Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
cb656
Postów 1770
Data rejestracji 02.08.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
W życiu porządnego człowieka ważne jest, by nie grzeszyć. Ja na przykład nie grzeszę ani urodą, ani rozumem. Nie aspiruję do uznania moich stwierdzeń za absolutne, w pełni obiektywne. Nie oczekuję ślepej mi ufności, czy obdarzenia mnie autorytetem. Deklaruję, że staram się pisać szczerze, choć diagnozuję tę szczerość wyłącznie moim niedoskonałym rozpoznaniem.
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Urocze zwierzątka. Rozkosznie świdrujące rzeczywistość. Co rano budzą swoim szczebiotem, choć jak podpowiada wujek G, jak zazwyczaj w przyrodzie bywa, nic nie jest takie oczywiste, i także nie wszystkie gile mają czerwone brzuchy.
Gile znane są z tego, że nie są zbyt wierne, dlatego wydaje się, że związek z gilem nie wróży długiego pożycia. No ale jak tam kto woli, ech...
Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Konto ważne po wieki. Co jakiś czas tylko pytają, czy chcesz numer utrzymać. Możesz mieć na koncie grosze, a zawsze dodzwonią się. Środki ważne bezterminowo, a potwierdzanie jest bezpłatne za pomocą esemesa. Ile doładujesz, tyle masz do użycia. Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Kiedy szedłem dziś do pracy Krakowskim Przedmieściem.... patrząc na zamglone miasto i czując późnoletni orzeźwiający chłodek zawieszony w powietrzu pod niskim pułapem ołowianych, smutnych chmur, nawet przez chwilę nie pomyślałem, że ten dzień zapisze się dźwięczącymi złotem głoskami... Jak zwykle mijałem tych samych smutnych ludzi spieszących w przeciwnym kierunku, a w pustej głowie kołatała tylko jedna myśl, wywołana wczorajszą rozmową z osobami z kręgu Organizatorów konkursu, w którym brałem udział. Na pytanie "TO KIEDY WYNIKI?" usłyszałem jedynie lekceważąco rzucone w odpowiedzi zdanie, które przygniotło mnie, niczym kołdra obciążeniowa, wypełniona zamiast pierzem kulkami ołowiu...
"Wczoraj było LOSOWANIE, jutro pewnie podadzą nazwiska!"
Wziąłem sobie bardzo do serca ten przeciek. Przecież ta informacja pochodziła wprost ze źródełka, czyli od osób, które miały dostęp do informacji, jakimi ja nie dysponowałem! Dlaczego miałbym nie wierzyć w prawdziwość?!
Smutne wszakże było to, że Regulamin wyraźnie określał, że Zwycięzcy mieli być WYBIERANI, a nie LOSOWANI.
A tu taka niespodziewanka, ech. Nawet trudno się komukolwiek poskarżyć, bo jeśli napiszę reklamację do Organizatora, to jak ja, biedny żuczek, udowodnię im, że nie dopełnili własnych warunków??! No nie da się, ech...
Smutny i zrezygnowany, niczym błędnie wydrukowany paragon konkursowy oddawałem się rutynowym zajęciom zawodowym, kiedy nagle...
Najpierw zaświeciło słońce. Tak! Powinienem był domyślić się, że to ZNAK!
...a potem niespodzianie zadzwonił telefon. Niespodzianie, gdyż od baaardzo rzadko dzwoni. Najczęściej z jakimś spamem, a bezczelna rozmówczyni na pytanie DLACZEGO Z TĄ PROPOZYCJĄ DZWONI PANI AKURAT DO MNIE?! odpowiada z reguły: KOMPUTER WYLOSOWAŁ TEN NUMER...
Tym razem nie była to propozycja spotkania w sprawie bezpłatnego aparatu słuchowego ani ubezpieczenia dla osób 40+.
Tym razem była to przedstawicielka Organizatora konkursu, w którym brałem udział.
Pierwsza myśl była taka: OJACIĘ, ale fuks, WYLOSOWALI MNIE!!!!
