Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6790849 Napisano: 24.06.2021 23:23:41 w WC - rozmowy o wszystkim
agusiac87 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Victoria33 - fakt. Ale Agusia nie napisała, o jaki produkt chodzi, więc przyjęłam, że to nie jest nic spożywczego i z krótkim terminem. 

tak dokładnie, chodzi o ubrania, lubię na allegro czasem zakupić kilka różnych bluzek i przymierzyć, wybrać i odesłac to, co mi nie pasuje

No to tym bardziej sprzedawca powinien przyjąć zwrot ubrań.
Wyjątkiem jest osoba prywatna. Ale jeśli to firma, to ma obowiązek. Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

ziolko

#6790767 Napisano: 24.06.2021 18:20:09 w WC - rozmowy o wszystkim
Victoria33 - fakt. Ale Agusia nie napisała, o jaki produkt chodzi, więc przyjęłam, że to nie jest nic spożywczego i z krótkim terminem.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6790734 Napisano: 24.06.2021 16:32:32 w WC - rozmowy o wszystkim
agusiac87 napisał(a):

Czy sprzedawca ma prawo  wprowadzać taki zapis  jak niżej ?
 Chodzi mi o brak możliwości zwrotu produktów na allegro, kiedy zakupiony towar jest przeceniony?

Zakup naszych produktów w sklepie w świetle prawa oznacza zawarcie umowy kupna-sprzedaży, od której  mają Państwo  możliwość odstąpienia  w terminie nieprzekraczającym 14 dni.  Jeżeli zamówiony produkt nie spełnia Państwa oczekiwań można dokonać  jego zwrotu lub wymiany zgodnie z obowiązującymi procedurami.   UWAGA! nie ma możliwości zwrotu ani wymiany produktów przecenionych. 

NIE MA PRAWA 
https://www.dzien...ory-jest-przeceniony

Jak coś, to możesz go zgłosić do Allegro.
Najpierw spróbuj normalnie do niego napisać i wklej ten link, co podałam wyżej. 
A jeśli to nie zadziała, to go zgłoś do Allegro.  Wyświetl w wątku >>
1 agusiac87 0

ziolko

#6790485 Napisano: 23.06.2021 15:15:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
muzasa88 napisał(a):

Hej zna ktoś jakiś konkurs z typowaniem wyniku dzisiejszego meczu Szwecja-Polska?

Popatrz w "szybkich konkursach na fb" - sporo tego  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6790403 Napisano: 23.06.2021 12:20:06 w Wkurza mnie...
agnesita napisał(a):

moje auto, ostatnio coraz gorzej odpala. Mąż musiał do mnie 2 km dreptać bo po 60 nieudanych próbach odpalenia poddałam się (po tym jak pojechałam na zakupy), przyszedł i odpalił za 3 razem... 

No to u mnie podobnie - w sensie męża emotka  
Chodzę i szukam czegoś, po kilka razy wchodzę do danego pomieszczenia, szukam i szukam. I NIC. 
Mąż siedzi na kanapie i patrzy na te moje wędrówki ludów...
Pyta się, czego szukam. Mówię mu, a on wstaje, idzie w jedno miejsce i znajduje to, czego szukałam przez kilkanaście minut emotka emotka emotka
Albo coś robię na komputerze i program coś mi wariuje. Najpierw próbuję sama sobie poradzić, ale w końcu mówię mężowi, że mi coś nawala. On wstaje, podchodzi do mojego stanowiska i co? Program cudownie działa emotka
Czasami to działa na zasadzie "a mam wstać?" emotka  I wtedy sama "groźba" wstania powoduje, że wszystko działa i się znajduje emotka  
Działa to w obie strony emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6790112 Napisano: 22.06.2021 15:09:09 w Wkurza mnie...
@gnieszk@ - niby tak, ale u mnie jakoś się rozregulowało wszystko emotka
Mam niedoczynność Hashimoto i wiecznie mi gorąco. Szczególnie gorące mam dłonie i stopy.

Chociaż kiedyś, właśnie pod koniec szkoły średniej miałam odwrotnie... 
Spałam we flanelowej piżamie, pod pierzyną (nie kołdrą), niedaleko grzejnika i nie było mi za ciepło emotka emotka
A później odwrotnie. Lekka kołdra plus uchylony lufcik, bo wiecznie było mi duszno.

androm Oj.. wpływa...  Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

ziolko

#6790050 Napisano: 22.06.2021 13:11:55 w Wkurza mnie...
@azaflora jak byłam mała, to dziwiłam się mamie, że mówi mi, że mam po słońcu nie biegać  emotka
A teraz??? Jak mam gdzieś iść w najgorsze godziny, to tylko w cieniu. Albo unikam wychodzenia.
Dobrze,  że chociaż w biurze mamy klimatyzację... emotka  Nastawioną na 24-25 stopni. 

Dopiero mniej więcej w czasie, kiedy miałam 18-20 lat, to zaczęłam porządnie odczuwać upały. W tym samym czasie okazało się, że mam chorą tarczycę, więc może to było tez powiązane.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6790024 Napisano: 22.06.2021 12:08:47 w Wkurza mnie...
Dziś dla odmiany mam niezłą migrenę... Głowa dosłownie mi pęka, do tego dochodzi wrażliwość na światło i mdłości.. Może to z powodu zmiany pogody, bo słyszę dalekie pomrukiwania burzy... emotka
Im jestem starsza, tym pogoda bardziej na mnie wpływa.
Grunt, żeby się ochłodziło.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6789814 Napisano: 21.06.2021 12:46:53 w Wkurza mnie...
rare85 napisał(a):

Upał! Nie lubię, źle znoszę. Zawsze wolałam zmarznąć niż zgrzać się - bo jak zimno to można założyć na siebie kolejne "warstwy", a przy upale nie ma już co zdejmować emotka

Mam takie samo zdanie... 
Dodatkowo dziś mam zawroty głowy, mój mąż też.. Nie wie, czy to zmiana ciśnienia, czy przez upał emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6789394 Napisano: 18.06.2021 13:31:12 w SZUKAM....
escada napisał(a):

jak właściwie działają te nieszczęsne bramki? na początku firma losuje godziny otwarcia nieznane nikomu i wygrywa osoba która się wstrzeli co do sekundy w tę godzinę czy pierwsza która się wstrzeli po otwarciu choćby to miało być 20 minut później? czyli czy bramka pozostaje otwarta do czasu pierwszego strzału?

Z tego co wiem, to tak, jak napisałaś. 
Zresztą często wynika to z regulaminu.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6788815 Napisano: 16.06.2021 14:55:57 w SZUKAM....
chochliczka - echh... z jednej strony rozumiem lekarza.
W mojej przychodni też jest jedna lekarka, która na szczęście przyjmuje osobiście, ale czasami wystarczy zwykły telefon, żeby się o coś zapytać.
Robiłaś jeszcze inne wyniki?
Jak coś, to możesz napisać na pw. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6788813 Napisano: 16.06.2021 14:54:02 w Punkty karne
kraszpanda +1 punkt za szukanie paragonu na zakończony konkurs Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6788811 Napisano: 16.06.2021 14:49:10 w SZUKAM....
chochliczka napisał(a):

hej
czy zna sie ktos na normie kreatyniny. Przyszly mi wyniki, do lekarza niepredko pojde, a nie umiem go sam  zinterpretowac

Po 1 - info możesz sprawdzić w necie
2 - możesz umówić się na teleporadę
3 - jeśli wyniki są powyżej normy, to możliwe, że masz jakiś stan zapalny Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6787400 Napisano: 10.06.2021 19:48:34 w WC - rozmowy o wszystkim
@nanajka81 - akurat ON to kiepski przykład do naśladowania. 
Plagiator i tyle. W dodatku wie, że plagiatuje, ale z racji tego, że studiuje (lub studiował) prawo czy coś w tym stylu, to tylko straszy tych, co się oburzają na jego nieuczciwość emotka
Plagiat - hamburger w majonezie kieleckim. Już tu było na forum to omawiane w temacie "plagiaty" Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6785293 Napisano: 01.06.2021 19:06:17 w Punkty karne
kokii +2 punkty - za szukanie paragonu na zakończony konkurs (dada) i za to, że konkursu nie było w bazie Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6785259 Napisano: 01.06.2021 16:34:12 w Wkurza mnie...
antylopia napisał(a):

wkurza mnie przedłużanie konkursow, zmiany w regulaminach. wchodzę sprawdzić czy pojawiły się wyniki a konkurs jeszcze trwa emotka

Jeśli nie ma zapisu w regulaminie, że organizator może przedłużyć czas trwania konkursu, to pisz reklamację na bezzasadne przedłużanie terminu.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6784551 Napisano: 28.05.2021 18:39:33 w Wkurza mnie...
siewcazamieszania napisał(a):

Wkurzają mnie takie konkursy https://www.e-kon...-mm.html#komentarze. Wartość szmacianej torby 155 zł wg organizatora. Nagrody w konkursach coraz słabsze a i tak zawsze znajda się ludzie, dla których ta torba to spełnienie marzeń  emotka

Moim zdaniem zapomnieli o przecinku i powinno być 15,5 zł emotka  emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6784256 Napisano: 27.05.2021 15:42:40 w Wkurza mnie...
bruce - to zależy, jakich. 
Truskawki na pewno będą drogie, bo jest mało słońca.
Pomidory też nie będą zbyt tanie. Ogórków może być mało. 
Ciekawe, jak ze zbożami...  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6784251 Napisano: 27.05.2021 15:23:02 w Wkurza mnie...
ktosiek1 napisał(a):

Pogoda emotka  czy kiedyś jeszcze będzie ciepło, bezdeszczowo i bezwietrznie? Od początku wiosny były może ze 2 dni z fajną pogodą. Takiej wiosny to już dawno nie było....

Spoooko... lato też będzie chłodne, deszczowe i wietrzne emotka  z niewielką ilością dni z wyższą temperaturą.
Tak samo było bodajże w 2000 roku emotka  
Truskawki wtedy gniły na polach, bo było mokro i mało słońca. Koleżanka wtedy rok wcześniej posadziła 30 arów truskawek i pierwszy sezon zmarnowany.
Pogoda jest cykliczna i co ileś lat są upały przeplatane chłodem. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6783956 Napisano: 26.05.2021 12:02:05 w Dziś cieszę się z.....
bruce napisał(a):

ziolko napisał(a):

Cieszę się, że wczoraj byłam na fajnym spektaklu i mam zdjęcie z Barcisiem i autografy od wszystkich aktorów emotka   emotka
Moje pierwsze zdjęcie z kimś znanym emotka  

Wow, super! emotka  Mnie się kilka lat temu udało z kolei na lotnisku przydybać małżeństwo Żaków. Mam autografy dla Córy, aczkolwiek Pan Cezary niechętnie rozmawiał (widać było, że nie lubi fanów), za to Pani Katarzyna jest prywatnie przemiła. emotka

Żakowej nie było, chyba gra na zmianę z Agnieszką Michalską. 
Faktycznie, odniosłam podobne wrażenie co do Żaka, że dawał te autografy na zasadzie "masz i spadaj". Cóż... taka cena sławy... emotka  Było raptem 6 osób (w tym my). 
Nie chciałam nikomu specjalnie głowy zawracać, podziękowałam i już nic nie mówiłam.
Dlatego mamy zdjęcie tylko z panem Barcisiem, chociaż pozostali robili zdjęcia praktycznie z każdym aktorem.
Ale my staramy się nie być natrętni, obojętnie czy to powiązania rodzinne, znajomy czy ktoś znany. Wyświetl w wątku >>