Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
size
Postów 1110
Data rejestracji 23.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Akurat w tym wieku miałam coś takiego na głowie
Pamiętam, jak szłam z mamą na cmentarz i szła 2 metry przede mną
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziewczyna parę postów wyżej ma e-mail. U mnie też zakładka Zwycięzcy nie działa. Jak u większości zresztą. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale walczymy dalej. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Takie buuuty...
Szkoda.
Może coś wrzucą dzisiaj jednak Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gdy Ci kot przebiegnie drogę,
nie myśl, że to pech.
Kot Ci szczęście przynieść może
jeśli tylko chcesz
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Proszę bardzo Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja tak wpisałam.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Póki co mamy dwie wygrane: czapki i zgrzewki + zgrzewkę 24*.
W sumie robione dla zabicia czasu więc fajnie, że coś udało się ustrzelić. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Porody, skurcze, wyprawki, badania...
Wraca wszystko... Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja miałam sobie podarować swoją opinię, ale skoro wywołałaś temat...
1. Jestem zdecydowanie przeciwna ujawnianiu korespondencji, wszelkich danych forumowych itp. - jest to dla mnie grzech ciężki. I to było złe - wg mnie. Najgorsze w tej sytuacji. To osobiste ryzyko, które na własne życzenie możemy ponieść.
2. Jednakowoż, jestem za ABSOLUTNYM i KATEGORYCZNYM dopełnianiu swoich zobowiązań. W sensie: decyduję się pomóc - pomagam. Nie chcę pomóc - mówię nie. Coś wypada - prowadzę rozmowy i informuję o tym w odpowiednim czasie.
Tyle ode mnie. Nikogo nie zamierzam osądzać, bo kije mają końce. A ja o nich nie wiem. Zawsze jednak, przyjmując zobowiązanie, bez względu na okoliczności, starałabym się wywiązać z niego.
Dodam, że nie znam nicków, nie wnikałam, kto jest kto i jest mi to obojętne. Jestem zwyczajnie zasadnicza.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przepis pochodzi z jakiejś knigi, być może Kuchni Polskiej, my robimy już z głowy.
Polędwiczkę wieprzową kroimy w plastry 1-1,5 cm, wkładamy do marynaty: 2 łyżki sosu sojowego jasnego, łyżeczka koncentratu pomidorowego, pół szklanki soku wiśniowego - oryginalnie jest sherry, łyżka octu winnego, łyżka mąki ziemniaczanej, łyżeczka płaska cayenne - jak kto lubi. Trzeba uważać, bo ostre. Ja uwielbiam, więc już po zrobieniu dodaję sobie na talerzu.
Czekam godzinę.
Ananas w kostkę, por w plastry (głównie część zielona, bo się nie rozwala), papryka - najlepiej czerwona i pomarańczowa - po pół (piękne kolory) w kawałki 0,5*1 -1,5 cm - wg uznania.
Mięcho wyciągamy, odsączamy, marynatę zachowujemy.
Smażymy mięsko na rozgrzanym oleju z porem i papryką przez 8-10 minut, potem dodajemy ananasa, marynatę, ew. trochę soku z ananasa - jakby była za gęsta. Przesmażamy całość 5-8 minut - ananasek puści soki
Doprawiamy wg uznania: solą, pieprzem cayenne.
My podajemy albo z kulkami ziemniaczanymi, albo ziemniaczkami smażonymi (wszystko na głębokim tłuszczu - inne forma frytek).
U nas sprawdzone i ludziskom smakuje.
Co do naleśnika: walnę w mięcho jajo w takim razie przy kolejnej okazji Zobaczymy Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A jak zrobić naleśnik z mięsem mielonym, żeby to mięso nie wypadało/było zwarte?
Przepis mamy z naleśnikarni, oni mieli bardzo dużo tłuszczu - my robimy z szynki zmielonej. Po przesmażeniu jest sypko.
Czy do przesmażonego mięsa można coś dodać - np. białko, czy to już się nie wrati? I zawsze będzie taka konsystencja? Tam są też te oliwki... Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Całość robi się bardzo prosto.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie jestem Kasią, ale...
Mogę zaproponować Ci:
I. Jednogarnkowe (klasyka raczej, ale na ciepło)
1. Bogracz + pieczywo
2. Boeuf Strogonow + pieczywo
3. Taka też potrawa jednogarnkowa z grzankami: zupa serowa z porem - mięcho mielone-por-serki topione + grzanki z oliwą z czosnkiem
II. Pychota, ale już konkretna
1. Polędwica wieprzowa na słodko i ostro
z gotowymi ziemniakami aviko np. (kulki ziemniaczane, 8 czy 6 minut smażenia)
2. Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod mozzarellą z pomidorami (farsz - szpinak, czosnek, śmietana). To samo można zrobić z mięchem mielonym - wtedy cebula, oliwki zielone).
To danie główne.
Do tego wędliny, sery, co tam lubicie i sałatki:
- wersja dla królika: tradycyjna a'la grecka
- wersja na sosie majonezowo -jogurtowym: tortellini, kura z grilla/szynka, ananas/mandarynka, por.
Jezuu, ammmm Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Łączę się w bólu
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mittagessen
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mogłoby być:
W ARKAnach ... co tam chcesz...
-chmielu
-pierwsza
czy cuś...
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kochana, dziękuję
Powody prozaiczne bo życiowe.
Niemniej jednak, cieszę się, że mogłam pomóc, choć jest to dla mnie poniekąd lekcją . I chyba już się nie pobawię w takim zakresie
Zauważyłam przy okazji, że źle zinterpretowali chyba formułę konkursu - zakupy spadły z nieba, a kaskę wygrali Zgodnie z tytułem przelewu
Cóż, uczymy się ciągle.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz możemy prychać, ale rzeczywiście pssttt jest Wyświetl w wątku >>