Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kukuleczka
Postów 310
Data rejestracji 10.08.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poszłam w sobotę rozprostować kości. Spacer 30min na pobliską polanę. Normalnie jest tam malo ludzi, dlatego uwielbiam tam od lat spacerować,i pomimo że łąka była tym razem cała dla mnie (zero ludzi) spacer nie przyniósł mi żadnej radości.
Jak długo odpychałam od siebie to wszystko, tak teraz dochodzi do mnie, ze to co się dzieje to nie sen. To nie dzieje się tysiące km w innym państwie i nie przynosi współczucia tym biednym i pokrzywdzonym ludziom. Bo tym człowiekiem teraz jestem ja. I Ty. My wszyscy. Strasznie mnie to smuci Wyświetl w wątku >>
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Telefony się urywają, nikt nic nie wie, a ja mam juz dość
Jak wracam to nie mam nawet sil na ugotowanie obiadu, a co dopiero na jakieś konkursy Wyświetl w wątku >>
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z drugiej strony często zwracam uwagę, że jak komuś coś się stało to albo biegło się do sąsiada, żeby zadzwonić z stacjonarnego na pomoc albo do wspomnianej budki telefonicznej. Dzisiaj mamy ten komfort, że telefon każdy ma i wezwanie pomocy to nie problem. Ba! Nie trzeba pamiętać kilku numerów, bo jest jeden alarmowy.
Jak ja chodziłam do podstawówki to z trudniejszymi zadaniami trzeba było sobie radzić w ten sposób, że pomiędzy sąsiadami wymienialiśmy się atlasami lub jakimiś encyklopediami. Nie każdy to w domu miał. Dzisiaj wystarczy odpalić google. Są dwie strony medalu. Dlatego postęp jest dobry i sprzyja nam ludziom, w sferze komfortu, bezpieczeństwa i lepszego życia. Ale wkurza mnie, że postęp dotyka życia w takim wymiarze prywatnym, ludzkim. Jak? Kiedyś pracując na stanowisku kierowniczym przyjechałam do pracy rowerem (mieszkałam ok 2km od pracy) - nie jakimś miejskim, nie jakimś wypasionym. Po prostu zwykłym 10-letnim rowerem. Ktoś podchwycił temat i były uszczypliwości - jak to kierownik na starym rowerze, a co samochodu nie ma? No ma, ale jak przepiękna pogoda, rano rześkie powietrze to aż przyjemność jechać do pracy. Nie zrozumieli, no bo samochodem to wygoda. I takich przykładów jest wiele - za dziwaków uznaje się ludzi, którzy co roku jeżdżą na wieś na Mazury, zamiast wakacji w znanym kurorcie w Grecji.
I wracając do tematu konkursowego - szkoda, że postęp nie idzie w loteriach i konkursach. Produkują telewizory cienkie jak papier, smartfony robiące zdjęcia tak dobre jak lustrzanka a odkurzacze tak ciche, że nie obudzą niemowlaka. Czemu nie można tego wygrać w konkursach? Bo jest to efekt wszechogarniających nas promocji. Konsument na każdym kroku bombardowany jest promocjami - w Rossmanie 2+2, w Auchanie kup produkt, drugi dostaniesz za 1gr, a w innym gratis maseczka do zakupu żelu. Klient skorzysta. A skoro skorzystał z tego to i kupi proszek za 25zł żeby wygrać ręcznik lub w najlepszym przypadku bon za 50zł. I interes się kręci. Postęp tu nie jest potrzebny. Wyświetl w wątku >>
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety u mnie lokalnie było kiedyś mnóstwo fajnych konkursów. Wygrywałam bony po 200zł na zakupy w galeriach, na zakup sprzętów itd. Od ok 2 lat do wygrania są gadżety w postaci scyzoryków, długopisów, koszulek z logo galerii a nagrodę główną stanowią bilety do kina dla 4 osób. Ilość chętnych? Tyle samo co w poprzednich latach
Skoro chętni są to po co wydawać pieniądze na bony skoro ludzie zadowolą się pierdołami? Sama będąc organizatorem tak bym robiła dopóki byłoby zainteresowanie Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem kiedy przeleciał luty a już 4 marca
Nie mam czasu na nic od dwóch tygodniu, dużo pracy w pracy, w międzyczasie zabrałam się za większe porządki w domu i u mnie wręcz przeciwnie do większości Polaków w ostatnich dniach - jadę na "oparach" żywnościowych, właśnie się zorientowałam, że nawet masła nie mam
Jedyny plus, że przez porządki, które zrobiłam czuję się lepiej, lżej i jakoś szybciej coś znaleźć w szafkach kuchennych czy w szafie Wyświetl w wątku >>
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie ze względu na tą niemałą sumę jaką udało się uzbierać... Ale ze względu na to, że ta smutna wiadomość przyczyniła się do zrobienia czegoś wspaniałego, pięknego i RADOSNEGO! Bo to radosna wiadomość, że ktoś dostanie wsparcie, szansę na lepsze jutro, a zwierzęta odpowiedź, na ich niemy głos pomocy.
