Reklama na e-Konkursy.info

Loteria Candy Crush Saga - KitKat & Lion

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6710419 Napisano: 18.06.2020 14:14:21 w Wkurza mnie...
visserarthur napisał(a):

Jak ktoś mi stoi za plecami, to mówię, żeby sobie na monitoringu na mnie patrzyli. Uznają to za chamstwo (to oburzenie!), ale odchodzą. Najczęściej są zaciekawieni. Jak ktoś jest ok i tylko pyta „dlaczego tak” to wciskam jakiś kit... standardowe kity mam trzy

Zawsze można powiedzieć, że robisz zakupy dla teściowej, mamy i siebie i każdy chce mieć swój paragon  emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6709147 Napisano: 12.06.2020 16:07:27 w WC - rozmowy o wszystkim
thebest napisał(a):

Czy tu można wkleić link do ciekawego webinarium który sam wczoraj przypadkiem otrzymałem?
Jeśli nie to gdzie można?

Na jaki temat? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6709009 Napisano: 11.06.2020 17:28:19 w Pomocy!!!!
agusiac87 napisał(a):

Potrzebuję pomocy i rady...
Mam pękniętą płyte ceramiczna... Zgłosiłam szkodę, otrzymałam 67 % kwoty zakupu nowej płyty.... Wysłałam fakturę, w celu uzasadnienia że poniosłam wyższe koszty, jednak otrzymałam informację, że wg nich istnieje możliwość naprawy płyty i brak podstaw do uznania wymiany płyty emotka

Jak można naprawić pękniętą płytę ceramiczną  emotka

Co radzicie? Siedzi ktoś w ubezpieczeniach i może mi coś doradzić? 

Co prawda nie siedzę w ubezpieczeniach, ale znalazłam info, że można wymienić samo szkło. 
Tylko pytanie - czy się opłaca takie rozwiązanie? i jakie będą koszty? 
Jeśli niewiele mniejsze od zakupu nowej płyty, to lepiej kupić nową (takie jest moje zdanie)
https://www.naprawek.pl/porady/peknieta-plyta-indukcyjna,p504876565 Wyświetl w wątku >>
1 agusiac87 0

ziolko

#6708817 Napisano: 10.06.2020 16:25:45 w Wkurza mnie...
Podsumowując - niektórzy ludzie podurnieli... chcą być świętsi od papieża.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6708752 Napisano: 10.06.2020 14:26:40 w Wkurza mnie...
"Przeminęło z wiatrem" też jest na czarnej liście... https://www.onet.pl/film/onetfilm/przeminelo-z-wiatrem-usuniete-z-hbo-max-ze-wzgledu-na-rasistowskie-tresci/jqzvlg4,681c1dfa
Wiadomo, niewolnictwo... ale to film opowiadający o losach bohaterki na tle wojny secesyjnej i po niej.
I nagle po latach (film miał premierę w 1939 roku) dopatrzyli się treści rasistowskich.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6707611 Napisano: 05.06.2020 10:54:03 w Wkurza mnie...
chochliczka może najpierw zgłoś do kierownika czy właściciela sklepu. A jeśli to nic nie da, to chyba do Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6707498 Napisano: 04.06.2020 18:02:23 w PLAGIATY
lukasz6 napisał(a):

jak się zapisać do tej grupy na FB?

normalnie... klikasz "dołącz" i podajesz nick z forum Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6705528 Napisano: 27.05.2020 11:55:30 w Punkty karne
riteshpatil - ban za podejrzane linki i pisanie w niewłaściwych tematach Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6705525 Napisano: 27.05.2020 11:53:28 w Wkurza mnie...
patyk napisał(a):

Ani mi się śni wchodzić w link od osoby która jest na forum od dzis.... Uważajcie bo wygląda to na jakiś syf! 

Ja niestety weszłam, żeby zobaczyć co to jest... w sensie, czy osoba zasłużyła na bana. 
Zasłużyła.
Mam nadzieję, że nic nie złapałam emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6705524 Napisano: 27.05.2020 11:50:46 w WC - rozmowy o wszystkim
asia575 napisał(a):

ziolko napisał(a):

asia575 a ten znajomy to widział? był przy tym?
Masz może smsy z ponagleniem zapłaty? 
Albo korespondencję mailową, smsową? Czy to tylko znajomy powiedział, że ta jego znajoma chce kupić drewno? 
No i jakie to było drewno? odpady drewniane, np ze stolarni albo tartaku? czy coś w stylu ramy okienne, stare meble? 

Myślę,że znajomy by poświadczył że mąż dostarczał.Mam smsy z ponagleniami i jej głupie odpowiedzi typu ,,że to odpady z drzewa za które już raz mąż wziął pieniadze" To były zwykłe odpady z tartaku.

Skoro masz smsy, to znaczy, że masz dowód.
Czyli możesz iść na policję. Jak coś, to możesz podać znajomego jako świadka.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6705428 Napisano: 26.05.2020 18:49:29 w WC - rozmowy o wszystkim
asia575 a ten znajomy to widział? był przy tym?
Masz może smsy z ponagleniem zapłaty? 
Albo korespondencję mailową, smsową? Czy to tylko znajomy powiedział, że ta jego znajoma chce kupić drewno? 
No i jakie to było drewno? odpady drewniane, np ze stolarni albo tartaku? czy coś w stylu ramy okienne, stare meble?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6705412 Napisano: 26.05.2020 17:19:13 w WC - rozmowy o wszystkim
asia575 napisał(a):

Potrzebuję porady, a wiem że na forum zawsze znajdą się osoby, które pomogą emotka
Rok temu mąż zawiózł do znajomej znajomego odpady drewniane na rozpałkę za  500 zł.Na miejscu się okazało że Pani akurat czeka na wypłatę i zapłaci za tydzień. Mąż się zgodził, bo wiadomo różnie jest.Po miesiącu okazało się,że ma mamę chorą,później że ma pilną wymianę pieca itd.Po pół roku nieodbierala już telefonu.Smsem poprosiło się o pieniądze,to napisała że zgłosi na policję że ją mąż nęka i ma straty moralne emotka  Interwencja znajomego też nic nie pomogła.Nie odbiera telefonu, nie odpowiada na smsy,furtka zamknięta na kłódkę. 
Czy można taką sytuację zgłosić np.na policję  by wyegzekwować jakoś kasę czy przepadło. 

Możesz spróbować z policją, ale coś czarno to widzę... 
Mój brat sprzedał kilka lat temu facetowi z sąsiedniej miejscowości starsze volvo, za 1200 zł. Facet mówił, że ma problemy finansowe, ale czy brat zgodziłby się na raty.  3 lub 4 raty, co wyszło po 300 lub 400 zł. 
Pierwsza rata była zapłacona, a reszty nie można było się doprosić. Facet przestał odbierać telefon, albo wręcz zmienił numer, brama zamknięta, a jak brat kiedyś go spotkał, to tamten mu zagroził, że jak nie przestanie go nachodzić, to przyjdzie z kolegami go pobić  emotka
Brat ułomkiem nie jest, ale wobec przeważającej liczby napastników zrezygnował z dochodzenia swoich praw. 
Nie pamiętam, czy zgłosił sprawę na policję, ale do dziś humor mu się psuje, jak ktoś zapyta o volvo.

Możesz iść na policję, ale to raczej będzie kosztowna nauczka. Albo ogłosić w necie na rożnych lokalnych grupach, gdzie ta menda bywa, że pani X nie płaci za towar.
Następnym razem towar za kasę. Jak kasy nie ma, to towaru nie zostawiasz. 
Niestety, ale ludzie uczą człowieka rozumu. 
Jeden spaskudzi sprawę, to człowiek jest nieufny dla wszystkich...  Wyświetl w wątku >>
1 asia575 0

ziolko

#6705395 Napisano: 26.05.2020 15:58:04 w Wkurza mnie...
kukuleczka - staram się być wyrozumiała, bo wiem, że ludzie mają swoje zajęcia i nie zawsze mogą odebrać telefon (obojętnie, czy są w pracy, czy telefon prywatny w domu), a teraz część osób siedzi w domach i pracujące osoby mają więcej obowiązków. Poza tym wiem, że jak idzie się z nerwami do kogoś, to ten ktoś też w nerwach odpowiada. I awantura gotowa.

Nic bym nie napisała o tym wszystkim, gdyby to było wydarzenie jednorazowe. Ale uwierz mi... ilekroć dzwoniłam do rejestracji, to NIGDY się tam nie dodzwoniłam. Ostatnio dzwoniłam w styczniu przez 2 dni, w końcu pojechałam, żeby stanąć w kolejce do rejestracji. Długo czekałam w kolejce, więc widziałam co się dzieje za szybą... 2 panie pracowały, a 3 snuły się jak śpiące królewny. Gdyby chociaż szły z papierami, coś załatwiały, zanosiły, jadły itp, to bym zrozumiała. Ale nie. One po prostu chodziły z kąta w kąt i gadały o prywatnych sprawach, a kilkadziesiąt osób czekało w kolejce na rejestrację.
Chociaż widziałam, że kilka telefonów te dwie pracujące panie odebrały. Ktoś miał szczęście i się dodzwonił emotka  
Jeden starszy pan zrobił wtedy awanturę, bo mówił, że od tygodnia próbował się dodzwonić, w końcu przyjechał kilkadziesiąt km, żeby się zapisać. Pobrał numerek, ale dzwonił nadal. I co?? telefon dzwonił, panie nie odbierały, tylko gadały, więc w końcu podszedł do okienka i powiedział, żeby w końcu odebrały ten telefon. One wielce zdziwione, o co mu chodzi?? więc im wyjaśnił, oczywiście podniesionym głosem. I wcale mu się nie dziwiłam.

Przecież nawet najbardziej cierpliwą i wyrozumiałą osobę może coś trafić na takie coś.
Akurat w tym szpitalu to "norma". Obojętnie, czy to styczeń, kwiecień czy październik. Zawsze rejestracja pracuje na pół gwizdka, a pacjenci czekają... Szpital intensywnie pracuje na negatywne opinie...  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6705246 Napisano: 25.05.2020 21:44:33 w Wkurza mnie...
awi napisał(a):

ziolko napisał(a):

asia911 co Ci się nie podoba w moim komentarzu?? 

emotka  Trzeba się tłumaczyć z  wyrażonej opinii?

Po prostu byłam ciekawa. 
Nie można?? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6705158 Napisano: 25.05.2020 16:24:25 w Wkurza mnie...
W kwestii zdrowia - wkurza mnie to, że nie można dodzwonić się do szpitala do rejestracji. 
A jak poszłam osobiście i zwróciłam uwagę, że może dobrze by było rejestrować naprzemiennie ludzi przy okienku i przez telefon, to pani wielce wzburzona, że ona ma kierownictwo i to oni mówią, jak ma robić.
Szlaggg... 
Pół dnia wisiałam na telefonie, 4 razy po 12-15 minut miałam dobry sygnał, czekałam, aż ktoś odbierze, ale gdzie tam. Pani miała inne zajęcia widocznie... Na 5 okienek tylko 2 czynne.
Aaa... wisienką na torcie był wydruk na szybie rejestracji "Prosimy o rejestrację telefoniczną" emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6705089 Napisano: 25.05.2020 13:14:29 w Wkurza mnie...
@pikawka jeśli ktoś nosi na ustach i na nosie, czyli prawidłowo, to jednak maseczka trochę ogranicza rozsiewanie zarazków podczas mówienia, kaszlu czy kichania.
Co innego, jak część ludzi nosi na brodzie albo pod nosem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6705085 Napisano: 25.05.2020 13:00:17 w Wkurza mnie...
pikawka napisał(a):

ziolko napisał(a):

Dziś widziałam na transmisji mszy z mojego kościoła, że był chrzest chłopca, a NIKT z gości nie miał maseczki. 
Może by źle na zdjęciach wyszli??
Zdjęcia robione komórką przez jakiegoś małoletniego i przez wiecznie szczerzącą się panią w średnim wieku.

A mnie to wcale nie dziwi. Nie dajmy się zwariować. Ta grupa osób ( rodzina) pójdzie do domu na wspólny obiad i mają mieć przy stole maseczki... też nie będą mieć, wiadomo  emotka
I też bym nie chciała zdjęcia w maskach ze chrzcie swojego dziecka  emotka  może jestem powierzchowna ale takie moje zdanie....  

Ok, rozumiem te "względy estetyczne" emotka  i mogli zdjąć maseczki na chwilę, skoro już chcieli zdjęcia bez nich.
A pomyślałaś, że jak ktoś z nich był chory albo był bezobjawowym nosicielem, to mógł zarazić innych? np księdza a ksiądz zarazi innych... księża podczas mszy są bez maseczek. 
Goście nie musieli być miejscowi, mogli przyjechać z terenów o większej zachorowalności. Np w południowej Wielkopolsce jest nowe ognisko zakażeń.
Zarażenie to jest reakcja łańcuchowa. Obojętnie, czy to grypa, ospa, czy inny wirus. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6705067 Napisano: 25.05.2020 11:50:41 w Wkurza mnie...
 asia911 co Ci się nie podoba w moim komentarzu??  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6704959 Napisano: 24.05.2020 17:10:48 w Wkurza mnie...
Dziś widziałam na transmisji mszy z mojego kościoła, że był chrzest chłopca, a NIKT z gości nie miał maseczki. 
Może by źle na zdjęciach wyszli??
Zdjęcia robione komórką przez jakiegoś małoletniego i przez wiecznie szczerzącą się panią w średnim wieku. Wyświetl w wątku >>
0 1 asia911

ziolko

#6704748 Napisano: 22.05.2020 22:56:56 w PLAGIATY
"Uwielbiam" jak udowodnię komuś plagiat, wkleję linka z wyszukanymi zdjęciami i ten ktoś kasuje swoje zgłoszenie z konkursu emotka emotka
Ewidentny dowód na to, że złodziej zaciera ślady. 
Bo ktoś myśli, że strony z tapetami albo  strony ze zdjęciami stockowymi to darmowa baza danych zdjęć, które można brać i zgłaszać jako swoje...  Wyświetl w wątku >>