Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6726391 Napisano: 02.09.2020 16:32:56 w WC - rozmowy o wszystkim
kejm napisał(a):

przebilam ostatnio kilka razy pod rząd 30 i 36% i mam uraz do śmietany ubijanej, ale chyba tak spróbuję.

Śmietana musi być dobrze schłodzona, dobrze jak noc postoi w lodowce.

ale możesz udekorować nutellą i kolorowymi lentylkami, kajmakiem albo dać gotową bitą śmietanę w sprayu lub krem do tortów, widziałam takie w proszku w biedronce. 

Krem z proszku, to sama chemia i sztuczny smak. Lepiej dać zwykłą bitą śmietanę, zamiast tego kremu Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

ziolko

#6726388 Napisano: 02.09.2020 16:29:57 w WC - rozmowy o wszystkim
@dwaburekoty - służę pomocą emotka  może nie mam własnej cukierni, ale trochę tortów zrobiłam emotka
Najlepiej zrób krem ze śmietany 36% (polecam Łowicką) i mascarpone. Np. 500 ml śmietanki i 250 g serka. 
Wszystko musi być dobrze schłodzone.
Wszystko razem ubijasz i dodajesz cukru pudru do smaku (jednym wystarczy łyżka, a inni dodadzą kilka łyżek).
Ubijać razem, żeby nie było grudek serka i żeby krem się nie zwarzył. Jak będzie gęsty, to przestań ubijać, bo inaczej masło Ci się zrobi.
Napisz na pw albo tu, jak to się stało, że śmietana odmówiła Ci posłuszeństwa. Z jakiej mleczarni była? ile czasu się chłodziła?
Tu masz dużo przepisów na różne kremy - prostsze i nie tylko. Ale za to jakie smaki....
https://slodkipomysl.pl/category/kremy-do-ciast/# Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6725818 Napisano: 31.08.2020 17:15:51 w PLAGIATY
FBbeata7 napisał(a):

Swoją drogą ciekawe, czy  pan A.D.ma dach z firmy Blachotrapez, czy sfotografował dach sąsiada, bo już chwali się kolejną wygraną.

Hehe... nie wiem, ale wiem, że poukrywał różne informacje na swoim prywatnym profilu, łącznie ze szkołą i zdjęciami emotka
Czyżby miał coś do ukrycia albo obawiał się konsekwencji swojego postępowania??? emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6725792 Napisano: 31.08.2020 15:30:00 w PLAGIATY
gizoon napisał(a):

Ale temu plagiatorowi teraz wszyscy będą patrzeć na ręce w innych konkursach  emotka   

I bardzo dobrze emotka
"Biedny" będzie płakał rzewnymi łzami... emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6725783 Napisano: 31.08.2020 15:05:05 w PLAGIATY
@joan - weź pod uwagę, że UCZCIWA osoba, nie ukradłaby cudzego przepisu i nie podała go słowo w słowo jako swój "autorski" przepis. 
Czy czegokolwiek innego - prozy, wiersza, hasła, sposobu na coś, zdjęcia itp. Bo jest UCZCIWA. A jeśli ktoś nawet nie zna znaczenia słów "sumienie, prawo, moralność, etyka", to nie wymagaj, żeby ta osoba przestrzegała prawa, skoro dla niej / niego liczy się tylko zysk. 
Mówię tu o A.D., ale też o innych osobach, które tak postępują.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6725747 Napisano: 31.08.2020 12:58:14 w PLAGIATY
Mam nadzieję, że przez swoje plagiaty kiedyś straci cenniejszą nagrodęemotka  już tacy cwaniacy byli, co nawet auta tracili (rym niezamierzony emotka  )
Majonez Kielecki zachował się jak Piłat - umył ręce.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6724734 Napisano: 26.08.2020 14:29:48 w WC - rozmowy o wszystkim
-Violka- co innego receptura na potrawę, a co innego gotowe danie przeznaczone do sprzedaży w restauracji. 
Jak idziesz kupić ciasto, to bierzesz kilogram sernika, a nie składniki. 
Poza tym nie uwierzę, że ze 170 g mięsa zostało 112.   Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

ziolko

#6724522 Napisano: 25.08.2020 17:31:44 w WC - rozmowy o wszystkim
babariba napisał(a):

