Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
size
Postów 1110
Data rejestracji 23.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poczytaj w necie, choć pewnie już szukałaś. Doszłam do drugiej strony wyszukiwarki i:
- nie polecają traktować żelazkiem - może być potem widać ślad na materiale, istnieje ryzyko przypalenia - tutaj to wątpię
- polecają trzeć szczotką - ale chyba bym się bała, choć...
- ktoś sugerował aceton - zmywacz do paznokci, ale tu też bałabym się. Choć kiedyś kawałek farby ftalowej zszedł mi ładnie rozpuszczalnikiem i nie było śladu.
Może by tak wrzątek, suszarka i potem zwałkować?
Nie mam pojęcia jak to wygląda.
Gorzej będą mieli Ci od kurtek, tam materiał to prasowania i temperatur nie znosi...
No i wychodzi, że albo bluza do ogrodu, albo lepiej zgrzewka... Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Plus mamy te kupione na potrzebę posiadania paragonu... Nawet nie spojrzałam na ich datę ważności...
Już się mogli nie wygłupiać z taką krótką datą przydatności, kurczę...
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może to od męża właśnie?
I zaniepokoi się jak nie powiesz? Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ciężko wysiedzieć non stop tylko z dzieckiem, znam to pogrubione uczucie całkiem dobrze
Ale najgorzej chyba jest właśnie wtedy jak trzeba coś zrobić - takie poczucie narastającej frustracji - przynajmniej u mnie tak jest. I potem siedzę po nocy przy kompie i robię to, co powinnam zrobić w ciągu dnia.
I chyba od dobrego roku jestem niewyspana.
A co do zabezpieczeń:
My stosowaliśmy do kontaktów i na szuflady z canpola, były ok. Bramka do kuchni. Na drzwi dawaliśmy w ciągu dnia takiego piankowego rogala - żeby nie przytrzasnęły paluszków.
Na uchwyty w szafkach mieliśmy coś takiego jak to: http://allegro.pl...lad-i2986870479.html ale chyba innej firmy i było spoko.
Na kanty też mieliśmy osłony - tylko, że akurat one montowane były na taśmie dwustronnej i Młoda je odrywała. Więc egzaminu nie zdały. W efekcie mały stolik zdemontowaliśmy na pewien czas. Dużego stołu pilnowaliśmy potem sami.
Poza tym: mata czy dywanik z antypoślizgiem, meble o głębokości do 30 cm najlepiej przymocować do ściany.
Z firankami nie miałam problemu - mieliśmy krótkie albo wcale. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W związku z powyższym wkurza mnie:
- konieczność używania suwaka
- taki więcej chaotyczny układ
- bardzo łąkowy klimat - za dużo tej sympatycznej koniczynki -> może by ją wysubtelnić? Zmniejszyć w sensie?
Choć z drugiej strony, człowiek ma zdolność przyzwyczajenia się prawie do wszystkiego... I czego nie robi się z miłości
U mnie ta zmiana, niestety, nie wywołała entuzjazmu. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niezrozumiały zarcik
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dobranoc, ja czekam jeszcze na 136 stron - drukowanych pitów
Pa. Ty nie kombinuj, tylko za rok przyjedźcie do nas, Tchórzu Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wystarczy, kurde? Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No raczej na luz
Nie obrażać się
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A cholerka Cię wie co poczujesz
Las jest, piękny,
Jest pięknie
Na wiosnę i lato
Tia, busz... Chyba George
Zobaczymy na wiosnę
Nie bój póki co, dygusie większy niż ja
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie mów nic o aucie :):) I o hamulcach To zły temat dla mnie
U nas zimy nico, trzy stopnie na plusie, nic śniegu .
