Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
malenka89
Postów 7282
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też na to wpadłam... Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja napisałam na fb Kauflanda, wnerwiają mnie, bo wystarczyłoby napisać sms'a/maila, że przepraszają za opóźnienie i do tego i tego dnia wyślą bony. Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wszystko zależy czy chcecie postawić na wypoczynek czy zwiedzanie
Jeśli wypoczynek to fajna jest też Dominikana, jeśli zwiedzanie to chyba jednak Kuba. O Meksyku się nie wypowiadam, bo nie mam bladego pojęcia Jeśli zdecydujecie się na Kubę pamiętajcie żeby brać hotel z min. **** gwiazdkami. Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też o tym myślałam... następnym razem ja wyślę im paragon tydzień później skoro regulamin jest nic nie warty Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tylko kiedy skoro termin już dawno minął? Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale w 12-13 tyg też?
zastanawiam się czy da radę, bo ja ogólnie mam lekko wystający brzuszek z tłuszczykiem Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja w sumie ciesze się, że mam teraz robione co wizytę, bo przy ostatniej ciąży lekarka nie chciała mi zrobić, bo mówiła że nie ma takiej potrzeby, ale w końcu zrobiła, bo powiedziałam jej, że zaczęłam jakoś tyć no i wyszło, że ciąża obumarła, a ja już zaczęłam puchnąć. Nie wiem co by było, gdyby jednak tego usg nie zrobiła.
dzięki za rady zrobię tylko to usg, z krwi nie będę robić, chyba że coś wyjdzie nie tak na tym usg (odpukać!) Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja póki co miałam robione usg co wizytę (raz w miesiącu)i pewnie jeszcze przez jakiś czas tak będę miała z racji obumarcia poprzedniej ciąży.
A to usg genetyczne to lekarz mi mówił, że jest dokładniejsze, są mierzone różne wymiary, więc pewnie czymś tam się różni od standardowego usg na wizycie u ginekologa. Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie, bo one już mają swoje hasła reklamowe Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.gyncen...7-qL4CFanpwgodf74AZg
a tu jest dokładniej opisane co wykrywa itd
http://badaniapre...-trymestr-ciazy.html Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie zdania są podzielone, jedni polecają by zrobić, inni mówią, że po co skoro jestem młoda itd
ja raczej jestem za tym żeby jednak zrobić, skoro to jest zwykłe usg, nie ma żadnego zagrożenia itd Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie lekarz mówił, że na te badanie prenatalne w 1 trymestrze trzeba się wybrać pomiędzy 11t0d,a 13t6d ciąży. Jest refundowane, ale tylko dla kobiet powyżej 35 roku życia albo takich, które miały jakieś przypadki chorób genetycznych w rodzinie, dla pozostałych płatne. Mówił mi, że to już ode mnie zależy czy się zdecyduję na nie czy nie. Podobno wykrywa w jakimś stopniu możliwość choroby Downa i coś tam jeszcze. Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak tylko chodzi mi o to usg lepsze, z tego co oglądałam to w różnych klinikach, gdzie je wykonują płaci się za nie około 200 zł, trwa około 40 minut i mierzą dokładnie dzidziusiowi wszystkie organy itd.
inwazyjnych też bym nie zrobiła Wyświetl w wątku >>
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka89
Postów 7282
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka89