Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
od razu przypomniałam sobie dzisiejszą sytuację z leroy merlin. Mamuśka (czyli ja) wpadła na dział ogrodniczy z błyskiem w oku jaki wywołuje jubiler u innych kobiet
Starszy syn chodził przy mnie i wszytkiego musiał dotknąć. W pewnym momencie pyta się "co to ?" - mechanicznie odpowiedziała łapka na myszy i chwile później trzask i śmiech syna. Oczywiście musiał sprawdzić jak to działa na własnym palcu, mimo,że paluch bolał śmiał się, że już jest za duży na taką ciekawość i go pokarało. Sama jego mina, że tak się naciął "jak dziecko" była tak komiczna, że kulaliśmy się do kas ze śmiechu Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety nie ma tutaj nic do rzeczy adres zameldowania
Ja mówię tutaj z własnego przykładu i to jako lokator (niezameldowany) różnica tylko w tym,że mieszkanie nie było od prywatnego właściciela. Jednak ktoś przekroczył swoje uprawnienia i tylko dzięki temu, że prawo jest jakie jest mieliśmy szanse walczyć. Sprawe oczywiście wygraliśmy w sądzie,( urząd miasta jako główny właściciel, również zauważył w końcu co się działo), ale to przez co przeszliśmy to nasze.
Zameldowanie w tej chwili to tylko formalność, która tak na prawde nie znaczy dużo. Wystarczy to, że dana osoba weszla w posiadanie mieszkania, a tak się dzieje, gdy przekazujemy np klucze do lokalu. To prawo miało chronić co po części robi, ale jednocześnie jest w nim za dużo luk i to jest wykorzystywane.
W tej chwili tak na prawdę nawet, gdy przyjmujemy do siebie jakiegoś gościa na kilka dni,dajemy mu klucze itp jesli nie będzie chciał się on wynieść, nie usuniemy go z lokalu bez sądu.
U mnie w mieście była taka sytuacja, że najemca mieszkania prywatnego nie chciał się wynieść, właściciel zaplanował wymiane okien i drzwi na okres zimowy, oczywiście powiadomił o tym najemce. Ten wpuścił ekipe do domu, fachowcy wymontowali okna i drzwi i zapowiedzieli że z nowymi pojawią się za kilka dni I tak pozbył się właściciel lokatora Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety, a czasem stety to jest prawda. Mimo zakończonej umowy jeśli ktoś nie chce się wyprowadzić niestety może go do tego zmusić tylko sąd. Dodatkowo jeśli dana osoba kwalifikuje się do lokalu np socjalnego, właściciel mieszkania może zostać zmuszony do wskazania takiego.
Z jednej strony to chroni lokatorów, gdy zaczyna się dziać samowolka właściciela (do niego zalicza się też spółdzielnia, zarząd ) z drugiej strony prawo powinno rozdzielać własność prywatną Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie to,żebym im jakoś kibicowała, ale lubie wkurzać męża a zawodowo się wkurza, jak co mecz powtarzam "a nie mówiłam" Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale całe szczęście mój w domu to "złota rączka", gorzej tylko, że zazwyczaj nie ma czasu (i kasy) i tak wszystko leży rozgrzebane, i leży i leży ...
Ale może w tym roku doczekam się w końcu pokoju dla dzieciaków
dalej wkurza mnie pogoda, kilka dni ciepła, a później znowu deszcze wrr Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wkurza mnie pogoda Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kurde Kaśka weź Ty w końcu zrób pożytek z tego imienia ( wiesz Kaśki to jędze ). Jakby ojciec mi zrobił taką akcje, w życiu bym nie siedziała na tyłku w jego aucie, tylko bym trzepneła drzwiami i zobaczyłby mnie dopiero w pracy
Do czasu, aż się nie postawisz zawsze tak będzie i nic się nie zmieni ! Ja coś o tym wiem, zawsze sie stawiałam, ale starałam delikatnie, jednak jak miarka się przebrała, był huk, pioruny i .... od tego czasu jest zmiana o 100 %
Jesteś dorosłą, mądrą kobietą, a dajesz się poniżać swojej rodzinie, że, aż czasem mam ochote trzepnąć się w głowe (chociaż wirtualnie ) Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
smsy, czy telefon ?
Ludzie piszcie sposób informowania, nr i jeśli nagrody dzienne to z jakich dni to jest istotna wiadomość Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wkurza mnie pogoda, takie miałam plany, tyle miałam dzisiaj zrobić na działce, a tu du.. znaczy się deszcz Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No nie wiem, teoretycznie L4 będzie leciało od 7-8 praktycznie powinnaś wtedy z tych ostatnich dni zrezygnować z macierzyńskiego - w końcu możesz go przerwać w każdej chwili Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986