Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6703025 Napisano: 14.05.2020 16:54:29 w Popraw sobie humor...
bruce - chciałabym go zobaczyć, jak będzie zabierał się do hamburgera.. emotka emotka

Lody na ulicy już może wcinać emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6703012 Napisano: 14.05.2020 16:05:04 w WC - rozmowy o wszystkim
cudaczek121 napisał(a):

Jeszcze tylko 3 dni i bedzie final countdown: www.zrzutka.pl/tghk42

i ja wpłaciłam.. rezygnuję z losowania Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6702761 Napisano: 13.05.2020 13:16:18 w WC - rozmowy o wszystkim
@malenka mam Kenwooda i polecam emotka  teraz są jakieś z większymi misami, więc zorientuj się w cenie i czy pasuje Ci taka pojemność. 
Mogę ubić 10 jaj, ale wtedy misa jest pełna. Ciasto drożdżowe wyrabiałam z 5 szklanek mąki, więc to będzie około kilograma.

Wybieraj taki sprzęt, co ma minimum 1000 W mocy, wtedy będziesz miała pewność, że robot da radę wymieszać gęste ciasto. Wyświetl w wątku >>
1 malenka 0

ziolko

#6702015 Napisano: 09.05.2020 15:02:13 w Wkurza mnie...
asantesana napisał(a):

tereniagno napisał(a):

asantesana napisał(a):

yonex napisał(a):

Żądają numeru dokumentu bo to loteria tylko dla obywateli RP. Jak inaczej udowodnisz swoje obywatelstwo? A PESEL i reszta może po to by sprawdzić czy nie jesteś pracownikiem Hochland Polska.

Można np. poprosić skan dowodu tożsamości z zamazaniem wszystkich danych poza imieniem, nazwiskiem, adresem (choć nowe dowody są już bez adresu) oraz nr pesel. Mają wtedy wszystko, łącznie z dowodem, że ma się obywatelstwo polskie. Pomijam cały cyrk robiony dla 100 zł ze skanem dowodu. Nigdy w życiu nie podałabym wymaganych przez nich danych (imię ojca!), jeszcze bym to gdzieś zgłosiła, gdybym grała/wygrała.

Moim zdaniem podpis pod oświadczeniem, że nie jestem pracownikiem, posiadam obywatelstwo polskie itp. wystarczy i dane do wysyłki. Jest RODO czyli ochrona danych, a nie szastanie moimi danymi na wszystkie strony, a ktoś życzliwy zrobi sobie z tego użytek emotka Jest to już szczyt wszystkiego. Inni organizatorzy potrafią inaczej o to zadbać. Kiedyś już tu pisałam, że wygrałam apteczkę za 20zł i chcieli skan dowodu. Zadzwoniła do mnie pani i zrezygnowałam z nagrody. Z Valbon wysłałam 2 zgłoszenia, ale gdy przeczytałam o tych wszystkich danych, więc zrezygnowałam z tego konkursu i nie wysłałam więcej zgłoszeń. Niech się wypchają .......  emotka

Tyle, że nie granie z tego powodu lub rezygnacja z nagrody niczego nie nauczy przygłupiej agencji. A zgłoszenie wyżej już tak, skoro rozmowy nic nie dają.  

Moim zdaniem powinniście to pisać na profilu ORGANIZATORA, a nie tutaj. Na forum są rozumni ludzie i mało kto podaje te dane przy nagrodach o niskiej wartości.
To organizator musi być uświadomiony w tej kwestii, bo jak widać są agencje tylko z nazwy. A skoro "regulamin został zatwierdzony przez Izbę, to mamy prawo wymagać nawet numer buta". 
Otóż NIE!!! 
Tu VALBON widzę, że już ktoś zaczął coś pisać na ten temat. Ale jeśli więcej osób nie będzie pisało w tej sprawie, to agencja uzna, że jak tylko tyle osób czuje się nabitych w butelkę, to mogą sobie pozwalać na więcej przy następnych konkursach. 
Jeszcze tylko brakuje, żeby podawać numer buta czy rozmiar stanika emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6701991 Napisano: 09.05.2020 11:42:08 w WC - rozmowy o wszystkim
pikawka napisał(a):

Usłyszałam całkiem niedawno, że powaga przychodzi z wiekiem... Nie, nie przychodzi  emotka

