Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
zeida
Postów 699
Data rejestracji 02.05.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: malaga1
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak robię biszkopt to z tego przepisu
RZUCANY BISZKOPT pod nazwą biszkopt przepis II - http://www.mojewy...-ciastka-biszkoptowe
zawsze się udaje, można rzucić nawet 3 razy i nic się nie dzieje
tu masz masę tortów http://www.mojewy....com/kategoria/torty
albo możesz zrobić biszkopt rzucany, do tego bita śmietana, galaretka (ptasie mleczko), owoce...
jomajd86
Postów 2387
Data rejestracji 21.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ze szczęściem czasami bywa tak jak z okularami, szuka się ich, a one siedzą na nosie. P. Bosmans
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jeśli zrobisz ten biszkopt na blachę prostokątną to będziesz mogła spokojnie przekroić na pół, jeśli w tortownicy - to 2-4 razy (zależy jakie grube blaty i jaki duży urośnie)
aneciaa
Postów 414
Data rejestracji 06.03.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
anta
Postów 271
Data rejestracji 03.03.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
składniki
3/4 szklanki maki tortowej
3/4 szklanki maki ziemniaczanej
1 i 1/2 szklanki cukru pudru
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
sposób przygotowania
Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier puder cały czas ucierając przy pomocy miksera. Następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mikser ustawić na wolne obroty, stopniowo dodawać mąkę, miksując do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Masę wylać do średniej tortownicy nasmarowanej uprzednio masłem i wysypanej tartą bułką. Piekarnik rozgrzać początkowo do 160 stopni C, piec około 15 minut do momentu, aż ciasto podrośnie, a następnie zwiększyć temperaturę do około 180- 200 stopni C i piec kolejne 15 minut. Po upieczeniu, pozostawić przez kilka minut w piekarniku, przy otwartych drzwiczkach. Następnie wyjąć z formy, ułożyć na drewnianej desce, wystudzić i użyć do przygotowani tortu.
Smacznego !!!!!!!!
katrin22
Postów 5808
Data rejestracji 20.07.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja najbardziej lubię z pomarańczą, jabłkiem, cebulą, czosnkiem i serem feta uwielbiam połaczenia słodko-ostre
aaaaaa szukam przepisu na dobrą i SPRAWDZON¡ paprykę marynowaną i jakąś dobrą sałatkę (w słoikach).
Znalazłam kilka na papryczkę, ale różnią się. W jednym jest cebula, w innym czosnek, jeden ma gorczyce, inny nie. Nigdy nie robiłam, a czeka mnie tydzień siedzenia w domu i mam ochotę zrobić
chochliczka
Postów 3703
Data rejestracji 02.10.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ewachem
Postów 1404
Data rejestracji 13.02.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1. szybki (zeby zdazyc wyjsc na podwórko jeszcze po obiedzie)
2. zeby zjadl 1,5-roczniak, 4-latek i mąż
Gość: lizkacz
podaj
anta
Postów 271
Data rejestracji 03.03.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wychodzi b. duży
chochliczka
Postów 3703
Data rejestracji 02.10.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- 4 kg ogórkow gruntowych
- 1 kg cebuli
- 2 kg papryki
Wszystko kroimy do miski, ogorki oraz cebule w grube plastry. Natomiast papryke w paski. Wrzucamy do miski, do ktorej dodajemy 9 szklanek wody, 1 szklanka soli kamiennej niejodowanej/W tej zalewie to ma stac 3 h - od czasu do czasu mieszamy. Po 3 h wylac ten sok, a do warzyw wsypac sproszkowanego ziela ang troszke.
Następnie robimy zalewe:
6 szklanek wody
3 szklanki octu 10%
3,5 szklanki cukruu.
Zagotowujemy ta zalewe,nastepnie zalewamy nia nasze warzywa. Przekladamy ja do sloikow i pasteryzujemy 10 min.
Smacznego
zaczytana-pola
Postów 11325
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: felinho17
Przepis łatwy i przyjemy,a tarta pyszna.Ja właśnie robię:)
anus
Postów 1987
Data rejestracji 25.07.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
poprosimy
Everything that kills me makes me feel alive...
Gość: jolcia1984
Co do tortów ja ja robię czasami tiramisu na okrągłym biszkopcie i zastępuje tort a smakuje super.
Polecam też rzadko spotykany sernik miodowo-cynamonowy,u nas zawsze robi furorę i kto je go pierwszy raz pyta co to za ciasto:)
Gość: felinho17
Ciasto
125 gram masla
1,5 szklanki maki
lyzka smietany gestej
szczypta soli
jedno zoltko
Rozetrzec maslo z maka palcami, dodac reszte skladnikow i szybko zagniesc ciasto.
Zawinac w woreczek i wlozyc do lodowki na pol godzinki.
W miedzyczasie podzielic brokula na rozyczki i obgotowac - ja o tym nie
pomyslalam i brokuly byly nieco za twarde
Pokroic cebule w kosteczke i podsmazyc
pokroic szynke
Rozwalkowac ciasto i wylepic nim forme. Ponakluwac widelcem i podpiec w
180-190 stopniach jakies 10-15 minut
W tym czasie mozna zrobic sos: rozbeltac 2-3 jajka, dodac pare lyzek smietany,
sol, pieprz i ziola (u mnie mieszanka) i troche zoltego sera. Mozna dodac
troszeczke mleka jesli sos jest za gesty
Wyjac podpieczony spod i wrzucic na niego szynke, cebulke i brokuly, wszystko
polac sosem
Zapiekac 30-35minut - do momentu az sie sos zetnie
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane