Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6771138 Napisano: 20.03.2021 20:04:06 w WC - rozmowy o wszystkim

ziolko

#6770473 Napisano: 17.03.2021 19:22:36 w Wkurza mnie...
@superloser niestety, mimo w większości siwych włosów, nie zaliczam się do seniorów emotka  więc i mnie omijają te promocje... 
Wystarczy, że ciocia będzie miała screena na stałe gdzieś w telefonie.
Inna opcja - zarejestrować konto w aplikacji na nią i będą promocje dla seniorów emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6770450 Napisano: 17.03.2021 17:25:09 w Wkurza mnie...
@superloser - z doświadczenia wiem, że wystarczy screen karty i rabat wchodzi. Warunek - kupon musi być wcześniej aktywowany. 
Ktoś inny ma screen karty i odbija w czytniku. 
Ewentualnie można ściągnąć aplikację Stocard i wtedy wszystkie karty ma się w jednym miejscu. 
To samo dotyczy kuponów z Carrefoura.
Ja aktywuję, mówię mężowi, co ma kupić i rabaty wchodzą. 
Tylko w Lidlu musi być słychać piknięcie karty. Ewentualnie można zapytać, czy karta weszła, bo z tymi czytnikami bywa różnie...  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6770169 Napisano: 16.03.2021 11:55:33 w PLAGIATY
kursykon zrzuty robiłeś na komputerze czy z telefonu?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6770085 Napisano: 15.03.2021 18:56:26 w Wkurza mnie...
Miałam kupić sadzonki malin, więc weszłam na allegro. 
Wyszukałam takie, jakie rodzice chcieli, ale coś mnie tknęło i sprawdziłam zdjęcia w Google grafika. 
Co się okazało???
U jednego sprzedawcy KAŻDE zdjęcie jednych malin było ukradzione z internetu, najczęściej z zagranicznych stron. 
Poza Allegro - U innego jedno zdjęcie przedstawiało jeżynę, a u kolejnego czarną morwę. Zdjęcie charakterystyczne, bo owoce leżały na dłoni.

Takie coś, to jak kupowanie kota w worku. Bo zdjęcia pokazują jedno, a faktycznie owoce są inne.. o ile sadzonki się przyjmą... 
Wkurza mnie takie coś emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6770046 Napisano: 15.03.2021 16:22:42 w WC - rozmowy o wszystkim
@pikawka - a ja kiedyś farbowałam, ale od kiedy mam tyle siwych, to zaprzestałam z kilku powodów - główne były takie, że mimo delikatnej farby bez amoniaku, włosy miałam sianowate i gumowate, miałam kiedyś łysienie plackowate po jednej farbie (dokładnie po szamponie koloryzującym Palette - sama robiłam), poza tym mam takie tempo rośnięcia włosów, że musiałabym chyba co 10-14 dni chodzić na farbowanie odrostów. Oraz do tego wrażliwa skóra głowy.
Stwierdziłam, że za dużo jest tych punktów "przeciw" i teraz jestem naturalną siwą blondynką emotka emotka
Fakt.. czasami kusi i korci, żeby coś zmienić w swoim wyglądzie, ale jak sobie przypomnę powyższe punkty, to macham ręką i zostawiam tak, jak jest emotka  
Zaczęłam siwieć w wieku 20 lat. 
Obecnie moja 74-letnia ciocia, ma ledwo kilka cienkich pasemek siwych włosów, a tak ma dość gęste brązowe włosy. 
Szkoda, że nie mam jej "włochatych" genów emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6770036 Napisano: 15.03.2021 16:06:36 w WC - rozmowy o wszystkim
@pikawka e tam... a ja mimo dość młodego wieku mam większość siwych włosów emotka  Mam krótkie włosy, ogólnie kiedyś byłam tzw. "ciemną" blondynką.

