Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6845467 Napisano: 18.02.2022 17:18:41 w SZUKAM....
toka napisał(a):

elektro napisał(a):

Nie ma co zatwierdzac ,ze jest ok.Niech sprzedająca to naprawia a nie ty.Poza tym dlaczego masz ponosić dodatkowe koszty wysyłki?  Chyba,że ona zaproponowała ,ze pokryje koszt wysyłki.

Niby ma pokryć koszty tylko jak dostanę 10zl na wysyłkę tej nie mojej paczki a nie dostanę wlasciwej to olx mi nie pomoże jeśli teraz potwierdzę ze zamówienie jest prawidłowe 😑

toka może niech sprzedająca poda Ci numer do osoby, która ma Twoją paczkę i dogadaj się bezpośrednio z nią?
W ubiegłym roku miałam dość podobną sytuację, dogadałam się z drugą osobą i każdy miał swoją przesyłkę.
Jednak zawsze jest ryzyko, że Ty wyślesz, a ktoś nie odeśle Twoich rzeczy. 
Albo niech sprzedająca zadzwoni i powie co i jak. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6842645 Napisano: 04.02.2022 23:03:45 w WC - rozmowy o wszystkim
Cleo92 napisał(a):

Hej, jestem nowa na forum i nie wiem w jakim wątku mogę napisać taki post.Mam kilka paragonów na konkurs Oreo, chętnie komuś oddam za darmo może ktoś chciałby skorzystac i wziąć udział w konkursie? emotka

Hej
W temacie https://www.e-kon...rona=1365#p6842628  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6842593 Napisano: 04.02.2022 17:47:17 w WC - rozmowy o wszystkim
agusiac87 niestety raczej nie miałam żadnego z tych.
Co prawda w domu mam jakiś "starego" typu, ale nie wiem, czy jest on jeszcze z rtęcią czy już nie. 
Przypuszczam, że nie, bo faktycznie trzeba nieźle się namęczyć, żeby go strząsnąć. 
Dlatego dla wygody używam elektronicznego i mierzę temperaturę pod językiem.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

ziolko

#6842131 Napisano: 02.02.2022 16:52:37 w Wkurza mnie...
W kwestii DPD - ogólnie do tej pory byłam z nich zadowolona. Najczęściej wysyłam przesyłki za pomocą strony Sendit.pl. Ale od jakiegoś czasu widzę zmiany na gorsze.
1 - znacząco zdrożeli
2 - masa ludzi pisze o tym, że od ubiegłego roku przychodzą maile z dopłatami za przesyłki, czasami 2-3 razy więcej, niż przesyłka kosztowała, nawet paletowa. 
Opinie z netu - zawyżają wagę przesyłek, nie podają protokołu z ważenia itp. A maile przesyłają nawet kilka miesięcy później.
Sama zawsze podaję wyższą wagę, niż faktyczna (zaokrąglam w górę), dodaję po 1-2 cm do wymiarów przesyłki.
Jak na razie jeden raz przysłali maila z dopłatą za przesyłkę, około złotówki, ale jednak...
Co do odbioru przesyłek, to ciężko mi powiedzieć, bo daaawno nic nie wygrałam, więc nic nie dostaję emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6841395 Napisano: 30.01.2022 18:42:12 w WC - rozmowy o wszystkim
mandarynka16 napisał(a):

Dziewczyny, czy któraś z Was może coś polecić na wypadające włosy ? szampony, wcierki, tabletki, inne ? 

Włosy nie wypadają bez powodu. 
Z reguły to oznaka, że źle się dzieje w organizmie, czegoś mu brakuje, więc trzeba zrobić wyniki, np. morfologia, żelazo, ferrytyna, hormony tarczycy, wit. D
Jeśli będziesz działała tylko zewnętrznie (np szamponami) a nie uzupełnisz ewentualnych niedoborów, to będzie walka z wiatrakami. Bo będziesz wydawała coraz więcej kasy na kolejne szampony i odżywki, a problem dalej będzie istniał. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6841392 Napisano: 30.01.2022 18:37:37 w Wkurza mnie...
Czy tylko mnie wkurza, jak dorosłe osoby mówią "pieniążki"?? Szczególnie irytujące jest to w formie pisanej, np. na facebooku.
Np. klient nie przyniósł pieniążków, zbieramy pieniążki itp. 
Za każdym razem mam ochotę skomentować, że pieniążki to mówią dzieci w przedszkolu... 
Ale oczywiście zaraz posypią się komentarze broniące danej osoby i że się czepiam, wobec tego z reguły milczę.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6839809 Napisano: 24.01.2022 16:39:31 w Wkurza mnie...
melancholia załóż sobie Internetowe Konto Pacjenta (IKP) i tam będziesz miała recepty. 
Przed wykupieniem możesz podejrzeć, czy są te leki, które zamawiałaś.
Jeśli będzie coś za dużo, to powiedz, że chcesz leki A, B i C, a tego D nie. 
Będzie wtedy info, że recepta jest częściowo zrealizowana.
Poza tym nie będziesz musiała czekać na kod od lekarza, tylko od razu dostaniesz smsa i maila.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6839807 Napisano: 24.01.2022 16:37:15 w Wkurza mnie...
sambolera - to jest akurat jeden link, do tego jakiś dziwny ten wpis.
Poza tym ten antybiotyk jest przepisywany przez różnych lekarzy. 
Kiedyś dostałam info, że córka cioci jest w USA i tam też przepisywali leki w tym rodzaju.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6839737 Napisano: 24.01.2022 14:01:08 w Wkurza mnie...
Ogólne zalecenia przy Covidzie - te, co stosowałam oraz polecane od znajomych lekarzy
- wit D
- wit C
- cynk
- Ibuprom/paracetamol
- antybiotyk Sumamed (lub inny z tą substancją czynną - brałam, żeby nie doszło do nadkażenia bakteryjnego)
- syrop na kaszel (mnie nie pomógł, bo wypiłam całą butelkę, a kaszel miałam taki, że masakra)
- leki przeciwzakrzepowe - aspiryna, zastrzyki - ogólnie bardzo ważne, bo podczas c19 następuje zagęszczenie krwi, stąd później zakrzepy, udary itp. 
Aspiryny nie można brać długotrwale, bo można nabawić się wrzodów żołądka.
 - dobre probiotyki, np Loggic60, Diflos60 (działają też trochę przeciwwirusowo) lub Sanprobi Super formula. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6839734 Napisano: 24.01.2022 13:56:23 w Wkurza mnie...
tomasz3 lepiej idź do pulmonologa i wykonaj rtg płuc. Ono pokaże, czy masz jakieś zmiany na płucach po covidzie Wyświetl w wątku >>
1 tomasz3 0

ziolko

#6838438 Napisano: 18.01.2022 14:59:43 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

ziolko napisał(a):

malutka456 do mnie też policja codziennie przyjeżdżała emotka  

Przerażające. emotka

E tam.. policjanci byli mili emotka
Współczuję policji, bo zamiast zajmować się poważniejszymi sprawami, to muszą sprawdzać, czy chorzy są w domu a może plączą się po mieście i zarażają innych... 
Gdyby każdy chory siedział w domu, to policja nie musiałaby jeździć i kontrolować. 
Jak się domyślam, za chwilę posypią się łapki w dół albo inne komentarze emotka
Ale na zdrowy rozum, jeśli w danej miejscowości jest kilkadziesiąt chorych osób (lub więcej), to policja musi poświęcić trochę czasu na jeżdżenie do wszystkich.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6838128 Napisano: 17.01.2022 16:32:53 w WC - rozmowy o wszystkim
malutka456 do mnie też policja codziennie przyjeżdżała emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6837498 Napisano: 13.01.2022 20:43:15 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie niedoleczona (jednak) infekcja i teraz muszę brać antybiotyk emotka emotka
A wyniki wskazywały, że jest dobrze i obędzie się bez piguł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6837497 Napisano: 13.01.2022 20:41:40 w Wkurza mnie...
prosiaczek - ale wiesz, że jak kilka czy kilkanaście osób złoży komuś gratulacje, to tak czy siak główny wpis przesunie się do tyłu i znowu trzeba będzie szukać? emotka
Chyba, że zaczną robić wielokrotne cytowanie, czyli tzw. piramidy z cytatów, to mnie bardzo irytuje i zaśmieca temat, bo ktoś doda jedno słowo "gratulacje" a piramida będzie na pół strony.  Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

ziolko

#6837455 Napisano: 13.01.2022 17:00:18 w Wkurza mnie...
prosiaczek napisał(a):

Że widzę wiele gratulacji dla Wygranych w stosownym wątku, ale nie wiem co i gdzie wygrali emotka  fajnie by było jakbym wiedziała  emotka  W każdym razie dołączam się do gratulacji emotka

Jeśli ktoś komuś gratuluje, to powód można znaleźć na 2 sposoby:
1 - poszukać odpowiedniego wpisu w temacie "moje dzisiejsze wygrane"
2 - poszukać komu gratulują, po czym kliknąć na nicka danej osoby, żeby zobaczyć wszystkie jej (tej osoby) wpisy na forum. Z reguły ktoś się pochwali w temacie jak wyżej i już wiadomo co i jak emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6836601 Napisano: 10.01.2022 18:07:52 w co chcielibyście wygrać?
Fajny telefon i kasę  Taką większą ilość  
Jeśli wygram tylko kasę, to się nie pogniewam. Wtedy telefon sama kupię  
Oo... jak wygram auto, to też może być emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6836295 Napisano: 08.01.2022 14:50:55 w Dziś cieszę się z.....
ludzka_istota napisał(a):

A ja mam dziś forumowe urodziny. Siedemnaste .Tyle lat! Tyle wrażeń! Tylu wspaniałych ludzi! Tyle szans na nagrody... Kiedy to minęło? 

ooo... a ja przegapiłam swoje 16 urodziny na forum  emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6836228 Napisano: 07.01.2022 23:30:54 w Wkurza mnie...
mietowa - bo jeśli kursor wskoczy w okienko czyjejś wypowiedzi, to wygląda tak, że niby jest odpowiedź, ale we wcześniejszym komentarzu. Trzeba uważać podczas pisania i kasowania, szczególnie pierwszych słów Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6836227 Napisano: 07.01.2022 23:28:41 w Dziś cieszę się z.....
cudaczek121 - toteż właśnie znalazłam info w necie, gdzie mieści się biuro rzeczy znalezionych, zadzwoniłam do urzędu miasta i umówiłam się z panią na poniedziałek (dziś nie pracowali a w środę było za późno).
Jasne, że była pokusa emotka  A kto by jej nie miał? emotka  
Tylko to już jest później kwestia charakteru, uczciwości i wychowania, czy ktoś na pokusie skończy czy jednak nie emotka   Wyświetl w wątku >>