Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika KrisK

KrisK

#7108289 Napisano: 13.07.2023 11:15:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zielonaszpilka napisał(a):

Alicja nie denerwuj się emotka  piwonie podobne, ale już nie przesadzaj, że praca mojej Julki to kopia tej, która wrzuciłeś. Julka rysowała swój autoportret, to ona jest na rysunku. Motyw nie jest oryginalny, ale nie jest skopiowany z innej pracy.  Dziewczynek patrzących przez okno na księżyc też jest mnóstwo i to nie jest problemem. Problemem jest tak.silne zainspirowanie się czyimś rysunkiem, że nie ma wątpliwości, że te pracę miałaś przed oczami rysując swoją.

Nie jestem Alicją, Krysią czy Marysią. ale nie muszę się z tego tłumaczyć 😉
Naprawdę nie widzisz podobieństwa, ale w tych odrzuconych widziałaś 😜
Piwonie są skopiowane ,każdy listek ,każdy płatek-serio ???
Wiadomo,że swojej pracy będzie,bronić i nic tego nie zmieni . Wyświetl w wątku >>
0 0

KrisK

#7108268 Napisano: 13.07.2023 10:35:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
KrisK napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

niewyspanamama napisał(a):

Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

Zerknij dwie strony do tyłu.

Kontynuując wątek usuniętych prac - trzy rzeczywiście są, według mnie, mocno naruszające prawa autorskie, bo są kopiami innych prac albo wręcz wydrukami. Balonów nie mogę znaleźć, a jeśli chodzi o dziewczynkę z okna znalazłam tylko grafikę, która służyła pewnie za wzór do namalowania pracy. I tu, hmm... No nie wiem czy ta praca była do usunięcia. Jeśli rzeczywiście autorka inspirowała się tą grafiką (a nie jakaś inna pracą, która też powstała na bazie tej grafiki, a jest bardziej podobna do pracy z Raffaello) to chyba tutaj jednak mamy po prostu inspirację. No chyba, że praca rzeczywiście poleciała za jakieś współpracę z Raffaello albo ich partnerami... 

Nie znam się na tym, ale dla mnie jako prostego zjadacza chleba to plagiat i tyle. Co z tego że samodzielnie namalowana i trochę zmieniona kolorystyka i małe elementy? Pani Alicja nie jest autorem pracy, jest autorem kopii a nie o to chyba w konkursie
KrisK napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

Kontynuując wątek usuniętych prac - trzy rzeczywiście są, według mnie, mocno naruszające prawa autorskie, bo są kopiami innych prac albo wręcz wydrukami. Balonów nie mogę znaleźć, a jeśli chodzi o dziewczynkę z okna znalazłam tylko grafikę, która służyła pewnie za wzór do namalowania pracy. I tu, hmm... No nie wiem czy ta praca była do usunięcia. Jeśli rzeczywiście autorka inspirowała się tą grafiką (a nie jakaś inna pracą, która też powstała na bazie tej grafiki, a jest bardziej podobna do pracy z Raffaello) to chyba tutaj jednak mamy po prostu inspirację. No chyba, że praca rzeczywiście poleciała za jakieś współpracę z Raffaello albo ich partnerami... 

Nie znam się na tym, ale dla mnie jako prostego zjadacza chleba to plagiat i tyle. Co z tego że samodzielnie namalowana i trochę zmieniona kolorystyka i małe elementy? Pani Alicja nie jest autorem pracy, jest autorem kopii a nie o to chyba w konkursie chodziło.

Przyglądam się temu konkursowi od samego początku i zaobserwowałem,że są równi i równiejsi, Ci co byli plagiatem i zostali wyrzuceni przez donos "życzliwej "koleżanki/kolegi .Natomiast reszta jest jest bez zarzutu i może grać dalej emotka
Na moje oko jednak nie wyglada to tak "kolorowo" ,99% pozostałych prac to też plagiaty ,w większym lub mniejszym stopniu 
Słynny motyw dziecka z dmuchawcem -ten temat jest tak stary i oklepany ,że nie trudno znaleźć bardzo podobne , piwonie skopiowane 1:1 ,ale nadal "cieszą " oko w galerii , muszla kolorowanka,  twarz przerobiona w programie, że aż pozostały pionowe linie , kule na kiju ...A przepraszam dmuchawce ,buźka, która bierze udział w konkursach zmieniając tylko drobne elementy ...mógłbym wymieniać tak bez końca...
Konkurs stał się areną walki ,a nie fajną zabawą. Na długo pozostanie ogromny niesmak . Wyświetl w wątku >>

KrisK

#7108263 Napisano: 13.07.2023 10:25:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@gnieszk@ napisał(a):

Nie znam się na tym, ale dla mnie jako prostego zjadacza chleba to plagiat i tyle. Co z tego że samodzielnie namalowana i trochę zmieniona kolorystyka i małe elementy? Pani Alicja nie jest autorem pracy, jest autorem kopii a nie o to chyba w konkursie chodziło.

Wyświetl w wątku >>
0 0