Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
babariba
Postów 685
Data rejestracji 17.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja bojąc się o przesyłkę ubezpieczałam parę razy z własnej kieszeni - bo ci pocztowcy to mają rentgen w oczach - zawsze wyczują, że jest coś wartościowego Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- wysyłałeś jako zwykłe polecone? Znając PP wartościowsze przesyłki zawsze wysyłam z zadeklarowaną wartością. W przypadku zaginięcia przynajmniej odszkodowanie otrzymam Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wysyłając skan poleconego i podając numer przesyłki kupujący ma pewność, że ty się wywiązałeś Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja wysyłam zawsze poleconymi - przy dużej wartości jako przesyłkę wartościową
pozdrawiam i powodzenia na Allegro Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- jest z tym trochę roboty:
pobierasz z poczty specjalny druk - z opcją: pieniądze przychodzą do ciebie przekazem lub na konto i do ceny wagi przesyłki dodajesz tą, za która sprzedałaś wylicytowany towar
powodzenia! Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
byłam u rzecznika praw konsumenta i dowiedziałam się, że nawet jeżeli kupiłam w sklepie - ale była to aukcja allegro to prawnie nie mogę odstapić od zakupu - no chyba że sklep sie na to zgodzi
Mogę jedynie złożyć reklamację - pisemnie, listem poleconym ze zwrotnym poświadczeniem odbioru. Wówczas sklep ma 14 dni na jej rozpatrzenie
Zobaczymy co to da - na razie jest to moja jedyna wtopa na allegro - szkoda że to co kupiłam jest tak duże i zagraca pokój Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
witam
wewnętrzne części profili w żadnych ławeczkach kulturystycznych nawet tych z wyższej pułki nie są konserwowane i malowane i stąd widoczna rdza która w niczym nie przeszkadza przy normalnym użytkowaniu.
Posługując się jej logiką kupienie dwóch butów w różnych kolorach lub sukienki z wypaloną dziurą też nie przeszkadza w normalnym użytkowaniu.
Chcę, żeby mi wymienili bubla na sprawny sprzęt lub chcę odstąpić od sprzedaży - i nie wiem, czy mi się to uda.
Zastanawiam się czy nie iść do jakiegoś Rzecznika Praw Konsumentów...
Czy Allegro pomaga załatwiać takie sprawy?
piszę posta pod postem - bo - nie wiem dlaczego - pojemność poprzedniego się skończyła, tzn nie mogłam już nic napisać
Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bo ja mam problem:
kupiłam mojemu chłopakowi ławeczkę treningową (aby był atrakcyjnym Kazimierzem ) Ławeczka była reklamowana na duże obciążenia.
Wczoraj przyszedł bubel, z którego rdza się wysypuje, a co najgorsze ma ją też na spawach - co może stanowić zagrożenia dla ćwiczącego Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zadebiutowałam po Tobie - ucząc się na Twoich doświadczeniach i również mam bardzo miłe doświadczenia - tyle dziś przeżyłam zdziwienie
na razie nie wystawiłam komentarza - jedynie Pani maila napisałam Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- pieniądze zapłaciłam w dniu transakcji - to ona nie dotrzymuje terminu wysyłki, a poza tym pobiera zawyżoną opłatę za przesłanie towaru!!! Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Już nawet na bąbelki poskąpiła... mimo że zapłaciłam za wysyłkę 8 zł - a znaczki widniejące na kopercie są sumę 4,30!
Już nawet się nie czepiam, że zapłaciłam za nie 6 sierpnia - a doszły dziś po interwencji z mojej strony - tylko ta koperta!!!
Ja nawet książki wysyłam w bąbelkowej, a czasem zabezpieczam tekturkami żeby nic się nie stało!
chyba wystawię neutrala - co wy na to???
Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- kilka dni po to już pisałam, ale, jak widać, bezskutecznie
może to wakacje tak rozleniwiają ludzi ? Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czy wystawienie komentarza jest obowiązkowe?
czekam już ponad 3 tygodnie... Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dostałam - za podobno 20 zł książkę o fascynującym tytule:
Historia ciężkiej wody
jak wszyscy się domyślacie lektura nie była pasjonująca Wyświetl w wątku >>
babariba
Postów 685