Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika lasiglasty

lasiglasty

#7216515 Napisano: 25.10.2024 12:10:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
parad0x napisał(a):

edith napisał(a):

Mam pytanie odnośnie konkursów gdzie wkracza już sztuczna inteligencja. Zobaczyłam dzisiaj konkurs Schogetten na fb, polegający na zrobieniu dowolną techniką pocztówki jesiennej z Schogetten. Widzę,dużo różnych prac stworzonych przez chat Al i komentarze ludzi podważających takie wpisy. Czy można podpisywać taką pracę swoimi nazwiskiem? Ciekawi mnie Wasza opinia ,bo ja jestem kiepska w takich nowościach 🙂🫣

A czy można używać programów pakietu Adobe pokroju Photoshopa do retuszu zdjęć konkursowych? A może Gimpa czy programów do edycji video jak Vegas Studio? A jeśli zmienię rozdzielczość za pomocą Painta to jest ok, czy już nie koniecznie? 
Narzędzie jak każde inne, ale ludzie się bulwersują jak ze wszystkim co nowe. 
Jeśli w regulaminie jest jasno zaznaczone, że nie wolno wykorzystywać tego typu wspomagaczy to prace powinny być z automatu odrzucane, ale tylko wtedy.

W Photoshopie obrabiasz swoje materiały, AI wykorzystuje prace innych i je modyfikuje, czasem lepiej czasem gorzej, nigdy nie tworzy nic swojego, tylko powiela prace innych. Pomijając kwestie regulaminów, to można się też narazić na oskarżenia o plagiat, bo AI może podsunąć cudzy tekst z internetu czy cudzą grafikę. Nie w świecie konkursów, ale już pojawiają się o to procesy, bo AI kopiuje np. artykuły z internetowych wydań gazet. Wyświetl w wątku >>
1 ZetZ 0

lasiglasty

#7214525 Napisano: 17.10.2024 10:59:54 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
A czy nie da się wprowadzić opcji, że przy blokowaniu użytkownika nie widać jego wpisów? Wtedy każdy, kto by sobie go zablokował prywatnie, miałby spokój i szlus. Mógłby grać w swoim teatrzyku dla siebie samego. jakaś opcja "ukryj posty tego użytkownika" byłaby git. Wyświetl w wątku >>

lasiglasty

#7213997 Napisano: 15.10.2024 08:38:00 w Wkurza mnie...
agakaz2 napisał(a):

ludzie wyluzujcie coraz częściej ktoś do kogoś się dopier... szok co się tu dzieje.  A było kiedyś tak miło eh świat wariuje  - wkurza mnie to

Ostatnio atmosferę tutaj psuje głównie jedna osoba, która co chwilę zakłada nowe konto i od razu próbuje kręcić jakąś aferę. Tego pretensjonalnego stylu pisania nie da się nie rozpoznać. Prawdopodobnie ma się za geniusza ironii i manipulacji, a to najzwyczajniej przykre, że ktoś próbuje dowartościować się w ten sposób. I wiem, że pozbycie się takiej osoby z forum jest trudne, ale z drugiej strony też powinna być większa selekcja treści na forum, powinno się tu dbać o kulturę wypowiedzi i renomę, a pozwala się na nazywanie agencji na przykład kanaliami. Wyświetl w wątku >>

lasiglasty

#7213978 Napisano: 15.10.2024 00:45:54 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Checkmatesold napisał(a):

Normalnie czuje się jak ofiara hejtu w internecie. Kochani portal jest dla nas-użytkowników, a co niektórzy gotowi mnie ukamienować, za to, że może za ostro wzięłam pod lupę agencje. 

Czy tylko ja dostrzegam brak transparentności? I nawet nie oczekuję publikacji prac tylko imię i miasto z paragonu zwyciezców.