Dygresja: celowałem w nagrodę główną, nie ukrywam. Ale zadowoliłbym się każdą inną, drugiego czy trzeciego stopnia, serio!
Odczekałem nawet dość cierpliwie cały wstęp, formalności i takie tam, by usłyszeć w końcu, że...
GRATULUJĘ ZDOBYCIA GŁÓWNEJ NAGRODY!!!
Ech, jaki z tego wniosek?!
NIE WARTO SŁUCHAĆ KAŻDEGO, CHOĆBY NAWET ZNAŁ PREZESA ORGANIZATORA!!
Ci ludzie, którzy nie żyją konkursami, potrafią tak namieszać, jak najprawdziwsi MUGOLE!
Gdziesik cosik tam usłyszeli, zinterpretowali to po swojemu i beztrosko puścili dalej w obieg, ech...
Dziś cieszę się, że po raz pierwszy od niepamiętnych czasów trafiłem nagrodę, w którą celowałem i choć wartość nieco poniżej 2000 PLN to nie jest jakaś tam kumulacja w Eurojackpot, ani nawet zawartość sejfów w RMF, to jestem przeszczęśliwy!! Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
JEST! Jeszcze co prawda w poczekalni, więc wrzucam zajawkę tu, bo nagroda MEGA!
https://www.e-kon...wygraj-swoje-miejsce Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
To szalenie irytujące 🤮 Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
P.S. No właśnie ten bankomat wydawał mi się podejrzany przy kwotach nietypowych, czyli mniejszych niż 20PLN Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Nie jestem zbyt biegły w te klocki, rzucę więc przykładem, by wiadomo było, o co mi chodzi.
Dajmy na to, kupuję paragon od kogoś, a ten ktoś życzy sobie płatność BLIKIEM. Symboliczna kwota 5 PLN na przykład. Zresztą nie chodzi o kwotę, ech...
Z reguły BLIK jest ważny 120 sekund od wygenerowania w apce. Jak więc Odbiorca go realizuje??!
Waruje pod bankomatem, by sobie szybko wklepać po otrzymaniu od Kupującego?
Nie bardzo to wszystko czuję, tak po prawdzie.
Czy może używacie po prostu "przelew BLIK na telefon"?
Poproszę o wskazówki krok po kroku, bym to jakoś ogarnął. Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
WYNIKI: https://www.insta...c/18017814530582150/
Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Konto ważne po wieki.
Co jakiś czas jedynie pytają, czy chcesz utrzymać numer. Odpowiadasz bezpłatnym esemesem, po 90 dniach znów pytają, jak doładujesz konto dowolną kwotą, nie pytają przez rok. Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Ale po prostu rozwala mnie radość z tego powodu, że są tacy trzeci, co mają od razu na czole napisane, czego można się po nich spodziewać i to jest zajefajne!! Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
ze studentkami mając styk
chętnie zaliczał
ładne oblicza
w ramach studenckich praktyk.
Autor - piszący te słowa...
Tymczasem INNI Autorzy, ech...
Jak DZIŚ powiedziałby napisałby klasyk z czasów, których już nie ma:
Niejedna patoyou*** dla niejednego pana pierw była obca, potem obcałowywana.
albo:
Czy hrabina czy kucharka, byle była w kroku szparka*.
A jak to powiedział Gruzin u Pana Boga za piecem: "wkurza mnie, że dajosz, a dienieg nie bieriosz!"
Straszliwie mnie wkurza, że dziś nie ma kabaretu na miarę DUDKA czy choćby POTEM.
Chociaż tak naprawdę to chyba DUDEK był przedtem...
Aaaa, nie, to wszystko się zgadza! Przedtem DUDEK, potem POTEM!
---
* przymiotnik Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
cb656
Postów 1770
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Ów ON nie ma poczucia humoru, konta w banku i nie umie w internety. Nie ma kwalifikacji, by tu zaistnieć. Wyświetl w wątku >>