Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika mietowa

mietowa

#6498092 Napisano: 14.06.2018 14:49:19 w Zjazd e-konkursowiczów
pokrzywa30 napisał(a):

mietowa napisał(a):

kreatia napisał(a):

lav7 napisał(a):

ktoś jest z okolic Bydgoszczy i ma ochotę skoczyć na pifko ?:]

podbijam emotka
może jakiś mały kujawsko-pomorski zlocik?

Czekam na pomorski i jestem  emotka . Może być u mnie, mam duuuuuuuużo piwa emotka . Warka, Żywiec? emotka  

Jak pomorskie to może Trojmiasto

Kawałek mam, ale jak co to dojadę emotka Wyświetl w wątku >>

mietowa

#6498079 Napisano: 14.06.2018 14:34:11 w Zjazd e-konkursowiczów
kreatia napisał(a):

lav7 napisał(a):

ktoś jest z okolic Bydgoszczy i ma ochotę skoczyć na pifko ?:]

podbijam emotka
może jakiś mały kujawsko-pomorski zlocik?

Czekam na pomorski i jestem emotka . Może być u mnie, mam duuuuuuuużo piwa emotka . Warka, Żywiec? emotka   Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

mietowa

#6497985 Napisano: 14.06.2018 12:29:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ninakow7712 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

ninakow7712 napisał(a):

mietowa napisał(a):

ninakow7712 napisał(a):

ladyinred napisał(a):

Mam pytanie o rowery z goshgirl. Beda przyznane najlepszej wypowiedzi z danej drogerii. Czyli moze wygrac przecietna praca z drogerii x, a w drogerii y może byc kilka świetnych prac bez nagrody? Chodzi zarowno o drogerie hebe jak i te z listy?

dokładnie tak, ja to doczytałam dopiero po drugim zgłoszeniu, także masakra. Rowerów jest tyle, co w sumie drogerii w Polsce, więc na każdą przypada 1 rower... jak tam nikt nie wygra to rower przepada:/ 

Identycznie jest w  sklepach Organique i ich konkursie. W regulaminie nie ma odpowiedniego zapisu, ale rowerów jest tyle, ile sklepów, a pani ekspedientka potwierdziła - jeden rower z każdego sklepu. 

Swoją drogą, te rowery stoją w sklepach. Cudne. Pomacałam, pogłaskałam, szepnęłam: "Do zobaczenia..." emotka

to nie wiedziałam, że tam też tak jest emotka  ja kupiłam w sklepie internetowym emotka  to pewnie już w ogóle nie mam szans emotka

Na sklep internetowy przypada 1 rower

no właśnie o tym mówię emotka  że pewnie w internetowym sporo osób kupiło emotka

Też tak podejrzewałam emotka , dlatego wyciągnęłam Męża do dwóch miast oddalonych o 80 km. I Auchan zaliczyliśmy i Kaufland i Naturę... ściskałam torebkę z paragonami jak skarb emotka Wyświetl w wątku >>

mietowa

#6497979 Napisano: 14.06.2018 12:25:35 w WC - rozmowy o wszystkim
joan napisał(a):

ace napisał(a):

no właśnie wśród niektórych znajomych to był argument że nie płacą w ogóle, bo skoro już opłacili to on ma ją tylko przynieść. ale podobno ci co rozwożą jedzenie mają bardzo marne stawki, zwykle jeżdżą swoimi samochodami i utrzymują się głównie z napiwków (ale tak chyba było kiedyś, teraz jak brakuje rąk do pracy jest już inaczej nie?). Dlatego pytam, ja zwykle daję do 5 zł (w zależności co mam w portfelu), ale niektórzy mówili że nic nie dają, a mój TŻ (co już oczywiście wiedziałam wcześniej) potrafi dać i wartość 1/3 zamówienia ("w zależności od pogody i od tego jak bardzo nie chce mi się wychodzić z domu"...) ...

Idąc tropem myślenia marnej stawki, musiałabyś wszędzie pytać "A ile Pani zarabia? Bo jak mało, to dam Pani coś na lewo, poza okiem fiskusa." Bo nie można dyskryminować pani z Biedronki, pana z targu warzywnego czy studenta w punkcie ksero.