Oj, a może agencja poczuje się jako ofiara hejtu po twoich bezpodstawnych aluzjach? I jak widać tylko tobie się nudzi, bo wszyscy inni wiedzą, że to uczciwa agencja. Polecam wolontariat w schronisku, tam wiele zwierzaków chętnie będzie zabiegać o twoją uwagę emotka i jeszcze coś pożytecznego z tego wyjdzie Wyświetl w wątku >>
1 atyde25 0

lasiglasty

#7213959 Napisano: 14.10.2024 22:50:28 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Checkmatesold napisał(a):

Pełna zgoda, że mogło nie trafić w gust, nie być wyastarczająco nietuzinkowe itp 
Ale było tych zgłoszeń kilkanaście i każde z innej beczki.
Do lutego 2025 wszyskie konkursy Wedla obsługuje amooco - to fakt
A pomysł sprawdzenia uczciwości - czy to coś złego? Myślałam, że ktoś podrzuci jakieś narzędzia (inne niż uokik), a nie zbanuje propozycje zarzucając mi najgorsze intencje. Uważam, że byłoby uczciwe, gdyby po każdym konkursie była imienna lista zwyciezców wraz z miastem.

Akurat miałam rok temu przyjemność wygrać 10000 zł w Wedlu w tej agencji, bardzo uczciwa agencja, a w tej edycji nic się nie udało, widocznie byli lepsi i gratulacje dla nich, zamiast bezpodstawnie pomawiać agencję o brak uczciwości, lepiej nabrać trochę pokory, nie każde nasze zgłoszenie musi zahaczać o geniusz. To jakaś plaga ludzi, którzy po każdej porażce wypisują tu bzdury na sprawdzone agencje, to nie jest w duchu tego forum, proponuję spuścić z tonu i przestać dmuchać balonik swojej nieomylności emotka mnie dziś formularz Wedla nie przepuścił i co z tego? Nigdy by mi do głowy nie przyszło oczerniać agencji i posądzać o najgorsze rzeczy, jaki to poziom samozachwytu?
Wyświetl w wątku >>

lasiglasty

#7212986 Napisano: 10.10.2024 19:35:55 w Wkurza mnie...
sylzab2294 napisał(a):

lasiglasty napisał(a):

Bo mamy jedną z najdroższych energii na świecie i lepiej nie będzie. A tak tu po wyborach tyle osób świętowało odzyskanie Polski z rąk PiS-u emotka No i macie swój uśmiechnięty kraj. Od tylu lat Polacy nie potrafią wybrać innej alternatywy niż PO-PiS tylko przerzucają władzę z jednych rąk do drugich i tak w kółko, i tylko wciąż te stare tłuste koty przy misce z mlekiem. Wy tu się martwicie jak na 50m2 zapłacić 600 zł za prąd, a małżeństwo z PO Gajewska i Myrcha dom 30 km od Warszawy, 8 tysięcy miesięcznie na mieszkanko w stolicy, ekspresy, smartwacthe z naszych podatków. Ale za 3 lata wszyscy się wkurzą i dla odmiany znowu wybiorą PiS emotka sorry za polityczną dygresję, ale jeszcze niedawno tu ludzie otwierali przysłowiowe korki od szampanów po wyborach, a dziś nie potrafią połączyć kropek skąd dalej te wysokie ceny. Naród dał się podzielić i zamiast rozliczać polityków i bić po łapach, kłóci się ze sobą, w ogień by poszli w tym sporze za swoich polityków, a oni tylko przy korytku emotka Europoseł prawie 50k miesięcznie, potem wypasiona emeryturka za nic nierobienie, rodakom załatwi zielony ład i kredyty na modernizację domów w podziękowaniu za ciepłą posadkę i są jeszcze ludzie, którzy biją takim brawo. To chyba jakiś kompleks niewolnika emotka

Moim zdaniem to niestety wina zawsze leży po środku...
I niestety są to w jednej części efekty decyzji poprzedniej władzy i tej, że teraz nie może nad tym zapanować...
Ale to portal o konkursach, a nie o polityce, więc myślę, że nie na miejscu są tu takie podjazdy typu:"No i macie swój uśmiechnięty kraj"...