Na szczęście jeszcze jest moda na ten kolor włosów, więc niektórzy myślą, że to farba. I pytają, gdzie farbowałam emotka emotka
Jak dla mnie lepsze siwe włosy, niż takie z niechlujnymi odrostami, co nieraz widać na ulicach.
Niedawno widziałam sesję zdjęciową kobiet, które farbowały włosy. Zdjęcia były przed - czyli siwe odrosty, samodzielnie nakładana farba itp. Zdjęcia po - ładnie wystylizowane naturalnie siwe włosy (białe, szare, szpakowate). 
Jak dla mnie te panie w wersji "po" były o wiele ładniejsze, niż wcześniej.

Ale co kto lubi i co komu się podoba emotka   Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

ziolko

#6769150 Napisano: 10.03.2021 18:32:37 w WC - rozmowy o wszystkim
glena napisał(a):

Czy ktoś może wie jak wygląda kwestia przesyłania alkoholu kurierem/inpostem itp? Nie chce mi się szukać, a może ktoś akurat wie to "od ręki"?
Zastanawiam się nad odsprzedaniem wygranego Martini, ale mam obawy czy przesyłka dojdzie nie uszkodzona i czy alko to nie jest towar, którego legalnie wysłać się nie da...

Noo jednak musisz trochę poczytać sama emotka  poszukałam za Ciebie emotka
https://www.globk...a-alkoholu-kurierem/

Przykład zapakowania butelek https://www.kurie...com/wysylka-alkoholi

Przykład opakowań do butelek https://www.top-o...-poczta-czy-kurierem

"
  • Alkohol i substancje płynne
Alkohol i inne płyny  w szczególności w opakowaniach szklanych znajdują się na liście przedmiotów zakazanych większości firm kurierskich. Głównie ze względu na łatwość rozbicia i zalania pozostałych przesyłek. Rozbite szkło to również niebezpieczeństwo dla osób postronnych.Niektóre firmy kurierskie dopuszczają wysyłkę alkoholu pod warunkiem dopełnienia wymagań dotyczących specjalnego opakowanie - jednak nie ponoszą odpowiedzialności, zatem wysyłka będzie na własną odpowiedzialność i w razie uszkodzenia nie będzie możliwe odszkodowanie."
https://przesylar...ozna-wyslac-kurierem

Podsumowując - poszukaj takiej firmy kurierskiej, która nie zabrania przewożenia alkoholu (szukaj w regulaminach przewoźników), i jeśli sama dokładnie zapakujesz, to powinno dojść wszystko całe i zdrowe emotka  
Nie zapominaj o napisach "UWAGA SZKŁO!" i "NIE RZUCAĆ" - najlepiej wydrukowane w kolorze (czerwonym) na kartce A4 i naklejone na karton z dwóch stron. 
Ostatnio wysyłałam 6 szklanek do piwa - wysokie, smukłe, z cienkiego szkła w górnej części. Zapakowałam każdą szklankę w folię bąbelkową, dodatkowo każdą owinęłam tekturą (pozaginałam tak, że utworzyła rulon), okleiłam taśmą, włożyłam do pudełka wyłożonego folią bąbelkową i to pudełko w jeszcze jedno pudło emotka
Facet śmiał się, że poświęcił sporo czasu na odpakowywanie całości, ale było warto, bo wszystko dotarło całe.

U Ciebie jest też kwestia wagi, bo u mnie szklanki były lekkie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6769068 Napisano: 10.03.2021 13:16:17 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, że dziś rano zaatakował mnie pies. Kurtka rozszarpana, a moja lewa noga wygląda jakbym doslownie byla ofiara przemocy domowej! Rozległe śliniaki i liczne zadrapania.