W sumie racja emotka . Ja to chyba z sentymentu daję tę kasę, na studiach pracowałam jako kelnerka i ach, jak ja liczyłam na te napiwki emotka Wyświetl w wątku >>
2 defed, ace 0

mietowa

#6497947 Napisano: 14.06.2018 12:04:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ninakow7712 napisał(a):

ladyinred napisał(a):

Mam pytanie o rowery z goshgirl. Beda przyznane najlepszej wypowiedzi z danej drogerii. Czyli moze wygrac przecietna praca z drogerii x, a w drogerii y może byc kilka świetnych prac bez nagrody? Chodzi zarowno o drogerie hebe jak i te z listy?

dokładnie tak, ja to doczytałam dopiero po drugim zgłoszeniu, także masakra. Rowerów jest tyle, co w sumie drogerii w Polsce, więc na każdą przypada 1 rower... jak tam nikt nie wygra to rower przepada:/ 

Identycznie jest w  sklepach Organique i ich konkursie. W regulaminie nie ma odpowiedniego zapisu, ale rowerów jest tyle, ile sklepów, a pani ekspedientka potwierdziła - jeden rower z każdego sklepu. 

Swoją drogą, te rowery stoją w sklepach. Cudne. Pomacałam, pogłaskałam, szepnęłam: "Do zobaczenia..." emotka Wyświetl w wątku >>
1 ladyinred 0

mietowa

#6497934 Napisano: 14.06.2018 11:49:46 w WC - rozmowy o wszystkim
ace napisał(a):

Czy i ile płacicie osobie przywożącej Wam jedzenie (np pizze)? Ostatnio wywiązała się dyskusja wśród znajomych i odpowiedzi były na prawdę bardzo różne, a niektóre totalnie skrajne. Chciałabym poznać Waszą opinie emotka

Staram się dawać 10%, plus minus w zależności od tego, co akurat mam. Przy czym moje zamówienia to zwykle 30-40 zł, gdybym zamówiła za 150 zł, to pewnie dałabym piątaka emotka . Wyświetl w wątku >>
1 ace 0

mietowa

#6497560 Napisano: 13.06.2018 16:17:59 w Czy informują/ informowali?
magie1982 napisał(a):

mietowa napisał(a):

magie1982 napisał(a):

Organique rowerowy?

Jeszcze nie, mają czas do 20-któregoś tam czerwca (maile)

Dzieki. A ktoś grał w Tomaszowie Mazowieckim?

Na pewno nie ja emotka Wyświetl w wątku >>
1 magie1982 0

mietowa

#6497554 Napisano: 13.06.2018 16:14:26 w Czy informują/ informowali?
magie1982 napisał(a):

Organique rowerowy?

Jeszcze nie, mają czas do 20-któregoś tam czerwca (maile) Wyświetl w wątku >>
1 magie1982 0

mietowa

#6497510 Napisano: 13.06.2018 14:36:57 w moje dzisiejsze wygrane :)
Bardzo miła Pani z konkursu Zasmakuj wygranej z Tchibo zadzwoniła z informacją, że zmieniają mój zestaw kaw na ekspres z kapsułkami. Moja pierwsza "rezerwa", juhuu emotka Wyświetl w wątku >>

mietowa

#6497483 Napisano: 13.06.2018 13:56:47 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Uuuu..... drugi dziś prawy sierpowy od 4Frame. Zostałam znokautowana emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#6497304 Napisano: 13.06.2018 10:43:58 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

kupila88 napisał(a):

A ja nie zazdroszczę gry za 59 zł tylko po prostu stwierdzam fakt, że tak bardzo chciałam wygrać ale niektórzy nie.pozwola bo 18 sztuk to wciąż mało, mogą sprzedać za 50 zł ale nawet nie wymienia, a jeśli chodzi o mnie to tak mam 1 sztuke koszulki bo druga oddałam.

Inni też może grają dla rodziny, a nie dla siebie. A może wygrywają gry, a polują na koszulki. emotka

A nawet i bez szukania empatycznych motywacji, czyli jeśli grają dla siebie, żeby sprzedać i wygrywają 500 koszulek, to i w tym nie widzę w tym nic złego. Zakasać rękawy i do roboty, jak oni emotka .
TV też zazdroszczę emotka . Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

mietowa

#6497285 Napisano: 13.06.2018 10:27:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
estrelitta napisał(a):

mietowa napisał(a):

Nestle 4 koła już koniec info? Pochwalcie się, co człowiek porzuci nadzieje emotka

A to już informowali?