Cieszy też to, że internetowe forum nie jest głosem nienawiści, hejtu tylko dlatego, że jest gdzieś w wirtualnej przestrzeni. Wręcz przeciwnie- stało się miejscem pomocy i prawdziwej ludzkiej życzliwości.
I w obliczu tej pięknej inicjatywy, mogę tylko zachęcić aby raz na jakiś czas zrobić coś dobrego - wpłacić 2zł na zbiórkę internetową, niepotrzebne plandeki oddać do schroniska dla zwierząt, a ubrania zamiast wyrzucić to zainteresować się kto w pobliżu ich potrzebuje.
Wyświetl w wątku >>
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I jakoś tak smutno się zrobilo. Dlaczego? Bo to ktoś z nas..
Na pewno jest Ci dobrze po tamtej stronie...
Wyrazy współczucia dla rodziny i Jej przyjaciół z konkursowego grona Wyświetl w wątku >>
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślę, że powoli ludzie zaczynają rozumieć o co chodzi, ale przydałaby się jakaś reklama np. w TV zeby podkreślić, że to "siostra" allegro i jest to w pełni bezpieczne Wyświetl w wątku >>
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dlatego takie jazdy będą też w konkursach i loteriach, bo człowiek wychodzi z założenia, że skoro producent ma pieniądze na zakup samochodu, iphona to ma widocznie za dużo pieniędzy, a skoro organizator nie potrzebuje paragonu fizycznie to go podrobię. A co tam! Organizator nie bedzie stratny..
Mnie by było wstyd nawet brać udziału w akcjach typu "jesli produkt nie spełni twoich oczekiwań to zwrocimy ci pieniądze" jeśli uważam, że produkt promocyjny jest dobry, smaczny i jestem z niego zadowolona. Skoro kupiłam tabletki do zmywarki i jestem z nich zadowolona, a jogurt przez 2 tygodnie mi smakuje, to nie proszę o zwrot gotówki. Może ktoś pomyśli, że jestem naiwna.Ale niech sobie tak mysli.
Przez 5 lat mieszkałam za granicą - 3 w Danii, 2 w Niemczech. Ani razu nie widziałam tam porozrzucanych ubrań na podłodze w sklepie na wyprzedaży. U nas Polsce to na porządku dziennym, baaa potem do kasy podchodzą i chcą 50% rabatu bo bluzka cała brudna. W Danii jak się wchodziło do autobusu to każdy pasażer pierwszy mówił dzień dobry kierowcy, a w Polsce kierowca obrywa jak otworzy drzwi z 2-3 sekundowym opóźnieniem.
Nie chcę juz prowadzić dłużej tej dyskusji bo jest to temat rzeka, ale uważam, żę dopoki nie zmieni się podejść ludzi do cudzych pieniędzy, do czyjejś włożonej pracy i nie będziemy mieli szacunku do WSZYSTKIEGO co nas otacza, to niestety dalej tak będzie.
Pozdrawiam serdecznie Wyświetl w wątku >>
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I tak oto wychodzi całe polactwo cebulstwo, które niestety znamy z dnia codziennego.
Chociażby z tego, że idę do sklepu po herbatę a obok herbaty, ktoś sugeruje żebym wzięła też wędlinę, która bezładnie leży porzucona pomiędzy aromatyczną czarną a owocową. Ktoś potrafił stać w kolejce po te plasterki, ale potem już mu się nie chciało odnieść pani z obsługi albo najzwyczajniej włożyć do lodówki. NO A NIBY CZEMU? TO NIE MOJE, JA ZA TO NIE PŁACĘ. No ale w efekcie ktoś za zmarnowany towar płaci, ale najważniejsze, że nie ja.. A jak postawił dom w fajnej okolicy to pewnie urzędnik, a jak jeździ nowym mercedesem to pewnie złodziej i ukradł.
