Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
maverick
Postów 2002
Data rejestracji 07.02.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gdyby ktoś z Was nie wiedział co zrobić z punktami Winiary i miał życzenie, to moja prośba o głosy dla szkoły:
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 2 IM. BATALIONÓW CHŁOPSKICH W SUŁOSZOWEJ
Wczoraj 17 miejsce, dziś już 13, choć było przez chwilę na 12 dzięki
@kaka74 :*, a skoro Kraków bezpieczny, to może tutaj się uda zając
chociaż 5. lokatę
Za każdy Wasz punkcik BARDZO DZIĘKUJĘ
Kubackiemu się udało, sprawdźmy tutaj!
https://sport.tvp...acki-mistrzem-swiata
Edit: 8 miejsce aktualnie ale czołówka ucieka
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
emanuela24
Postów 636
Data rejestracji 06.10.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
maverick
Postów 2002
Data rejestracji 07.02.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziękuję
sks900
Postów 501
Data rejestracji 16.11.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Straciła 400 tys. zł. Tak zmanipulowali ją oszuściNiemal 400 tys. zł straciła mieszkanka powiatu jarosławskiego, która została oszukana metodą na "pracownika banku". Kobieta uwierzyła swojemu rozmówcy i zaakceptowała transakcję, po której z jej konta zniknęły wszystkie oszczędności.
Jak podaje Policja Podkarpacka, do oszustwa doszło kilka dni temu. Do mieszkanki powiatu jarosławskiego (woj. podkarpackie) zadzwonił mężczyzna podający się za pracownika banku. Kobieta uwierzyła rzekomemu pracownikowi, że jej konto zaatakował wirus i autoryzowała w sumie ok. 30 transakcji.
Jak poinformowała oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji w Jarosławiu asp. szt. Anna Długosz, pieniądze z jej konta zostały przekazane tzw. szybkimi przelewami na 16 różnych kont, założonych w różnych bankach.Kobieta zorientowała się, że padła ofiarą oszustwa, kiedy autoryzowała ostatnie transakcje. 41- latka traciła blisko 400 tys. zł.
https://finanse.w...ci-7091850652269504a
rufus
Postów 3877
Data rejestracji 13.04.2017
Punkty karne 2
Konkursy dodane
donia7
Postów 2873
Data rejestracji 22.01.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
as32572
Postów 1012
Data rejestracji 17.10.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
I ona siedziała w nerwach i czekała i gdyby nie to, że pomylili się i powiedzieli że jest z nami równiez Pani syn a ona syna nie ma to by się dała wkręcić.
Dzwonili na stacjonarny telefon,po tej akcji został zlikwidowany.
Mój ojciec zawsze mówi, że on by zadzwonił od razu do dziecka,tylko jak oni potrafią przejąć numer albo podłożyć głos danej osoby to nie wiem co w sumie poradzić, może jakieś hasło klucz.
sks900
Postów 501
Data rejestracji 16.11.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Metodą na wypadek okradziono ostatnio 99 letnią kobietę z Częstochowy, tego samego dnia ta pani zmarła, pewnie na zawał.
"99-letnia mieszkanka Częstochowy przekazała oszustom 250 tys. zł, myśląc, że pomaga siostrzenicy. Tego samego dnia zmarła. Incydent wstrząsnął lokalną społecznością. Seniorka została zmanipulowana klasyczną metodą "na policjanta". Prokuratura wszczęła śledztwo ws. nieumyślnego spowodowania śmierci kobiety.
W Częstochowie miało miejsce dramatyczne oszustwo, którego ofiarą padła wiekowa mieszkanka miasta. 99-letnia kobieta, przekonana, że udziela pomocy siostrzenicy, przekazała oszustom 250 tys. złotych.Seniorka została zmanipulowana klasyczną metodą "na policjanta" i dopiero później zorientowała się w oszustwie, zawiadamiając policję. Niestety, tego samego dnia starsza kobieta zmarła, co wstrząsnęło lokalnymi funkcjonariuszami - pisze "Fakt".Podkomisarz Barbara Poznańska z częstochowskiej policji powiedziała "Faktowi", że w nocy z wtorku na środę do 99-latki zadzwonił mężczyzna podszywający się pod policjanta. Mężczyzna stwierdził, że siostrzenica seniorki spowodowała wypadek samochodowy i aby uniknąć aresztowania musi wpłacić kaucję.
