Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7105637 Napisano: 03.07.2023 13:43:10 w WC - rozmowy o wszystkim
Jak WC to WC emotka  Pytanie do osób które mają przydomową oczyszczalnię ścieków. Czy używacie zawieszek do toalety, takich jak bref? Czy przy oczyszczalni lepiej sobie darować? I co polecacie do czyszczenia? Bo rozumiem, że Domestos już odpada? Na razie mam jakiegoś froscha i w sumie nawet jestem zadowolona, ale może jest coś jeszcze? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7105530 Napisano: 03.07.2023 09:38:46 w Wkurza mnie...
vazzz napisał(a):

;) Więc miałam bon do wykorzystania na wszystko a w zamian dostałam taki, którego mogę użyć tylko na wybrane rzeczy! Zrobiłam więc interes życia.

Ktoś pisał jak robić zwrot w adidasie przy płaceniu bonem. Tam po otrzymaniu gotówki musisz po jakimś czasie napisać o zwrot tego bonu i z tego, co dziewczyny pisały to dostawały normalnie wszystko z powrotem.

https://www.e-kon...?strona=515#p7100661 Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7105529 Napisano: 03.07.2023 09:26:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
majonez1992 napisał(a):

To nie wiem skad Ci sie to wzielo zwłaszcza gdy piszesz o tym tak arbitralnym tonem emotka  Nawet na ich stronie jak wół masz infolinie dla konsumentów, masz maile, masz fomularze... Tak, pomagają. Mogę wysłać potem, ale użytkowniczka wyzej potwierdza to co mowie emotka Działają jak niezły straszak emotka  I polecam korzystać bo pomoc jest zupełnie darmowa.

Tak byłam uczona i dalej uważam, że UOKiK zajmuje się tylko praktykami naruszającymi zbiorowe interesy konsumentów. Być może w Twojej sytuacji uokik uznało, że jest to sprawa naruszająca zbiorowe interesy, dlatego jestem bardzo ciekawa i mimo, że mczarna napisała podobnie, to jak możesz to wyślij mi to na PW emotka  

Tutaj fragmenty z raportu pokontrolnego NIK na temat Uokiku (nie będę Ci wklejać jakichś fragmentów ze stron typu money czy business, a na szybko sensownego znalazł tylko to)

"Wszystkie skargi wpływające do Urzędu były analizowane i oceniane pod kątem kompetencji Prezesa UOKiK. W przypadku stwierdzenia, że sprawa przekazana w skardze wskazuje na naruszenie zbiorowych interesów konsumentów Prezes UOKiK podejmował stosowne działania. Gdy oceniono, że skarga ma charakter indywidualny informowano o tym skarżącego. Wybrane do kontroli 25 skarg zostało przeanalizowanych i zasadnie ocenionych przez UOKiK jako skargi indywidualne.""Konsumenci często zwracali się o wsparcie w sprawach indywidualnych do organów działających w interesie publicznym (UOKiK, KNF), które z uwagi na ograniczenia prawne nie mogły udzielić im oczekiwanej pomocy.""W  razie podejrzenia wystąpienia praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów rzecznicy konsumentów przekazywali sprawy do  UOKiK. Urząd podejmował działania tylko w przypadku skarg wskazujących na praktyki naruszające zbiorowe interesy konsumentów. W  pozostałych przypadkach odsyłał konsumentów do  instytucji uprawnionych do  podejmowania działań w  sprawach indywidualnych."

Oczywiście, że masz formularze i infolinię dla konsumentów, bo oni zajmują się sprawami konsumentów;) ale nie w skali indywidualnej. Tam możesz zgłaszać wszystko, ale zgodnie z zakresem kompetencji UOKiK zajmuje się sprawami, które naruszają zbiorowe interesy. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7105519 Napisano: 03.07.2023 08:52:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
majonez1992 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

UOKIK NIE zajmuje się problemami indywidualnych konsumentów emotka  Oni zajmują się praktykami naruszającymi zbiorowe interesy konsumentów, klauzulami niedozwolonymi w umowach i nieuczciwą konkurencją. Pojedyncze sprawy nas, małych żuczków, ich nie interesują, bo nie leżą w ich zakresie obowiązków. Problem z wysyłką nagród najlepiej zgłosić do sponsora albo poszukać jeszcze innego maila do organizatora. Można poprosić ewentualnie o pomoc Rzecznika Praw Konsumenta, ale on też ma tylko ewentualnie możliwość wysyłania pism, ale nie ma żadnych narzędzi, które mogłyby cokolwiek na kimkolwiek wymusić emotka  A jak nic z tego nie podziała to zostaje przedsądowe wezwanie do wydania nagrody, a potem sąd. Ja bym jednak po prostu cierpliwie poczekała, bo prędzej czy później wyślą te wafle emotka

Co ty opowiadasz? Mam ci maila pokazac jak pomogl mi POJEDYNCZO odzyskac kase z fejkowego internetowego sklepu? Co ty wymyslasz w ogole?

