Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
southlander
Postów 418
Data rejestracji 27.05.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dla odmiany ja się staram ile mogę sklecać niebanalne rzeczy, a tu wygrywają opcje krótkie, napisane na kolanie Jak ostatnio widzę niektóre konkursy walentynkowe, to nawet wygrywają wpisy bez polskich znaków, bez interpunkcji, z licznymi błędami, bez większego sensu. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem, nie oceniam, sam też nie uważam się za konkursową alfę i omegę, po prostu się dziwię Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem co się dzieje, przy tak dużym wkładzie pracy, jeszcze mi się nie zdarzały aż tak duże czarne serie . Na pocieszenie sobie dopowiem że praktycznie za każdym razem po wpisaniu się do tego wątku, najpóźniej następnego dnia była jakaś nagroda Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po co ktokolwiek z marketingu TVNu miałby zamieszczać wyniki w komentarzach? Przecież to jakiś absurd, oni mają dostęp do strony, nie muszą się wpisywać w komentarzach. Zwłaszcza że komentarze mogą pójść w dół, wiadomo że nikt nie będzie przeszukiwał kilkuset komentarzy spodziewając się że tam są wyniki. Nawet gdyby rzeczywiście TVN chciał ogłaszać w tak idiotyczny sposób wyniki, to albo by przypiął komentarz u góry, albo by pisał z zarejestrowanego oficjalnego konta. Dziwię się, że ktokolwiek w ogóle się zastanawia nad prawdziwością tamtego wpisu. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Święte słowa! Jeszcze 3-4 lata temu wydawało mi się że przewlekłe choroby to mnie będą dotyczyć dopiero za co najmniej 30 lat. A jak już mi się zaczęła jedna dolegliwość to organizm po kolei zaczął dodawać nowe dolegliwości. To jest jednak niesamowicie połączone ze sobą, jak klocki domina ustawione pionowo. Jedno się przewróci, to potem lecą inne. I nie wyleczy się tego paroma tabletkami czy zabiegami jak to się wydaje.
Z drugiej strony, to ostatnio zacząłem się cieszyć że mam swoje różne utrudniające życie dolegliwości i nic więcej, tzn. że póki co na nich się kończy Do różnych ograniczeń można się w dużym stopniu przyzwyczaić, zwłaszcza jak się pomyśli że zawsze mogło być gorzej. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Im dłużej siedzę w konkursach tym bardziej mam ochotę zrezygnować z uczciwości... Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja to wiem, Ty to wiesz, organizatorzy wciąż nie wiedzą . Ale zdaje się że do loterii są mniej korzystne przepisy prawno-podatkowe, może dlatego nie robią tak chętnie loterii. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może to i dobry trop?
No bo spójrzmy. Ktoś coś ot tak sobie wyśle bo "może się uda" z jakąś przeciętną odpowiedzią napisaną w 5 minut. Zrobi tak raz, drugi, trzeci, a potem się zniechęci bo i tak nic nie wygrywa. Ewentualnie jak sprawdzi wyniki i zobaczy jak dopieszczone perfekcyjne teksty są nagradzane, stwierdzi że to nie ma sensu bo nie będzie się tak męczyć. No i dany organizator traci uczestników, traci cały efekt promocyjny. Zawodowi konkursowicze są o wiele mniejszą grupą niż zwykli konsumenci, więc po co o nich dbać? Niech wygra przeciętność, to zwykli uczestnicy poczują że te nagrody są naprawdę osiągalne dla każdego.
W sumie to podchodząc od tej strony nawet ich rozumiem, ale wobec tego uczciwie by było gdyby w zasadach konkursów napisane było gdzieś między wierszami, jaki typ odpowiedzi jest oczekiwany. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja po prostu unikam na przyszłość takich miejsc gdzie już raz zostałem zrobiony w balona nieprofesjonalnym podejściem jury. Szkoda nerwów i czasu, na szczęście wciąż są miejsca gdzie doceniają kreatywność i dobrą robotę. I w takich miejscach dzięki zaoszczędzonemu czasowi, można wykazać się jeszcze bardziej Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Normalka. Ja ostatnio boję się do sklepu wyjść, bo zawsze czekam na jakąś zaległą nagrodę z konkursu. Jak mnie nie będzie, to kurier bez pytania mnie o zgodę czasem zostawia paczki gdzie popadnie. Dobrze że mam życzliwych sąsiadów to przynoszą wieczorem, aczkolwiek zapewne ich też to już irytuje bo czym innym raz na dwa miesiące podać paczkę, a czym innym podawać tak co tydzień. Ja bym się wnerwił jakby ktoś ze mnie zrobił skrzynkę podawczą . Po co w ogóle ci kurierzy mają mój numer telefonu skoro i tak się praktycznie nigdy nie kontaktują?
Najprościej by było jakby nagrody szły przez pocztę albo paczkomaty, to by można było sobie na spokojnie odbierać. Teraz to nawet nie wiem jak mam wyjechać na święta na kilkanaście dni, bo przez ten czas kurierzy zrobią moim sąsiadom magazyn paczek... Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oszustwo podatkowe to by było gdyby odprowadzili zbyt niski podatek. Jeśli zawyżyli wartość, to urzędy przecież nie będą płakać że dostaną trochę więcej podatku niż powinno być. Myślę że to forma zabezpieczenia, żeby później urząd skarbowy się nie czepiał co do wartości rynkowej. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moim zdaniem wszystko zależy od kaprysów jury. Zwłaszcza że polecenie "dokończ zdanie" większość ludzi olewa, i piszą wypowiedź na kilka zdań. Kiedyś się kłóciłem z jedną redakcją portalu, gdzie byłem jedną z dwóch osób na cały konkurs które rzeczywiście uczciwie podeszło do zadania. Oczywiście nie wygrałem. Nie to że pozostałe wypowiedzi był słabe, ale wydaje mi się że zgodnie z zasadami powinno być oceniane wyłącznie dokończenie pierwszego zdania. W innych przypadkach widywałem że wygrywało jakieś hasło z błędem ortograficznymi. Ale zdarzało się i tak, że wygrywało coś przemyślanego, fajnego. Pamiętam wygrane hasła z jakiegoś piwa, których nie dało się czytać. Z kolei hasła np. Łowicza (chyba niedawno się skończył konkurs) są w większości moim zdaniem świetne i chwytliwe.
Doszedłem więc do wniosku, że forma "wymyśl hasło" i "dokończ zdanie" jest masakrycznie nieprzewidywalna. Być może swoją rolę odgrywa też to, że w takich konkursach jest zwykle mnóstwo zgłoszeń, bo nie trzeba dużo pisać. Kiedy jest mnóstwo zgłoszeń, wiadomo, możliwość wygranej jest o wiele niższa bo wypowiedzi giną w tłumie bez względu na jakość. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A już miałem ze 3 tygodnie spektakularnych klęsk wszędzie gdzie się da pomimo rekordowej dla mnie aktywności w zgłoszeniach Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podpinam się z tą Nivea Wakacyjną przygodą, dziwna sprawa bo trochę czasu już minęło a nigdzie nie ma info o wynikach. Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na fejsie jest też modne "dokończ zdanie", oczywiście wygrywają odpowiedzi które na zdaniu się nie kończą Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zaczyna mnie to wkurzać, bo tak naprawdę w niektórych konkursach tracę czas dostosowując się do wymagań konkursu, podczas gdy mógłbym się na siłę wyróżnić i śmiać się z " cenzuraów" którzy grają uczciwie. A to dodać losową fotkę z wakacji, a to z dziećmi, mimo że konkurs nie ma z tym nic wspólnego, a to przekroczyć limit znaków bo "nie ma co być drobiazgowym". Wyświetl w wątku >>
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
southlander
Postów 418
Punkty karne 0
Konkursy dodane
2. Kufle od Pilsnera
Generalnie się cieszę, bo dwie nagrody jednego dnia rzadko się udaje zdobyć, aczkolwiek w kilku innych konkursach gdzie się przyłożyłem do odpowiedzi, gdzie były większe pule nagród, jak na złość nie wygrałem nic Wyświetl w wątku >>