No to faktycznie musisz się zaszczepić.
Byłoby dobrze, gdybyś widziała, skąd ten pies wyszedł, z jakiej posesji, wtedy mogłabyś iść do właściciela i zapytać go, czy pies był szczepiony przeciwko wściekliźnie. Bo jeśli nie, to możliwe, że czekają Cię bolesne zastrzyki.
I w razie czego możesz żądać od właściciela zadośćuczynienia lub odszkodowania https://www.uniqa...yskac-odszkodowanie/ Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6767278 Napisano: 01.03.2021 17:22:42 w WC - rozmowy o wszystkim
tereniagno napisał(a):

aneti1 napisał(a):

Konkurs euro na money... pamiętam. O losie, od kilkunastu lat codziennie w pracy muszę sprawdzać tam ten kurs  emotka
Były jeszcze koszulki "Nie biegam"  emotka emotka  

"Nie biegam"- noszę jeszcze ją w domu emotka emotka emotka

a ja tą koszulkę mam do spania emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

ziolko

#6766517 Napisano: 24.02.2021 20:13:02 w Pomocy!!!!
delvitto jak dla mnie dziwna sprawa, ale nie znam się na tym.
Może znajdziesz jakieś grupy na fb albo fora, które zajmują się taką tematyką i tam opiszesz swoją sytuację? 
Zawsze będziesz wiedziała (chociaż w teorii), o co pytać u mechanika i co kazać mu naprawić. Wyświetl w wątku >>
1 delvitto 0

ziolko

#6766322 Napisano: 23.02.2021 17:40:34 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Ciekawe, czy wygram coś w lutym... 
Bo jak na razie pustki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6766320 Napisano: 23.02.2021 17:32:50 w Wkurza mnie...
gizoon napisał(a):

Planuje generalny remont mojej kawalerki. Wysłałem już 6 zapytań do projektantów wnętrz i nikt nie odpisał czy w ogóle podejmie się aranżacji mojego mieszkania. Wiem, że 30 m2 to nie 100 m2 i pewnie wolą podejmować większe, bardziej opłacalne zlecenia, ale przynajmniej mogli by odpisać ...

Może ktoś poleci jakiegoś, projektanta na Śląsku?

Co prawda nie jestem ze Śląska, ale może tu zapytasz? https://www.faceb...s/1406568339639138  Wyświetl w wątku >>
1 gizoon 0

ziolko

#6766303 Napisano: 23.02.2021 16:28:24 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

ziolko napisał(a):

Wkurza mnie, że nie mogę nic wygrać w majonezie Winiary  emotka emotka  Tyle paragonów już zgłosiłam i NIC!!!

emotka Nie jesteś sama .Przestałam już kupować i gra,bo ile można go używać naraz emotka
Nie tylko majonez emotka

Chciałam "uszczęśliwić" majonezem mamę i teściową emotka  
Ale cóż... teściowa kiedyś kupiła majonez w mega promocji, więc została mi mama emotka  
Ostatnio zrobiłam babkę majonezową. Polecam emotka  Pulchna, wilgotna... majonezu nie czuć. 
Jeszcze jakieś sałatki będę produkować...  

Oo.. znalazłam fajne przepisy
 https://smakinata...-fruzelina-wisniowa/

https://www.kulin...zka-z-majonezem.html

https://lawendowy...jonezowe-z-malinami/

https://gotowanie...z-majonezem.html?m=1 Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6766293 Napisano: 23.02.2021 15:59:16 w Wkurza mnie...
leilani1 napisał(a):

Wkurza mnie, że jakaś baba na FB właśnie oskarzyła mnie i jeszcze dwoje innych konkursowiczów o to, że... jesteśmy jedna osobą mającą trzy fikcyjne konta, z których gramy by zwiększyć swoja szansę na wygrana emotka

Zgłupiała??
Ale z drugiej strony, co się dziwić? Biorąc pod uwagę to, do czego zdolni są ludzie, żeby wygrać...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6766292 Napisano: 23.02.2021 15:58:07 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie, że nie mogę nic wygrać w majonezie Winiary emotka emotka  Tyle paragonów już zgłosiłam i NIC!!!  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6766291 Napisano: 23.02.2021 15:56:22 w Pomocy!!!!
delvitto napisał(a):

ziolko napisał(a):

Swoją drogą, naprawdę musisz stać na światłach na sprzęgle i hamulcu??