A chętnie zobaczę:) Możesz mi to wysłać na PW? do dzisiaj byłam pewna, że w indywidualnej sprawie nic nie zrobią. Jak wprowadzam w błąd to przepraszam:) Wyświetl w wątku >>
1 atyde25 0

zielonaszpilka

#7105499 Napisano: 03.07.2023 02:20:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
majonez1992 napisał(a):

Jak nie dotrze nagroda do srody postrasze ich UOKiK.... Moze wtedy coś ruszy emotka

UOKiK to nie ten kierunek. Oni ni zajmują się problemami indywidualnych konsumentów.

wlasciwie konkurs byl dla induwidualnych konsumentow wlasnie, wiec nie widze przeszkod by to zglosic;)

UOKIK NIE zajmuje się problemami indywidualnych konsumentów emotka  Oni zajmują się praktykami naruszającymi zbiorowe interesy konsumentów, klauzulami niedozwolonymi w umowach i nieuczciwą konkurencją. Pojedyncze sprawy nas, małych żuczków, ich nie interesują, bo nie leżą w ich zakresie obowiązków. Problem z wysyłką nagród najlepiej zgłosić do sponsora albo poszukać jeszcze innego maila do organizatora. Można poprosić ewentualnie o pomoc Rzecznika Praw Konsumenta, ale on też ma tylko ewentualnie możliwość wysyłania pism, ale nie ma żadnych narzędzi, które mogłyby cokolwiek na kimkolwiek wymusić emotka  A jak nic z tego nie podziała to zostaje przedsądowe wezwanie do wydania nagrody, a potem sąd. Ja bym jednak po prostu cierpliwie poczekała, bo prędzej czy później wyślą te wafle emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7105480 Napisano: 02.07.2023 22:20:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pioge7 napisał(a):

androm napisał(a):

pigryszelm napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Trysha napisał(a):

Czy ktoś jeszcze czeka na wafelki z konkursu familijne?

Czekam x3

Moja córka też nadal czeka

to piszcie do nich, te paczki były bez wcześniejszego powiadomienia czy sms, jak kurier Was nie zastał to zwrócił, a Wy czekacie

Ja już pisze z nimi od początku czerwca i stale jedno i to samo .. wyślą do końca czerwca. 
Nawet napisałem im że złamali swój regulamin co mówi że wysyłka do 30 dni roboczych od wypełnienia formularza... 

Jak nie dotrze nagroda do srody postrasze ich UOKiK.... Moze wtedy coś ruszy emotka

UOKiK to nie ten kierunek. Oni ni zajmują się problemami indywidualnych konsumentów. Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

zielonaszpilka

#7105376 Napisano: 02.07.2023 13:12:51 w KLIKNIJCIE
Codzienna przypominajka:)

Proszę o glosy, ale raczej od osób, które same nie zbierają, bo wszystkie swoje głosy oddaję siostrzenicy, więc nie będę mieć jak się zrewanżować. To moja chrześnica i po prostu chcę jej pomóc, bo to naprawdę fajna, ułożona dziewczyna   Mogę się zrewanżować w inny sposób - radą, pomocą w innym konkursie, a jak ktoś nie ma swojej pracy w tym konkursie ale chciałby nam pomóc w zbieraniu głosów przez cały okres zbierania wśród swoich znajomych to mogę zaoferować leżaki albo kosz z Somersby 

Można oddać 10 głosów z jednego IP

https://www.marze...affaello.pl/?g=fugXZ

Dziękuję   Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7105212 Napisano: 01.07.2023 12:22:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
notta napisał(a):

Dawno nie zafundowałam sobie takiego maratonu zgłoszeń - t-mobile, axe, nuii lewiatan, lenor rossman, shell mirinda, elmex, lovela c4, a wszystko to poprzeplatane zgłoszeniami na kończące się loterie emotka Mam dość na kolejny miesiąc emotka  Może się kiedyś nauczę nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę emotka

ja dosłownie axe puszczałam o 23:58.. i miałam tak samo.. oczywiście nie dałam rady wysłać wszystkiego emotka

To w tej samej minucie slałyśmy Axe emotka   a że lenora słałam o 23:55 to zgłoszenie na Axe powstało w trzy minuty emotka  Mam nadzieję, że Smolar w tym konkursie doceni słabe zgłoszenia emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7105191 Napisano: 01.07.2023 11:20:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
dede napisał(a):

malgosia74 napisał(a):

;)

zbieranie głosów w Rafaello to bieżace wyzwanie roku emotka

Taaa... ja już żałuję, że namówiłam siostrzenicę na ten konkurs emotka  Już się dzieją cyrki z głosami. Ktoś kto jeszcze chwilę temu miał mniej niż 10 głosów, teraz nagle ma ponad 700. Jak tak to będzie wyglądać to odpuszczamy, bo nie będziemy brać udziału w takim cyrku. A Raffaello/agencja może pójdzie po rozum do głowy i następnym razem przyzna wszystkie nagrody komisyjnie. Czy nie byłoby fajnie jakby komisja wybrała 30 najlepszych prac i rozdała po ipadzie, a kolejnym 60 dała po 5 stówek?

Może chadzają ludzie po barach i galeriach za darmowym wi-fi i nabijają głosy?

Raczej korzystają ze zmiennego IP emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7105182 Napisano: 01.07.2023 10:12:50 w KLIKNIJCIE
Ponownie  proszę o glosy, ale raczej od osób, które same nie zbierają, bo wszystkie swoje głosy oddaję siostrzenicy, więc nie będę mieć jak się zrewanżować. To moja chrześnica i po prostu chcę jej pomóc, bo to naprawdę fajna, ułożona dziewczyna   Mogę się zrewanżować w inny sposób - radą, pomocą w innym konkursie, a jak ktoś nie ma swojej pracy w tym konkursie ale chciałby nam pomóc w zbieraniu głosów przez cały okres zbierania wśród swoich znajomych to mogę zaoferować leżaki albo kosz z Somersby 

Można oddać 10 głosów z jednego IP

https://www.marze...affaello.pl/?g=fugXZ

Dziękuję emotka emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7105161 Napisano: 01.07.2023 00:12:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malgosia74 napisał(a):

;)

zbieranie głosów w Rafaello to bieżace wyzwanie roku emotka

Taaa... ja już żałuję, że namówiłam siostrzenicę na ten konkurs emotka  Już się dzieją cyrki z głosami. Ktoś kto jeszcze chwilę temu miał mniej niż 10 głosów, teraz nagle ma ponad 700. Jak tak to będzie wyglądać to odpuszczamy, bo nie będziemy brać udziału w takim cyrku. A Raffaello/agencja może pójdzie po rozum do głowy i następnym razem przyzna wszystkie nagrody komisyjnie. Czy nie byłoby fajnie jakby komisja wybrała 30 najlepszych prac i rozdała po ipadzie, a kolejnym 60 dała po 5 stówek? Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7105159 Napisano: 01.07.2023 00:05:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malgosia74 napisał(a):

Dawno nie zafundowałam sobie takiego maratonu zgłoszeń - t-mobile, axe, nuii lewiatan, lenor rossman, shell mirinda, elmex, lovela c4, a wszystko to poprzeplatane zgłoszeniami na kończące się loterie emotka Mam dość na kolejny miesiąc emotka  Może się kiedyś nauczę nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę emotka

zaliczyłam podobny maraton, ale zapomniałam o t-mobile emotka  no cóż...

Nie przejmuj się, na pewno zaraz wskoczy podobny konkurs z orange i znowu będziemy mogły odłożyć go na ostatnią chwilę emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7105157 Napisano: 01.07.2023 00:02:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Dawno nie zafundowałam sobie takiego maratonu zgłoszeń - t-mobile, axe, nuii lewiatan, lenor rossman, shell mirinda, elmex, lovela c4, a wszystko to poprzeplatane zgłoszeniami na kończące się loterie emotka Mam dość na kolejny miesiąc emotka  Może się kiedyś nauczę nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7105081 Napisano: 30.06.2023 19:07:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Jak mnie wpieniają numery paragonów z C4 emotka  11 znaków na sam numer paragonu emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7104828 Napisano: 30.06.2023 10:09:10 w KLIKNIJCIE
8igora9 napisał(a):

Dziwne to głosowanie. Nie ma żadnej blokady na IP czy coś, mogę głosować na Was wielokrotnie. 🤔

Można głosować 10 razy dziennie. Potem pojawia się dalej przycisk głosuj, ale głosu nie dolicza. Wyświetl w wątku >>
0 1 cb656

zielonaszpilka

#7104819 Napisano: 30.06.2023 09:50:18 w KLIKNIJCIE
adamo86 napisał(a):

Aha, ja proszę o glosy, ale raczej od osób, które same nie zbierają, bo wszystkie swoje głosy oddaję siostrzenicy, więc nie będę.miec jak się zrewanżować. To moja chrześnica i po prostu chcę jej pomóc, bo naprawdę fajna, ułożona dziewczyna emotka  Mogę się zrewanżować w inny sposób - radą, pomocą w innym konkursie, a jak ktoś nie ma swojej pracy w tym konkursie ale chciałby nam pomóc w zbieraniu głosów przez cały okres zbierania wśród swoich znajomych to mogę zaoferować leżaki albo kosz z Somersby emotka

https://www.marze...fugXZ&lr=galeria

Nie działa ten link

Poprawione, dziękuję emotka Wyświetl w wątku >>
0 1 cb656

zielonaszpilka

#7104816 Napisano: 30.06.2023 09:44:08 w KLIKNIJCIE
Aha, ja proszę o glosy, ale raczej od osób, które same nie zbierają, bo wszystkie swoje głosy oddaję siostrzenicy, więc nie będę.miec jak się zrewanżować. To moja chrześnica i po prostu chcę jej pomóc, bo naprawdę fajna, ułożona dziewczyna emotka  Mogę się zrewanżować w inny sposób - radą, pomocą w innym konkursie, a jak ktoś nie ma swojej pracy w tym konkursie ale chciałby nam pomóc w zbieraniu głosów przez cały okres zbierania wśród swoich znajomych to mogę zaoferować leżaki albo kosz z Somersby emotka

https://www.marze...fugXZ&lr=galeria Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7104796 Napisano: 30.06.2023 09:13:21 w KLIKNIJCIE
A ja proszę i głosy dla siostrzenicy emotka  od października zaczyna studia i bardzo by jej się przydał iPad emotka

https://www.marze...fugXZ&lr=galeria Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7104755 Napisano: 30.06.2023 00:16:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malgosia74 napisał(a):

I jest dostępna galeria Raffaello... No i cóż... emotka  Dmuchawiec jest ulubionym motywem komisji. Na drugim miejscu będą chyba balony, a potem jeszcze pierścionki, kwiaty i globusy emotka  Poziom bardzo różny. Od świetnych prac, po bardzo słabiutkie, zarówno jeśli chodzi o wykonanie, jak i o pomysł, ale jak przejeżdża się całą galerię z góry na dół to sprawia ona ogólnie całkiem przyjemne wrażenie emotka  chociaż liczyłam na ciut większe zaskoczenie jeśli chodzi o pomysłowość. Takie mieszane uczucia mam. Uważam, że moja praca była lepsza od dużej części nagrodzonych (a jakże!;), chociaż sam pomysł jakiś błyskotliwy nie był emotka

Będę zbierać głosy dla syna jakby ktoś był chętny emotka

Ja dla siostrzenicy, ale to nie ten wątek emotka  emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7104753 Napisano: 30.06.2023 00:13:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
I jest dostępna galeria Raffaello... No i cóż... emotka  Dmuchawiec jest ulubionym motywem komisji. Na drugim miejscu będą chyba balony, a potem jeszcze pierścionki, kwiaty i globusy emotka  Poziom bardzo różny. Od świetnych prac, po bardzo słabiutkie, zarówno jeśli chodzi o wykonanie, jak i o pomysł, ale jak przejeżdża się całą galerię z góry na dół to sprawia ona ogólnie całkiem przyjemne wrażenie emotka  chociaż liczyłam na ciut większe zaskoczenie jeśli chodzi o pomysłowość. Takie mieszane uczucia mam. Uważam, że moja praca była lepsza od dużej części nagrodzonych (a jakże!;), chociaż sam pomysł jakiś błyskotliwy nie był emotka Wyświetl w wątku >>
1 Malena_ 0