Reklama na e-Konkursy.info

SMACZNEGO - sprawdzony przepis

zeida

#5340683 Napisano: 26.08.2012 10:45:08
super! Dzięki dziewczyny ! O to mi chodziło !
0 0

Gość: malaga1

#5350220 Napisano: 03.09.2012 10:31:45
szukam przepisu na jakiś fajny tort. zaznaczam, że biszkopt prawie zawsze mi opadał i chciałabym coś bardzo prostego. może ktoś mnie poratować?
0 0

ziolko

#5350235 Napisano: 03.09.2012 10:37:20
malaga1 napisał(a):

szukam przepisu na jakiś fajny tort. zaznaczam, że biszkopt prawie zawsze mi opadał i chciałabym coś bardzo prostego. może ktoś mnie poratować?


jak robię biszkopt to z tego przepisu

RZUCANY BISZKOPT emotka pod nazwą biszkopt przepis II - http://www.mojewy...-ciastka-biszkoptowe

zawsze się udaje, można rzucić nawet 3 razy i nic się nie dzieje emotka

tu masz masę tortów http://www.mojewy....com/kategoria/torty

albo możesz zrobić biszkopt rzucany, do tego bita śmietana, galaretka (ptasie mleczko), owoce...
0 0

jomajd86

#5350238 Napisano: 03.09.2012 10:38:30
ziolko napisał(a):

malaga1 napisał(a):

szukam przepisu na jakiś fajny tort. zaznaczam, że biszkopt prawie zawsze mi opadał i chciałabym coś bardzo prostego. może ktoś mnie poratować?


jak robię biszkopt to z tego przepisu

RZUCANY BISZKOPT emotka pod nazwą biszkopt przepis II - http://www.mojewy...-ciastka-biszkoptowe

zawsze się udaje, można rzucić nawet 3 razy i nic się nie dzieje emotka

tu masz masę tortów http://www.mojewy....com/kategoria/torty

albo możesz zrobić biszkopt rzucany, do tego bita śmietana, galaretka (ptasie mleczko), owoce...

ja robię taki sam emotka i zawsze wychodzi emotka
0 0

ziolko

#5350243 Napisano: 03.09.2012 10:41:55
biszkopt jest równy, wysoki (zależy od formy), ma drobne pęcherzyki powietrza, po nasączeniu zachowuje długo świeżość

jeśli zrobisz ten biszkopt na blachę prostokątną to będziesz mogła spokojnie przekroić na pół, jeśli w tortownicy - to 2-4 razy (zależy jakie grube blaty i jaki duży urośnie)

0 0

aneciaa

#5354813 Napisano: 07.09.2012 09:13:47
witam emotka zbliża się weekend a co za tym idzie czas randek, może macie jakieś sprawdzone emotka przepisy na kolację przy świecach (chciałabym zaskoczyć czymś mojego męża a nie mam pomysłu, może coś podpowiecie emotka )
0 0

anta

#5356470 Napisano: 08.09.2012 09:08:25
Mój BISZKOPT

składniki
3/4 szklanki maki tortowej
3/4 szklanki maki ziemniaczanej
1 i 1/2 szklanki cukru pudru
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier puder cały czas ucierając przy pomocy miksera. Następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mikser ustawić na wolne obroty, stopniowo dodawać mąkę, miksując do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Masę wylać do średniej tortownicy nasmarowanej uprzednio masłem i wysypanej tartą bułką. Piekarnik rozgrzać początkowo do 160 stopni C, piec około 15 minut do momentu, aż ciasto podrośnie, a następnie zwiększyć temperaturę do około 180- 200 stopni C i piec kolejne 15 minut. Po upieczeniu, pozostawić przez kilka minut w piekarniku, przy otwartych drzwiczkach. Następnie wyjąć z formy, ułożyć na drewnianej desce, wystudzić i użyć do przygotowani tortu.
Smacznego !!!!!!!!
0 0

katrin22

#5356592 Napisano: 09.09.2012 08:58:55
anta Strasznie dużo tej mąki na 6 jaj. A jaki duży wychodzi Ci ten biszkopt?
0 0

efelinkaaa

#5358188 Napisano: 10.09.2012 04:55:40
klaudiag19 napisał(a):

zeida napisał(a):

szukam przepisu na surówkę z kapusty pekińskiej ! Bez majonezów i sosów. Matulcia robiła i ja też chcę się popisać i niestety w google są przepisy ale z sosami z majonezu itp.. Jak zrobić taką najprostszą surówkę?


ja daję kapustę, ogórek, pomidorek, pietruszka, solę i pieprzę i ejst emotka




ja najbardziej lubię z pomarańczą, jabłkiem, cebulą, czosnkiem i serem feta emotka uwielbiam połaczenia słodko-ostre emotka

aaaaaa szukam przepisu na dobrą i SPRAWDZON¡ paprykę marynowaną i jakąś dobrą sałatkę (w słoikach).
Znalazłam kilka na papryczkę, ale różnią się. W jednym jest cebula, w innym czosnek, jeden ma gorczyce, inny nie. Nigdy nie robiłam, a czeka mnie tydzień siedzenia w domu i mam ochotę zrobić emotka
0 0

chochliczka

#5359055 Napisano: 11.09.2012 12:31:35
Ja mam fajny przepis na salatke z papryki, ogorkow i cebuli jakby ktos chcial to podam emotka zalewa jest pyszna slodka emotka
0 0

ewachem

#5359062 Napisano: 11.09.2012 12:36:10
szukam przepisu na obiad - w lodówce nic nie mam (wiec moge kupic wszystko co trzeba). Musi spelniac nastepujace parametry:
1. szybki (zeby zdazyc wyjsc na podwórko jeszcze po obiedzie)
2. zeby zjadl 1,5-roczniak, 4-latek i mąż
0 0