Ludziom niestety się w głowach poprzewracało. Każdy każdemu wilkiem i wydrapał by oczy za maskotkę czy darmową koszulkę. Nie tak dawno temu na fb widziałam konkurs, w którym do wygrania był peeling do ciała za uwaga regulaminowe 15,99zł. Po ogłoszeniu wyników nastapiła żwawa dyskusja nie jednej a 4 osób, że wygrane zgłoszenie nie powinno wygrać, bo "ja się namęczyłam i zrobiłam ładne zdjęcie, a osoba która wygrała napisała tylko tekst". No cóż... to pokazuje, że przekroczyliśmy już tą granicę, kiedy konkursy miały być zabawą, miłym zaskoczeniem w razie wygrania i uzyskania dodatkowej korzyści z racji kupna czegoś, co potrzebuję.
Jestem bardzo krótko w konkursowym świecie, wygrywałam głownie kosmetyki o małej wartości, a po jednym z wygranych konkursów dostałam wiadomość "zniszczę cię krowo i zrobię wszystko zebyś nie wygrała już ani razu". Co człowiek ma o tym myśleć? Tylko współczuć takiej osobie !!!
Pamiętacie konkurs Lindta z jesieni? Aleksandrów Łódzki też okazał się bardzo szczęsliwym miastem, który zgarnął 11nagród (https://lindor-fo...pl/pl/wyniki-loterii ) Wyświetl w wątku >>
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale trafiła Ci się naprawdę fajna kupująca, bo u mnie nikt nie chce się zgodzić na dodatkową opłatę prowizji. Swego czasu można było to ominąć podwyższając koszty przesyłki, ale teraz prowizja już jest także uwzględniając koszt wysyłki co jest mega lipą i zgodzę się, że sprzedawanie na allegro już jest coraz mniej opłacalne w szczególności tych droższych rzeczy Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dużo sprzedaję na olxie, ale w ostatnim czasie trafiam na dużą ilość osób, które czepiają się każdego szczegółu. Albo proszą o zdjęcia takich szczegółów, o których nigdy bym nie pomyślała. Oooo i dużo ludzi, którzy targują się o ZŁOTÓWKĘ. Kiedyś mając już dość targowania i tego, że ciągle opuszczałam cenę , nie zgodziłam się pewnej pani sprzedać za 42zł, rzeczy ktora z przesyłką wyszłaby 45zł - dodam, że cena tej rzeczy była najniżej na olxie. Uargumentowałam to dość dobrze i trzymałam się swoich zasad bo w tamtym okresie byłam już nawet stratna. Dostałam odpowiedź, że mam spier*** i zyczy mi zebym tego nigdy nie sprzedała.. Wyświetl w wątku >>
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
" czy sprzeda pani za X zł z wysyłką. Jeśli tak to biorę od razu"
Zgadzam się. Po czym przez 2 wieczory odpisuję na pytania, które odpowiedzi można uzyskać czytając opis to jeszcze szereg innych, powiedziałabym abstrakcyjnych typu "czy będzie mi to pasować do pokoju pomalowanego na niebiesko?", "czy zmieszczę się w tą kurtkę?" "czy dostanę u pani 2 lata gwarancji?" (pytanie do rzeczy za 15zł)
Po odpowiedzi na te wszystkie wyczerpujące pytania, pada magiczne "a to ja jednak podziękuję"
Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyjazd do SPA to jedno z moich konkursowych marzeń, dlatego mam zamiar wziąć udział, ale jak? W Tesco nie ma, w Auchanie nie ma, w Biedronce nie ma, w osiedlowym sklepiku mnóstwo czekoladek i pierdół walentynkowych ale Rafaello "normalne". Aaa.. i jeszcze byłam w Rossmanie- rowniez brak
Może to jakiś znak aby nie grała bo nie wygram? Wyświetl w wątku >>
kukuleczka
Postów 310
Punkty karne 0
Konkursy dodane