Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6736675 Napisano: 15.10.2020 18:13:21 w Wkurza mnie...
koniczynka123 napisał(a):

azaflora napisał(a):

Powtórka z "rozrywki" - od poniedziałku znów nas chcą więzić w domach. Zamykają baseny, siłownie, itp. i wraca /w czerwonych strefach/ zdalne nauczanie. Biedne dzieciaki, biedni my  emotka

No nie wiem czy takie biedne dzieciaki,  we wszystkich pobliskich szkołach przychodzą ubrane na czarno, na znak protestu. Chcą zdalnego nauczania. Mam 3 nauczycielki w rodzinie, które są przeciwne zdalnemu nauczaniu. Ale dzieciaki same tego chcą emotka Ja na szczęście mam to już z głowy, moi studenci i tak mają zdalne...

A ja się cieszę, że moja mama od 3 lat jest na emeryturze i wszelkie zawirowania związane ze zdalnym nauczaniem już jej nie dotyczą emotka  
Zaś wkurza mnie to, że najwięcej do powiedzenia na temat nauczycieli i ich pracy mają ci, co ledwo skończyli szkołę. Ostatnio czytałam komentarz jakiegoś faceta, że "on też by chciał popracować sobie tak, jak nauczyciele - godzinę przed komputerem i wolne na cały dzień"...
Moja kuzynka zawsze uważała, że nauczyciele wcale się nie przepracowują i nie wierzyła w to, co mówiła moja mama. Zmieniła zdanie dopiero wtedy, jak jej córka została nauczycielką i teraz widzi, ile "wolnego" czasu mają nauczyciele, szczególnie podczas nauki zdalnej. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6736271 Napisano: 14.10.2020 16:17:56 w Wkurza mnie...
-Violka- może zasugerować w poradni, żeby to jednak lekarz dzwonił? 
U mnie najpierw było tak, że to pacjenci dzwonili, czasami musiałam dzwonić po kilka razy, bo albo telefon zajęty, albo "abonent nieczynny". Ostatnio lekarz dzwonił. Poradę miałam zapisaną na 9:20, zadzwonił o 9:45.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6735000 Napisano: 09.10.2020 18:19:17 w Wkurza mnie...
A tak konkursowo - to MEGA WKURZAJĄ MNIE BRAMKI!!! emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6734997 Napisano: 09.10.2020 18:14:20 w Wkurza mnie...
mandarynka16 napisał(a):

ziolko napisał(a):

W jednym lokalu są 2 biura (pokoje) i wspólne wc -  w tym nasze biuro. Dziś przyszedł kolega z drugiego biura (normalnie czasami nawet się nie widzimy) i mówi, że w szkole jego córki 12 dni temu wykryli wirusa. Przez ten czas nikt z klasy ani z otoczenia uczniów nie był na kwarantannie. Dziś sanepid połapał się w sprawie i wysyła ludzi na kwarantannę. Do poniedziałku, bo wtedy minie 14 dni...
Gdzie sens, gdzie logika??? 

A kwarantanna powinna być przez 10 dni od kontaktu także ten 

Wczoraj widziałam wykres, na którym było pokazane, że od momentu skrócenia kwarantanny do 10 dni zaczęła rosnąć liczba chorych. Więc nie wiem, czy te 10 dni to nie jest za krótko...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6734993 Napisano: 09.10.2020 18:07:06 w Wkurza mnie...
W jednym lokalu są 2 biura (pokoje) i wspólne wc -  w tym nasze biuro. Dziś przyszedł kolega z drugiego biura (normalnie czasami nawet się nie widzimy) i mówi, że w szkole jego córki 12 dni temu wykryli wirusa. Przez ten czas nikt z klasy ani z otoczenia uczniów nie był na kwarantannie. Dziś sanepid połapał się w sprawie i wysyła ludzi na kwarantannę. Do poniedziałku, bo wtedy minie 14 dni...
Gdzie sens, gdzie logika???  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6734607 Napisano: 08.10.2020 12:54:15 w WC - rozmowy o wszystkim
FBbeata7 napisał(a):

U nas właśnie pojawiły się pojemniki na odpady zielone- oczywiście ludziska wrzucają obierki w reklamówkach, do tego stada muszek owocówek te kubły oblegają.Wywozić pewnie będą  raz w tygodniu...A po makulaturę to 2 razy w tygodniu przyjeżdżają.Masakra.

