Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika maa

maa

#2653735 Napisano: 12.09.2009 09:35:21 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
maryal napisał(a):

Przydalby sie artykuł o firmach ktore takie konkursy WYKONUJ¡.
Odbywa to sie tak.
Wielkie zlecenie od firmy organizujacej konkurs ktora daje wielką kasę na calokształt tj przygotowanie i obslugę konkursu i nagrody.Nic wiecej ich nie interesuje.
Jak to wygląda sami wiemy,denne konkursy gdzie liczy sie tylko ilosc wejśc (firma wykonujaca wykazuje się zainteresowaniem przed zleceniodawcą ).Te firmy to czesto grupka młodych ludzi z 1 laptopem i szumną nazwą. Nagrody to najczesciej wycofane z produkcji towary bardzo miernej jakości - nawet jak szumnie zwą to laptopem czy innymi cudami techniki.Napewno zauwazyliscie,ze w regulaminach wartosc nagrod kilkakrotnie przewyższa ich prawdziwą wartośc. A tak naprawdę kupione za grosze - o ile nie podarowane za darmo w ramach jakiejs reklamy.
Zastanawiam się,czy ich ktos wogóle kontroluje,jeleni (czyli nas) maja na setki a zyski ogromne.
Polecam napisać art. na ten temat.Tu są dopiero przekręty i sensacje.

rzeczywiscie swietny temat do artykulu ale zapewne mniej atrakcyjny dla dziennikarzy bo gdzie znajda takich jeleni, ktorzy z nimi porozmawiaja. Wiadomo, ze zadna firma nie bedzie chciala sie przyznac do tego jak organizuje konkurs i jak to naprawde wyglada. Dlatego tez dziwie sie ze tylu konkursowiczow bylo chetnych do rozmowy z dziennikarzem - ale na ten temat wypowiadalam siejuz kilka miesiecy temu kiedy powstala opcja pisania artykulu o konkursomaniakach. Widac udalo sie to dopiero w sierpniu - sezon ogorkowy w toku to o czyms trzeba bylo pisac. Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2653729 Napisano: 12.09.2009 09:29:56 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
wprost napisał(a):

Witam serdecznie,

Wreszcie przekopałem się przez weekendowe zaległosci. Chętnie podziele się z Państwem moimi uwagami.

Tutaj nikt w ciemię nie jest bity. na tym forum sa ludzie cwani i inteligentni. nie trudno się domyśleć jaki charakter bedzie miał artykuł na podstawie takich pytań

Martwi mnie fakt, że niektórzy mają się za zbyt cwanych i inteligentnych, gnębiąc przy tym i mnie i ludzi, którzy chcieliby aby artykuł powstał. Pan Marcepan obraża też ludzi, którzy do mnie pisali...

trinity
Załóżmy, że rzeczywiście jest to dziennikarz z Wprost, przychodzi więc na forum, zadaje takie czy takie pytanie, i dostaje od razu policzek. Wypowiadając się niepochlebnie o osobie z nickiem wprost nie tylko obrażacie Go jako osobę, ale również wyrabiacie Jego opinię o większości odwiedzających tą stronę. I jeżeli Miał na początku dobre intencje, to po takich komentarzach, to sama bym się zastanowiła co konkursy robią z ludźmi.

Teraz już wiem, że jak to ktoś powiedział, na forum panują zasady. Postaram się więc wbrew zasadom podtrzymać pozytywne zdanie o większości forumowiczów. Nie robią też na mnie żadnego wrażenia próby zdyskredytowania mojej osoby.

Tym bardziej, że Pan Bartosz jest początkującym dziennikarzem i do tej pory nawet jeszcze sam nie napisał własnego artykułu, a był jedynie dziennikarzem współpracującym. Teraz Pan Bartosz ma okazje zabłysnąć pisząc o fenomenie konkursowiczów posługując się tanią sensacją, a nie rzetelnością dziennikarską.
Ale powiem Panu jedno na zakończenie. Na okładkę i tak Pan nie ma szans

Fajny jest fakt, że tyle osób sprawdza moje dotychczasowe dokonania w mediach. Ilość moich własnych artykułów w gazetach pozwolę sobie jednak zliczać samemu. Proszę też wpaść kiedyś do wprost - i samemu spróbować dostać się na współpracę do jakiegoś artykułu. Wcześniej spróbujcie też dostać pracę we wprost... To tak apropo tego, że jestem nikim bo jestem młody...
Nie wiem o co chodzi z tą okładką... w ostatnim wprost jest ok 30 artykułów z czego tylko jeden ma szansę dostać się na okładkę... Pozostali profesorowie, doktorzy habilitowani i inni doświadczeni dziennikarze jednak nie płaczą, że nie są na okładce... Ba powiem więcej... Dziennikarze z którymi współpracowałem przy dwóch tematach okładkowych, nie wyli jakoś dziko z radości, że ich tematy były na okładce... ale to zupełnie ludzkie uczucie - cieszyć się z efektów swojej pracy.

Pytam się, jeśli Pan redaktorek ma dobre intencje to czemu pyta o to czy znamy kogoś kto wygrał 28 z 30 telewizorów, czemu pyta o to czy ktoś miał problemy z prawem?
A dlaczego Pan redaktorek nie pyta o nasze pasje i czas, który się poświęca? Dlaczego nie pyta o firmy, które nas robią w konia i robą lewe konkursy gdzie zbierają dane osobowe, a nagrody są fikcją? Np. firma Yeppas, która nagrody w konkursach rozdaje znajomym, a na moje maile z oburzeniem tym co się wyprawia odpisują, że moge podać ich do sądu tylko żebym pamiętał, iż nie podlegają polskiemu prawu bo są firmą zarejestrowaną w UK.

Pytam się skąd Państwo wiecie, że nie pytam o wymienione później rzeczy... O wszystkim tym rozmawiałem z osobami, które się do mnie odezwały. Pytam o te 28 z 30 telewizorów i o problemy - bo chcę napisać ciekawy artykuł, takie dostałem zadanie! emotka Nikt nie przeczyta o osobie, która wygrała jeden telefon i to 5 lat temu i już się on popsuł... To jest chyba normalne, że poruszam wszelkie zagadnienia związane z konkursami... To jest właśnie rzetelne dziennikarstwo. Pytam o sposób na życie, poświęcony czas, komentarze rodziny, ale także o sposoby kombinowania, problemy, ciekawe przygody.
A że przy okazji godzę w ego kogoś kto się czegoś wstydzi... to nie mój problem.

Chce Pan napisac artykuł o nas a ciekawe czy byłby Pan zadowolony jakby ktos chcial napisac o Panu, ile Pan zarabia, ile utrzciwie a ile nie, Nigdy się Pan nie przyzna do tego a tym bardziej publicznie jakie ma Pan dochody

W ubiegłym roku uzyskałem prawie 2700 złotych dochodu. Wiem że to niedużo, ale dla zainteresowanych opowiem za co:

1000 zł - miesiąc pracy w wakacje na stacji benzynowej w Krakowie - ORLEN osiedle Strusia
1200 zł - prowadzenie 12 godzin zajęć w liceum z cyklu Spotkania z uniwersytetem programu, który wymyśliliśmy wraz z kolegami z mojej organizacji - Klubu Jagiellońskiego - www.kj.org.pl
200 zł - praca jako ankieter - wytrzymałem 4 dni...
120 zł - kilka wizyt na publiczności u Ewy Drzyzgi w Rozmowach w toku.
I inne drobiazgi, których nie pamiętam.
Później otrzymałem ok 400 złotych zwrotu podatku i nie ukrywam, że mi się buzia cieszyła jak mało kiedy...

Rok wcześniej wakacyjna praca w chłodni - ok 2000 złotych za półtora miesiąca pracy w średniej temperaturze ok +10 stopni...

Cóż jestem studentem - nie wstydzę się opowiadać o swoich dochodach. Później też mi się to nie odmieni. Ważne, żeby zarabiać uczciwie.

skoro już wiecie co będzie w artykule, to może teraz odgadniecie moje myśli, bo widzę, że jesteście w tym naprawdę dobrzy... ach tak, pomimo tego większość z jasnowidzów (może lepszym określeniem byłoby czarnowidzów) i tak zajrzy do gazety

brawo za ten post! Może któryś z czarnowidzów powie mi co jadłem na śniadanie, albo jak nazywał się mój zmarły rok temu pies. Ba - może mi ktoś powie gdzie go pochowaliśmy. Wtedy chętnie umówię się na kawę - nawet za nią zapłacę - i posłucham o swojej przyszłości. emotka

Co do uwag, że pewnie to nie ja napiszę artykuł - mój pomysł, ja piszę, ktoś ocenia, poprawia, może jeśli się na tym lepiej zna coś wyrzuci, coś doda... Może znów trafię tylko na współpracę, może będę autorem, a mój szef będzie moim współpracownikiem - czas pokaże... Mi to wisi emotka

Myślę, że rolą każdego dziennikarza jest znaleźć dobry temat i zainteresować nim odbiorców.

Znalazłem temat, zainteresowałem nim szefa, robię research, piszę, jeśli będzie ok, pójdzie za tydzień lub dwa, ludzie kupią wprost i go przeczytają. Mam nadzieję, że kogoś zainteresuje. emotka

hehe, niestety pudło Sam jestem z wykształcenia dziennikarzem

hehe... to nic nie znaczy - nawet bym gorzej napisał, ale mi ó przestało akurat działać
Powodzenia z takim otwarciem na ludzi! Nie przechwalaj się tym kim jesteś, tylko lepiej opowiedz co zrobiłeś. W której redakcji chcieli Cię zatrudnić z takim wykształceniem?

hmm przeważnie jednak początkujący to znaczy gorszy bo niewiele jeszcze umie. Wiem sama po sobie ( też jestem z branży - prasa) W kazdym zawodzie praktyka czyni mistrza...

To, że mam 3 artykuły na koncie we wprost nie znaczy że jestem początkujący...
To, że jestem studentem - też nie... Wiadomo, mam nadzieję, że jeszcze wiele przede mną.
Właśnie praktyka - a nie teoretyczne wykształcenie - czyni mistrza. A niech mi ktoś z Państwa powie, czy miałem okazję współpracować tylko z wprot?

Artykuł mam nadzieję powstanie i opisze świat konkursomaniaków takim jakim jest naprawdę - cynicznym , bezwzględnym.Ale również pełnym zapaleńców grających dla czystej przyjemności , choć takich (wbrew temu co napisano w wątku) można ze świecą szukać...

Zastanawiam się nad włączeniem paru wątków - właśnie dla bardziej rzetelnego opisania świata konkursowiczów. Zobaczymy co wyjdzie emotka

Zwykłe opowieści o braniu udziału w konkursach i losach konkursowicza nie grają tu roli...

Mają i to wielką - proszę pisać. Ludzi z którymi rozmawiam pytam także o przyziemne sprawy... Ale to wiedzą tylko Ci czarnowidzowie emotka

Pozdrawiam i czekam na dalsze inwigilowanie mojej osoby emotka Zaczyna być ciekawie emotka

Pozdrawiam
Bartek Pawłowski
wprost

PS. Artykuł dziś mam nadzieję skończę pisąć - no i tylko od moich przełożonych zależy kiedy pójdzie.

rzeczywiscie Pan Dziennikarz opisal mnostwo normalnych graczy heheheh Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2653723 Napisano: 12.09.2009 09:21:51 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
emanuela24 napisał(a):

m3107 napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

Wiedziałam, że tak będzie, że tego pana nie interesują nasze historie (nasze = planktonu), tylko prawdziwi zawodowcy.

bo i co ludzi taki plankton obchodzi, ze ktos wygra ksiazke, plyte, paste do zebow - to nieciekawe. Ludzie chca sensacji,a gazety musza im ja dostarczac. A pozniej przez pryzmat zawodowcow postrzegaja wszystkich konkursowiczow, niestety.
a ja glupiego kosza nie wygrywam

ja też rozmawiałam z tym Panem
ale powiedziałam mu to co chciałam - bo po co mówić wygrywam i podaje dane wszystkich znajomych i sąsiadów - skoro lepiej i również logicznie można powiedzieć podpowiadam sąsiadom jak grac , wszystkim znajomym mowie o promocji ( z p-ktu widzenia marketingu właśnie o to im chodzi- jak największą ilość osób poinformowanych - później klienci Ci pozytywnie kojarzą markę - nawet jeśli sami nie wygrali a wygrała kuzynka, ciocia itd)
no ale widzę ze inni postanowili grac w otwarte karty i ucierpią na tym konkursowicze - gdy firma która ma ochotę zrobić konkurs przeczyta taki artykuł już go z cała pewnością nie zrobi emotka bo z artykułu wynika że konkursowicz to krętacz i i tak nagrody trafia do kilku osób a nie do kilkuset emotka a nie o to im chodzi
ech - pozostaje mieć nadzieje ze mało kto takie artykuły czyta

niestety nie mialambym az tak duzo nadziei co do potencjalnych odbiorcow tego typu artykulow.
ciekawi mnie tylko jeden fakt, czemu agencje ktore organizuja konkursy tak negatywnie podobno wypowiadaja sie o konkursach w wysylaniu smsow na czas, na konkretna godzine, na ilosc a organizuja coraz wiecej takich konkursow. jezeli rzeczywiscie agencjom zalezaloby na tym kto wygrywa to wszystkie konkursy stanowilysby opisowki w ktorych moga wygrac kreatywne odpowiedzi albo loterie. Ale realia sa takie ze nawet gdy jakas firma zarzadza opisowke, wierszyk, haslo reklamowe to i tak agencja prowadzoca konkurs losuje laureatow. Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2653720 Napisano: 12.09.2009 09:18:51 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
kolejny bezsensowny artykul, ktory zeruje na taniej sensacji. widze przytoczonych sporo nickow z naszego forum wraz z wypowiedziami.
czy wszyscy sie na to zgodzili?
juz widze pierwszy glos Privaedo ze nie a reszta?
bo jezeli tak jest jak mysle to rzeczywiscie Privatedo masz racje z dopiskiem na dole strony, ktorego widac ktos nie wzial pod uwage... Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2652978 Napisano: 12.09.2009 12:36:06 w Najdurniejsza rzecz jaką dostaleś...
ciepalka napisał(a):

maa napisał(a):

ciepalka napisał(a):

hmm mi ostatnio coś przyszło... głowie się i głowie już parę dni i nic konkretnego nie wymyśliłam emotka emotka emotka Może ktoś mi powie co to ? emotka emotka Tu link jak to coś wygląda http://img9.yfrog.com/i/p5180009h.jpg/ i jeszcze temu czemuś te cyferki sie zmieniają emotka

kompas

hehe to nie kompas emotka

hehe no nie

Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2652952 Napisano: 12.09.2009 12:27:48 w Najdurniejsza rzecz jaką dostaleś...
ciepalka napisał(a):

hmm mi ostatnio coś przyszło... głowie się i głowie już parę dni i nic konkretnego nie wymyśliłam emotka emotka emotka Może ktoś mi powie co to ? emotka emotka Tu link jak to coś wygląda http://img9.yfrog.com/i/p5180009h.jpg/ i jeszcze temu czemuś te cyferki sie zmieniają emotka

kompas Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2651550 Napisano: 11.09.2009 04:42:13 w TESCO konkursy
zadzownilam powiedzieli ze wyniki zostaly juz ogloszone. bardzo ciekawe ze nikt z forum nie wygral:( Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2650678 Napisano: 11.09.2009 10:45:38 w TESCO konkursy
od Velvetu rzecz jasna Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2650676 Napisano: 11.09.2009 10:45:02 w TESCO konkursy
ma ktos moze numer do tej agencji od tesco? Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2648772 Napisano: 10.09.2009 02:30:13 w TESCO konkursy
jak mieli jjuz czytac hasla to na pewno to zrobili a jak mieli tego nie czytac to pewnie juz i tka czasu na to nie znajda Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2648770 Napisano: 10.09.2009 02:29:48 w TESCO konkursy
Reni napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

toka napisał(a):

Reni napisał(a):

maa napisał(a):

czy nadal nic sie nie ruszylo z Velvetem?

Nikt nic nie mowil, zatem dalej nic nie wiadomo... emotka

a moze niech ktos poda na forum numer do nich i wszyscy zadzwonimy z pytaniem kiedy bedą wyniki?Moze dla świetego spokoju dadzą?

hmm a moze poczekajcie troszke emotka jedynie rada , bo akurat w tym konkursie nie bralam udzialu , ale moje zdanie jest takie : niech wybieraja spokojnie przynajmiej jest pewnosc ze naprawde wszystko czytaja bo jak bedziemy ich poganiac to wkoncu wybiora pierwsze z brzegu . Ja uwazam ze nawet niech podadza wyniki 2 dni pozniej aby byly to prawdziwie najleprze hasla emotka emotka

Tylko laureaci powinni byc poinformowani do 22 sierpnia, z tego co pamietam... emotka
wiec troche przeginaja emotka

tak do 22 sierpnia

Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2648527 Napisano: 10.09.2009 01:07:15 w TESCO konkursy
czy nadal nic sie nie ruszylo z Velvetem? Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2647177 Napisano: 10.09.2009 01:05:42 w Nocna Zmiana Warty
0 0

maa

#2645517 Napisano: 09.09.2009 11:24:42 w Połączenia nieodebrane
ktos kiedys tutaj podawal stronke gdzie mozna sprawdzic nieznane numery?
macie na nia namiary? Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2645500 Napisano: 09.09.2009 11:18:24 w TESCO konkursy
wiecie co z Velvetem? Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2643292 Napisano: 08.09.2009 04:23:13 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
u mnie tez pusto od jakiegos czasu:(

Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2643289 Napisano: 08.09.2009 04:18:42 w TESCO konkursy
grzybin napisał(a):

grzybin napisał(a):

grzybin napisał(a):

grzybin napisał(a):

t

ismena napisał(a):

kajeczka napisał(a):

grzybin napisał(a):

a co z konkiem Schwarzkopf w Tesco? w Regulaminie jest napisane, że trzeba wysłać sesa z tą samą datą co data zakupu ale godzina musi być późniejsza - pkt. 2.3 regulaminu. Czyli co... jak ja kupię o godz. 23.59 i wyślę już na drugi dzień do mój ses jest nieważny? W moim przypadku nie minęły jeszcze 24h od momentu zakupu do momentu wysłania sesa. Miał ktoś już kiedyś taki problem?

to masz Tesco całodobowe? emotka

ja mam emotka dobre pytanie grzybin

o nie ja się pytam ismena? emotka

tzn. ja ale nie o całodobowe:)

ma ktoś jakis koncept emotka

wygrał coś może kiedyś z konka palette? tam regulamin był podobny

nie pamietam konka:(
Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2643282 Napisano: 08.09.2009 04:17:01 w Carrefour konkursy
emmmiliaaa napisał(a):

wiec dzis wysla znowu? watpie...zreszta ja wysylalam sms ze swojego i chopaka telefonu i wszyscy ktorzy nadeslali sms w trakcie trwania konkursu mieli niby dostac pytanie, a on nie dostal wcale emotka

niestety czesto tak jest

a organizatorzy mowia: niestety nie posnosimy odpowiedzialnosci za dzialanie sieci

i po zawodach....:( Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2643137 Napisano: 08.09.2009 02:32:40 w TESCO konkursy
czyli co z Velvetem z tesco dalej nic nie wiadomo? Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#2643039 Napisano: 08.09.2009 01:54:49 w Carrefour konkursy
no to kto te samochody zgarnal? Wyświetl w wątku >>
0 0