Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
southlander
Postów 418
Data rejestracji 27.05.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mając pracę której nie cierpię, prędzej bym szukał innej niż brnął w konkursy na pełen etat, ale oczywiście każdy ma inną sytuację i inne podejście do życia. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wątku, spręż się, masz jeszcze półtorej dnia żeby uratować luty. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie natomiast nurtuje inna kwestia. Sprzedając nagrodę taniej niż jej wartość, nie uzyskujemy dochodu i nie płacimy podatku nawet przy sprzedaży przed upływem 6 miesięcy. Ale z tego co pamiętam, jest też dość specyficzny zapis, z pamięci brzmiało to mniej więcej tak: "o ile cena sprzedaży nie odbiega znacząco od wartości rynkowej". Co to znaczy? Czy jak wygrany telefon dostępny też aktualnie w sklepach za 900 zł, sprzedam za 500 zł, bo wiem że realnie to nikt mi tego nie kupi drożej, to już mam problem? Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W przyszłości będę jeszcze bardziej doceniał te małe codzienne problemiki. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Powoli wraca dawna skuteczność... Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Luty wreszcie przełamany, rekordowa seria niewygranych konkursów zakończona. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Człowiek myślał że styczeń kiepski, a zamiast wtedy docenić, narzekał. Luty, ogarnij się albo miń szybko. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niektórzy się naprodukowali, a tu Astratex zrobił psikusa i wylosował laureatkę.
Tak właśnie się kończą konkursy bez oficjalnych regulaminów. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
2 zgłoszenie, 2 wygrana.
Chyba zaraz znowu jadę po kabanosy. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli mamy być już aż tak precyzyjni: nagrodę się otrzyma, chyba że ktoś wykryje sytuację i zgłosi reklamację. Oczywiste jest, że nikt reklamacji nie zgłasza w czasie konkursu, jeśli już to po ogłoszeniu wyników, ale i na to często nikt nie ma ochoty. A i spora część osób jakoś często magicznie "zapomina" wycofać pracę z drugiego konkursu wygrywając w jednym, co też już widywałem. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- jeden tekst piszesz w luzackim klimacie
- drugi tekst piszesz wierszykiem
- trzeci tekst piszesz poważny
A jeśli pisujesz tylko w jednym stylu, też jest proste rozwiązanie:
- jeden tekst piszesz wprost o tym że marzysz o pięknym domu,
- w drugim piszesz że nigdzie nie czujesz się jak u siebie, stąd chcesz to wreszcie zmienić i wreszcie to się staje możliwe
- w trzecim piszesz że potrzebujesz przestrzeni, więc dom będzie idealny żeby to osiągnąć
Możesz różnicować wypowiedzi stylem, formą, długością, nastrojem, jest przecież tyle możliwości że głowa mała. I tak, zdarzało mi się odpuścić bo już nie byłem w stanie wysmażyć kolejnego tekstu na ten sam temat. Lepsze to niż plagiat, ale widocznie powinienem zmienić podejście. Ileż to oszczędności czasu, a ja jak cenzura wysilam mózg, tłukę palcami w klawiaturę i to co mi zajmuje pół godziny ktoś zrobi kilkoma klikami w pół minuty i jeszcze nie widzi problemu. Na wspomnianego wcześniej Heinekena, napisałem chyba kilkanaście różnych tekstów zanim w końcu wygrałem, jak widać byłem głupi że nie zachowałem zwycięskiego z tamtego roku skoro to takie powszechne. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nigdy nie byłem konkursowym romantykiem ale zaczynam tracić resztki wiary w uczciwą rywalizację, skoro są ludzie którzy nie tylko się nie wstydzą autoplagiatów, ale nawet twierdzą że to nic złego. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1. Dostaję SMS około 16, że dzisiaj będzie przesyłka. Nigdy tak późno nie dostawałem powiadomienia, ale OK, akurat wracam z treningu więc jestem w domu.
2. Zamiast iść pod prysznic po wysiłku, chodzę spocony przy oknie przez godzinę wypatrując Pocztexu
3. Około 17, aktualizuje się status śledzenia przesyłki, że podobno dostarczenie przesyłki nieudane. To ciekawe, bo cały czas czuwałem.
4. Żeby było śmieszniej, przyglądam się i "doręczenie nieudane" zostało wklepane w system tuż po przekazaniu do doręczenia, a więc widocznie od początku kurier stwierdził że przesyłki mi dzisiaj nie dostarczy. Miłe że nikt nie raczył mnie o tym powiadomić. Miłe, że system potrzebował 2 minut na wysłanie SMS że przesyłka będzie dzisiaj, a potem potrzebował godziny żeby stwierdzić że jednak nie.
Wyświetl w wątku >>