Podszywający się pod funkcjonariusza nie mógł sam odbierać pieniędzy, więc poprosił znajomą o uczynienie tego. Oszust wprowadził starszą panią w stan emocjonalnego napięcia, co sprawiło, że przekazała mu znaczną sumę pieniędzy - pisze "Fakt".ledztwo nie tylko w sprawie wyłudzeniaProkuratura Rejonowa Częstochowa-Północ wszczęła już śledztwo nie tylko w sprawie wyłudzenia pieniędzy, ale również nieumyślnego spowodowania śmierci kobiety, co potwierdził prokurator Tomasz Ozimek z Prokuratury Okręgowej w Częstochowie.Policjanci przypominają, że nigdy nie informują osób postronnych o swoich działaniach, nigdy też nie żądają przekazania pieniędzy, ani nie pośredniczą w ich przekazywaniu. Do zdemaskowania oszustów wystarczy odrobinę sceptycyzmu i zweryfikowanie opisywanej historii. Może to być, jak w opisywanym przypadku, wizyta w jakiejkolwiek jednostce policji, ale wystarczy również kontakt telefoniczny z policją lub krewnym rzekomo pilnie potrzebującym pieniędzy. Należy jednak pamiętać, aby w przypadku rozmowy telefonicznej skutecznie przerwać połączenie z dzwoniącym oszustem.
https://www.money...91148102437824a.html
atyde25
Postów 2629
Data rejestracji 28.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 15
Mi by mogli zabrać 2,50 zł.
No ale nie o tym mam dylemat natury moralnej bo chcę zwrot Persil ale te kapsułki są rewelacyjne i trochę mi głupio wymyślać powody do zwrotu. No ale 69.99 na ulicy nie znajdę nie w tym wieku, niestety.
tereniagno
Postów 5083
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zamki rozwiercone. Sąsiadów nie było w domu.Właściciele byli w pracy. W mieszkaniu zrobili wielką rewolucję,
szuflady wyciągnięte i wszystko wysypane! Złodzieje ukradli biżuterię i kasę na ok.5 tysięcy.Nie mam pojęcia,
że nie boją się, że ktoś ich nakryje Są domofony, ale ludzie nie dbają i zostawiają drzwi otwarte jak szeroko,
a jak zwrócisz uwagę, to obraza na cały front, bo jego jeszcze nie okradli!!!Kilka lat temu też chcieli włamać się u mnie do mieszkania,w biały dzień.Kwestia 15 minut, wyszłam do Przedszkola po wnuczkę i gdy wróciłam, już nie mogłam wejść do domu, bo było grzebane w zamku.Nie wiem, czy przestraszyłam ich domofonem(wybieranie kodem), czy ktoś z sąsiadów przestraszył.
Zaraz wymieniłam wszystkie zamki.
Nie klikam,nie głosuję,natrętnych blokuję
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Warto zamocować wideowizjer zamiast zwykłego wizjera. Poczytaj o nim.
tereniagno
Postów 5083
Punkty karne 0
Konkursy dodane
więc Spółdzielnia założyła nową.Blokada była też opuszczana, żeby dzieci nie dzwoniły do domu domofonem, tylko wchodziły do klatki(wygodni rodzice).Gdyby założyli kamery, to dla Spółdzielni za duży koszt(ograniczają wszystko), ponieważ musieli by założyć na 2 klatki, a u nas w wieżowcu nie ma komitetu blokowego, bo nikt nie chce się tego podjąć.
Dużo mieszkań jest też wynajmowanych, więc nie wiesz kto mieszka, a kto kręci się i wchodzi gdy drzwi otwarte.
Kartki zawieszone "Proszę zamykać drzwi"-notorycznie zrywane. Szkoda słów i szkoda strzępić sobie język, bo możesz przypadkiem dostać głupią odpowiedź !!!
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tereniagno
Postów 5083
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja córka ma założony wizjer w domu, jak ktoś dzwoni domofonem przy furtce.
asther
Postów 185
Data rejestracji 28.07.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tyle wolnego czasu, że grzechem by było go zmarnować
La poco loca
DAIKOKU
Postów 1140
Data rejestracji 13.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane