Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
marzanna
Postów 1431
Data rejestracji 30.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może czas założyć wątek "Przyjmę za darmo" Wyświetl w wątku >>
\"Some people are wise. Some otherwise\"
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz na torbiele endometrialne stosuje się
- coraz rzadziej Danazol (ma straszne efekty uboczne)
- Zoladex - trochę łagodniejszy, ale też podobno trudno przeżyc jego stosowanie
- Visanne to lek najnowszej generacji (Diagonestum).
Ale trzeba mieć pewność, że to endometrioza
Fakt, mój lekarz miał pewność i dlatego to zaordynował. Lek sprzed 15 lat, ale jak widać bardzo skuteczny. Objawy uboczne do przeżycia, ja miałam uderzenia gorąca itd. ale normalnie funkcjonowałam. Kuracja trwała 3 miesiące ale praktycznie wyleczyła mi endometriozę bo od 15 lat mam z nią spokój Wyświetl w wątku >>
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po operacji, i po badaniu histopatologicznym, które wykluczyło nowotwór przyjmowałam przez 3 miesiące Decapeptyl, wy zapobiec nawrotowi torbieli. Cykl został zahamowany, niedobrze się czułam, ale był to jedyny sposób. Zadziałało. Nawrotu nie było i nie ma. A minęło 15 lat
http://www.doz.pl/leki/p806-Decapeptyl Wyświetl w wątku >>
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Rozumiem, każdy przypadek jest inny....Ja mam wiele malutkich, każdy lekarz podczas wykonywania USG mówi, że jestem baaaardzo zatorbielona Ale póki co, nie zalecano operacji. Wyświetl w wątku >>
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hmm a zalecono Ci Decapeptyl albo coś innego, by wywołać sztuczną menopauzę? Wyświetl w wątku >>
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam piersi też "zatorbielone", ale żaden lekarz nie zalecał operacji. Jestem zaskoczona, że Tobie usuwano Mnie zawsze powtarzano, że to nie powód do niepokoju. Wyświetl w wątku >>
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj tam, oj tam Ja miałam 5 torbieli endometrialych (tzw. czekoladowe) usunięte 15 lat temu i nic się nie odnowiło. Byłam przecięta dosłownie na pół bo torbiele były na obu jajnikach. 3 miesiące po operacji brałam zastrzyki, które powodowały zahamowanie cyklu, a potem już nie brałam i nie biorę żadnych leków. Więc nie strasz dziewczyny Co roku robię kontrolne USG i jest ok Wyświetl w wątku >>
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak, ale już dzień po ktoś dostał sms-a o wygranej bransoletce... Wyświetl w wątku >>
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A mnie wkurzają, a raczej śmieszą oferty typu, że za powiedzmy bon o wartości 500 zł chcą 450 zł. I pewnie jeszcze z kosztami przesyłki
A kiedyś gdy sprzedawałam bon o wartości 5000 zł i chciałam za niego 4000 zł, dostawałam masę ofert "nie do odrzucenia", np. 2500 zł z informacją, że przecież i tak drożej go nie sprzedam. A sprzedałam w końcu za 4200 zł Wyświetl w wątku >>
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki:)
A ja dalej szukam osoby, która kupi kawę Jacobs w Tesco i wyśle paragon bez kosztu wysyłki:) Wyświetl w wątku >>
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co to za konkurs?
A w temacie: szukam (last minute!) osoby, która dzisiaj zrobi mi zakupy w Tesco na konkurs Jacobs. Ale bez kosztów przesyłki Wyświetl w wątku >>
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ahhh dzięki
I jeszcze jedno: czy tylko u mnie wszystkie wiadomości pw kończą się na dacie 14 stycznia? A wszystkie pozostałe wcięło? Wyświetl w wątku >>
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marzanna
Postów 1431
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marzanna
Postów 1431