Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10263
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
IP jest to samo.
Wkurza mnie zakładanie nowych kont na forum tylko po to, żeby coś wysępić pod nowym nickiem albo wykłócać się o coś. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czy dobrze myślę, że wystarczy zarejestrować kartę i później każda płatność kartą bierze udział w losowaniu? Czy trzeba wklepywać każdą transakcję?
Lata temu trzeba było rejestrować potwierdzenia płatności... Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bilety kupione w styczniu 2020. Spektakl miał być chyba w czerwcu. Przełożony na październik, później na styczeń, na kwiecień i obecnie jest 24 maja. Ciekawi mnie, jak to będzie rozwiązane, bo wg obostrzeń powinno być 50% zajętych miejsc, a wtedy były wykupione wszystkie bilety.
Niby możemy wystąpić o zwrot kasy, ale nie chcemy, bo z niecierpliwością czekamy na zobaczenie na żywo naszych ulubionych aktorów Szczególnie, że mam zaproszenie za kulisy od Pana Barcisia Kiedyś napisałam do niego na fb.
Ciekawe, czy się uda tam wejść... Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zwierzęta, laurki, wielkie skaczące emotki, a najczęściej dzieci. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zawsze są jakieś dyżury prawne normalnie, albo w lokalnej prasie.
W każdym razie u mnie tak było, że w jeden dzień tygodnia można było dzwonić przez 2-3 godziny. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To włączyli go na jakiś czas? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Polecieli w kulki.
Skoro loteria trwa do 30 kwietnia do 23:59:59, to ich zakichanym obowiązkiem jest przyjmowanie zgłoszeń do tej pory.
Zaraz do nich napiszę i Wam też radzę. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na forum wchodzi rzadko, tylko po to, żeby dać znać, jak się czuje (z reguły na pw) Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo u mnie też są i w razie czego będę miała argument Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Albo na profilu firmy kurierskiej? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pamiętam na przykład to, jak się czułam po swojej pierwszej spowiedzi...
Jak tata kupił szczeniaka i dał mi go w autobusie, żebym zaniosła do domu...
Jak chowałam się w nowych szafkach kuchennych, bo bawiłam się w dom.
Jak schowałam się pod stołem, bo przyszli kolędnicy, w tym diabeł z kłującym ogonem (dał mi ten ogon do złapania i cieszył się, że mnie zakłuło w rękę).
Jak miałam 5 lat i uczyłam się jeździć na rowerze - wydawało mi się wtedy, że mam tyyyyle lat, bo tyle, co palców u jednej dłoni.
Jak miałam kilka miesięcy (chyba 7), to pamiętam, że obudziłam się w wózku, było ciemno... wózek stał przy drzwiach do pokoju i widziałam klucz w zamku.
Pamięć jest wybiórcza i pamięta się różne rzeczy, ze względu na towarzyszące emocje (dobre i złe), na okoliczności itp.
Więc mam prośbę - nie dorabiaj sobie nie wiadomo czego do moich wypowiedzi. I nie wybieraj sobie kilku słów z całej wypowiedzi, tylko po to, żeby się ich uczepić i złośliwie komentować. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ja napisałam to jako ciekawostkę. I NIE odgrywam się na małym za jego dziadka. Sprawa jest zbyt skomplikowana, żeby to opisać w kilku zdaniach - a dłuższe wypowiedzi są nużące i nie każdego interesują.
Zauważ, że dodałam, że często widywałam wujka, tylko nie wiedziałam o tym, że jest moim chrzestnym.
Zresztą mało dzieci pyta o takie rzeczy, a zaczynają się tym interesować z reguły w okolicach komunii, jak inne dzieciaki opowiadają, jakie to prezenty dostaną od swoich chrzestnych czy dziadków.
To tak samo, jak opowiadanie o tym, co kto dostał pod choinkę czy na urodziny.
Co do odwiedzania małego - z chęcią bym go odwiedziła, ale niestety wiąże się to z kontaktem z jego matką. Nasze kontakty opisałam wyżej. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poza tym głupie gadanie, że "dziecku się nie odmawia".
@superloser - może i tak...
Wiesz, że dopiero krótko przed komunią dowiedziałam się, kto jest moim chrzestnym?? Zgadnij, kto nim był???
Otóż ojciec wspomnianego osobnika
Zawsze to był wujek, widywałam go często a później okazało się, że miał jeszcze jedną funkcję
Nie obsypywał mnie prezentami, po prostu przyjeżdżał do swoich teściów, czyli niedaleko mnie. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko nie lubię być tam, gdzie mnie ktoś ewidentnie nie chce. A matka małego toleruje tylko swoją rodzinę i znajomych. Rodzinę męża stara się zrazić. I doskonale jej się to udaje... Mąż (chyba) nie ma nic przeciwko temu...
Mam małemu wysyłać prezenty? Do tego sprowadza się chrzestna w obecnych czasach?
Wolałabym go zobaczyć, żeby widział, że ma chrzestną i ciocię. Ale jak pomyślę o tej gęstej atmosferze, to mi się odechciewa...
Na weselu w ub roku z nikim nie rozmawiali (obojętnie, czy ze swoją rodziną - sztuk 4, czy rodziną panny młodej-ok 20 osób), jak chciałam zrobić im zdjęcie, to się odwróciła tyłem. Wyjątek - zdjęcia grupowe. Łaskawie pozowali do kilku.
On był świadkiem młodego (to jego brat), ja robiłam zdjęcia (hobbystycznie, żeby młodzi mieli pamiątkę). Podczas jazdy samochodem czy podczas robienia zdjęć - nie odezwał się słowem do nikogo.
I ja mam na siłę napraszać się, żeby łaskawie wpuścili mnie do domu?? I żeby patrzyli z dziwnym uśmieszkiem na prezenty, jakie daję małemu? Żebym chociaż znała powód, dla którego tak się zachowują, to co innego.
Dodam, że może dzieciak nie wybierał chrzestnych, ale wybierali jego rodzice.
Skoro ja im nie pasowałam od początku, to po kiego grzyba mnie wybrali???
Nie napraszałam się, dla żartu zastanawiałam się z mężem, kogo wybiorą i siebie stawiałam na ostatnim miejscu. Po jej siostrze, przyjaciółce, jego jednej kuzynce i jeszcze jednej osobie. Wiesz, jakie było moje zaskoczenie, że jednak ich wybór padł na mnie? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie dawałam bogatych prezentów, ale przemyślane. Na poprzednie urodziny wysłałam kartkę, to nawet nie podziękowali i nie dali znać, że doszła...
Kartkę wysłałam dlatego, że niespodziewanie nasze kontakty się rozluźniły, nie wiem z jakiego powodu.
A chciałam dać sygnał, że pamiętam o urodzinach małego.
Jak widać prezenty złe, kartka jeszcze gorsza... W tym roku nic nie wysłałam.
Za 4 lata komunia. Pewno wtedy nasze kontakty się ocieplą... Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane