Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
marcepan1983
Postów 219
Data rejestracji 24.08.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Faktycznie na onecie czy interii jest dużo konkursów tylko jeszcze zależy co rozumiesz przez organizatora? Bo większość tych konkursów jest po prostu wrzucana na te portale z racji ich dużej popularności. Wygląda to tak, że jakaś firma (np. Komandor) chce zorganizować konkurs. Żeby cieszył się dużym powodzeniem to nie organizują go na swojej stronie internetowej komandor.pl bo odwiedzalność takiej strony jest znikoma. Płacą np. Interii aby ta na swoich stronach zorganizował konkurs. Interia z kolei dzwoni do jakiejś agencji marketingowej, która opracowuje strategie, szatę graficzną, witrynę etc., słowem wszystko! Końcowy efekt wygląda tak: http://komandor.interia.pl/konkurs
Co do drugiego pytania to najwartościowsze nagrody są zawsze w konkursach smsowych i w takich właśnie konkursach są prawdziwi zawodowcy setki starterów, tysiące smsów, kupowane kody na allegro, pisanie programów aby te same w odpowiednim momencie wysyłały smsy itd. itd... Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiesz co to jest marketing? wybacz mi ale znam firmy, które zajmują się organizowaniem konkursów i wiem po co się je robi, a mogę Ci zdradzić, że na pewno nie po to by wybrać najlepsze zdjęcie
P.S. Innym jakoś wątek służy, a jak Tobie nie to tam nie wchodź i nie wypowiadaj się na jego temat Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bez uraz ale rozbawiłaś/eś (nie wiem jaka twa płeć) tym postem. Po to są konkursy polegające na głosowaniu aby zbierać głosy od znajomych. Sami organizatorzy często nawet wstawiają taką opcje poleć znajomym. Te konkursy nie mają na celu wybrania najlepszej pracy tylko zwerbowanie największej ilości ludzi, którzy odwiedzą stronę organizatora.
Jak ma być konkurs na wybór najlepszej pracy to wtedy zwycięzców wyłania jury i tyle w tym temacie. Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale nie wygrana sama w sobie, tylko dopiero sprzedaż tej wygranej to spowodowała... Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jedno z was mówi o konieczności wykazywania w zeznaniu podatkowym przychodu od sprzedaży, a drugie o przychodzie od wygranej. To są dwie zupełnie różne sprawy Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehe...padłem ze smiechu i nie moge wstać Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oczywiście propozycja dla tych, którzy wygrywają i sprzedają dużo
ciekawe czy można by sobie brać w koszta np. startery do telefonów
albo nawet ubiegać się o dofinansowanie w UE na komputer, telefon etc Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
chodzi mi natomiast o to, że jeśli mam te wszystkie regulaminy i sprzedałem ze stratą (wg regulaminu) to nie musze wtedy płacic W OGÓLE podatku od sprzedanego przedmiotu? czy jest to tylko taki myk żeby nie wejść w wyższy próg np. po sprzedaży samochodu Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam to rozumieć tak, że za każdy wygrany przedmiot jaki sprzedam choćby taniej o 1zł niż jego wartość w regulaminie konkursu, nie muszę płacić podatku?
Czy tyczy się to tylko tego aby nie wejść w wyższy próg podatkowy jeśli kwota sprzedaży i tak jest wysoka ? Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
otóż to:( trzeba chyba czekać na koniec wakacji... Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aha. to wsyztsko jasne:] ja podałem nowy przykąłd:P Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no teraz to gafe strzeliłeś kolego;) Jak kupie od kogoś tygodniowy samochód za 2tys. to niby mam zapłacić podatek PCC 2% od 12tys?
No nie bardzo raczej...Płace podatek od 2tys. i tyle Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no nie do końca:P Brunei to jeden z bogatszych krajów świata(ropa). Wysokie zarobki, tanie kredyty, bezpłatna edukacja i lecznictwo. brak podatków...Raj dla konkursowiczów:] Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To jedyny kraj na świecie gdzie nie ma podatków Wyświetl w wątku >>
marcepan1983
Postów 219
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marcepan1983