Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7108388 Napisano: 13.07.2023 14:26:00 w SZUKAM....
pikawka napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

pikawka napisał(a):

yolka123 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Jest jakiś konkurs na słodycze ????? emotka

https://intermarche.pl/konkurs/colian

Nie mam ;(

Można kupić jeszcze batony nestle na loterię, która startuje od sierpnia. No i kilka lodowych chyba jeszcze trwa.

Potrzebuje słodyczki żeby dołożyć do prezentu dla dziecka emotka  bo chłopscy idą dziś do koleżanki na urodziny emotka

No to lodów nie polecam emotka  Ale już np. batoniki nestle nesquik możesz dorzucić. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7108383 Napisano: 13.07.2023 14:15:23 w SZUKAM....
pikawka napisał(a):

yolka123 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Jest jakiś konkurs na słodycze ????? emotka

https://intermarche.pl/konkurs/colian

Nie mam ;(

Można kupić jeszcze batony nestle na loterię, która startuje od sierpnia. No i kilka lodowych chyba jeszcze trwa. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7108326 Napisano: 13.07.2023 12:25:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Alicja7 napisał(a):

Nikt Cię nie wywoływał, prowadzimy dyskusję na temat prac. Oczywiście możesz wziąć w niej udział, zapraszam. I w jaki sposób ktoś działa na Twoją szkodę, bo również nie łapię? Dyskusję zaczęliśmy już po tym, jak prace zostały usunięte z galerii.

zielonaszpilka napisał(a):Alicja7 napisał(a):Nikt Cię nie wywoływał, prowadzimy dyskusję na temat prac. Oczywiście możesz wziąć w niej udział, zapraszam. I w jaki sposób ktoś działa na Twoją szkodę, bo również nie łapię? Dyskusję zaczęliśmy już po tym, jak prace zostały usunięte z galerii.Dziękuję za "pozwolenie" uczestniczenia w tej dyskusji😉Chyba jesteś osobą, która wie o co chodzi. Rozmawiałyśmy prywatnie na IG ,więc teraz proszę nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi . Nie mam czasu na czcze rozmowy ,bo naprawdę mam co robić,więc dyskusja jest dla mnie zamknięta. Radzę byś zajęła się swoim życiem, a nie życiem innych, będziesz o wiele szczęśliwsza 😉

Nie rozmawiałam z Tobą na ig. Osoba, z którą rozmawiałaś napisała mi po moim poście z grafiką, którą znalazłam, że pomimo tej zbieżności prac nie poleciałaś za plagiat, i że pewnie to są właśnie kwestie współprac albo zbyt dużej ilości głosów. I ta osoba była przekonana, że tak jest. Pewnie już tak pewna tego nie jest emotka  Nie mów mi, czym mam się zajmować czym nie emotka  Ja Ci tego nie dyktuję. I nie zajmuję się twoim życiem, a jedynie pracą, którą zgłosiłaś do konkursu, Dodatkowo nie wiem, czy zauważyłaś, ale ja mam wątpliwości, co do usunięcia Twojej pracy z galerii, bo moim zdaniem to nie plagiat, ale bardzo silna inspiracja. I werdyktu w tej sprawie nie wydałam. Dyskutujemy tu sobie na różne tematy i dalej będziemy to robić. Czy z Tobą czy bez. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7108316 Napisano: 13.07.2023 12:07:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
karols napisał(a):

Ale drama się tu tworzy dzizazzzz

Zawsze tak jest jak są konkursy z publiczną galerią i głosowaniem albo jak opublikują nagrodzone prace po konkursie. Dlatego większość organizatorów już sobie tego nie robi emotka Wyświetl w wątku >>
1 atyde25 0

zielonaszpilka

#7108310 Napisano: 13.07.2023 12:02:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Alicja7 napisał(a):

Nikt Cię nie wywoływał, prowadzimy dyskusję na temat prac. Oczywiście możesz wziąć w niej udział, zapraszam. I w jaki sposób ktoś działa na Twoją szkodę, bo również nie łapię? Dyskusję zaczęliśmy już po tym, jak prace zostały usunięte z galerii. Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

zielonaszpilka

#7108299 Napisano: 13.07.2023 11:40:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
KrisK napisał(a):

KrisK napisał(a):

KrisK napisał(a):

Alicja nie denerwuj się emotka  piwonie podobne, ale już nie przesadzaj, że praca mojej Julki to kopia tej, która wrzuciłeś. Julka rysowała swój autoportret, to ona jest na rysunku. Motyw nie jest oryginalny, ale nie jest skopiowany z innej pracy.  Dziewczynek patrzących przez okno na księżyc też jest mnóstwo i to nie jest problemem. Problemem jest tak.silne zainspirowanie się czyimś rysunkiem, że nie ma wątpliwości, że te pracę miałaś przed oczami rysując swoją.

Nie jestem Alicją, Krysią czy Marysią. ale nie muszę się z tego tłumaczyć 😉
Naprawdę nie widzisz podobieństwa, ale w tych odrzuconych widziałaś 😜
Piwonie są skopiowane ,każdy listek ,każdy płatek-serio ???
Wiadomo,że swojej pracy będzie,bronić i nic tego nie zmieni .

Oczywiście, że jesteś Alicją:) Julce obrywa się, bo to ja znalazłam kopie i ją tu umieściłam i twoja narracja, że nie poleciałaś za naruszeniem praw autorskich się sypie. Dzisiaj zarejestrowany profil i pierwszy komentarz. Tak zawsze jest, zupełnie przypadkowy, niezwiązany z konkursem obserwator akurat właśnie się ujawnia. Zupełny przypadek. Piwonie też są kopią, szkoda, były jedną z moich ulubionych prac. Ale praca Julki to autoportret, to że.motyw zgrany, nie znaczy że nie ma pełni praw autorskich do pracy. Wszystkie motywy w galerii już kiedyś, gdzieś były. To akurat nie problem.

A wczoraj bylas taką przyjemna i mila 
Każdy może założyć konto w dowolnym momencie gdy widzi niesprawiedliwość!
Zielonaszpilka to Twoje imię ? Ciekawe 🤔
Każdy ma prawo wrzucać co zechce i porównywać dowolne prace nie tylko Ty .
Dialog wcześniej napisałaś, że piwonie nie są kopią, a teraz już są-komuś innemu narracja się sypie 😎

Nigdzie nie napisałam, że piwonie nie są kopia. Napisałam, że są podobne. Co ma do całej dyskusji nazwa mojego nicka, bo nie rozumiem? I oczywiście, że każdy może porównywać, galeria jest publiczna, a ja nigdzie nie twierdzę, że praca mojej Julii jest wybitnie oryginalna, bo nie jest. Ale plagiatu jej nie zarzucisz ani skopiowania innej pracy. Zdjęcie, które wrzuciłaś jest podobne, a ja sama mogę znaleźć kolejnych kilkadziesiąt z dziewczyną ustawiona prawym profilem dmuchającą dmuchawca. 
A miła jestem dalej. Przestałam być miła i przyjemna, gdy znalazłam kopię na której się wzorowałaś. Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

zielonaszpilka

#7108290 Napisano: 13.07.2023 11:23:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
KrisK napisał(a):

Alicja nie denerwuj się emotka  piwonie podobne, ale już nie przesadzaj, że praca mojej Julki to kopia tej, która wrzuciłeś. Julka rysowała swój autoportret, to ona jest na rysunku. Motyw nie jest oryginalny, ale nie jest skopiowany z innej pracy.  Dziewczynek patrzących przez okno na księżyc też jest mnóstwo i to nie jest problemem. Problemem jest tak.silne zainspirowanie się czyimś rysunkiem, że nie ma wątpliwości, że te pracę miałaś przed oczami rysując swoją.

Nie jestem Alicją, Krysią czy Marysią. ale nie muszę się z tego tłumaczyć 😉
Naprawdę nie widzisz podobieństwa, ale w tych odrzuconych widziałaś 😜
Piwonie są skopiowane ,każdy listek ,każdy płatek-serio ???
Wiadomo,że swojej pracy będzie,bronić i nic tego nie zmieni .

Oczywiście, że jesteś Alicją:) Julce obrywa się, bo to ja znalazłam kopie i ją tu umieściłam i twoja narracja, że nie poleciałaś za naruszeniem praw autorskich się sypie. Dzisiaj zarejestrowany profil i pierwszy komentarz. Tak zawsze jest, zupełnie przypadkowy, niezwiązany z konkursem obserwator akurat właśnie się ujawnia. Zupełny przypadek. Piwonie też są kopią, szkoda, były jedną z moich ulubionych prac. Ale praca Julki to autoportret, to że.motyw zgrany, nie znaczy że nie ma pełni praw autorskich do pracy. Wszystkie motywy w galerii już kiedyś, gdzieś były. To akurat nie problem. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108277 Napisano: 13.07.2023 10:57:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@agnieszk@ właśnie pisałam o tym z kimś na PW. Tutaj było wiadomo od początku, że nagrodzone prace będą publikowane! A mimo to wyszły takie sytuacje. Nawet w konkursach na FB, ludzie bez żenady wrzucają nie swoje zdjęcia tylko ukradzione z neta. Co się dzieje, gdy galerie nie są publikowane? Moim zdaniem.plagiat plagiatem pogania, a kradzieże zdjęć są na porządku dziennym. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108273 Napisano: 13.07.2023 10:52:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Alicja nie denerwuj się emotka  piwonie podobne, ale już nie przesadzaj, że praca mojej Julki to kopia tej, która wrzuciłeś. Julka rysowała swój autoportret, to ona jest na rysunku. Motyw nie jest oryginalny, ale nie jest skopiowany z innej pracy.  Dziewczynek patrzących przez okno na księżyc też jest mnóstwo i to nie jest problemem. Problemem jest tak.silne zainspirowanie się czyimś rysunkiem, że nie ma wątpliwości, że te pracę miałaś przed oczami rysując swoją. Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

zielonaszpilka

#7108238 Napisano: 13.07.2023 09:17:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
8igora9 napisał(a):

niewyspanamama napisał(a):

Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

Zerknij dwie strony do tyłu.

Kontynuując wątek usuniętych prac - trzy rzeczywiście są, według mnie, mocno naruszające prawa autorskie, bo są kopiami innych prac albo wręcz wydrukami. Balonów nie mogę znaleźć, a jeśli chodzi o dziewczynkę z okna znalazłam tylko grafikę, która służyła pewnie za wzór do namalowania pracy. I tu, hmm... No nie wiem czy ta praca była do usunięcia. Jeśli rzeczywiście autorka inspirowała się tą grafiką (a nie jakaś inna pracą, która też powstała na bazie tej grafiki, a jest bardziej podobna do pracy z Raffaello) to chyba tutaj jednak mamy po prostu inspirację. No chyba, że praca rzeczywiście poleciała za jakieś współpracę z Raffaello albo ich partnerami... 

Jak na moje to prace nie są takie same i równie dobrze to nawet dwie osoby mogły niezależnie od siebie wpaść na podobny pomysł... 
"Wszystko już kiedyś było"

Co do tego, że wszystko już było się zgodzę. Jak wyszukiwałam te obrazy wczoraj to poszukałam też z ciekawości innych (w tym mojej Julki;) no i nie trudno zgadnąć, że podobnych prac opartych na identycznych pomysłach było mnóstwo. Niektóre prace były bardzo podobne, ale widać było, że to po prostu ten sam pomysł podobnie ujęty. Chyba żadna praca z wyszukanych nie dała mi rezultatu zero - wszystkie były już do czegoś podobne emotka  Ale tutaj jednak inspiracja jest bardzo widoczna i ewidentnie jedna praca była rysowana z drugiej. Dziewczynek patrzących przez okno było mnóstwo, ale jak wyświetlił się ten obrazek to nie miałam żadnych wątpliwości, że jest to inspiracją dla pracy z Raffaello. Pewnie dlatego przez wątpliwości czy uznać to za plagiat czy tylko silną inspirację praca została usunięta. Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

zielonaszpilka

#7108235 Napisano: 13.07.2023 09:06:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
[quote=

jagodzianka]A w tym konkursie trzeba dodać opis czy zdjęcia? W formularzu są dane do uzupełnienia i na końcu dodaj plik, a na gorze opisane ze dadaj opis max 420 znaków , to w tym zdjęciu ma być ten opis czy jak?

Plik jaki możesz załączyć to nie tylko zdjęcie, ale też plik tekstowy. Rekrutacja odbywa się przez system pracuj. Odpowiedź ma mieć formę pisemną. Co byś wysłała jakbyś brała udział w rekrutacji na stanowisko sekretarki w odpowiedź do takiego ogłoszenia? Ja bym wysłała plik .doc albo bezpieczniej .pdf Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7108208 Napisano: 13.07.2023 01:09:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Ehh ciężki temat... dziwne tylko ze nagrodzili ich 500 skoro w teorii uznali za plagiat czy nie wiem co a nagle odbierają szanse na i pada ? ale tak czy siak konkursy na głosy jeśli chodzi o mnie zawsze są nie fair i nie wygrywa osoba z najlepsza praca a ta która ma najwięcej znajomych / najwięcej ma czasu na zbieranie i proszenie. Do tego kombinacje / kupowania głosów itp.

Zapewne sami się plagiatu nie doszukali, a po prostu dostali wiadomości z informacjami o plagiatach i dowodami na to. Przyznam szczerze, że mi trudno było wyszukać te inspiracje i dopiero jakaś ruska wyszukiwarka mi je znalazła. A np. jednej z usuniętych prac dalej nie jestem w stanie zidentyfikować. Jest miliard podobnych zdjęć czy rysunków, no ale identycznego albo takiego, na którym się autor tej usuniętej pracy wzorował nie znalazłam. Wyświetl w wątku >>
1 Ostin789 0

zielonaszpilka

#7108206 Napisano: 13.07.2023 00:52:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

[quote=

niewyspanamama]Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

Dzięki za oświecenie emotka  2 dni przerwy od forum bo wakacje i jestem w tyle emotka
Alicje akurat kojarze z czasów "zbierania latków jeszcze" w konkursach.Maluje ogolnie obrazy z zamiłowania ,nawet galerie prac ma na insta 
...w szoku jestem ze jej prace usuneli ale faktycznie mocno zainspirowana inną pracą

zainspirowana, ale widać że malowana samodzielnie, po prostu podczas jej tworzenia autorka tę grafikę miała przed oczami. Ale właśnie zainspirowana, a nie skopiowana 1 do 1. Fakt, że inspiracja jest mocno widoczna, ale czy aż tak żeby usuwać tę pracę z konkursu? No nie wiem. Może po prostu oberwała rykoszetem, bo skoro usuwali inne to tej też się dostało, bo inaczej Raffaello byłoby posądzane o stronniczość. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108204 Napisano: 13.07.2023 00:41:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

Zerknij dwie strony do tyłu.

Kontynuując wątek usuniętych prac - trzy rzeczywiście są, według mnie, mocno naruszające prawa autorskie, bo są kopiami innych prac albo wręcz wydrukami. Balonów nie mogę znaleźć, a jeśli chodzi o dziewczynkę z okna znalazłam tylko grafikę, która służyła pewnie za wzór do namalowania pracy. I tu, hmm... No nie wiem czy ta praca była do usunięcia. Jeśli rzeczywiście autorka inspirowała się tą grafiką (a nie jakaś inna pracą, która też powstała na bazie tej grafiki, a jest bardziej podobna do pracy z Raffaello) to chyba tutaj jednak mamy po prostu inspirację. No chyba, że praca rzeczywiście poleciała za jakieś współpracę z Raffaello albo ich partnerami... 

Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108161 Napisano: 12.07.2023 22:07:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mia napisał(a):

Dla mnie ten konkurs to parodia. Wybrali 60 prac - teraz jest już tylko 55. emotka
Za chwilę się okaże, że w galerii zostanie 30, i całe głosowanie (idiotyczny pomysł zresztą) psu na budę. Plus 15.000 (proszę mnie poprawić, jesli źle liczę) wtedy w kieszeni organizatora.

Zmieniając temat - co wg innego świetnego organizatora, oznacza "najdelikatniejsza chwila"? Bo dla mnie delikatna chwila, czyli delikatny moment, to raczej drażliwa sytuacja, gdy trzeba się poruszać jak na szpilkach i generalnie sytuacja mało komfortowa.
Ale podejrzewam, że nie taki był cel pytania, i będę wdzięczna za oświecenie mnie w tej materii.