Fakt... ale może chodziło o wieko trumny? emotka  a nie wiek jako coraz więcej lat  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6701945 Napisano: 08.05.2020 22:29:53 w WC - rozmowy o wszystkim
DROŻDŻE W LIDLU PO 49 GROSZY ZA 500 G!  Ważność do początku czerwca
Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6701702 Napisano: 07.05.2020 22:59:16 w Wkurza mnie...
mama02 napisał(a):

Wkurza mnie Valbon. Mąż trafił stówkę, a oni do wydania nagrody przelewem żądają danych wrażliwych: nr dowodu, Pesel, miejsce urodzenia i imię ojca emotka Czy to jest normalne i legalne? Czy to jest konieczne?
Zasłaniają się regulaminem zaakceptowanym przez Dyrektora Izby Administracji Skarbowej w Warszawie. Czy ów dyrektor na pewno czytał ten regulamin, czy go tylko podpisał? Czy ktoś tam wygrał i podał te wszystkie prawdziwe dane? Czy ktoś jeszcze tak jak ja uważa, że to nielegalne? Może trzeba gdzieś w tej sprawie napisać? Czy jest na sali jakiś prawnik, albo inspektor danych osobowych?

Też uważam, że to nielegalne. Zasłaniają się albo Izbą, albo tym, że muszą odprowadzić podatek za laureatów  emotka emotka  A przecież to ONI piszą ten regulamin, NIE Izba.
Idioci... 
Przecież to ONI, jako organizatorzy muszą zapłacić podatek od nagród.  Wyświetl w wątku >>
1 mama02 0

ziolko

#6701575 Napisano: 07.05.2020 13:33:00 w Wkurza mnie...
domika może i nie napisałaś o tym złu koniecznym, ale tak odebrałam Twoją wypowiedź.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6701572 Napisano: 07.05.2020 13:31:07 w Wkurza mnie...
domika no to ucz. Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś napisała do nauczycielki, że nie podoba Ci się jej sposób nauczania i od teraz będziesz sama uczyła swoje dziecko. Skoro zrobisz to równie dobrze, a może i lepiej od niej. 
Oczywiście masz odpowiednie przygotowanie pedagogiczne i możliwość wystawiania ocen?  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6701570 Napisano: 07.05.2020 13:26:57 w Wkurza mnie...
domika napisał(a):

A tak w ogóle to już serdecznie dość mam tego nauczania zdalnego, czyli robienia wszystkiego za nauczycieli, których rola ogranicza sie do wysłania poleceń co trzeba zrobić.

No tak... bo nauczyciel to takie zło konieczne... gdyby nie było obowiązku nauczania w Polsce, to ciekawe, ilu byłoby analfabetów.. 

Na logikę - rola nauczyciela NIE ogranicza się do wysłania poleceń. Nauczyciel musi najpierw poszukać zadań, jakie może zadać dzieciom, później te zadania wysłać uczniom, sprawdzić je i wystawić oceny. 
Poza tym ma kilka różnych klas o różnym poziomie nauczania, musi się do tego przygotować, każdej klasie coś zadać itp. Ale oczywiście rodzice widzą TYLKO kartę zadań, czy inne prace, jakie dziecko musi zrobić. Wyświetl w wątku >>
2 awi, mia 0

ziolko

#6701329 Napisano: 06.05.2020 14:13:40 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

androm napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

wqrza mnie że sklep w którym robię zakupy wystawia na półkę przeterminowane produkty a ja dopiero w trakcie ich spożywania zauważam że produkt jest 2-3 miesiące po terminie.. już zjadłam tak baton Wawela (termin do stycznia) i wypiłam oshee (termin do lutego) oba produkty kupione kilka dni temu...

zgłoś do PIH i zaczną zwracać uwagę na daty

a mnie ciekawi, czy spożywając te rzeczy odczuwacie jakąś różnicę. bo ja zazwyczaj w ogóle. toż na większości jest napis: "najlepiej spożyć przed", a nie "po tej dacie nie można".

To zależy, o jaki produkt chodzi. 
Bo jeśli mąka czy inne produkty trwałe, to ok (pod warunkiem, że nie ma moli), ale jeśli np. czekolada, to już czuć różnicę. W przypadku czekolady gorszej jakości, nawet 2 miesiące do terminu już czuć emotka  ale to też zależy od warunków przechowywania, temperatury itp. W takich przypadkach jest biały nalot i czekolada ma inny posmak.
Z mięsem trzeba uważać, ale np. sery, jogurty, masło można kupować po terminie. Szczególnie sery pleśniowe emotka  warunek - nie mogą mieć wzdętych wieczek Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6701147 Napisano: 05.05.2020 17:31:47 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
W moim przypadku nawet wpisywaniu się w tym temacie nie pomaga... 
W tym roku wygrałam aż 2 bombonierki z rmf. I 16 zł w lotto. 