Ten temat jest przecież ogólny, a nie o konkursach, skoro ludzie mogli wpisywać radość z wyników wyborów, to ja mogę zapytać, gdzie ten kraj miodem i mlekiem płynący, który tutaj świętowali. Wyświetl w wątku >>
1 oset 0

lasiglasty

#7212985 Napisano: 10.10.2024 19:34:23 w Wkurza mnie...
radziosny napisał(a):

lasiglasty napisał(a):

Bo mamy jedną z najdroższych energii na świecie i lepiej nie będzie. A tak tu po wyborach tyle osób świętowało odzyskanie Polski z rąk PiS-u emotka No i macie swój uśmiechnięty kraj. Od tylu lat Polacy nie potrafią wybrać innej alternatywy niż PO-PiS tylko przerzucają władzę z jednych rąk do drugich i tak w kółko, i tylko wciąż te stare tłuste koty przy misce z mlekiem. Wy tu się martwicie jak na 50m2 zapłacić 600 zł za prąd, a małżeństwo z PO Gajewska i Myrcha dom 30 km od Warszawy, 8 tysięcy miesięcznie na mieszkanko w stolicy, ekspresy, smartwacthe z naszych podatków. Ale za 3 lata wszyscy się wkurzą i dla odmiany znowu wybiorą PiS emotka sorry za polityczną dygresję, ale jeszcze niedawno tu ludzie otwierali przysłowiowe korki od szampanów po wyborach, a dziś nie potrafią połączyć kropek skąd dalej te wysokie ceny. Naród dał się podzielić i zamiast rozliczać polityków i bić po łapach, kłóci się ze sobą, w ogień by poszli w tym sporze za swoich polityków, a oni tylko przy korytku emotka Europoseł prawie 50k miesięcznie, potem wypasiona emeryturka za nic nierobienie, rodakom załatwi zielony ład i kredyty na modernizację domów w podziękowaniu za ciepłą posadkę i są jeszcze ludzie, którzy biją takim brawo. To chyba jakiś kompleks niewolnika emotka

Akurat te mieszkanie, zegarki, ekspresy to jest pikuś.. się tak uczepili tego w mediach, a nawet nie wiecie jaka kasa się na biznesowych, sportowych imprezach przewala.. a co do cen energii to winne są wszystkie wcześniejsze władze, że nic z jądrowka nie zdziałali, tylko projekty. No i masz, palicie ludziska trocinami, śmieciami i miałem węglowym.. i nie widzę niestety alternatywy żadnej..

No tak się media uczepiły takich biednych polityków... A oni tylko korzystają z przywilejów bycia ponad resztą obywateli. My pracujemy w szpitalach, w szkołach, zastanawiamy się jak związać z koniec z końcem, czy nam po dniu ciężkiej pracy prądu nie odetną, a oni sobie pobierają tylko 8 tysięcy miesięcznie na mieszkanie, kupują smartwatche i inne gadżety, tankują za darmo... i jeszcze społeczeństwo ich żałuje i staje po ich stronie emotka zaraz się okaże, że to są ofiary i trzeba w czółko buzi dać. Dlatego się nie zdziwię, jak za 3 lata Polacy płaczący nad rachunkami znowu wybiorą to cudowne małżeństwo. Wyświetl w wątku >>
2 andzia65, oset 0