Prawda jest taka, że tak się nauczyłam, i raczej jestem niereformowalna, bo o tym luzie, to mnie mąż uczył, jak jeszcze żył. No ale mnie tak nauczył instruktor, więc wiedziałam lepiej emotka  czułam się niepewnie, po kilku próbach.  Muszę sobie to wszystko zweryfikować, i znów poćwiczyć ten luz. Ale tak czy siak, w moim aucie jest coś źle zrobione, i muszę temu zaradzić, a czuję, że będę spławiana, albo narażona na coraz większe koszty.

Noo niestety... kobieta u mechanika jest traktowana jako zło konieczne emotka
Wielu facetów uważa, że najlepiej jeździ, są najlepszymi kierowcami itp, a statystyki pokazują, że to właśnie oni powodują więcej wypadków, niż kobiety.
Dobrze by było, gdyby poszedł z Tobą jakiś facet znający się choć trochę na samochodach. Wtedy by wiedział, czy robią Cię w bambuko, czy nie. Żeby mechanik wiedział, że jest ktoś, kto może go sprawdzić.

Ooooo! jedź do dobrej stacji diagnostycznej!!! Koszt sprawdzenia auta (np przy sprzedaży) to 50 zł (w każdym razie u mnie), więc może w ten sposób dowiesz się, czy i co jest grane. 
Kiedy miałaś przegląd robiony? Diagnosta nic Ci nie mówił o sprzęgle? Wyświetl w wątku >>
1 delvitto 0

ziolko

#6766132 Napisano: 22.02.2021 17:44:50 w Pomocy!!!!
delvitto napisał(a):

ziolko napisał(a):

@delvitto może niech ten Twój siostrzeniec porozmawia z tym znajomym mechanikiem, skoro go polecił.
Bo coś tu ewidentnie śmierdzi (nomen omen emotka  ) 

no raczej to nieuniknione, bo sumkę ładną skasowali emotka  a na domiar złego, zaczynam czuć wokół siebie swądek, najprawdopodobniej przesiąka nim moje ubranie  emotka  chodzi mi o to, gdzie może być przyczyna, i czy to w ogóle normalne, bo może jakieś stare opary w nadmuchu? No ale to, że tych śnieżnych kolein nie bierze, to na pewno normalne nie jest. Przecież nie dam gazu do dechy wjeżdżając na parking.

Jestem laikiem, ale tak nie powinno być.

Swoją drogą, naprawdę musisz stać na światłach na sprzęgle i hamulcu??
Jak nie dociskasz sprzęgła do końca, to ono szybko się zużywa. 
Jeśli stoi się kilka czy kilkanaście sekund, to ok, ale jak więcej, to wrzucam ręczny (żeby w razie gdyby ktoś wjechał mi w tył, to żebym sama komuś nie wjechała emotka  i obowiązkowo wtedy, kiedy ulica jest pochyła) i stoję na luzie. Wiem, mało kto tak robi, więc jest łuna czerwonych świateł od hamulca.. a mnie tak uczył instruktor 17 lat temu emotka  Obserwuję zmiany świateł i jak zaraz zielone ma się zapalić, to wtedy wrzucam jedynkę i zwalniam ręczny.
Szkoda sprzęgła i nogi, bo czasami światła zmieniają się po 60-80 sekundach. 

https://www.prawo...ad-uzywania-sprzegla

https://forum.gaz...czy_na_jedynce_.html Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6766117 Napisano: 22.02.2021 16:41:40 w Pomocy!!!!
delvitto może niech ten Twój siostrzeniec porozmawia z tym znajomym mechanikiem, skoro go polecił.
Bo coś tu ewidentnie śmierdzi (nomen omen emotka  )  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6765766 Napisano: 19.02.2021 16:23:38 w WC - rozmowy o wszystkim
kumulacja zadzwoń na infolinię poczty https://www.poczt...lugi-contact-center/
I zapytaj, skąd i dokąd ta paczka idzie (chociaż miejscowość). 
Jeśli nie będą chcieli podać tych informacji, to powiedz, dlaczego o to pytasz i że masz podejrzenia, że może chodzić o wyłudzenie pieniędzy.  Wyświetl w wątku >>