"Daj się poruszyć Nestlé i wygraj 2 koła" Intermarche  - sms o bonach emotka "  Halszka napisała w informują o 9.58 Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#6497281 Napisano: 13.06.2018 10:23:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Nestle 4 koła już koniec info? Pochwalcie się, co człowiek porzuci nadzieje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#6497156 Napisano: 12.06.2018 20:40:07 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

mietowa napisał(a):

(...)
Ale uważajcie - najbardziej zaskakujący był nietoperz, który pewnej nocy wleciał przez uchylone okno. Schowałam się pod łóżko, a ten mały dziad usiadł na podłodze, metr od mojej kryjówki. Niemal wpadłam w histerię. Mąż ryje ze śmiechu, ja wyję z przerażenia, krzyczę: "weź stąd moje dziecko!" (niby w chwili zagrożenia MOJE, ale TY je zabierz  emotka ), 10-miesięczniak stoi w łóżeczku o 2 w nocy, kompletnie rozbudzony i ryje ze śmiechu jak ojciec.
Także ten. Komary to pikuś emotka .
Oczywiście ta piękna historia opowiadana jest na każdej imprezie rodzinnej. 

Dobrze, że nie widziałaś, jak mnie goniła wiewiórka w parku emotka

Mogę to sobie wyobrazić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#6497142 Napisano: 12.06.2018 20:26:09 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

mietowa napisał(a):

joan napisał(a):

@mietowa - jak zakończyła się historia z nietoperzem?

Ja z synem uciekliśmy do łazienki. Mąż został na polu bitwy. Otworzył mu szeroko okno i słyszałam, jak tłumaczy: ""Poważnie, nie bądź idiotą, bardziej otwarte nie będzie" - wtedy już ja się śmiałam emotka . Po 40 minutach wyleciał emotka . Jeśli o to pytasz - nigdy nie zrobilibyśmy mu krzywdy emotka

Byłam po prostu ciekawa, jak skłonić nietoperza do opuszczenia mieszkania - widzę, że nie trzeba dzwonić na 112, bo wystarczy męska perswazja emotka

Wbrew pozorom, nie było to takie proste, bo to nie jest jak z muchą, że reaguje na jakieś tam machnięcie ręką. On po prostu przyczepił się do firanki i kij wie, czy tam zasnął czy co, ale mało co na niego działało. Ostatecznie Mąż wziął kijek*, owinął ręcznikiem o go lekko popchnął w stronę okna - dopiero wtedy zdecydował się na wyjazd emotka .

*wygrany miecz Star Wars emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, defed 0

mietowa

#6497132 Napisano: 12.06.2018 20:14:29 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

mietowa - jak zakończyła się historia z nietoperzem?

Ja z synem uciekliśmy do łazienki. Mąż został na polu bitwy. Otworzył mu szeroko okno i słyszałam, jak tłumaczy: ""Poważnie, nie bądź idiotą, bardziej otwarte nie będzie" - wtedy już ja się śmiałam emotka . Po 40 minutach wyleciał emotka . Jeśli o to pytasz - nigdy nie zrobilibyśmy mu krzywdy emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

mietowa

#6496803 Napisano: 12.06.2018 09:14:33 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Być może chodziło jej o to czy dana rzecz może jest

Mnie takie durne pytania przypominają te ze sklepów.
Piekarnia. Przy kasie klientka pyta sprzedawczynię "A ten chleb żytni pełnoziarnisty to smaczny jest?" 

Oczywiście nikomu do głowy nie przyjdzie, że ekspedientka może nie znać smaku wszystkiego, co sprzedaje emotka . "A te truskawki słodkie?", "a czereśnie słodkie?" I najlepsze - a ten arbuz, jeszcze nie rozkrojony, słodki jest? emotka Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

mietowa

#6496703 Napisano: 11.06.2018 21:12:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pioge7 napisał(a):

Jak macie opisane paragony z pepco?
Ja na jednym mam Sukienka na licencji 
drugi skarpetki dwupak
trzeci bidon minnie..
nie wiem czy powinno być to słowo NA LICENCJI wszędzie czy nie emotka