Najdelikatniejsza to dla mnie będzie w tym konkursie synonim wzruszającej:) Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108131 Napisano: 12.07.2023 21:21:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
8igora9 napisał(a):

To Rafaello jest śmieszne. Powinni sami zweryfikować czy prace nie są wydrukiem, plagiatem itp. zanim je zaakceptowali. Albo chociaż natychmiastowo reagować na reklamacje. Teraz się okaże, że przyznali mniej nagród niż jest w regulaminie chociaż mieli mnóstwo dobrych jakościowo zgłoszeń. Jakby nawet kogoś wybrali w to miejsce, to taka osoba chyba tylko by się wściekła, że nie ma już szans na główne nagrody.

Z tego całego zamieszania jest jeden plus - na pewno im się odechce robienia konkursów na zbieranie głosów. 🙄

Wiesz co, taka weryfikacja nie jest prosta. No może poza lodami, które chyba były najbardziej oczywiste i łatwe do wyłapania. Ale ja dalej nie jestem w stanie znaleźć prac, które były "inspiracją" dla tych usuniętych z konkursu. Wyszukiwanie obrazem google nie daje rady. Więc w sumie nie wiem jak inaczej komisja miałaby to sprawdzić. Pobawię się jeszcze innymi wyszukiwarkami obrazów, ale też trudno oczekiwać, żeby komisja przeszukiwała internet wzdłuż i wszerz. Zgłaszając się do konkursu oświadczamy, że mamy prawa autorskie do pracy. 

Oj tak - konkursu z publikowaniem prac i głosami prędko nie zrobią emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7108107 Napisano: 12.07.2023 20:50:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malgosia74 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

malgosia74 napisał(a):

To był rysunek wykonany własnoręcznie przez syna, praca malowana zresztą flamastrami która mi zostawił i mam ją przed sobą, a w galerii widnieje kolorowanka wydrukowana z neta ta z muszlą, nawet kontury z drukarki widać, poza tym grafika samochodu obok leży pralina, nic nie ma wspólnego z rysunkiem bynajmniej.
Jest też przez prawnika określone co to plagiat a co praca inspirowaną, zachęcam do lektury i zagłębienie się w to jeśli ktoś ma faktycznie ból d... polecam świetna maść...emotka
Co do głosów to czy te 20 tys pochodzą na pewno z uczciwego mozolnego głosowania? Nie sądzę..
Moje codzienne posty na FB jak i moich znajomych oraz PW na Messenger ci dzień kipiało od żebrania o głosy. Więc nie było u mnie żadnego oszustwa przynajmniej z tego co ja wiem, bo konkurencja potrafi po trupach do celu.
Sprytny donos a wcześniej zrobienie komuś "przysługi" nabiciem głosów... Dziękuję... Wyrzucona  praca nie dostaje zapewne NIC... 
Organizator nie raczy odpowiedzieć na maila.. żałosne...
Życzę tym osobom aby te nagrody wygrane w tym konkursie przypominały im długi czas  jakim sposobem je wygrali... Tyle w temacie.

Czyli organizator nawet nie raczył poinformować i podać powodu? Jeśli powodem miałby być rzekomy plagiat to powini to umotywować i podać źródło "inspiracji". Jeśli chodzi o głosy to prawda jest taka, że wszystkie prace z ilością kilkanastu tysięcy głosów mają je dlatego, że autorzy o nie w jakiś sposób zabiegali i tyle. Więc przykra sytuacja...

Podano w mailu tylko odnośniki do złamanych punktów regulaminu ( trzeba nieźle przeszukać cały reg żeby odnaleźć je)  i finito, bez dowodów, bez odpowiedzi na wymalowanego na pierdyliard znaków maila zgodnego z prawdą. 
Nie ubolewam już nad tym, trudno, wygrac uczciwie wyborem Jury nagrodę jest większa sztuka niż nabiciem głosów, co to za satysfakcja? ... Dla mnie ż e n u a

