jadał, nie wiem czy coś się pojawiło nowego takiego bo my już od dawna całkowicie bezkaszkowi

tylko tyle, czy coś jeszcze ? emotka

A orientujesz się jaka cena tych kaszek jest w Niemczech ?
Ja kupuje u sienie w sklepie ze zdrową żywnością i płacę średnio 16 zł i tak myśle, czy nie lepiej w Niemczech Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5770842 Napisano: 12.11.2013 01:14:32 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

O widzisz, ja nie czytałam składu polskich kaszek "bez cukru", jak widać, też ściemniają.

Ja Ci polecam zrobić kaszkę kukurydzianą/ mannę i dodać potem MM, będzie bez cukru emotka

Dopiszę jeszcze, że warto czytać składy i nie sugerować się nazwą i reklamą

No właśnie taki mam plan zrobić na noc, bo powoli mam dosyć ciągłej pobudki w nocy, a kaszka przenna wydłuża czas spania Bartusia aż średnio o 30 - 40 minut ( jak w zegarku emotka )

Składy przede wszystkim, tak jako ciekawostkę proponuje poczytać skład znanych śmietan - koło śmietany to raczej nie stało emotka (pilos lidlowa, jest prawdziwą śmietaną), tak samo jogurtów naturalnych.
Mój mąż śmiał się ze mnie, aż mu nie pokazałam kilka ciekawostek ( pisze to leżąc w łóżku, i uciszając męża, żeby ciszej wstawiał chleb do pieczenia emotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5770834 Napisano: 12.11.2013 00:02:07 w Konkursowiczki w ciąży
et1978 danonki przez samego producenta są zalecane o ile dobrze pamiętam od 3 roku życia, ja nawet mojemu 7 latkowi z którym popełniłam duużo błędów żywieniowych, małymi kroczkami staram się eliminować serki z tym składem i zastąpić serkami chociaż z odrobine lepszym składem. 10 miesięczniakowi nigdy w życiu bym tego świństwa nie podała, nie wspomnę już o 5 miesięcznym dziecku nie licząc kubeczka pełnego cukru, to dodając kolejny cukier z soku emotka

katrin22 no właśnie w deserku jest jogurt naturalny, a wszędzie widzę, że polecają od 10 miesiąca. Podgadam moją lekarkę, może faktycznie jeszcze trochę i będę mogła mu dawać naturalny jogurt - chociaż na razie to on je jak mały wróbelek emotka
Jeśli chodzi o bobovitę i hipp bo też są "bez cukru" za to są słodzone innym świństwem i do tego mają tak "bogaty" skład, że strach się bać

Nie daje mojemu mm, ale kaszkę mleczną tak i też już zastanawiałam się czy nie kupić jakiegoś mm tylko do kaszki ( z mlekiem mamy kaszki w większości wychodzą wodniste, bo jest tłuste), a wtedy chyba jest większe pole do popisu

No masakra z tymi produktami dla dzieci, jeśli ktoś poczyta skład to można doznać niezłego szoku emotka Miałam sama gotować większość, ale jak na razie kilka razy ugotowałam i odpuściłam, bo mały baardzo mało zjada, zazwyczaj nawet pół małego słoika nie zje dlatego na razie kupuje, ale czytając składy ( już raz popełniłam błąd, a to na serio wychodzi dopiero po długim czasie) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5770809 Napisano: 11.11.2013 22:14:37 w Konkursowiczki w ciąży
Oj tak, kminek jest świetny na kolki. Wystarczy jak mama zje kilka ziarenek.

Dalej pomęcze o składy itp emotka
wiecie, które kaszki poza holle i nominal są bez cukrów ( nie dosładzane) ? emotka

Diaaanek do tablicy przywołuje Cię emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5770688 Napisano: 11.11.2013 18:19:52 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny od jakiego wieku można podawać dzieciom jogurty naturalne ? Tak zastanowiło mnie, gdy małż kupił małemu deserek z jogurcikiem ...
A może ma któraś w domu ten jogurcik nestle i może podać mi skład, bo szukam i cos nie mogę w necie znaleźć

edit: jednak znalazłam skład może kogoś zainteresuje pełne mleko, sacharoza, jagody (2,2%), skrobia modyfikowana, białko serwatkowe, pektyna, kwas mlekowy, kultury bakterii jogurtowych, naturalny aromat jagody

i dodatkowo znalazłam info, że słodzone fruktozą, to dalej podtrzymuje pytanie o jogurty naturalne normalne, lub te z mleka koziego Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5770382 Napisano: 10.11.2013 23:22:42 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

https://www.faceb...hp?v=467565626691404 cos miłego:))

u nas ropka poszla precz:) pogoda pod psem:) byle do wiosny:)

cudowne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5769981 Napisano: 09.11.2013 22:47:47 w PLAGIATY
koniczynka123 napisał(a):

mia napisał(a):

Znaczy są dwie opcje: albo te osoby konfabulują mocno, albo... dają publiczne przyzwolenie na plagiat.
Jeśli to drugie, to życzę im serdecznie, żeby zobaczyły jak ich hasło wygrywa samochód, a nie nędzny bon za 100 zł, i to dopiero będzie śmiechu warte! emotka emotka

To nie jest takie proste ze zgłaszaniem plagiatu.
W 2006 roku w pewnym konkursie wygrałam główną nagrodę. Podpisałam dokumenty(mam kopie)z wpisaną treścią zwycięskiego hasła-hasło zostało opublikowane w necie.
2 lata temu moje hasło (spisane kropka w kropkę) wygrało główną w innym konkursie. Oczywiście od razu napisałam do organizatora, że hasło zostało przeze mnie napisane i zrzekłam się praw do niego na rzecz sponsora więc mogą mieć problemy. Organizator podzwonił do prawników, do plagiatora(który stwierdził, że to ja go slagiatowałam emotka ) i powiedział, że jako pocieszenie prześlą mi jakieś badziewia warte 100 zł. Auta odbierać nie będą bo hasła i tak nie mieli zamiaru nigdzie wykorzystywać emotka Wkurzyło mnie chamskie zachowanie plagiatora wiec napisałam do rzecznika rejonowego, pytałam prawnika i usłyszałam, że to mała szkodliwość społeczna i szkoda moich nerwów.
Poza tym 4x w życiu nas okradziono i bezsilność organów ścigania(stres związany z wizytami policji)zadecydowała, że sobie odpuściłam.
Też jestem za tym aby publikowano zwycięskie hasła-wiem, z czym przegrywam, wtedy przegrałam z własnym hasłem emotka

walczyłam w sądzie w 4 sprawach (poza konkursowych) , na każdym kroku słyszałam, że nie warto, nie ma szans, "z nimi nie wygrasz" - wszystkie sprawy wygrałam, dlatego nie wierzę już w takie rady, czy to od prawnika, czy nawet od prezydenta. Jeśli jest złamane prawo, niesprawiedliwość itp to trzeba walczyć, a nie zakrywać się starymi "nie ma szans" emotka Stres zawsze jest - ja żyłam w stresie kilka lat, ale słodycz wygranej i świadomość, że wbrew wszystkiemu wygrało się jest najlepszą nagrodą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5769069 Napisano: 08.11.2013 10:54:52 w Paragony
mam paragony z bobovity proszę o KONKRETNE propozycję na pw Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5768896 Napisano: 07.11.2013 23:31:37 w Pomoc potrzebującym!
Jeśli jest ktoś z Warszawy i okolic i ma ochotę pomóc Klemensi, zapraszam na XXV BIEG NIEPODLEGŁOŚCI W WARSZAWIE - potruchtać, przemaszerować lub po prostu być
więcej info tutaj http://pomagamykl...ementynki-czyli.html Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5768458 Napisano: 07.11.2013 14:19:17 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

piszę, że zauważyłam, właśnie to zmęczenie i brak czasu i się odezwać boję emotka

emotka
madziamck napisał(a):

czy któraś może się wypowiedzieć na temat tego wózka? http://www.babydesign.eu/produkt/id/65
oglądaliśmy go z mężem w Smyku i przypadł nam do gustu, ale jakoś mało słyszałam o tej firmie i szukam opinii
pomożecie?

ja samego wózka nie znam, ale miałam spacerówkę tej firmy przy Domisiu i średnio nam się sprawdziła - tzn szału nie było. Teraz mamy od nich fotelik do karmienia i jest baaardzo zadowolona.

Wyświetl w wątku >>
0 0