lasiglasty

#7212953 Napisano: 10.10.2024 17:44:41 w Wkurza mnie...
Bo mamy jedną z najdroższych energii na świecie i lepiej nie będzie. A tak tu po wyborach tyle osób świętowało odzyskanie Polski z rąk PiS-u emotka No i macie swój uśmiechnięty kraj. Od tylu lat Polacy nie potrafią wybrać innej alternatywy niż PO-PiS tylko przerzucają władzę z jednych rąk do drugich i tak w kółko, i tylko wciąż te stare tłuste koty przy misce z mlekiem. Wy tu się martwicie jak na 50m2 zapłacić 600 zł za prąd, a małżeństwo z PO Gajewska i Myrcha dom 30 km od Warszawy, 8 tysięcy miesięcznie na mieszkanko w stolicy, ekspresy, smartwacthe z naszych podatków. Ale za 3 lata wszyscy się wkurzą i dla odmiany znowu wybiorą PiS emotka sorry za polityczną dygresję, ale jeszcze niedawno tu ludzie otwierali przysłowiowe korki od szampanów po wyborach, a dziś nie potrafią połączyć kropek skąd dalej te wysokie ceny. Naród dał się podzielić i zamiast rozliczać polityków i bić po łapach, kłóci się ze sobą, w ogień by poszli w tym sporze za swoich polityków, a oni tylko przy korytku emotka Europoseł prawie 50k miesięcznie, potem wypasiona emeryturka za nic nierobienie, rodakom załatwi zielony ład i kredyty na modernizację domów w podziękowaniu za ciepłą posadkę i są jeszcze ludzie, którzy biją takim brawo. To chyba jakiś kompleks niewolnika emotka Wyświetl w wątku >>
2 agaga, oset 0

lasiglasty

#7211509 Napisano: 05.10.2024 22:52:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
carrrolinax3 napisał(a):

Orientuje się ktoś, czy Los Mejores, Fortuna i Probest wymagają wysłania paragonu w formie fizycznej, czy tylko zdjęcia w razie ew wygranej? Chodzi o konkursy z Intermarche... Kupiłam kilka rzeczy ale na jeden paragon i teraz już sama nie wiem, czy warto wszystko zgłaszać emotka

Z moich doświadczeń: Los chce zdjęcie nawet na główną, Fortuna zdjęcie, Probest chce oryginał pocztą nawet na 100 zł, o ile się nic nie zmieniło, to powinnaś bez problemu zgłosić na te trzy. Wyświetl w wątku >>
0 0

lasiglasty

#7211503 Napisano: 05.10.2024 22:29:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
banka-manka napisał(a):

asper01 napisał(a):

banka-manka napisał(a):

asper01 napisał(a):

Jak mojego C4 nie ma na liście Milki, to jak dziś wysłać zgłoszenie?;/

W formularzu jest napis:
Jeśli nie znalazłeś sklepu kliknij tutaj.
Przeniesie Cię do formularza gdzie dodasz sklep. Jeśli dobrze pamiętam to on pojawi się automatycznie, organizator nie musi nic potwierdzić. 
Swój  sklep dawno temu tak dodawałam, do dziś jest na liście. 
Kiedyś miałam z innego sklepu i na liście miał delikatny błąd, obstawiam że ktoś źle dodał, a organizator tego nawet nie wyregulował. Nie wiem czy potem na etapie weryfikacji paragonu to przeszło itp.

No właśnie chyba nie automatycznie, bo dodałem jak chcieli i nie ma... Może Ty dodałaś w ciągu dnia roboczego i szybko ktoś to klepnął...

Dodawałam w tygodniu, ale po godzinach pracy bo też były etapy dzienne i jak to zwykle bywa, wysyłane po nocy. 
Ale to było dawno, mogło coś się zmienić. 
Odczekaj chwilę, odśwież/wyczyść ciasteczka lub sprawdź na innej przeglądarce. 
Jak nic, to jak wyżej chyba zostaje e-mail.

Oni teraz dodają ręcznie i weryfikują, czy zgłoszony sklep na pewno jest promocyjny. Nie można dodać automatycznie. Więc nie ma na co czekać, chyba, że jakiś pracownik w sobotę przed północą siedzi w pracy, co jest mało prawdopodobne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

lasiglasty

#7211422 Napisano: 05.10.2024 12:00:40 w WC - rozmowy o wszystkim
adamo86 napisał(a):

lasiglasty napisał(a):

moskala22 napisał(a):

Dlaczego ostatnio w wątku MDW tak ochoczo wciskane są łapki w dół przez użytkowników?

