Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10245
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W ubiegłym roku miałam dość podobną sytuację, dogadałam się z drugą osobą i każdy miał swoją przesyłkę.
Jednak zawsze jest ryzyko, że Ty wyślesz, a ktoś nie odeśle Twoich rzeczy.
Albo niech sprzedająca zadzwoni i powie co i jak. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W temacie https://www.e-kon...rona=1365#p6842628 Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co prawda w domu mam jakiś "starego" typu, ale nie wiem, czy jest on jeszcze z rtęcią czy już nie.
Przypuszczam, że nie, bo faktycznie trzeba nieźle się namęczyć, żeby go strząsnąć.
Dlatego dla wygody używam elektronicznego i mierzę temperaturę pod językiem. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przykłady:
1 - https://www.doz.p...y_bezrteciowy_1_szt.
2 - https://www.doz.p...therm_Classic_1_szt.
3 - https://www.doz.p...bezrteciowy_1_szt. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1 - znacząco zdrożeli
2 - masa ludzi pisze o tym, że od ubiegłego roku przychodzą maile z dopłatami za przesyłki, czasami 2-3 razy więcej, niż przesyłka kosztowała, nawet paletowa.
Opinie z netu - zawyżają wagę przesyłek, nie podają protokołu z ważenia itp. A maile przesyłają nawet kilka miesięcy później.
Sama zawsze podaję wyższą wagę, niż faktyczna (zaokrąglam w górę), dodaję po 1-2 cm do wymiarów przesyłki.
Jak na razie jeden raz przysłali maila z dopłatą za przesyłkę, około złotówki, ale jednak...
Co do odbioru przesyłek, to ciężko mi powiedzieć, bo daaawno nic nie wygrałam, więc nic nie dostaję Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z reguły to oznaka, że źle się dzieje w organizmie, czegoś mu brakuje, więc trzeba zrobić wyniki, np. morfologia, żelazo, ferrytyna, hormony tarczycy, wit. D
Jeśli będziesz działała tylko zewnętrznie (np szamponami) a nie uzupełnisz ewentualnych niedoborów, to będzie walka z wiatrakami. Bo będziesz wydawała coraz więcej kasy na kolejne szampony i odżywki, a problem dalej będzie istniał. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Np. klient nie przyniósł pieniążków, zbieramy pieniążki itp.
Za każdym razem mam ochotę skomentować, że pieniążki to mówią dzieci w przedszkolu...
Ale oczywiście zaraz posypią się komentarze broniące danej osoby i że się czepiam, wobec tego z reguły milczę. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przed wykupieniem możesz podejrzeć, czy są te leki, które zamawiałaś.
Jeśli będzie coś za dużo, to powiedz, że chcesz leki A, B i C, a tego D nie.
Będzie wtedy info, że recepta jest częściowo zrealizowana.
Poza tym nie będziesz musiała czekać na kod od lekarza, tylko od razu dostaniesz smsa i maila. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poza tym ten antybiotyk jest przepisywany przez różnych lekarzy.
Kiedyś dostałam info, że córka cioci jest w USA i tam też przepisywali leki w tym rodzaju. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- wit D
- wit C
- cynk
- Ibuprom/paracetamol
- antybiotyk Sumamed (lub inny z tą substancją czynną - brałam, żeby nie doszło do nadkażenia bakteryjnego)
- syrop na kaszel (mnie nie pomógł, bo wypiłam całą butelkę, a kaszel miałam taki, że masakra)
- leki przeciwzakrzepowe - aspiryna, zastrzyki - ogólnie bardzo ważne, bo podczas c19 następuje zagęszczenie krwi, stąd później zakrzepy, udary itp.
Aspiryny nie można brać długotrwale, bo można nabawić się wrzodów żołądka.
- dobre probiotyki, np Loggic60, Diflos60 (działają też trochę przeciwwirusowo) lub Sanprobi Super formula. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Współczuję policji, bo zamiast zajmować się poważniejszymi sprawami, to muszą sprawdzać, czy chorzy są w domu a może plączą się po mieście i zarażają innych...
Gdyby każdy chory siedział w domu, to policja nie musiałaby jeździć i kontrolować.
Jak się domyślam, za chwilę posypią się łapki w dół albo inne komentarze
Ale na zdrowy rozum, jeśli w danej miejscowości jest kilkadziesiąt chorych osób (lub więcej), to policja musi poświęcić trochę czasu na jeżdżenie do wszystkich. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A wyniki wskazywały, że jest dobrze i obędzie się bez piguł Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba, że zaczną robić wielokrotne cytowanie, czyli tzw. piramidy z cytatów, to mnie bardzo irytuje i zaśmieca temat, bo ktoś doda jedno słowo "gratulacje" a piramida będzie na pół strony. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1 - poszukać odpowiedniego wpisu w temacie "moje dzisiejsze wygrane"
2 - poszukać komu gratulują, po czym kliknąć na nicka danej osoby, żeby zobaczyć wszystkie jej (tej osoby) wpisy na forum. Z reguły ktoś się pochwali w temacie jak wyżej i już wiadomo co i jak Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli wygram tylko kasę, to się nie pogniewam. Wtedy telefon sama kupię
Oo... jak wygram auto, to też może być Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10245
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jasne, że była pokusa A kto by jej nie miał?
Tylko to już jest później kwestia charakteru, uczciwości i wychowania, czy ktoś na pokusie skończy czy jednak nie Wyświetl w wątku >>