Kochana, jak uda się spotkanie za 10 lat to będzie super (liczę na wcześniej - do roku , Weźmiemy dziewczyny do nas Znaczy do mnie Las czeka na Ciebie I Ola Mężowie są liczeni plus dzieciaki oczywiście - co majk łóżko turystyczne
Oswój się z myślą, ja jestem chyba bardziej dzika niż Ty Ale miejsca mam na parę nas z dostawką dla dziecka i mężem
Byłoby wesoło, choć bez mebli Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja nie mam bezdotykowego, ale całym sercem polecam ten : http://allegro.pl...520-i2994102568.html
Aukcja przypadkowa.
Jest super, doskonale wskazuje, lekarka w poradni, gdzie poprzednio mieszkaliśmy miała ten sam. Bardzo polecam. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie też podobnie
Nie ma co ich zniechęcać Niech myślą
Przynajmniej dostarczasz im bodźców Jakiekolwiek one są Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Masz rację, aż sprawdziłam
Pokiełbasiło mi się
Co do reszty Koleżanko moja z forum - przyjedź do nas z Młodym
Olka już się cieszy na myśl
Dolly, pogodę miałam boską, suche ulice
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To jest bardzo ciekawe społecznie zachowanie. Mnie nie przestaje zadziwiać moja rodzina. Wszyscy narzekają jak bardzo nie mają pieniędzy, proponowałam konkursy, zero zainteresowania, zero nawet zapytań typu Jak Ci idzie, Co fajnego wygrałaś. O zapytaniu czy mi coś kupić nawet nie wspomnę.
Wszytko co piszesz jest dla mnie zrozumiałe. Mam to samo. Z mojego doświadczenia wynika, że wszelkie niezrozumienia rodziny zniknęły, gdy sami coś wygrali Dzwoniłam, mówiłam co i jak, o co chodziło, o co pytają. Każda ich wygrana była ICH, cieszyli się jak dzieciaki, moja mama tropi teraz naklejki - zauważa też ślad po nich, dzwoni i pyta.
Gorzej, jak powinni się twórczo zaangażować - i pewnie masz ten problem Podsyłanie nagród to jedno, a zmuszenie do wysiłku - pomimo wskazówek - to inna bajka.
Większość z nas tak ma. Tak myślę.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zgadzam się z Tobą - to są szczepienia, które w znakomitej większości pomagają. Ale są wybiórcze (ale są) przypadki, które szkodzą. Wcześniej nie wiedziałam o nich, dlatego ma Córcia poszła pod igłę i jest dobrze. Choć, jakbym wtedy miała tą wiedzę, co dzisiaj, bałabym się i miała dylemat. Osobiście, na przestrzeni roku, zetknęłam się z dwoma przypadkami reakcji poszczepiennych.
Ja bym zaszczepiła, ale strach by pozostał.
Co do szkoły/przedszkola - jako, ze z branży - mam jak Ty - to dobry początek socjalizacji. Tego bym nie odpuściła. Ale nie mogę, z braku doświadczenia w tym względzie - zdecydowanie przekreślać kształcenia w domu - rodzice takich dzieci najczęściej są świadomi, dziecko ma często rodzeństwo i wiele zajęć dodatkowych, podczas których ma kontakt z rówieśnikami. I summa summarum, może wyjść, że był to dobry wybór.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz stosujemy tran Mollers - cytrynowy - moja Mysz określa smak jako kwasiurę ale daje radę
Lekarka nam odradziła ten owocowy - ponoć wiele dzieciaków odrzuca go. Ale nie wiem, nie próbowaliśmy
Ps. Pochwalę się, jeśli pozwolicie
1. Po szczepionce doustnej broncho, która nas kosztowała 3 miesiące większej/bywało ze i mniejszej wegetacji, Młoda zaliczyła cały tydzień przedszkola I nie wygląda na chorą póki co
2. Wykonałam dzisiaj 3 jazdy do przedszkola tam i z powrotem naszym nowym nabytkiem i nikt nie zginął Nawet nie było tragicznie
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam to samo:)
A Pani Pan boję się, ze mogą urazić
Mamy wiele podobnie
Dobranoc, spokojnej, Kalisto na Się uważaj Wyświetl w wątku >>