Gość: lizkacz

#5359925 Napisano: 12.09.2012 08:07:33
chochliczka napisał(a):

Ja mam fajny przepis na salatke z papryki, ogorkow i cebuli jakby ktos chcial to podam emotka zalewa jest pyszna slodka emotka


podaj
0 0

anta

#5359960 Napisano: 12.09.2012 08:44:30
katrin22 napisał(a):

anta Strasznie dużo tej mąki na 6 jaj. A jaki duży wychodzi Ci ten biszkopt?


wychodzi b. duży
0 0

chochliczka

#5360331 Napisano: 12.09.2012 01:52:20
Potrzebujemy:
- 4 kg ogórkow gruntowych
- 1 kg cebuli
- 2 kg papryki

Wszystko kroimy do miski, ogorki oraz cebule w grube plastry. Natomiast papryke w paski. Wrzucamy do miski, do ktorej dodajemy 9 szklanek wody, 1 szklanka soli kamiennej niejodowanej/W tej zalewie to ma stac 3 h - od czasu do czasu mieszamy. Po 3 h wylac ten sok, a do warzyw wsypac sproszkowanego ziela ang troszke.
Następnie robimy zalewe:
6 szklanek wody
3 szklanki octu 10%
3,5 szklanki cukruu.

Zagotowujemy ta zalewe,nastepnie zalewamy nia nasze warzywa. Przekladamy ja do sloikow i pasteryzujemy 10 min.
Smacznego emotka
0 0

zaczytana-pola

#5361380 Napisano: 13.09.2012 10:04:31
Mam w domu 15 dag drożdży, które proszą się o wykorzystanie emotka Mam ochotę na pączki, ale... nie chce mi się stać i smażyć emotka Polecacie coś drożdżowego nad czym nie trzeba spędzić połowy dnia? emotka
0 0

Gość: felinho17

#5391695 Napisano: 07.10.2012 12:22:27
A może ktoś ma ochotę na tartę z szynką i brokułami?
Przepis łatwy i przyjemy,a tarta pyszna.Ja właśnie robię:)
0 0

anus

#5391733 Napisano: 07.10.2012 01:04:38
felinho17 napisał(a):

A może ktoś ma ochotę na tartę z szynką i brokułami?
Przepis łatwy i przyjemy,a tarta pyszna.Ja właśnie robię:)


poprosimy emotka
0 0

Gość: jolcia1984

#5391738 Napisano: 07.10.2012 01:09:38
zaczytana-pola może racuchy drożdżowe lub bułeczki?

Co do tortów ja ja robię czasami tiramisu na okrągłym biszkopcie i zastępuje tort a smakuje super.
Polecam też rzadko spotykany sernik miodowo-cynamonowy,u nas zawsze robi furorę i kto je go pierwszy raz pyta co to za ciasto:)
0 0

Gość: felinho17

#5391739 Napisano: 07.10.2012 01:10:04
anus napisał(a):

felinho17 napisał(a):

A może ktoś ma ochotę na tartę z szynką i brokułami?
Przepis łatwy i przyjemy,a tarta pyszna.Ja właśnie robię:)


poprosimy emotka



Ciasto

125 gram masla
1,5 szklanki maki
lyzka smietany gestej
szczypta soli
jedno zoltko

Rozetrzec maslo z maka palcami, dodac reszte skladnikow i szybko zagniesc ciasto.
Zawinac w woreczek i wlozyc do lodowki na pol godzinki.
W miedzyczasie podzielic brokula na rozyczki i obgotowac - ja o tym nie
pomyslalam i brokuly byly nieco za twarde emotka
Pokroic cebule w kosteczke i podsmazyc
pokroic szynke

Rozwalkowac ciasto i wylepic nim forme. Ponakluwac widelcem i podpiec w
180-190 stopniach jakies 10-15 minut

W tym czasie mozna zrobic sos: rozbeltac 2-3 jajka, dodac pare lyzek smietany,
sol, pieprz i ziola (u mnie mieszanka) i troche zoltego sera. Mozna dodac
troszeczke mleka jesli sos jest za gesty

Wyjac podpieczony spod i wrzucic na niego szynke, cebulke i brokuly, wszystko
polac sosem

Zapiekac 30-35minut - do momentu az sie sos zetnie emotka
0 0

ziolko

#5391788 Napisano: 07.10.2012 02:04:38
ma ktoś może sprawdzony przepis na banany lub ananasy w cieście? może być w cieście kokosowym lub zwykłym, ale chcę, żeby ciasto było dosyć chrupiące po usmażeniu, bo to co ja zrobiłam to było takie... średnie i nie rumieniło się za bardzo podczas smażenia.

0 0