MASAKRA. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6700582 Napisano: 02.05.2020 21:39:53 w SZUKAM....
superloser napisał(a):

edi999a napisał(a):

tv ma być dla mamy, a ona ma jeszcze stary poczciwy kineskopowy 

Ja z lenistwa zawsze Samsung , bo nawet pozniej łatwiej wytlumaczyc komus  obsluge “na telefon”.

a ja z sentymentu emotka pierwszy był samsung i teraz też, jak poprzedni się popsuł (po 9 latach)  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6700575 Napisano: 02.05.2020 20:51:57 w SZUKAM....
edi999a napisał(a):

tv ma być dla mamy, a ona ma jeszcze stary poczciwy kineskopowy 

z tych 3 moim zdaniem najciekawszy jest Philips. Ma Full HD, możliwość nagrywania na USB, ale może jeszcze wypowiedzą się ci, co się znają na tym emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6700478 Napisano: 02.05.2020 00:57:21 w SZUKAM....
edi999a napisał(a):

Szukam Smart Tv. Jaki niedrogi model polecacie , znajdzie się coś za ok. 1000 PLN? W tej cenie widzę jakieś Manty, czy Xiaomi -warto?

O jakiej wielkości myślisz? 
Popularne marki też są w tej opcji emotka  
Popatrz na przykład na te sprzęty https://www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=30559960801&p2=30794511089&p3=51141694433  Wyświetl w wątku >>
1 edi999a 0

ziolko

#6700167 Napisano: 30.04.2020 11:33:22 w Polecam
Polecam 10-odcinkowy serial BELFER. Można go obejrzeć np. w platformie Player. 
Trzyma w napięciu do ostatniej chwili emotka
Genialna rola Macieja Stuhra  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6700163 Napisano: 30.04.2020 11:19:29 w Wkurza mnie...
Wkurzają mnie ceny w laboratorium diagnostyki. Wyniki u nich robiłam ostatnio w maju ub roku, a tak w szpitalu, bo w szpitalu taniej. Niestety teraz laboratorium w szpitalu jest zamknięte a w mieście działa tylko jeden punkt pobierania, do którego są mega kolejki. Wcześniej było ich z 8.
Dziś sprawdziłam ceny kilku podstawowych wyników, jakie standardowo robiłam i jestem w szoku! Jeden z 42 na 51, inny z 15 na 24 i 26. Masakra. Niby niewiele, ale łącznie za to samo zapłacę kilkadziesiąt złotych więcej emotka
Odpowiednio w szpitalu te same wyniki były po 22,50 i po 13.  Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6699809 Napisano: 28.04.2020 17:47:09 w WC - rozmowy o wszystkim
Gdyby ktoś musiał iść do stomatologa, to podaję CZYNNE GABINETY - można wyszukać w całej Polsce Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6699231 Napisano: 26.04.2020 14:20:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Kilka lat temu sprzedawałam voucher z numerem, wcześniej zadzwoniłam do hotelu, w którym miał być realizowany i zapytałam o to, czy muszę sama go zrealizować, czy mogę komuś przekazać (specjalnie nie mówiłam o sprzedaży emotka  )
Pani powiedziała wszystko co i jak, później te informacje przekazałam kupującemu. 
Zrealizował bez problemu.
Wcześniej jakiś cwaniak chciał ode mnie wyłudzić te bony za 20% wartości, bo "lepiej mieć 400 zł w kieszeni, niż nie mieć wcale".  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6699224 Napisano: 26.04.2020 13:59:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
fantagiro napisał(a):

no właśnie mam taką sytuację i kupujący prosi o fotę z nr celem sprawdzenia  emotka
Hm, i co tu zrobić...drugą str też rozumiem, że chce potwierdzenia..

Możesz napisać do sponsora i poprosić o weryfikację bonów. Później wklej treść maila w odpowiedzi. Oczywiście zamazując numer.
W każdym razie ja bym tak zrobiła.
W końcu chyba nie chcesz stracić bonów ani potencjalnego kupującego?
Ale jeśli ten potencjalny chętny wykorzysta je podczas "sprawdzania", to zostaniesz bez kasy i bez bonów  Wyświetl w wątku >>
0 0