Też mam bidon, bez licencji na paragonie. Nie ma co się martwić na zapas emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

mietowa

#6496674 Napisano: 11.06.2018 20:01:14 w Wkurza mnie...
budryska napisał(a):

mietowa napisał(a):

Hm... nie zrozum mnie źle, bo nie chcę Cię atakować. Jednak piszesz "też jestem zdania, że dziadkowie nic nie muszę i tylko mogą pomagać, jeśli chcą". Tylko, że to zdanie wygląda na tylko w teorii, bo teściowa ewidentnie nie chce, mówi o tym, sugeruje, a Wy i tak prosicie ją o opiekę. Skoro jest to opieka aż tak rzadka, jak piszesz, opiekunka nie powinna Was aż tak dużo kosztować (możecie łączyć pomoc mamy i dorywczo opiekunkę). A to, że są same starsze panie nie ma większego znaczenia, bo teściowa zapewne też nie ma 20 lat i Wam to nie przeszkadza emotka .

Masz całkowitą rację. Postanowiłam sobie, że następnym razem w razie poproszę sąsiadkę i po prostu jej zapłacę. Już kiedyś mi oferowała, ze w razie czego może się zająć maluchami. Myślę, że to dobry pomysł mieć kogoś do pomocy na wszelki wypadek.

Co do teściowej - już dawno się pogodziłam z tym, ze córka to nie synowa i że dzieci córki to inne wnuczki niż moje.

A teściowa w końcu ma też i swoje dobre strony - wychowała mojego męża na fajnego faceta emotka

Ale fajnie to podsumowałaś emotka . To super pomysł, z tą sąsiadką - będziesz czuła się lepiej z tym, że nie musisz prosić teściowej. Przy czym całkowicie rozumiem, że sposób, w jaki teściowa traktuje wnuki Twoje i wnuki córki sprawia Ci dużą przykrość - to jest po prostu oddzielny aspekt sprawy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#6496661 Napisano: 11.06.2018 19:40:29 w Wkurza mnie...
budryska napisał(a):

mietowa napisał(a):

Nie wiem, jak zrobi budryska, ja z całą pewnością nie poprosiłabym o pomoc, a gdyby takie komentarze się powtarzały (te wobec mamy) zwróciłabym teściowej na to uwagę.

Dlatego staram się jak najrzadziej prosić ją o pomoc, chyba że już naprawdę muszę. Ostatnio musiałam, bo mąż był na szkoleniu (codziennie do 19), a ja na zielonej szkole na tydzień w górach...

Też jestem zdania, że dziadkowie nic nie muszą i tylko mogą pomagać, jeśli chcą. Mama sama zaoferowała nam pomoc, jesteśmy i będziemy jej zawsze wdzięczni, że nie musieliśmy posyłać dzieci do żłobka. Nie płacimy mamie, ale raz w miesiącu dajemy pieniądze na wydatki (wiadomo: babcia kupi picie, ciastko na spacerze, świeżą bułeczkę dla wnuczka itp.). Poza tym mama jeździ z nami na wakacje, weekendy, majówki (zawsze ma oddzielny pokój - żeby nie było, że jeździ jako dodatkowa opiekunka). Staramy się jej też wykupić raz na jakiś czas wyjazd do sanatorium. Chociaż w taki sposób chcemy jej podziękować.
Z nianią nie jest tak prosto. W naszym mieście można liczyć tylko na starsze panie, młodych ludzi tu praktycznie nie ma. Poza tym nie oszukujmy się - finansowo byłoby nam ciężko. Wiem, ze to nie argument, ale jest ciężko.

Hm... nie zrozum mnie źle, bo nie chcę Cię atakować. Jednak piszesz "też jestem zdania, że dziadkowie nic nie muszę i tylko mogą pomagać, jeśli chcą". Tylko, że to zdanie wygląda na tylko w teorii, bo teściowa ewidentnie nie chce, mówi o tym, sugeruje, a Wy i tak prosicie ją o opiekę. Skoro jest to opieka aż tak rzadka, jak piszesz, opiekunka nie powinna Was aż tak dużo kosztować (możecie łączyć pomoc mamy i dorywczo opiekunkę). A to, że są same starsze panie nie ma większego znaczenia, bo teściowa zapewne też nie ma 20 lat i Wam to nie przeszkadza emotka . Wyświetl w wątku >>
1 budryska 0