Reklama na e-Konkursy.info

Konkurs Kup, schrup i leć. Lorenz Aldi

WC - rozmowy o wszystkim

elemelex

#7231353 Napisano: 26.12.2024 19:36:53
Pytanko mam. Czy uważacie, że da się napisać dobrą odpowiedź konkursową bez kawy?
Rzuciłam i się zastanawiam emotka

zezowaty_kot

#7231359 Napisano: 26.12.2024 20:11:12
elemelex napisał(a):

Pytanko mam. Czy uważacie, że da się napisać dobrą odpowiedź konkursową bez kawy?
Rzuciłam i się zastanawiam emotka

Oczywiście! O ile jest wino, to kawa zupełnie nie jest potrzebna do pisania emotka

otter

#7231715 Napisano: 28.12.2024 23:43:58
w tym miesiacu zrobilem sobie badania z activii, ktore odkupilem od kogos z forum i wyszlo mi ze mam celiaklie. jestem troche zalamany, bo musze zrezygnowac z wielu rzeczy w swojej diecie, wyjsc do restauracji i zakupow w tym konkursowych. czy jest na forum tez ktos z ta przypadloscia?
0 0

wycior

#7231716 Napisano: 29.12.2024 00:22:01
..Jack Daniels..to najlepszy motywator konkursowy..kawy bym nie porzucał..przy celiaki moze spowodować zaostrzenie objawów w przypadku nieregularnego spozywania..
2 otter, rettib 0

anaesth

#7231725 Napisano: 29.12.2024 10:08:08
otter napisał(a):

w tym miesiacu zrobilem sobie badania z activii, ktore odkupilem od kogos z forum i wyszlo mi ze mam celiaklie. jestem troche zalamany, bo musze zrezygnowac z wielu rzeczy w swojej diecie, wyjsc do restauracji i zakupow w tym konkursowych. czy jest na forum tez ktos z ta przypadloscia?

Wyszło Ci, że masz we krwi przeciwciała mogące świadczyć, że możesz mieć celiakię. To nie jest równoznaczne z diagnozą. Idź do gastroenterologa, niech Ci zrobi gastroduodenoskopię z pobraniem wycinków. Po co się martwić na zapas?

@gnieszk@

#7231729 Napisano: 29.12.2024 10:36:32
otter napisał(a):

To na szczęście nie jest tak jednoznaczne. Idź do lekarza jak radzi anaesth i wykonaj dalsze badania. Celiakia najczęściej (choć faktycznie nie zawsze) objawia się już w dzieciństwie. I naprawdę ma baaaardzo nieprzyjemne objawy (m.in. bóle brzucha, biegunki, anemia). Występuje u około 1% społeczeństwa, więc rzadko i jest uwarunkowana genetycznie. Jak się czujesz po zjedzeniu produktów z glutenem?
0 0

ameryka

#7231802 Napisano: 29.12.2024 20:44:08
Hej, niedługo 02.01.2025  przepadają żappsy (punkty) z aplikacji Żabki...może ma ktoś na oddanie ?? Można je przelewać na numer telefonu, trwa to chwile
Będę wdzięczny za każdą ilość. Nr tel na PW
0 0

boss75

#7232086 Napisano: 30.12.2024 20:12:18
Kochani jak długo po skończonym konkursie, loterii trzeba trzymać paragony i kapsle?
Pytam bo chc zrobić porządki i wywalić  niepotrzebne
0 0

stokrotka238

#7232188 Napisano: 31.12.2024 12:16:18
Wiecie, że Biedronka w tym roku będzie świętować 30 lat w Polsce? - Ciekawe czy będą jakieś wypasione konkursy z tej okazji... 🙂🙏

mampytanie

#7232273 Napisano: 31.12.2024 16:27:45
Czy ktoś z Was sprzedaje ubrania na Vinted i może powiedzieć coś więcej na ten temat? Idzie tam sprzedać ciuchy, których już się nie nosi? Czy raczej ciężko, bo mało kto tam kupuje? Oczywiście mowa o ciuchach w bardzo dobrym / idealnym stanie, których po prostu już się nie nosi/ nie lubi. 
A może lepiej wystawić na olx? Czy w ogóle ludzie kupują ciuchy używane z takich prywatnych ogłoszeń? Nie mam pojęcia, czy warto marnować czas na fotki i opisy ubrań (w naprawdę bardzo dobrym stanie), czy po prostu wrzucić ciuchy do kontenera emotka
0 0

lilichilimili

#7232277 Napisano: 31.12.2024 16:35:27
mampytanie napisał(a):

Czy ktoś z Was sprzedaje ubrania na Vinted i może powiedzieć coś więcej na ten temat? Idzie tam sprzedać ciuchy, których już się nie nosi? Czy raczej ciężko, bo mało kto tam kupuje? Oczywiście mowa o ciuchach w bardzo dobrym / idealnym stanie, których po prostu już się nie nosi/ nie lubi. 
A może lepiej wystawić na olx? Czy w ogóle ludzie kupują ciuchy używane z takich prywatnych ogłoszeń? Nie mam pojęcia, czy warto marnować czas na fotki i opisy ubrań (w naprawdę bardzo dobrym stanie), czy po prostu wrzucić ciuchy do kontenera emotka

Ja sprzedaje i kupuje i tylko raz miałam problem, a mianowicie ubranie było niesamowicie prześwitujące, a nie było o tym informacji, ale dostałam zwrot i odesłałam. Aczkolwiek nie kupuje tam drogich rzeczy.

atlantydek

#7232280 Napisano: 31.12.2024 16:53:05
stokrotka238 napisał(a):

Wiecie, że Biedronka w tym roku będzie świętować 30 lat w Polsce? - Ciekawe czy będą jakieś wypasione konkursy z tej okazji... 🙂🙏

Jak nie dadzą 30 fur, to zrobimy hurr durr!

maverick

#7232288 Napisano: 31.12.2024 18:01:08
atlantydek napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

To będzie w ogóle rok Nadziei, także SPES NON CONFUNDIT emotka

mampytanie

#7232303 Napisano: 31.12.2024 19:22:14
lilichilimili napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Ja sprzedaje i kupuje i tylko raz miałam problem, a mianowicie ubranie było niesamowicie prześwitujące, a nie było o tym informacji, ale dostałam zwrot i odesłałam. Aczkolwiek nie kupuje tam drogich rzeczy.

A jak sprzedajesz, to zazwyczaj faktycznie ktoś daną rzecz kupi, czy ogłoszenie musi wisieć przez przynajmniej 1-2 miesiące, aż ktoś się zainteresuje?
0 0

stokrotka238

#7232336 Napisano: 31.12.2024 21:19:26
atlantydek napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

Jedną rezerwuje jakby co 😁🤪
0 0

ananaska

#7232402 Napisano: 01.01.2025 13:42:56
Czy voucher na e-bilet z konkursu Listerin Żabka jest wielorazowego użytku?
0 0

lilichilimili

#7232467 Napisano: 01.01.2025 20:35:22
mampytanie napisał(a):

mampytanie napisał(a):

A jak sprzedajesz, to zazwyczaj faktycznie ktoś daną rzecz kupi, czy ogłoszenie musi wisieć przez przynajmniej 1-2 miesiące, aż ktoś się zainteresuje?

Mało rzeczy w sumie sprzedałam, ale w miarę się szybko sprzedawały, dobrze jest wystawić coś np 5 zł drożej i potem jak ktoś polubi dany produkt  to cenę obniżyć, bo wtedy osoba dostaje info, że cena spadła i większe prawdopodobieństwo, że to kupi emotka

Enjoy_today

#7232472 Napisano: 01.01.2025 21:00:15
mampytanie napisał(a):

Polecam po prostu wystawić kilka rzeczy próbnie i zobaczyć czy to dla Ciebie. 
Ja wystawiam na vinted i olx jednocześnie. Mam za sobą ponad 500 transakcji na vinted i nie wiadomo ile na olx bo tam nie zlicza transakcji. Sprzedaję, kupuję, jestem bardzo zadowolona. 
Ale dla odmiany moja szwagierka mówi, że to jest tyle zachodu... zdjęcia, opisy, odpowiadanie na wiadomości, pakowanie, wysyłanie, że już na samą myśl jej się nie chce. 🙂

zielonaszpilka

#7232476 Napisano: 01.01.2025 21:19:32
mampytanie napisał(a):

mampytanie napisał(a):

ja sprzedaję i sprzedaję dużo, ale sprzedaję bardzo określone rzeczy - konkretne marki, konkretne materiały. Ciuchy zwyczajne, takie standardowe, jak hm, reserved, mohito, new look, itp. sprzedają się, ale musisz mieć dobre zdjęcia, dobre opisy dobre ceny. Jeśli nowa bluzka w sklepiej kosztuje 50 zł, to nową z metką na vinted puścisz maksymalnie za połowę tej ceny. Więc używaną, nawet w bardzo dobrym stanie sprzedasz za kilka, maks kilkanaście złotych. Weź to pod uwagę. Dodatkowo większość kupujących raczej się targuje. Wystawiasz za 15, ale z myślą, że sprzedaż za 10 albo 8 zł. Dziecięce rzeczy, jeśli nie są to chodliwe marki typu newbie, lepiej wystawiać w zestawach, bo inaczej sprzedasz je w cenach od 1 zł do kilku, w potywach do kilkunastu złotych. Dużo osób frustruje się sprzedażą na vinted, bo ciuchy wiszą im miesiącami i nikt się nimi nie interesuje. Niestety to często wina ceny. Widzę po profiu mojej przyjaciółki, która zwykłe, często już niezbyt modne, bawełniane czy nawet poliestrowe bluzki, sukienki czy sweterki próbuje sprzedać po 20-40 zł. No nie ma opcji, że ktoś to w tej cenie kupi, bo doliczając ochronę kupujących i przesyłkę wychodzi mu cena nowej rzeczy na wyprzedaży. Możesz spróbować wystawić te rzeczy, ale miej świadomość, że majątku na tym nie zbijesz, a rzeczywiście jest sporo roboty z wystawianiem aukcji. Jeśli chcesz je szybko sprzedać to licz kilka złotych, maks 10 złotych za sztukę.
0 0

mampytanie

#7232481 Napisano: 01.01.2025 21:44:13
zielonaszpilka napisał(a):

mampytanie napisał(a):

mampytanie napisał(a):

ja sprzedaję i sprzedaję dużo, ale sprzedaję bardzo określone rzeczy - konkretne marki, konkretne materiały. Ciuchy zwyczajne, takie standardowe, jak hm, reserved, mohito, new look, itp. sprzedają się, ale musisz mieć dobre zdjęcia, dobre opisy dobre ceny. Jeśli nowa bluzka w sklepiej kosztuje 50 zł, to nową z metką na vinted puścisz maksymalnie za połowę tej ceny. Więc używaną, nawet w bardzo dobrym stanie sprzedasz za kilka, maks kilkanaście złotych. Weź to pod uwagę. Dodatkowo większość kupujących raczej się targuje. Wystawiasz za 15, ale z myślą, że sprzedaż za 10 albo 8 zł. Dziecięce rzeczy, jeśli nie są to chodliwe marki typu newbie, lepiej wystawiać w zestawach, bo inaczej sprzedasz je w cenach od 1 zł do kilku, w potywach do kilkunastu złotych. Dużo osób frustruje się sprzedażą na vinted, bo ciuchy wiszą im miesiącami i nikt się nimi nie interesuje. Niestety to często wina ceny. Widzę po profiu mojej przyjaciółki, która zwykłe, często już niezbyt modne, bawełniane czy nawet poliestrowe bluzki, sukienki czy sweterki próbuje sprzedać po 20-40 zł. No nie ma opcji, że ktoś to w tej cenie kupi, bo doliczając ochronę kupujących i przesyłkę wychodzi mu cena nowej rzeczy na wyprzedaży. Możesz spróbować wystawić te rzeczy, ale miej świadomość, że majątku na tym nie zbijesz, a rzeczywiście jest sporo roboty z wystawianiem aukcji. Jeśli chcesz je szybko sprzedać to licz kilka złotych, maks 10 złotych za sztukę.

Ooo dziękuję Ci bardzo za rozbudowaną odpowiedź! Akurat ciuchy nie są z sieciówek, bo tam są w większości z poliestru (nie dla mnie), wieki w takich sklepach nie byłam i nie kupowałam emotka   Te, co chcę sprzedać są jakościowo bardzo dobre i materiałowo też (bo mam uczulenie na poliester, także wszystko naturalne, bądź to, co nienaturalne, nie było nawet zbytnio noszone, bo mnie uczula, więc jest jak nowe). Ale nie wiedziałam, że tam można się targować, co mnie trochę zniechęca, bo pewnie na to też trzeba czasu, by odpisywać czy coś? A wystawiać po 10 zł też mi się nie widzi, bo mam tylko kilka rzeczy do sprzedania i są to raczej rzeczy droższe (np. kurtka czy płaszcz zimowy), więc liczyłam, że może udałoby się sprzedać za np. 150 - 180 zł. 
A powiedz, kto płaci za przesyłkę? Czy to ja muszę ewentualnie doliczyć koszt wysyłki? I rozumiem, że kupujący płaci zawsze z góry?
0 0