Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10263
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Najlepiej zrób krem ze śmietany 36% (polecam Łowicką) i mascarpone. Np. 500 ml śmietanki i 250 g serka.
Wszystko musi być dobrze schłodzone.
Wszystko razem ubijasz i dodajesz cukru pudru do smaku (jednym wystarczy łyżka, a inni dodadzą kilka łyżek).
Ubijać razem, żeby nie było grudek serka i żeby krem się nie zwarzył. Jak będzie gęsty, to przestań ubijać, bo inaczej masło Ci się zrobi.
Napisz na pw albo tu, jak to się stało, że śmietana odmówiła Ci posłuszeństwa. Z jakiej mleczarni była? ile czasu się chłodziła?
Tu masz dużo przepisów na różne kremy - prostsze i nie tylko. Ale za to jakie smaki....
https://slodkipomysl.pl/category/kremy-do-ciast/# Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hehe... nie wiem, ale wiem, że poukrywał różne informacje na swoim prywatnym profilu, łącznie ze szkołą i zdjęciami
Czyżby miał coś do ukrycia albo obawiał się konsekwencji swojego postępowania??? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"Biedny" będzie płakał rzewnymi łzami... Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czy czegokolwiek innego - prozy, wiersza, hasła, sposobu na coś, zdjęcia itp. Bo jest UCZCIWA. A jeśli ktoś nawet nie zna znaczenia słów "sumienie, prawo, moralność, etyka", to nie wymagaj, żeby ta osoba przestrzegała prawa, skoro dla niej / niego liczy się tylko zysk.
Mówię tu o A.D., ale też o innych osobach, które tak postępują. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Majonez Kielecki zachował się jak Piłat - umył ręce. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak idziesz kupić ciasto, to bierzesz kilogram sernika, a nie składniki.
Poza tym nie uwierzę, że ze 170 g mięsa zostało 112. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Korci mnie, żeby w lokalu tak zrobić coś mi się wydaje, że byłabym na czarnej liście klientów... Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli w menu jest podane, że np w hamburgerze czy w czymś innym jest 200 g frytek i 170 g mięsa, to waży się to przed smażeniem, czy po?
Bo notorycznie mam niedowagę w daniu. Np. frytek 127 czy 141 g, mięsa 107 lub 112 g Zrobiłam zdjęcia na wadze cyfrowej ).
Facet z lokalu twierdzi, że to waga przed smażeniem. Ale czy tak powinno być? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://bezprawnik.pl/cena-wysylania-pocztowki/
https://www.poczta-polska.pl/hermes/uploads/2013/11/Cennik-us%C5%82ug-powszechnych-w-obrocie-krajowym-i-zagranicznym-1.pdf Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bezczelnie mówi wszędzie, że to jego autorski przepis. A może niech zrobi tą potrawę wg swojej receptury, łącznie z octem spirytusowym i dodawaniem jajka do usmażonego mięsa. Niech pokaże, jak to wygląda i jak będzie jadł.. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba do przeróbek w postaci dopisywania marki Kieleckiego...
Swoją drogą, ciekawe, ile razy takie zagrywki przeszły bez echa? w sensie, że ukradł czyjś pomysł lub przepis, dopisał odpowiednią markę i wygrał...
Ile osób tak robi, że zgłasza gdzieś swoją pracę i później tylko podmienia nazwy firm? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I cóż... to tyle, jeśli chodzi o moje wygrane u nich a gram co jakiś czas, chyba dla sportu, skoro nic nie wygrywam
Dodam, ze gram na jeden numer telefonu (dość charakterystyczny, ale nie złoty) i na jeden adres mailowy.
Czyli biorąc pod uwagę to, co piszecie, podejrzewam, że też jestem u nich na czarnej liście. Ale gdyby zapytać ich wprost o to, to oczywiście zaprzeczą. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ciekawe, jakie będą efekty tej weryfikacji? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale wkurza mnie bezczelna kradzież. Obojętnie, co, gdzie i przez kogo zostało ukradzione. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jakiś czas temu wygrałam kamień do pieczenia pizzy. Dotarł do mnie potłuczony (nie otwierałam przesyłki, ale przy lekkim potrząsaniu było słychać grzechotanie. Była ewidentnie wina nadawcy, bo przesyłka była źle zabezpieczona).
Za radą kuriera odmówiłam przyjęcia przesyłki i zadzwoniłam do organizatora, żeby powiedzieć, co jest grane.
Cały czas mam numer przesyłki w śledzeniu i widzę, że prawie 2 tygodnie paczka leży w magazynie firmy kurierskiej (wcześniej była informacja, że czekają na dyspozycję nadawcy, co z tym zrobić).
Dziś zadzwoniłam do organizatora, żeby zapytać, czy i kiedy będzie nowa przesyłka i powiedziałam o tym, że paczka jest w magazynie. A babka na to "a niech tam leży, skoro i tak jest uszkodzona".
Jak to wygląda od strony nadawcy i adresata? czy przesyłka może tak leżeć? Czy jednak jechać do nich i odebrać ją i sprawdzić dokładnie, w jakim stanie jest wszystko w środku? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane