Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10245
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ogólnie uczy się do matury, więc siłą rzeczy tak czy siak siedzą w domu. Zaś młoda to żywe srebro, wszędzie jej pełno i energia ją roznosi Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziś byłam w lidlu i ku mojemu zaskoczeniu nie było kolejek przed sklepem, w sklepie automat do dezynfekcji rąk, pieczywo nie popakowane w torebki (czyli normalnie, jak dawniej), nawet krajalnica działała.
Ludzi dużo nie było, każdy zachowywał odstęp.
Ogólnie rzadziej chodzę do sklepów, planuję zakupy z wyprzedzeniem i robię listę, co kupić. Rodzice mają zakaz wychodzenia poza podwórko, robię dla nich zakupy. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Akurat ja nie pobierałam, nie pobieram i nigdy pobierać tej kasy nie będę... ale płacę podatki Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I to w takim klimacie... Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://dzienniklodzki.pl/awantura-w-kolejce-przed-poczta-podczas-godzin-dla-seniorow-zaatakowal-72letnia-kobiete-trafila-do-szpitala-19042020/ar/c1-14919600?fbclid=IwAR1eeJBFUr6PUNcDPI_bbQJ3cQxR2fZsyuyxvNvLy_NevpyHDHuhA0zgwLE
Klientka (po 50) opowiadała, że była ze swoją mamą na zakupach w Tesco. Czyli wychodzi na to, że mama po 70. Mama stanęła w kolejce przed sklepem, a córka poszła po wózek. Wraca z wózkiem, a jakiś pacan z pyskiem do niej, że tu nie stała. Na to ona, że stoi tu jej mama a ona poszła po wózek. Reakcja faceta - wydarł się na obie, po czym zaatakował wózkiem starszą panią, że ta miała dużego siniaka na nodze, podarte rajstopy.
Co to się dzieje z ludźmi??? popier.doliło im się we łbach?? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podchodzę do kolejki i pytam - do którego sklepu stoją. A babka na to, że do Leroy Merlin. Masakra. Kilkadziesiąt osób w kolejce, ogon się zawijał na parkingu Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z reguły działa, bo ludzie wysyłają to w dobrej wierze, nie wiedząc, że to oszustwo. Często krążące już kilka lat... Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do wiadomości to nie wiem.. możesz zapytać pionasa Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po prostu Twoja wypowiedź (i nie tylko) wyzwoliła u innych osób opis wcześniejszych doświadczeń. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po prostu są ludzie, którzy przypadkowo wysłali paragon na inny konkurs (jeśli faktycznie wygrali, ale z drugiej strony tyle się mówi o tym, żeby nie kupować na jeden paragon produktów na 2 różne konkursy), skoro były już wcześniej wyniki, albo zgubili czy wyrzucili (nawet mnie kiedyś się to zdarzyło ).
A są też etatowi cwaniacy, co nigdy nie kupują produktów na konkurs, tylko później sępią o paragon. A naiwni, którzy opchnęli taki paragon, cieszą się, że "chociaż zakupy się zwróciły". Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli chcesz wiedzieć, czym ktoś wygrał, to pytaj na pw. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W każdym mieście powinien być jakiś ogólny serwis agd. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Alleluja dziś śpiewamy,
Bogu cześć i chwałę dajmy,
bo zmartwychwstał nasz Zbawiciel,
tego świata Odkupiciel.
Zdrowia, radości i powodzenia,
to są najszczersze moje życzenia!
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ilu jest takich, którym się to udaje, bo nagrodzone prace nie są publikowane? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chodzi o to, że nawet tam larwy włażą, żeby zrobić sobie kokon i przetrwać. Dziur jako takich nie mam w ubraniach (oby!!!)
Raz miałam w bluzce a raz w apaszce. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do umiejscowienia larw, kokonów itp, to wiem, że one mogą być WSZĘDZIE. Dlatego robię przeglądy z latarką w ręce dokładnie oglądam każde opakowanie i szukam: pajęczynek, kokonów, dziwnie zawieszonych drobinek kasz, drobniutkiego jakby piaseczku (to są właśnie jaja moli).
Jeśli mam jakieś wątpliwości, to wywalam wszystko.
Kasztanowca w pobliżu nie mam.
Na ten rok planowałam trochę zmienić szafki, a dokładnie fronty i jedną szafkę w kuchni, żeby zainstalować duże wysuwane szuflady zamiast 2 tradycyjnych półek. Ale jak na razie wstrzymujemy się z różnymi rzeczami, które nie są super pilne... Bo nie wiadomo, jak będzie z kasą przez to, co się dzieje na świecie... Wyświetl w wątku >>