Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5887825 Napisano: 12.07.2014 00:34:57 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

turli napisał(a):

jackk76 napisał(a):

Wkurza mnie, że żona bez uprzedzenia postawiła pufę w przedpokoju i idąc jak zwykle po piwo do lodówki wpadłem na nią. Palec mnie napierdz...a, do tego mało zębów nie wybiłem.
Całe szczęście, że nie stało się to w drodze powrotnej, bo jeszcze ostatnie piwo bym wylał emotka

emotka

i to jest pozytywne myślenie emotka

emotka emotka emotka

emotka emotka emotka
od razu przypomniałam sobie dzisiejszą sytuację z leroy merlin. Mamuśka (czyli ja) wpadła na dział ogrodniczy z błyskiem w oku jaki wywołuje jubiler u innych kobiet
emotka Starszy syn chodził przy mnie i wszytkiego musiał dotknąć. W pewnym momencie pyta się "co to ?" - mechanicznie odpowiedziała łapka na myszy i chwile później trzask i śmiech syna. Oczywiście musiał sprawdzić jak to działa na własnym palcu, mimo,że paluch bolał śmiał się, że już jest za duży na taką ciekawość i go pokarało. Sama jego mina, że tak się naciął "jak dziecko" była tak komiczna, że kulaliśmy się do kas ze śmiechu Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5887567 Napisano: 11.07.2014 17:52:46 w Rossmann
Dobrze kojarzę,że dzisiaj mają być wyniki "a ja rossne i rossne" ?
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5887080 Napisano: 11.07.2014 01:15:19 w Wkurza mnie...
magnus napisał(a):

marzenier napisał(a):

dolly napisał(a):

barcza napisał(a):

wiem ale mój kolega wynajmowal mieszkania było przez 3 lata Ok ale tamci się wyprowadzili i wynajął mieszkanie samotna bidulka około 50 lat umowa na 6 miesięcy i słuchajcie kobitka przestała płacić i nie dała się wyprowadzić umowa notarialna na wynajem kaucja tez zadłużenie ogromne szok i uwaga 2 lata z nia walczył żeby się wyniosła policja nic nie pomoże bo siłą nie może dopiero odciął prąd wodę i się wyniosła kosztów nie odzyskała 2 lata nie płacenia musiał zapłacić facetka nic nie ma nie ma z czego sciągać szok. Teraz tylko wynajmuje znajomym znajomych

co Ty mowisz? masakra. Cos kiedys bylo w tv o takich akcjach, ale nie bardzo pamietam o co dokladnei chodzilo, ale zeby z wlasnego mieszkania nie moc lokatorow wyrzucic z policja to dla mnie chore jakies emotka

było było
ja pamiętam
koleś nie mógł się doprosić o pieniądze ładnych pare lat chyba
chodził,stukał,pukał wszędzie
nie da rady - mówili wszyscy
a lokatora wyrzucić nie mógł na chama,no chyba UWAGA - że mu zapewni lokal zastępczy
Tak jakoś kulawo prawo działa i niestety stoi bardziej za lokatorami niż właścicielami
ogólnie - strach chatę wynajmować

Dlatego NIGDY nie trzeba meldować najemcy, wtedy w przypadku rozwiązania Umowy lokalem zastpczym czy miejscem gdzie ma przebywać jest jego adres zameldowania. Nie wyrzucasz na bruk tylko do Jego lokum. W umowie trzeba zaznaczyć zgdodnie z dowodem osobistym adres zameldowania. Innym rozwiązaniem jest lokal zastępczy w postaci Hotelu, wynajmujesz na 30 dni i wskazujesz jako miejsce dalszego pobytu. Dalej martwi się sam. To są przypadki skrajne ale tak czy siak Umowę trzeba wypowiedzieć pisemnie za wypowiedzeniem lub w trybie natychmiastowym , jeśli złamane zostały warunki umowy.

A podstawą wynajmu jest dobrze sporządzona Umowa i najlepiej zgłoszona do US.