W zwykłych reklamówkach? czy brązowych workach do bioodpadów? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6734509 Napisano: 07.10.2020 23:22:53 w PLAGIATY
kasq napisał(a):

Dokładnie.
Odpisali mi na Messengerze, że sprawdzą I już błyskawiczna reakcja.
Szanuję (: 

Nie to, co majonez kielecki...  Wyświetl w wątku >>
1 ZetZ 0

ziolko

#6734507 Napisano: 07.10.2020 23:21:00 w Wkurza mnie...
iszhara napisał(a):

ziolko napisał(a):

Zamknęli Leclerca w moim mieście  emotka emotka

Uuuu  - szkoda. A wiadomo co powstanie w tym miejscu w galerii?

Nie wiadomo... w ogóle podobno właściciel galerii był zaskoczony decyzją Leclerca, ze się zamykają. 10 czy 11 września informacja o zamknięciu i 30 już zamknięty (sprzedaż trwała jeszcze krócej, bo 30 to już puste miejsce było).
Na szybko szukają kogoś. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to Biedronka ani Dino, bo tego w mieście pełno.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6734193 Napisano: 06.10.2020 19:31:31 w Wkurza mnie...
U mnie 23 zł za segregowane i 46 za bez segregacji Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6734167 Napisano: 06.10.2020 18:04:26 w Wkurza mnie...
Zamknęli Leclerca w moim mieście emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6733299 Napisano: 02.10.2020 15:00:26 w SZUKAM....
wrrrryyy napisał(a):

Czy w którymś sklepie (Carrefour, Tesco, itp.) widział ktoś papier jadalny, np. jadalne banknoty?
Gdzie poza internetem można znaleźć?

Hmm... jeśli masz trochę czasu, to zawsze możesz zamówić wybrane banknoty (z dowolnego państwa) jako wydruk na opłatku lub nawet na papierze cukrowym.
Np u tego pana - jest bardzo polecany przez torciary emotka  
https://www.faceb...tyoplatkowpawelkon  Wyświetl w wątku >>
1 wrrrryyy 0

ziolko

#6732029 Napisano: 27.09.2020 23:44:40 w Wkurza mnie...
marzanna napisał(a):

Kupiłam produkty na loterię Wedel za ponad 15 zł. Teraz widzę, że na paragonie są naliczone jakieś rabaty no i w sumie do 15 zł brakuje mi ponad złotówki. Paragon do śmieci emotka

bo była akcja promocyjna "drugi produkt za 50% ceny"  Wyświetl w wątku >>
1 marzanna 0

ziolko

#6731509 Napisano: 24.09.2020 17:45:25 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie nowy wygląd Facebooka. Chciałam przełączyć na starą wersję, ale już nie ma takiej opcji emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6731218 Napisano: 23.09.2020 18:13:13 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
emotka  
PRZYPOMINAM, ŻE W TYM TEMACIE   N I E    M A    DYSKUSJI!!! 
emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6729266 Napisano: 15.09.2020 17:30:49 w Wkurza mnie...
W KIKu już od co najmniej miesiąca są: odzież zimowa, rzeczy na Halloween, dekoracje świąteczne itp emotka  
Wkurza mnie ta komercja.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6728492 Napisano: 11.09.2020 18:16:57 w Pomocy!!!!
@karmelek - spodziewaj się niespodziewanego emotka  
I zawsze kupuj o 2-3 zł więcej, niż wykazują ceny na półkach, bo jak będzie jakaś akcja rabatowa, to Ci braknie przysłowiowego grosza do wymaganej kwoty zakupu.
Kupiłaś akurat za 8,59 czy była jakaś obniżka w sklepie?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6728491 Napisano: 11.09.2020 18:15:29 w Wkurza mnie...
visserarthur napisał(a):