Hmm - zawsze mi się wydawało, że powinni niby ważyć po przygotowaniu, np. rybę smażoną. I tak robią nad morzem - gdzie dostaje się rybę w grubej otoczce z mąki i jajka, a płaci jak za rybę.

A kiedy technicznie wyciągasz tę wagę i ważysz potrawę? I gdzie? Bardzo ciekawe emotka

Kiedyś zamówiłam dwa takie same zestawy na wynos i jak otworzyłam pudełka w domu, to wydawało mi się, że jest dziwnie mało wszystkiego. Jak zważyłam, to okazało się dlaczego... po prostu było o wiele mniej, niż powinno być. 

Korci mnie, żeby w lokalu tak zrobić emotka  coś mi się wydaje, że byłabym na czarnej liście klientów...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6724519 Napisano: 25.08.2020 17:17:32 w WC - rozmowy o wszystkim
Pytanie z ciekawości - dotyczące tzw. fast foodów emotka
Jeśli w menu jest podane, że np w hamburgerze czy w czymś innym jest 200 g frytek i 170 g mięsa, to waży się to przed smażeniem, czy po? 
Bo notorycznie mam niedowagę w daniu. Np. frytek 127 czy 141 g, mięsa 107 lub 112 g Zrobiłam zdjęcia na wadze cyfrowej emotka ). 
Facet z lokalu twierdzi, że to waga przed smażeniem. Ale czy tak powinno być?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

ziolko

#6723895 Napisano: 23.08.2020 15:34:47 w PLAGIATY
kalka nie wiem kogo, ale jestem pewna, że Kieleckiego na pewno. 
Bezczelnie mówi wszędzie, że to jego autorski przepis. A może niech zrobi tą potrawę wg swojej receptury, łącznie z octem spirytusowym i dodawaniem jajka do usmażonego mięsa. Niech pokaże, jak to wygląda i jak będzie jadł..emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723857 Napisano: 23.08.2020 11:16:39 w PLAGIATY
kalka mam nadzieję, że jednak mu odbiorą nagrodę. Mimo, że on studiuje prawo (he he he) i na pewno będzie ich straszył paragrafami. W końcu cały czas powtarza, że ma prawa autorskie do przepisu emotka emotka
Chyba do przeróbek w postaci dopisywania marki Kieleckiego... 

Swoją drogą, ciekawe, ile razy takie zagrywki przeszły bez echa? w sensie, że ukradł czyjś pomysł lub przepis, dopisał odpowiednią markę i wygrał...
Ile osób tak robi, że zgłasza gdzieś swoją pracę i później tylko podmienia nazwy firm?  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723834 Napisano: 23.08.2020 00:02:07 w Smolar
Wygrałam u Smolara telewizor, jakieś 8 lat temu, później dłuugo nic, ze 3-4 lata temu jakiś drobiazg za kilkanaście złotych z loterii w polo. Nawet nie wysłałam danych, bo zapomniałam o tym. 
I cóż... to tyle, jeśli chodzi o moje wygrane u nich emotka  a gram co jakiś czas, chyba dla sportu, skoro nic nie wygrywam emotka
Dodam, ze gram na jeden numer telefonu (dość charakterystyczny, ale nie złoty) i na jeden adres mailowy.