Niestety nie ma tutaj nic do rzeczy adres zameldowania emotka
Ja mówię tutaj z własnego przykładu i to jako lokator (niezameldowany) różnica tylko w tym,że mieszkanie nie było od prywatnego właściciela. Jednak ktoś przekroczył swoje uprawnienia i tylko dzięki temu, że prawo jest jakie jest mieliśmy szanse walczyć. Sprawe oczywiście wygraliśmy w sądzie,( urząd miasta jako główny właściciel, również zauważył w końcu co się działo), ale to przez co przeszliśmy to nasze.
Zameldowanie w tej chwili to tylko formalność, która tak na prawde nie znaczy dużo. Wystarczy to, że dana osoba weszla w posiadanie mieszkania, a tak się dzieje, gdy przekazujemy np klucze do lokalu. To prawo miało chronić co po części robi, ale jednocześnie jest w nim za dużo luk i to jest wykorzystywane.
W tej chwili tak na prawdę nawet, gdy przyjmujemy do siebie jakiegoś gościa na kilka dni,dajemy mu klucze itp jesli nie będzie chciał się on wynieść, nie usuniemy go z lokalu bez sądu.

U mnie w mieście była taka sytuacja, że najemca mieszkania prywatnego nie chciał się wynieść, właściciel zaplanował wymiane okien i drzwi na okres zimowy, oczywiście powiadomił o tym najemce. Ten wpuścił ekipe do domu, fachowcy wymontowali okna i drzwi i zapowiedzieli że z nowymi pojawią się za kilka dni emotka I tak pozbył się właściciel lokatora emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5887058 Napisano: 10.07.2014 23:28:49 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

barcza napisał(a):

wiem ale mój kolega wynajmowal mieszkania było przez 3 lata Ok ale tamci się wyprowadzili i wynajął mieszkanie samotna bidulka około 50 lat umowa na 6 miesięcy i słuchajcie kobitka przestała płacić i nie dała się wyprowadzić umowa notarialna na wynajem kaucja tez zadłużenie ogromne szok i uwaga 2 lata z nia walczył żeby się wyniosła policja nic nie pomoże bo siłą nie może dopiero odciął prąd wodę i się wyniosła kosztów nie odzyskała 2 lata nie płacenia musiał zapłacić facetka nic nie ma nie ma z czego sciągać szok. Teraz tylko wynajmuje znajomym znajomych

co Ty mowisz? masakra. Cos kiedys bylo w tv o takich akcjach, ale nie bardzo pamietam o co dokladnei chodzilo, ale zeby z wlasnego mieszkania nie moc lokatorow wyrzucic z policja to dla mnie chore jakies emotka

Niestety, a czasem stety to jest prawda. Mimo zakończonej umowy jeśli ktoś nie chce się wyprowadzić niestety może go do tego zmusić tylko sąd. Dodatkowo jeśli dana osoba kwalifikuje się do lokalu np socjalnego, właściciel mieszkania może zostać zmuszony do wskazania takiego.
Z jednej strony to chroni lokatorów, gdy zaczyna się dziać samowolka właściciela (do niego zalicza się też spółdzielnia, zarząd ) z drugiej strony prawo powinno rozdzielać własność prywatną Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5886800 Napisano: 10.07.2014 17:12:01 w Paragony
również nadal szukam palette hebe kupię ;ub sprzedam/zamienie wygrany nr Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5885690 Napisano: 08.07.2014 23:26:07 w Sport
Magda marudzisz emotka Ja tam od początku mówiłam, że Niemcy wygrają ten mundial emotka
Nie to,żebym im jakoś kibicowała, ale lubie wkurzać męża emotka a zawodowo się wkurza, jak co mecz powtarzam "a nie mówiłam" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5885322 Napisano: 08.07.2014 12:45:00 w Paragony
również kupie paragon palette hebe emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5885306 Napisano: 08.07.2014 12:31:02 w Informują
palette z aparatami z 2.06 nr 618690437 Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5885264 Napisano: 08.07.2014 11:29:51 w Carrefour konkursy
joan napisał(a):

Się nie śmiejcie, przecież już po dziewiątej! Ależ nas trzymają w niepewności emotka

tym razem do maszyny losującej muszą wejść zgłoszenia z sms i meili, więc trochę im to zajmie + ostatnio stosują taktykę "przytrzymamy ich kilka dni, może uwierzą,że czytamy" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5884033 Napisano: 04.07.2014 15:18:34 w Informują
coca-cola tablety z Reala (Szczecin) nr 566540729 Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5883418 Napisano: 03.07.2014 11:22:38 w Wkurza mnie...
I dlatego mój syn jest uczony od początku, że w domu sprząta i gotuje każdy bez względu na płeć (uczonny praktycznie, nie tylko teoretycznie emotka )

Ale całe szczęście mój w domu to "złota rączka", gorzej tylko, że zazwyczaj nie ma czasu (i kasy) i tak wszystko leży rozgrzebane, i leży i leży ...
Ale może w tym roku doczekam się w końcu pokoju dla dzieciaków emotka

dalej wkurza mnie pogoda, kilka dni ciepła, a później znowu deszcze wrr emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5882823 Napisano: 02.07.2014 00:14:15 w Wkurza mnie...
asiam niech sobie będzie bezradny, niech się drze, ale niech cudaczek na to zareaguje, żeby chociaz po fakcie pomyślał nad tym co zrobił. Dostając przyzwolenie na takie zachowanie na pewno nie zmieni się.

Wkurza mnie pogoda emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5882814 Napisano: 01.07.2014 23:59:22 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

monikar napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurzyłam się dziś rano na mojego ojca emotka Jechaliśmy razem autem do pracy,nagle on się zagapił i lekko stuknął w auto innej pani.Okazało się,że zapomniał z domu dowodu rejestracyjnego pojazdu i prawa jazdy.Wrócił do samochodu i zaczął się na mnie wydzierać,że zamiast mu jakoś pomóc....słucham muzyki na mp3 emotka Ale jak go spytałam, na czym ta pomoc miałaby polegać, to nie wiedział emotka Miał pretensje,że jeszcze nie zadzwoniłam do swojej siostry, która była już w biurze (pracujemy w rodzinnej firmie)i nie powiedziałam jej,że ma odwołać klientów, którzy mieli być za godzinę na konsultacjach.A skąd ja niby miałam wiedzieć,że on sobie życzy coś odwoływać, skoro kazał mi siedzieć w samochodzie i się nie odzywać, a potem miał pretensje,że nie nie jestem pomocna i mnie jeszcze zwyzywał emotka

Mój by jeszcze dodał, że ta stłuczka to moja wina bo rozpraszała go muzyka, której słuchałam na mp3 emotka

no to mojego ojca rozprasza jak mam trochę splątane kabelki od słuchawek emotka

kurde Kaśka weź Ty w końcu zrób pożytek z tego imienia ( wiesz Kaśki to jędze emotka ). Jakby ojciec mi zrobił taką akcje, w życiu bym nie siedziała na tyłku w jego aucie, tylko bym trzepneła drzwiami i zobaczyłby mnie dopiero w pracy emotka
Do czasu, aż się nie postawisz zawsze tak będzie i nic się nie zmieni ! Ja coś o tym wiem, zawsze sie stawiałam, ale starałam delikatnie, jednak jak miarka się przebrała, był huk, pioruny i .... od tego czasu jest zmiana o 100 % emotka
Jesteś dorosłą, mądrą kobietą, a dajesz się poniżać swojej rodzinie, że, aż czasem mam ochote trzepnąć się w głowe (chociaż wirtualnie emotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5882067 Napisano: 30.06.2014 16:41:20 w Informują
aurorcia napisał(a):

Graf z piłkami Coca-Cola MarcPol

smsy, czy telefon ?

Ludzie piszcie sposób informowania, nr i jeśli nagrody dzienne to z jakich dni to jest istotna wiadomość emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5881498 Napisano: 28.06.2014 17:13:27 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

A jak sprawdzić kiedy dokładnie mi się kończy? Czy jak zadzwonię do ZUSU to mi udzielą takiej informacji?

tak udzielą. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5881414 Napisano: 28.06.2014 11:13:48 w Wkurza mnie...
masza napisał(a):

lusienka napisał(a):

mikki85 napisał(a):

ktosiek, najpierw mail o porządnej nagrodzie, potem drugi z inną, w końcu jeszcze jedno sprostowanie

no to dzwonię i słyszę, że... dziecko nie tak dawno wygrało, więc powinno mu wystarczyć

to "nie tak dawno" to 12 miesięcy albo i więcej

więc wkurza mnie taka "reglamentacja" nagród

albo się coś zrobiło super, albo do kitu i nie podlega to czyjemuś widzimisię

najgorsze, że tłumacz potem dziecku, że ma inną nagrodę, bo komuś się... odwidziało

więc każdy by się chyba wkurzył

kiora już przegina ma maksa emotka

Masz rację,nie wyobrażam sobie gdyby mój synek wygrał coś wartościowego i potem miałabym mu powiedzieć,że jednak nagrody nie dostanie!!!! Skoro ma talent i został doceniony to nieważne ile razy już wygrał,a poza tym moim zdaniem to jest złamanie regulaminu ze strony organizatora,bo jeśli się spełni wszystkie warunki,BAAAA i dostanie się powiadomienie o wygranej to nie można od tak zmieniać sobie zdania....szkoda że nie nagrałaś tej rozmowy,to miałabyś dowód do reklamacji

kiora nie od dzis robi takie cyrki, niestety są bezkarni:(

Nie rozumiem jak mogą być bezkarni emotka Skoro jest meil z potwierdzeniem nagrody, trzeba powołać się na przyrzeczenie nagrody (fakt szkoda, że nie było to publiczne) i robić szum. Ich to nie rusza to napisać do sponsora i zgłosić się do rzecznika praw konsumenta.

Wkurza mnie pogoda, takie miałam plany, tyle miałam dzisiaj zrobić na działce, a tu du.. znaczy się deszcz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5881271 Napisano: 27.06.2014 20:25:35 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Agusia jest tak jak napisała dolly L4 powinno być wystawione od razu po macierzyńskim

Czyli bez żadnej przerwy? A jeśli macierzyńskie kończy się jakoś 7-8 lipca a L4 będzie wystawione 2 lipca to ZUS będzie robił jakieś problemy?

za dni bez L4 będziesz musiała normalnie odprowadzić zus i co tam jeszcze się płaci.
No nie wiem, teoretycznie L4 będzie leciało od 7-8 praktycznie powinnaś wtedy z tych ostatnich dni zrezygnować z macierzyńskiego - w końcu możesz go przerwać w każdej chwili Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5881221 Napisano: 27.06.2014 18:18:02 w Konkursowiczki w ciąży
Agusia jest tak jak napisała dolly L4 powinno być wystawione od razu po macierzyńskim Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5881125 Napisano: 27.06.2014 15:05:08 w Kaufland konkursy
Anonima napisał(a):

krynio napisał(a):

Anonima napisał(a):

moja mama w Łodzi pytala kasjerki i jej powiedziala ze nie wydaja reszty emotka

U mnie też nie wszystkie wiedziały, ale po sprawdzeniu wydawały resztę

sprawdzeniu? bo ja mam jeszcze te czerwone bony, jest regulamin odnosnie bonow, ale nie wiem czy tez te stare sie zalapuja emotka

ze starych nie ma możliwości wydawania reszty, tylko nowe mają taką opcję Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5880875 Napisano: 26.06.2014 23:30:52 w Kaufland konkursy
joan napisał(a):

mahuska napisał(a):

czy ktoś kiedyś dzwonił do TQ jaki sms wygrał...zn jaki kod i czy trzeba odesłać 2 paragony.... edycji z tyloma wygranymi i tyloma błędami w wysyłce smsów nie miałam emotka

Moim zdaniem taka rozmowa, no cóż, to w przypadku Tqg jak bramka samobojcza...

też jestem niestety tego samego zdania emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0