Mnie się wydaje, że to w 99% przypadek, bo jak się przegląda forum na telefonie, to te łapki są na poziomie kciuka, gdy się przewija, przynajmniej u mnie. Widzę, że sporo jest ich od "znanych" nicków, których bym raczej nie podejrzewała o takie negatywne intencje. Ja ostatnio sama sobie dała łapkę emotka nawet nie wiem, kiedy i jak, przyszło mi powiadomienie, że oceniłam swój post i się zastanawiałam o co chodzi. Może coś się zmieniło w układzie strony na telefony albo wrażliwość kciuków na kliknięcie, bo sama ostatnio doświadczyłam, że wcisnęłam nieświadomie kciuk i to pod własnym postem. A jeszcze tych kciuków nie da się anulować, ja przynajmniej nie potrafię, i musiałam usuwać post, bo głupio to wyglądało.

Da się anulować, wystarczy jeszcze raz tego samego kciuka kliknąć emotka emotka

Wcześniej tak próbowałam i nie chciał się anulować, teraz spróbowałam jeszcze raz i faktycznie się udało, ale dopiero za trzecią próbą "anulowania" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

lasiglasty

#7211416 Napisano: 05.10.2024 11:41:20 w WC - rozmowy o wszystkim
moskala22 napisał(a):

Dlaczego ostatnio w wątku MDW tak ochoczo wciskane są łapki w dół przez użytkowników?

Mnie się wydaje, że to w 99% przypadek, bo jak się przegląda forum na telefonie, to te łapki są na poziomie kciuka, gdy się przewija, przynajmniej u mnie. Widzę, że sporo jest ich od "znanych" nicków, których bym raczej nie podejrzewała o takie negatywne intencje. Ja ostatnio sama sobie dała łapkę emotka nawet nie wiem, kiedy i jak, przyszło mi powiadomienie, że oceniłam swój post i się zastanawiałam o co chodzi. Może coś się zmieniło w układzie strony na telefony albo wrażliwość kciuków na kliknięcie, bo sama ostatnio doświadczyłam, że wcisnęłam nieświadomie kciuk i to pod własnym postem. A jeszcze tych kciuków nie da się anulować, ja przynajmniej nie potrafię, i musiałam usuwać post, bo głupio to wyglądało. Wyświetl w wątku >>

lasiglasty

#7210742 Napisano: 02.10.2024 20:01:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Konkurs spełniamy marzenie w Inter, pochwalta się choć jedna osoba, kto wygrał 1000 zł, co by my nie czekali, łudząc się, że poinformują po terminie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

lasiglasty

lasiglasty

#7201146 Napisano: 23.08.2024 13:00:49 w Wkurza mnie...
Kupiłam jedną rzecz w Biedronce, dostałam paragon o długości 112 centymetrów... musiałam zmierzyć w domu, bo nie wierzyłam, że tyle tego badziewia można wydrukować... jakieś reklamy, bzdury, kupony. Wyświetl w wątku >>

lasiglasty

#7197957 Napisano: 08.08.2024 22:58:44 w Wkurza mnie...
moskala22 napisał(a):

Wkurza mnie, a raczej sprawia, że jestem bezsilna, nowotwór u teścia. Zrobił się z niego wrak człowieka. Powiedzcie mi, dlaczego dopóki nowotwór nie zostaje zdiagnozowany, to człowiek trzyma się kupy, a jak ma diagnozę, to się sypie w momencie. To samo było z moim tatą. Owszem bolał go brzuch, chodził po lekarzach i w sumie nic nie wychodziło, a on nadal był wesołym, pełnym energii postawnym facetem. Trafił do szpitala, rozcięli go i zszyli, diagnoza-nowotwór trzustki i w ciągu dwóch tygodni ze 51letniego faceta zrobił się wychudzony staruszek

Bardzo współczuję... I niestety coś w tym jest, moja babcia całe życie unikała lekarzy, była pełna siły, wstawała rano, piła kawę, sprzątała, gotowała, dbała o ogród, aż syn namówił ją wreszcie na badania profilaktyczne, bo już taki wiek, w końcu babcia się ugięła, coś jej wynaleźli, zabrali do szpitala, diagnoza: nowotwór... ze szpitala wróciła leżąca, nie była w stanie sama się wykąpać, w przeciągu trzech miesięcy odeszła... tak krótko od pełnej życia kobiety, do osoby przykutej do łóżka. Minęło sporo lat, a mi to dalej nie daje spokoju, że gdyby nie te badania, to może żyłaby do dziś emotka miała swoje rytuały, przekonania, zasady, nie przejmowała się niczym i dobrze się trzymała... Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

lasiglasty

#7197534 Napisano: 07.08.2024 11:50:33 w Problemy z logowaniem sie na forum
pionas napisał(a):

judytkak lasiglasty proszę wejść w ten link:
https://www.e-konkursy.info/reset-cookie

niestety nie da się w to wejść tam gdzie jest ten błąd, poza tym on i tak powraca po wyczyszczeniu ciasteczek z pozycji całej przeglądarki
Wyświetl w wątku >>
0 0

lasiglasty

#7197513 Napisano: 07.08.2024 11:28:35 w Problemy z logowaniem sie na forum
Też mam ten problem, na laptopie i telefonie, a także na telefonach bliskich, którzy mają internet z innego źródła. Po krótkim użytkowaniu forum pojawia się ten komunikat i trzeba wszystko czyścić. Potrafi pojawić się w trakcie wysyłania posta czy wiadomości prywatnej. Musiałam zainstalować nową przeglądarkę tylko dla korzystania z e konkursów, bo co chwilę trzeba ją ze wszystkiego czyścić, żeby strona działała, co jest bardzo uciążliwe. Od jakiegoś czasu na forum trudno też wstawić normalne zdjęcie, bo trzeba je mocno zmniejszyć i stracić na jakości. Może to jest powiązane? Bo w tym komunikacie pokazuje Cookie Too Large...
Wyświetl w wątku >>
0 0

lasiglasty

#7196688 Napisano: 04.08.2024 12:02:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cudaczek121 napisał(a):

lasiglasty napisał(a):

fantagiro napisał(a):

co się dzieje, że jest tak mało aktualnych konkursów np.w kalendarzu ? na innych str widzę świeże a u nas nic emotka  Awaria czy nie są dodawane ??

Jest sporo konkursów i loterii dodanych, ale utknęły w poczekalni, np. konkurs Milka w Żabcie, dodany jeszcze w lipcu, zakup kończy się za 2 dni, a konkursu dalej nie ma na stronie, dlatego ostatnio zasugerowałam, że może warto, aby powierzyć chętnej i zaufanej osobie funkcję moderatora do zatwierdzania konkursów, kiedy właściciel strony nie ma czasu, na pewno usprawniłoby to działanie strony.

Co to za konkurs ten Milka w żabce?

https://milkaoreowzabce.lodyinagrody.pl/ Wyświetl w wątku >>
0 0

lasiglasty

#7196671 Napisano: 04.08.2024 10:05:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
fantagiro napisał(a):

co się dzieje, że jest tak mało aktualnych konkursów np.w kalendarzu ? na innych str widzę świeże a u nas nic emotka  Awaria czy nie są dodawane ??

Jest sporo konkursów i loterii dodanych, ale utknęły w poczekalni, np. konkurs Milka w Żabcie, dodany jeszcze w lipcu, zakup kończy się za 2 dni, a konkursu dalej nie ma na stronie, dlatego ostatnio zasugerowałam, że może warto, aby powierzyć chętnej i zaufanej osobie funkcję moderatora do zatwierdzania konkursów, kiedy właściciel strony nie ma czasu, na pewno usprawniłoby to działanie strony. Wyświetl w wątku >>