Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika marzanna

marzanna

#5603920 Napisano: 06.03.2013 16:36:57 w Oddam za darmo
pawel1615 napisał(a):

sylwia1722 napisał(a):

Witam
również potrzebuję kody z kinder . Dopiero założyłam konto więc wybaczcie jak wpis nie powinien się znaleźć w tym miejscu emotka emotka

nom- nie powinien emotka

ale nowemu użytkownikowi można raz wybaczyć emotka

witamy emotka

Może czas założyć wątek "Przyjmę za darmo" emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5603919 Napisano: 06.03.2013 16:34:28 w Wkurza mnie...
cc_investigator napisał(a):

marzanna napisał(a):

Marzanna - nie znam tego leku na D (czy to pochodna progesteronu?), ale nie mozna podawać żadnych hormonów, jeśli nie wykluczy się nowotworu.

Po operacji, i po badaniu histopatologicznym, które wykluczyło nowotwór przyjmowałam przez 3 miesiące Decapeptyl, wy zapobiec nawrotowi torbieli. Cykl został zahamowany, niedobrze się czułam, ale był to jedyny sposób. Zadziałało. Nawrotu nie było i nie ma. A minęło 15 lat emotka

http://www.doz.pl/leki/p806-Decapeptyl

Teraz na torbiele endometrialne stosuje się
- coraz rzadziej Danazol (ma straszne efekty uboczne)
- Zoladex - trochę łagodniejszy, ale też podobno trudno przeżyc jego stosowanie
- Visanne to lek najnowszej generacji (Diagonestum).

Ale trzeba mieć pewność, że to endometrioza

Fakt, mój lekarz miał pewność i dlatego to zaordynował. Lek sprzed 15 lat, ale jak widać bardzo skuteczny. Objawy uboczne do przeżycia, ja miałam uderzenia gorąca itd. ale normalnie funkcjonowałam. Kuracja trwała 3 miesiące ale praktycznie wyleczyła mi endometriozę bo od 15 lat mam z nią spokój emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5603891 Napisano: 06.03.2013 16:16:52 w Wkurza mnie...
Marzanna - nie znam tego leku na D (czy to pochodna progesteronu?), ale nie mozna podawać żadnych hormonów, jeśli nie wykluczy się nowotworu.

Po operacji, i po badaniu histopatologicznym, które wykluczyło nowotwór przyjmowałam przez 3 miesiące Decapeptyl, wy zapobiec nawrotowi torbieli. Cykl został zahamowany, niedobrze się czułam, ale był to jedyny sposób. Zadziałało. Nawrotu nie było i nie ma. A minęło 15 lat emotka

http://www.doz.pl/leki/p806-Decapeptyl Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5603662 Napisano: 06.03.2013 13:37:34 w Wkurza mnie...
barszcz napisał(a):

marzanna napisał(a):

barszcz napisał(a):

Ja torbiele mialam z piersi juz pięć razy usuwane,a męża siostra na jajnikach miala laparoskopie.Będzie dobrze,najwaźniejsza jest psychika i wsparcie emotka emotka

Ja mam piersi też "zatorbielone", ale żaden lekarz nie zalecał operacji. Jestem zaskoczona, że Tobie usuwano emotka Mnie zawsze powtarzano, że to nie powód do niepokoju.

Mam usuwane w czasie biopsji,nie operacyjnie przez patomorfologa,pod kontrolą usg.Mam je bardzo duże i jest ryzyko pęknięcia.Poza ty zawsze są badane te płyny i po tygidniu mam odczytywany wynik przez onkologa.Kaźdy przypadek jest inny!Wiem z doświadczenia,ze nie ruszają tych do 2 cm,większe są opróżniane
A ja mam dużo większe!

Rozumiem, każdy przypadek jest inny....Ja mam wiele malutkich, każdy lekarz podczas wykonywania USG mówi, że jestem baaaardzo zatorbielona emotka Ale póki co, nie zalecano operacji. Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5603652 Napisano: 06.03.2013 13:31:18 w Wkurza mnie...

marzanna napisał(a):

frodo napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

frodo napisał(a):

Wkurza mnie życie! Dziasiaj koleżanka dowiedziała się, że ma guzy na jajnikach i to duże. Pół roku temu robiła usg i nic nie wykazało a teraz są już bardzo duże! Co za porąbane życie!

wiem co przechodzi,
ja za kilka dni też dowiem się co mam na jajniku emotka

Może to rzeczywiście będą tylko torbiele...

Niestety nawet jeśli to "tylko" torbiele, to myślę, że będą chcieli zrobić laparotomię, nie laparoskopię. Jeśli endometrialne, to prawie 100% pewność, ze sie odnowia. Ale można je hormonalnie zaleczyc. Jeśłi pęcherzykowe - to jest to najlepsza opcja. Po obrazie usg można to wstępnie ocenić (tyle się tego narobilam, ze juz nawet sama intepretuje obraz usg emotka ), ale 100% pewnosc daje tylko badanie histopatologiczne.

Oj tam, oj tam emotka Ja miałam 5 torbieli endometrialych (tzw. czekoladowe) usunięte 15 lat temu i nic się nie odnowiło. Byłam przecięta dosłownie na pół bo torbiele były na obu jajnikach. 3 miesiące po operacji brałam zastrzyki, które powodowały zahamowanie cyklu, a potem już nie brałam i nie biorę żadnych leków. Więc nie strasz dziewczyny emotka Co roku robię kontrolne USG i jest ok emotka

Bardzo się cieszę, że u Ciebie się nie odnowiły to naprawdę super wiadomość. emotka Tylko, że ja na endometrialnych już prawie zęby niestety zjadłam emotka I one mają największą zdolnosć do odnawiania się. NIe tylko u mnie niestety. Wystarczy zagłebić się w temat. Ja koeljną miałam 1 miesiąc po laparoskopii. Następną 3 miesiące po baaardzo rozległej operacji brzucha.

Ja naprawdę nie straszę.

Hmm a zalecono Ci Decapeptyl albo coś innego, by wywołać sztuczną menopauzę? Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5603639 Napisano: 06.03.2013 13:23:18 w Wkurza mnie...
barszcz napisał(a):

Ja torbiele mialam z piersi juz pięć razy usuwane,a męża siostra na jajnikach miala laparoskopie.Będzie dobrze,najwaźniejsza jest psychika i wsparcie emotka emotka

Ja mam piersi też "zatorbielone", ale żaden lekarz nie zalecał operacji. Jestem zaskoczona, że Tobie usuwano emotka Mnie zawsze powtarzano, że to nie powód do niepokoju. Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5603636 Napisano: 06.03.2013 13:20:35 w Wkurza mnie...
Aha, nawet w przypadku torbieli markery nowotworowe skaczą wysoko w górę, ale to o niczym nie świadczy. U mnie markery szalały, a były to "tylko" torbiele, więc nie ma co wpadać w panikę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5603634 Napisano: 06.03.2013 13:17:25 w Wkurza mnie...

frodo napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

frodo napisał(a):

Wkurza mnie życie! Dziasiaj koleżanka dowiedziała się, że ma guzy na jajnikach i to duże. Pół roku temu robiła usg i nic nie wykazało a teraz są już bardzo duże! Co za porąbane życie!

wiem co przechodzi,
ja za kilka dni też dowiem się co mam na jajniku emotka

Może to rzeczywiście będą tylko torbiele...

Niestety nawet jeśli to "tylko" torbiele, to myślę, że będą chcieli zrobić laparotomię, nie laparoskopię. Jeśli endometrialne, to prawie 100% pewność, ze sie odnowia. Ale można je hormonalnie zaleczyc. Jeśłi pęcherzykowe - to jest to najlepsza opcja. Po obrazie usg można to wstępnie ocenić (tyle się tego narobilam, ze juz nawet sama intepretuje obraz usg emotka ), ale 100% pewnosc daje tylko badanie histopatologiczne.

Oj tam, oj tam emotka Ja miałam 5 torbieli endometrialych (tzw. czekoladowe) usunięte 15 lat temu i nic się nie odnowiło. Byłam przecięta dosłownie na pół bo torbiele były na obu jajnikach. 3 miesiące po operacji brałam zastrzyki, które powodowały zahamowanie cyklu, a potem już nie brałam i nie biorę żadnych leków. Więc nie strasz dziewczyny emotka Co roku robię kontrolne USG i jest ok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5599337 Napisano: 01.03.2013 16:44:45 w Wkurza mnie...
Od tygodnia usiłuję oddać gratis używany mebel. Zamieściłam ogłoszenie w internecie, które cieszyło się sporą popularnością, ale co z tego, skoro kolejne chętne osoby puszczają mnie delikatnie mówiąc w trąbę emotka Pierwsza chętna osoba zapewniała, że jest zdecydowana, prosiła o kontakt telefoniczny i o zaklepanie mebla. No i nie zgłosiła się w umówionym terminie, oczywiście nie informując mnie o tym emotka Kolejna osoba, utyskująca matka dwójki dzieci, prosiła o zarezerwowanie dla niej mebla, bo dzieci nie mają na czym spać. OK, zarezerwowałam, ale ona już więcej się nie odezwała, nawet nie napisała maila, że rezygnuje. Trzecia osoba, kolejna z listy, która w mailu błagała mnie o mebel i o kontakt w przypadku, gdy nie zgłosi się poprzednia osoba, też kompletnie zignorowała mój email, że mebel jest do odebrania. Czwarta osoba owszem jest chętna, ale jeśli ja zapewnię transport z Warszawy do Otwocka emotka No i rezultat jest taki, że jutro przyjeżdżają nowe meble, a ten stary nie ma amatora i mi zawadza. Naprawdę odechciewa mi się oddawania czegokolwiek osobom pozornie potrzebującym, a tak naprawdę to kombinatorom, cwaniakom bez odrobiny kultury osobistej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5591508 Napisano: 21.02.2013 16:24:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
deva napisał(a):

marionzzz napisał(a):

deva napisał(a):

kto czeka na wyniki walentynkowego avatni? wg reg. d0 24 maja czas

napisali na swojej tablicy,że wyniki podadzą na początku przyszłego tyg

ok, dzięki

Tak, ale już dzień po ktoś dostał sms-a o wygranej bransoletce... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5586673 Napisano: 16.02.2013 16:05:34 w Wkurza mnie...
mikki85 napisał(a):

bezczelność ludzka....

mam na portalu tablica kalosze - z przesyłką kurierską wychodzi 68 zł, pocztą trochę taniej lub 50 zł przy odbiorze osobistym

a tu ktoś wystosowuje propozycję nie do odrzucenia: "30 zł z wysyłką co pani na to ?????????"

zablokowałam gościa, bo pewnie chciałby się targować do... 15 - 18 zł

niektórzy ludzie są wyjątkowo popieprzeni...

A mnie wkurzają, a raczej śmieszą oferty typu, że za powiedzmy bon o wartości 500 zł chcą 450 zł. I pewnie jeszcze z kosztami przesyłki emotka

A kiedyś gdy sprzedawałam bon o wartości 5000 zł i chciałam za niego 4000 zł, dostawałam masę ofert "nie do odrzucenia", np. 2500 zł z informacją, że przecież i tak drożej go nie sprzedam. A sprzedałam w końcu za 4200 zł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5583740 Napisano: 13.02.2013 20:15:51 w Paragony
Paragonu z Tesco na konkurs Jacobs szukam...Osoba, która obiecała załatwić, nie odzywa się i obawiam się, że zostanę na lodzie emotka Proszę pw. Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5583335 Napisano: 13.02.2013 15:37:07 w Połączenia nieodebrane
Ktoś może wie, co to za numer 487284053XX? Jak oddzwaniam, włącza się poczta głosowa.... Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5583202 Napisano: 13.02.2013 13:55:03 w Zakupy na konkursy - usługi
aurorcia napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Mogę zrobić jutro rano zakupy na nowy konkurs w Intermarche. Chętni na pw:)

Konkurs z gazetki-trzeba kupić dużą paczkę płatków Ciniminis,Chocapic itp i wysłać zdjęcie aktywnego dnia swojej rodziny:)

Dzięki:)

A ja dalej szukam osoby, która kupi kawę Jacobs w Tesco i wyśle paragon bez kosztu wysyłki:) Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5583180 Napisano: 13.02.2013 13:38:43 w Zakupy na konkursy - usługi
aurorcia napisał(a):

Mogę zrobić jutro rano zakupy na nowy konkurs w Intermarche. Chętni na pw:)

A co to za konkurs? emotka

A w temacie: szukam (last minute!) osoby, która dzisiaj zrobi mi zakupy w Tesco na konkurs Jacobs. Ale bez kosztów przesyłki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5582593 Napisano: 13.02.2013 00:02:19 w Paragony
Paragoniku na jacobs tesco szukam....tanio! Bez kosztów wysyłki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5581769 Napisano: 12.02.2013 16:37:40 w Wkurza mnie...
awe napisał(a):

marzanna napisał(a):

Mnie też się nie podoba:( A o co chodzi z tymi koniczynkami pod nickami?

chyba ilość postów- do 1000 jedna koniczynka i tak dalej

Ahhh dzięki emotka

I jeszcze jedno: czy tylko u mnie wszystkie wiadomości pw kończą się na dacie 14 stycznia? A wszystkie pozostałe wcięło? Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5581757 Napisano: 12.02.2013 16:33:46 w Wkurza mnie...
Mnie też się nie podoba:( A o co chodzi z tymi koniczynkami pod nickami? Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5566425 Napisano: 28.01.2013 05:13:49 w Wkurza mnie...
A ja kupiłam szamponetkę Palette na konkurs, płaciłam kartą, a po przyjeździe do domu zorientowałam się, że nie wzięłam paragonu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

marzanna

#5565994 Napisano: 28.01.2013 12:56:33 w Wkurza mnie...
A mnie wkurza ta reklama, która wyskakuje na stronie e-konkursy emotka Ogromne du..sko z cellulitem, które ma 25 lat, a którego mąż nigdy nie widział...Obrzydliwe, aż trzeba przeładować stronę, bo niedobrze się robi emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0