Czyli biorąc pod uwagę to, co piszecie, podejrzewam, że też jestem u nich na czarnej liście. Ale gdyby zapytać ich wprost o to, to oczywiście zaprzeczą. Wyświetl w wątku >>
2 darog, pini 0

ziolko

#6723568 Napisano: 21.08.2020 13:10:58 w PLAGIATY
Wydaje mi się, że publicznie. Za duży szum się zrobił wokół tego konkursu. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723541 Napisano: 21.08.2020 12:30:12 w PLAGIATY
Widzieliście odpowiedź Kieleckiego? 
Ciekawe, jakie będą efekty tej weryfikacji? Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

ziolko

#6723130 Napisano: 19.08.2020 22:01:24 w PLAGIATY
dwaburekoty napisał(a):

konkursowyninja napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

@konkursowy ninja a jak odniesiesz się do znacznika "(przepis)", który był w Twoim zgłoszeniu (powyżej znajdziesz zdjęcia)? Z rozpędu tam wpisałeś?
edit: bo jeśli dobrze rozumiem, to możesz skopiować cały przepis, dodając jakiś element i juz masz swój autorski przepis?

Jeśli chodzi o listę składników to nie trzeba jej zmieniać. Może pozostać taka sama emotka  Receptura przepisów nie jest objęta ochroną prawną. 

Wiesz, teraz w zasadzie najbardziej "urzekły" mnie Twoje uśmiechnięte emotki. To tylko potwierdza, że jesteś osobą, która zna prawo i z wyrachowaniem z niego korzysta. Szkoda, że nie jest Ci po prostu po ludzku wstyd. Mi dania z tego termomixa smakowałyby conajmniej słono....

W końcu studiuje prawo, więc chyba działanie na jego granicy również...  emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723086 Napisano: 19.08.2020 19:05:27 w PLAGIATY
@ivanotta też nie brałam udziału emotka  
Ale wkurza mnie bezczelna kradzież. Obojętnie, co, gdzie i przez kogo zostało ukradzione. emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723085 Napisano: 19.08.2020 19:04:38 w SZUKAM....
Pytanie z ciekawości. Pierwszy raz miałam taką sytuację.

Jakiś czas temu wygrałam kamień do pieczenia pizzy. Dotarł do mnie potłuczony (nie otwierałam przesyłki, ale przy lekkim potrząsaniu było słychać grzechotanie. Była ewidentnie wina nadawcy, bo przesyłka była źle zabezpieczona). 
Za radą kuriera odmówiłam przyjęcia przesyłki i zadzwoniłam do organizatora, żeby powiedzieć, co jest grane.
Cały czas mam numer przesyłki w śledzeniu i widzę, że prawie 2 tygodnie paczka leży w magazynie firmy kurierskiej (wcześniej była informacja, że czekają na dyspozycję nadawcy, co z tym zrobić).
Dziś zadzwoniłam do organizatora, żeby zapytać, czy i kiedy będzie nowa przesyłka i powiedziałam o tym, że paczka jest w magazynie. A babka na to "a niech tam leży, skoro i tak jest uszkodzona".
Jak to wygląda od strony nadawcy i adresata? czy przesyłka może tak leżeć? Czy jednak jechać do nich i odebrać ją i sprawdzić dokładnie, w jakim stanie jest wszystko w środku? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6723079 Napisano: 19.08.2020 18:24:25 w PLAGIATY
edzia21 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Facet idzie w zaparte "Myli się pani, mój przepis ma inny skład i nie chodzi jedynie o dodanie nazwy producenta."

Najlepszą obroną jest atak emotka
Koleś dno.
Jeśli wszystkie jego wygrane są zdobyte właśnie w taki sposób to żenua i tyle. 

Widać, że ci, co go bronią, to jego znajomi. Jedna już skasowała swój komentarz z poparciem. "Najlepsze" jest to, że na każdy krytyczny komentarz reaguje serduszkiem  emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723066 Napisano: 19.08.2020 17:43:29 w PLAGIATY
Facet idzie w zaparte "Myli się pani, mój przepis ma inny skład i nie chodzi jedynie o dodanie nazwy producenta." Wyświetl w wątku >>
0 0