No ok, ale w takim razie mail informujący o dyskwalifikacji był i rozumiem, że powołują się punkty dotyczące praw autorskich? Sama w poście sugerujesz, że praca była mocno inspirowana czymś innym, więc rozumiem, że ta tancerka to nie jest "projekt z głowy" tylko mocno inspirowany jakąś praca z neta? I tutaj granica jest bardzo cienka między inspiracją a plagiatem. Dodatkowo możesz kopiować czyjś rysunek czy obraz, ale nie możesz się podpisywać jako autor tej pracy a jedynie jako wykonawca kopii. A warunkiem było posiadanie pełni praw autorskich do wykonanej pracy. 
Zarzucasz też, że jedna z prac jest kolorowanką? Znalazłaś ją w necie? Bo ja się nie mogę dopatrzeć tych konturów z drukarki emotka
I kim są te osoby - "Życzę tym osobom"? Cała 30 która wygra ipady? Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108082 Napisano: 12.07.2023 20:22:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Emememe napisał(a):

Emememe napisał(a):

Wydaje mi się, ze dziewczynka z okna została usunięta, bo autorka pracy promowała ten konkurs na swoim instagramie (ma dość spore konto, więc raczej nie robiła posta charytatywnie), a zazwyczaj w regulaminie jest zapis, że takie osoby nie mogą brać udziału.

Hmm ciekawe, chociaż nie wydaje mi się, żeby promowanie pracy na swoim instagramie, nawet jak się ma duże konto, było sprzeczne z regulaminem. Nawet płatna promocja na czyimś koncie moim zdaniem nie byłaby złamaniem regulaminu. Idę poczytać ten regulamin emotka

Tzn mi to wyglada na post na zlecenie Raffaello, więc z autorki pracy czyni to osobę współpracująca z organizatorem, a to jest wykluczenie w praktycznie każdym konkursie.

aaa ok, nie załapałam w pierwszej chwili emotka

malgosia74 no to jestem w jeszcze większym szoku. Jeśli pojawiły się jakieś zastrzeżenia, to według mnie powinni najpierw Was o tym poinformować i dać szanse na wyjaśnienie sytuacji. Absurdalne mi się wydaje, że o zdjęciu pracy dowiadujecie się wchodząc do galerii albo z posta na ekonkach. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108067 Napisano: 12.07.2023 20:04:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Emememe napisał(a):

Wydaje mi się, ze dziewczynka z okna została usunięta, bo autorka pracy promowała ten konkurs na swoim instagramie (ma dość spore konto, więc raczej nie robiła posta charytatywnie), a zazwyczaj w regulaminie jest zapis, że takie osoby nie mogą brać udziału.

Hmm ciekawe, chociaż nie wydaje mi się, żeby promowanie pracy na swoim instagramie, nawet jak się ma duże konto, było sprzeczne z regulaminem. Nawet płatna promocja na czyimś koncie moim zdaniem nie byłaby złamaniem regulaminu. Idę poczytać ten regulamin emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7108055 Napisano: 12.07.2023 19:45:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@gnieszk@ napisał(a):

Ostin789 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Ktoś sobie zadał dużo trudu albo ma jakieś super sposoby, żeby znaleźć te plagiaty, bo zwykła wyszukiwarka google tego nie znajdujeJ

Ta dziewczyna w czerwonej sukience była chyba forumowiczki? malgosia74? Poprawcie mnie jeśli coś mylę. Mam nadzieję, że przy tym usuwaniu prac nikogo nie skrzywdzili.

Tak, masz rację. Dwie prace z forum poleciały. Też mam nadzieję, że mieli podstawy, żeby to zrobić. No trochę jestem w szoku.

Oby chociaż blika im wysłali. emotka

To jeszcze nie wysyłali tych 500-tek?

Nie, nie wysłali. I akurat tutaj się z Tobą Ostin789 nie zgodzę. Jeśli prace nie są zgodne z regulaminem, a co więcej - są plagiatami albo naruszają czyjeś prawa autorskie, to nagrody się nie należą, Ale wydaje się, że sprawdzili to dobrze, bo od dyskusji na forum o plagiacie minęło już dobrych kilka dni, a praca została usunięta dopiero teraz, a jestem przekonana, że maile do organizatora w sprawie tamtego plagiatu były słane właśnie wtedy, bo wtedy się zrobił szum. Wyświetl w wątku >>
1 Emememe 0