Bolerioza, Lekramówka... -ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

reklamóweczka, grosik, złotóweczka emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6726645 Napisano: 03.09.2020 18:39:50 w WC - rozmowy o wszystkim
@zielonaszpilka są różne osoby i różne poziomy słodkości...
Kiedyś policzyłam ilość cukru w torcie, jaki był w programie "Bake off - ale ciacho". Do tynków, kremów w środku i ciasta poszło ponad 2,5 KG (!!!) cukru! nie licząc tej w czekoladzie - tort bakeoff
Szklanka cukru pudru - 120 g.
Najwięcej oczywiście do tynku. 
Np przepis na ten biszkopt ma aż 3 szklanki cukru! i tylko 3,5 szklanki mąki https://akademiatortu.pl/przepisy/idealny-biszkopt-czekoladowy/  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6726638 Napisano: 03.09.2020 18:08:25 w WC - rozmowy o wszystkim
mandarynka16 napisał(a):

ziolko napisał(a):

@dwaburekoty - służę pomocą emotka  może nie mam własnej cukierni, ale trochę tortów zrobiłam emotka
Najlepiej zrób krem ze śmietany 36% (polecam Łowicką) i mascarpone. Np. 500 ml śmietanki i 250 g serka. 

Mój ulubiony krem, tylko ja daję 200 ml śmietany na 250 g mascarpone i 2 łyżki cukru pudru. Mi sprawdza się dobrze mleczna dolina z biedry, 30 Też powinna być ok

Im mniej śmietany, tym krem sztywniejszy, bo więcej serka. 
Zupełnie inny krem wyjdzie ze śmietanką 30 a inny z 36%.
Nawet różne partie tej samej 30% mogą dać różny efekt końcowy. 
Co do cukru - każdy słodzi wg własnego gustu emotka
Zawsze daję mniej cukru, niż jest w przepisach, bo dla mnie jest za słodko. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6726469 Napisano: 02.09.2020 23:57:03 w WC - rozmowy o wszystkim
dwaburekoty napisał(a):

ziolko napisał(a):

@dwaburekoty - służę pomocą emotka  może nie mam własnej cukierni, ale trochę tortów zrobiłam emotka
Najlepiej zrób krem ze śmietany 36% (polecam Łowicką) i mascarpone. Np. 500 ml śmietanki i 250 g serka. 
Wszystko musi być dobrze schłodzone.
Wszystko razem ubijasz i dodajesz cukru pudru do smaku (jednym wystarczy łyżka, a inni dodadzą kilka łyżek).
Ubijać razem, żeby nie było grudek serka i żeby krem się nie zwarzył. Jak będzie gęsty, to przestań ubijać, bo inaczej masło Ci się zrobi.
Napisz na pw albo tu, jak to się stało, że śmietana odmówiła Ci posłuszeństwa. Z jakiej mleczarni była? ile czasu się chłodziła?
Tu masz dużo przepisów na różne kremy - prostsze i nie tylko. Ale za to jakie smaki....
https://slodkipomysl.pl/category/kremy-do-ciast/#

łaciata smietana emotka . podejrzewam, że ubijalam na zbyt wysokich obrotach i że zbyt krótko chłodziłam. Momentalnie się masło zrobiło.
Dziękuję za pomysły!!!!

Minimum 12 godzin w lodówce, bo inaczej masło będzie. Może stać dłużej - nie zaszkodzi. 
Tylko nie wkładaj do zamrażalnika bo jak zapomnisz, to też nie ubijesz. Mówię z własnego doświadczenia emotka emotka Wyświetl w wątku >>