Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika paula9891

paula9891

#6288273 Napisano: 22.11.2016 11:32:00 w Lay's
isiulka napisał(a):

Szukam pomocy, podpowiedzi, rady co pisać na tych laysach. Nigdy nie brałam udziału w konkursach u tej całej Lidki a za nic nie mogę trafić w jej gusta. Kto pomoże?  emotka

Kilka haseł zostało podanych w tym wątku. Bardziej pomóc się nie da... Wyświetl w wątku >>
0 0

paula9891

#6288257 Napisano: 22.11.2016 11:25:22 w Lay's
myszorka92 napisał(a):

zastanawia mnie dlaczego piłka wygrana w dniu 27 jeszcze nie została nadana....

Ja też nie mam z 25, jeszcze trochę to potrwa emotka
Czas na wysyłkę mają do lutego. Wyświetl w wątku >>
0 0

paula9891

#6287785 Napisano: 21.11.2016 14:51:44 w Lay's
cb656 napisał(a):

marysiam napisał(a):

Kto pochwali się hasełkiem na jakie wygrał w LAYS? szukam natchnienia 

To jest konkurs chipsów, a co do chipsów pasuje lepiej, niż zimne piwo?! emotka Spróbuj od zadu strony emotka podejdź Organizatora sposobem, przez zaskoczenie, na przykład tak:
Odważyła się gżegżółka,
przegarnąwszy piórka z czółka,
z ważką ważki podjąć temat:
jak się warzy chmiel?! Dylemat
ów kradł sen im z oczu,
aż raz w Tychach na uboczu,
podpatrzyły, jak w browarze
chmiel warzony jest na parze.
emotka
...a jak jedno nie pomoże, sprawdź skuteczność siły rażenia drugiego:

Raz w Mrzeżynie pod Trzebiatowem,
trzy wszędobylskie gżegżółki
z jeżem Jerzym do spółki
żonglowały chwacko chmielem
chcąc uwarzyć piwa wiele,
ważki wątek dysput drążąc:
czy przez trzy pacierze zdążą?
emotka

emotka  Chyba się nie zmieści w te trybuny emotka
Żebym to ja miała do odpowiedzi konkursowych takie natchnienie... Wyświetl w wątku >>
0 0

paula9891

#6287769 Napisano: 21.11.2016 14:27:34 w Lay's
marysiam napisał(a):

monisss napisał(a):

luko922 napisał(a):

Mam główną!!!  emotka

wiedziałam emotka trzymałam kciuki. mam jeszcze jedną osobę z forum i mam nadzieję, że też się udało emotka  

POCHWAL SIĘ HASEŁKIEM NA JAKIE WYGRAŁEŚ GŁÓWNĄ BO JA DAJĘ I NIC NAWET PIŁECZKI 

Nie masz piłeczki, bo za mało się starasz,
Oj, oj, czy Ty nie chcesz za dużo na raz? emotka Wyświetl w wątku >>

paula9891

#6287764 Napisano: 21.11.2016 14:18:21 w Lay's
marysiam napisał(a):

paula9891 napisał(a):

marysiam napisał(a):

Poczytaj sobie ten wątek solidnie,
Hasła podane zostały- Może je znajdziesz i olśnisz Lidię.

A na której stronce szukać ja tu nowa

Strona trzydziesta, lub wcześniej i dalej,
Do natchnienia może też czegoś sobie nalej emotka Wyświetl w wątku >>
2 andii, nelunia 0

paula9891

#6287759 Napisano: 21.11.2016 14:12:19 w Lay's
marysiam napisał(a):

Poczytaj sobie ten wątek solidnie,
Hasła podane zostały- Może je znajdziesz i olśnisz Lidię. Wyświetl w wątku >>
1 monisss 0

paula9891

#6287742 Napisano: 21.11.2016 13:51:33 w Lay's
kadett33 napisał(a):

paula9891 napisał(a):

bruce napisał(a):

LejziDejzi napisał(a):

tereniagno napisał(a):

nusiak13 napisał(a):

Czy ktos podpowie jakies haselko bo ja juz 7 wyslalam i nic  emotka

7 to chyba jeszcze za mało, ja wysłałam znacznie więcej różnych i nawet piłka nie wpadła emotka

7 to za mało ? Liczba nie ma tutaj nic do znaczenia liczy się jakość nie ilośc emotka

Dziwi mnie ten konkurs za niemal każdą jego odsłoną, bo wielokrotnie pisano tu na naszym forum, że te same hasła, zgłaszane podczas różnych edycji, raz przepadały bez śladu, innym znowu razem wygrywały nie tylko piłki/pufy, ale - nawet konsole/TV. Wynika z tego, że dla komisji może liczyć się zarówno ilość, jak i jakość czy - wręcz- szczęście w ... losowaniu... emotka emotka

Może w danym tygodniu hasło miało większą konkurencję, a w innym mniejszą? Ja czytałam tylko, że w wypadku ponownego wysłania hasła ktoś dostawał pufę/piłkę. Czy jest ktoś kto nie wygrał na dane hasło nic, a wysłane później wygrywało tv/konsolę na tę samą osobę?
Moim zdaniem liczy się nazwisko, które jeszcze nie wygrało, ale również hasło w dużej mierze.
Zapewniam Was, że to moje, które wygrało główną było inne niż wszystkie tutaj podawane i baaaardzo się starałam przy jego wymyślaniu. Oni nie losują moim zdaniem i nie chodzi o to, że się chwalę czy coś. W poprzednim ich konkursie nie wygrałam zupełnie NIC, a zgłoszeń wysłałam jakieś 10. Tylko, że tym razem starałam się dużo bardziej i są tego efekty.

Moim zdaniem, to zależy kto wybieram hasła, w jednym dniu jest zapewne inna Pani której podobają się takie hasła, a w drugim dniu jest inna której podobają się inne hasła.

Hmm. Ja myślałam, że to jest komisja i wybierają hasła wspólnie, ale to tylko moje domysły emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

paula9891

#6287732 Napisano: 21.11.2016 13:45:29 w Lay's
bruce napisał(a):

LejziDejzi napisał(a):

tereniagno napisał(a):

nusiak13 napisał(a):

Czy ktos podpowie jakies haselko bo ja juz 7 wyslalam i nic  emotka

7 to chyba jeszcze za mało, ja wysłałam znacznie więcej różnych i nawet piłka nie wpadła emotka

7 to za mało ? Liczba nie ma tutaj nic do znaczenia liczy się jakość nie ilośc emotka

Dziwi mnie ten konkurs za niemal każdą jego odsłoną, bo wielokrotnie pisano tu na naszym forum, że te same hasła, zgłaszane podczas różnych edycji, raz przepadały bez śladu, innym znowu razem wygrywały nie tylko piłki/pufy, ale - nawet konsole/TV. Wynika z tego, że dla komisji może liczyć się zarówno ilość, jak i jakość czy - wręcz- szczęście w ... losowaniu... emotka emotka

Może w danym tygodniu hasło miało większą konkurencję, a w innym mniejszą? Ja czytałam tylko, że w wypadku ponownego wysłania hasła ktoś dostawał pufę/piłkę. Czy jest ktoś kto nie wygrał na dane hasło nic, a wysłane później wygrywało tv/konsolę na tę samą osobę?
Moim zdaniem liczy się nazwisko, które jeszcze nie wygrało, ale również hasło w dużej mierze.
Zapewniam Was, że to moje, które wygrało główną było inne niż wszystkie tutaj podawane i baaaardzo się starałam przy jego wymyślaniu. Oni nie losują moim zdaniem i nie chodzi o to, że się chwalę czy coś. W poprzednim ich konkursie nie wygrałam zupełnie NIC, a zgłoszeń wysłałam jakieś 10. Tylko, że tym razem starałam się dużo bardziej i są tego efekty. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

paula9891

#6287710 Napisano: 21.11.2016 13:11:40 w Lay's
jokan napisał(a):

cb656 napisał(a):

jokan napisał(a):

z ktorego dnia wygrana? bo ja nie mam nic zwrotnie, kazdemu powinni przyslac czy trzeba sie upominac?

Powinnaś dostać maila z powiadomieniem o wygranej. Podpisuje się Magdalena Puła, w załączniku jest oświadczenie do wydrukowania, wypełnienia i podpisania, później skan odsyłasz. Jak dostaną oświadczenie (mailem wystarczy w przypadku piłek), to dziękują za otrzymanie dokumentu i powiadamiają, jak wygląda dalej procedura.
Sprawdź skrzynkę spamu.

tak wiem, oswiedczenie wyslane w terminie, dostalam odp. ze dziekuja, ale czy dodatkowo po weryfikacji cos jeszcze przesylaja?

Ewentualnie wiadomość o wysyłce nagrody, albo dodatkowa weryfikjację dotyczącą skanu dodowu. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

paula9891

#6287687 Napisano: 21.11.2016 12:44:40 w Lay's
chochliczka napisał(a):

Jaj myslicie kiedy mozna spodziewac sie wynikow z soboty?

Może dzisiaj, albo jutro, ale regulaminowo mają 3 dni robocze na wybór+ 3 na ogłoszenie. Wyświetl w wątku >>
0 0

paula9891

#6287677 Napisano: 21.11.2016 12:34:42 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

Owszem, tak właśnie. Pisałem OGÓLNIE: "Organizator może przysłać za bieżący rok konkursowy, po jego zakończeniu, PIT 8C. Jak przyśle PIT 8C, to trzeba się rozliczać."
I w przykładzie wrzuciłem przypadek szczególny (konkretny jeden konkurs, do którego właśnie otrzymałem taki PIT) emotka Było to zresztą sporym zaskoczeniem, bo ostatnio podatek za nagrodę konkursową płaciłem sto lat temu, z RMF, za wycieczkę. Musiałem zrobić przelew na wartość 10% wygranej na konto RMF, a oni to dopiero dalej do US. Takie były początki, nie kazdy Organizator płaci ryczałt za uczestnika (do nagrody teraz w większości przypadków należy również kwota tego podatku, którego jednak nie wypłacają, ale zatrzymują). Ale jak już wspomniałem - NIE MA JEDNEJ REGUŁY! Poza tą, która mówi: CZYTAĆ Regulaminy emotka

Czyli najprawdopodobniej PITu nie dostanę, bo a regulaminie jest adnotacja, że pobierają podatek i wpłacają za mnie.
Taka duża firma raczej regulaminu się trzyma emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

paula9891

#6287657 Napisano: 21.11.2016 12:15:10 w Pomocy!!!!
nkba napisał(a):

cb656 napisał(a):

defed napisał(a):

NAGRODA nie jest dochodem. Organizator płaci podatek od nagrody. Gdy już nagroda jest Twoja - to Twoja rzecz.

Nagroda jest przychodem. Niestety emotka Organizator może przysłać za bieżący rok konkursowy, po jego zakończeniu, PIT 8C. Jak przyśle PIT 8C, to trzeba się rozliczać. Ten dokument wędruje do podatnika i do US równolegle, więc udać, że go podatnik nie dostał, raczej trudno. Cytuję z dokumentu:

"D. INFORMACJA O WYSOKOŚCI PRZYCHODÓW, O KTÓRYCH MOWA W ART. 20 UST. USTAWY
(rodzaj przychodu pole 24) Lenovo Yoga Tablet 2 10" z Windows, (wartość przychodu, pole 25) 1400 zł"

Kwotę przychodu z PIT 8C wpisać należy do PIT36 w części D1 DOCHODY I STRATY PODATNIKA w pole 85 (wiersz 9, inne źródła, niewymienione w poprzednich wierszach) i tak uzupełniony PIT36 dopiero można rozliczać w US.

Zgadza się emotka pod warunkiem, że organizator nie pobrał już podatku od nagrody i go nie odprowadził emotka

Zgodnie z regulaminem pobrał i odprowadził.
Ehh. Poczekam po prostu, jak dostanę ten pit, to wypełnię, jak nie to nie wypełnię.
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

paula9891

#6287654 Napisano: 21.11.2016 12:12:55 w Lay's
cb656 napisał(a):

jokan napisał(a):

z ktorego dnia wygrana? bo ja nie mam nic zwrotnie, kazdemu powinni przyslac czy trzeba sie upominac?

Powinnaś dostać maila z powiadomieniem o wygranej. Podpisuje się Magdalena Puła, w załączniku jest oświadczenie do wydrukowania, wypełnienia i podpisania, później skan odsyłasz. Jak dostaną oświadczenie (mailem wystarczy w przypadku piłek), to dziękują za otrzymanie dokumentu i powiadamiają, jak wygląda dalej procedura.
Sprawdź skrzynkę spamu.

Wszystkie wypełnione oświadczenia odsyła się mailem (chyba, że poproszą o skan dowodu, ale to zupełnie inna sprawa). Na wypełnienie są 3 dni robocze od otrzymania wiadomości. Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

paula9891

#6287650 Napisano: 21.11.2016 12:09:27 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

defed napisał(a):

NAGRODA nie jest dochodem. Organizator płaci podatek od nagrody. Gdy już nagroda jest Twoja - to Twoja rzecz.

Nagroda jest przychodem. Niestety emotka Organizator może przysłać za bieżący rok konkursowy, po jego zakończeniu, PIT 8C. Jak przyśle PIT 8C, to trzeba się rozliczać. Ten dokument wędruje do podatnika i do US równolegle, więc udać, że go podatnik nie dostał, raczej trudno. Cytuję z dokumentu:

"D. INFORMACJA O WYSOKOŚCI PRZYCHODÓW, O KTÓRYCH MOWA W ART. 20 UST. USTAWY
(rodzaj przychodu pole 24) Lenovo Yoga Tablet 2 10" z Windows, (wartość przychodu, pole 25) 1400 zł"

Kwotę przychodu z PIT 8C wpisać należy do PIT36 w części D1 DOCHODY I STRATY PODATNIKA w pole 85 (wiersz 9, inne źródła, niewymienione w poprzednich wierszach) i tak uzupełniony PIT36 dopiero można rozliczać w US.

Czyli jednak muszę wypełnić PIT-36. Ale to w sumie nie jest wielki kłopot emotka  Dziękuję za pomoc. Wyświetl w wątku >>
0 0

paula9891

#6287572 Napisano: 21.11.2016 10:00:57 w Pomocy!!!!
defed napisał(a):

paula9891 napisał(a):

defed, a wiesz może jak to jest ze składaniem PIT jeżeli otrzymam przelew 4000 zł od Lay's? Oni rozlzają to wystawiając PIT 8 R do US, a ja? Muszę coś jeszcze robić?

4 tysiące od Lay's to będą Twoje wygrane pieniądze, a nie dochód - nic nie robisz, tylko je wydajesz lub inwestujesz...  emotka

Ufff... Tak mi się wydawało właśnie z tego co czytałam  emotka
Dziękuję emotka Wyświetl w wątku >>
2 defed, brucee 0

paula9891

#6287569 Napisano: 21.11.2016 09:57:26 w Pomocy!!!!
defed napisał(a):

aendrius1 napisał(a):

Szukam pomocy, może znajdzie osobo obeznana lub pracująca w Urzedzie Skarbowym ,która miał do czynienia z podatkiem od wygranej.
Pytanie jest nastepujuące (wszelkie wasze doświadczenia w tym temacie mile widziane):
Czy mogę sprzedać wygraną rzeczową przed upływem pół roku NIE PŁACĄC PODATKU?
Wartośc wygranej rzeczowej ok 5000 zł. Oraganizator do wygranej dołączył nagrodę pieniężną ale oczywiście mi jej nie przekazywał i sam odprowadził zryczałtowany podatek od wygranej w wysokośco 10% wartości wygranej.
Oczywiście cena za którą chcę sprzedać ów przedmiot to ok 2/3 wartości od której naliczony był 10% podatek zryczałtowany czyli niższa.
Jakie są przepisy w tym względzie,czy traktować taką sprzedaż jako przychód/dochód,czy 2 razy można opodatkować ten sam przedmiot???

Dla osób zainteresowanych tematem:
NAGRODA nie jest dochodem. Organizator płaci podatek od nagrody.
Gdy już nagroda jest Twoja - to Twoja rzecz. Gdy chcesz sprzedać swoją rzecz, masz 2 wyjścia:
1. zapłacisz podatek, gdy sprzedasz NOWĄ rzecz (nagrodę lub cokolwiek innego, co posiadasz mniej niż 6 miesięcy, UWAGA: nawet jeśli tego używasz!).
Dopiero po zakończeniu roku należy go (DOCHÓD) wykazać w rocznym zeznaniu podatkowym składanym w terminie do 30 kwietnia roku następującego po roku, w którym sprzedano rzecz wraz z innymi dochodami opodatkowanymi według skali podatkowej (np. dochodami z pracy, ze zleceń, z emerytury). 
2. nie zapłacisz podatku, gdy sprzedasz rzecz STARĄ (taką, którą posiadasz powyżej 6 miesięcy, bez względu na to czy rzecz jest nowa czy używana)
UWAGA: Co ważne, początku biegu półrocznego okresu nie wyznacza dzień nabycia rzeczy. Jest nim koniec miesiąca, w którym podatnik nabył jej własność. Źródło informacji TUTAJ.

defed, a wiesz może jak to jest ze składaniem PIT jeżeli otrzymam przelew 4000 zł od Lay's? Oni rozlzają to wystawiając PIT 8 R do US, a ja? Muszę coś jeszcze robić? Wyświetl w wątku >>
0 0

paula9891

#6287563 Napisano: 21.11.2016 09:48:28 w Pomocy!!!!
netka2000 napisał(a):

aendrius1 napisał(a):

Szukam pomocy, może znajdzie osobo obeznana lub pracująca w Urzedzie Skarbowym ,która miał do czynienia z podatkiem od wygranej.
Pytanie jest nastepujuące (wszelkie wasze doświadczenia w tym temacie mile widziane):
Czy mogę sprzedać wygraną rzeczową przed upływem pół roku NIE PŁACĄC PODATKU?
Wartośc wygranej rzeczowej ok 5000 zł. Oraganizator do wygranej dołączył nagrodę pieniężną ale oczywiście mi jej nie przekazywał i sam odprowadził zryczałtowany podatek od wygranej w wysokośco 10% wartości wygranej.
Oczywiście cena za którą chcę sprzedać ów przedmiot to ok 2/3 wartości od której naliczony był 10% podatek zryczałtowany czyli niższa.
Jakie są przepisy w tym względzie,czy traktować taką sprzedaż jako przychód/dochód,czy 2 razy można opodatkować ten sam przedmiot???

Trzeba zapłacić podatek. Wykazuje się go w rocznym PIT jako przychód i raczej nie przejdzie 2/3 wartości (zależy jak do tego podejdzie US). Pół roku liczy się od następnego miesiąca w którym nastąpiła wygrana, np. wygrana w listopadzie, to bez podatku można sprzedać w czerwcu.

Dokładnie emotka  Bo oni płacą za Ciebie podatek od wygranej, a Ty musisz zapłacić podatek od czynności cywilnoprawnych (tak jak przy sprzedaży samochodu przed upływem pół roku itd.) emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

paula9891

#6286678 Napisano: 18.11.2016 15:10:01 w Lay's
karolina7 napisał(a):

gienek1 napisał(a):

Czy ktoś wygrał piłkę w jednym tygodniu a konsolę w innym?

Podbijam pytanie...

Ktoś raz pisał, że robił analizę nazwisk i wynikało z niej, że tak.
Ale na swoim przykładzie nie potwierdzam emotka
A i nie wiadomo, czy nie brał udziału drugi raz na te same dane w kolejnym tygodniu i z tego względu nie był w wynikach z piłkami. Wyświetl w wątku >>
0 0

paula9891

#6286604 Napisano: 18.11.2016 12:56:11 w Połączenia nieodebrane
Domino123 napisał(a):

Nieznany nr o 12.25??

Dzwonili z Jacobs ITM - Karlsband.
Osobiście nie potwierdzam, info z forum. Wyświetl w wątku >>
0 0

paula9891

#6286578 Napisano: 18.11.2016 12:35:30 w Lay's
bethan napisał(a):

Zjedz całą, a zobaczysz, co będzie się działo  emotka

Ja zjadłam wczoraj w podziękowaniu za nagrodę- nie polecam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0