Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
asantesana
Postów 6351
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Robiłam to jako tort na urodziny mojej chrześnicy - weganki. Dla mnie dość dobre nawet, a ona stwierdziła, że lepsze niż jada w kawiarniach wegańskich. Ozdobiłam oczywiście ładnie. Jedynie co, to namęczyłam się przy blendowaniu, trzeba mieć mocny sprzęt, jakiś malakser najlepiej, żeby masa wyszła dość gładka. No i nikt z nie-wegan nie zgadł, że to z kaszy jaglanej.
pikawka
Postów 4003
Data rejestracji 11.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
"Z uśmiechem na twarzy człowiek podwaja swoje możliwości"
banka-manka
Postów 2683
Data rejestracji 08.09.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk.
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.
pikawka
Postów 4003
Data rejestracji 11.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
margobb
Postów 1388
Data rejestracji 12.04.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pikawka
Postów 4003
Data rejestracji 11.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
A mieszanki mak? Lepiej brać konkretną np ryżowa czy mieszankę? Kurde boję się co mi wyjdzie. Chciałabym jeszcze paszteciki zrobić dla niej
mama-l-k-m
Postów 1028
Data rejestracji 11.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
margobb
Postów 1388
Data rejestracji 12.04.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
margobb
Postów 1388
Data rejestracji 12.04.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
banka-manka
Postów 2683
Data rejestracji 08.09.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.
https://bezglutenowamama.pl/bezglutenowe-pierogi-ktore-zawsze-sie-udaja-video-13/
pikawka
Postów 4003
Data rejestracji 11.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Tak znalazłam już Ale z mieszanką mak do pizzy
banka-manka
Postów 2683
Data rejestracji 08.09.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Ale jak jest przepis to musi być dobre
Powodzenia!
prosiaczek
Postów 1819
Data rejestracji 29.06.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pikawka
Postów 4003
Data rejestracji 11.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Ma celiakie stwierdzoną, ale nie wymaga osobnych naczyń
pikawka
Postów 4003
Data rejestracji 11.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
prosiaczek] Jesli. To celiakia a nie po prostu nikaniee glutenu, to raczej wymag a osobnychh naczyń "nieskażonych" mąka glutenową. A co masz na myśli? Dostanie czysty talerz i sztućce przecież
banka-manka
Postów 2683
Data rejestracji 08.09.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Chodziło o to, że tych dań bez glutenu nie powinnaś nawet przygotowywać w naczyniach czy przy użyciu sprzętów, które na codzień mają kontakt z glutenem. Po przygotowaniu musisz bardzo dobrze je zabezpieczyć, by nie miały kontaktu z potrawami lub produktami glutenowymi. Gotować w osobnym garnku, piec na innej blaszce itp.
Nie wiem jak mocną celiakie ma szwagierka, ale generalnie takie są zasady gotowania bez gluta. Bardzo trzeba uważać żeby dania nie były zanieczyszczone choćby pyłkiem glutenu, bo może to się źle skończyć dla osoby chorej.
A produkty bezglutenowe które kupujesz do gotowania muszą mieć certyfikat - przekreślony kłos, wtedy jest pewność, że na terenie zakładu nie robią noc z glutenem i produkt jest czysty.
Niestety celiakia bardzo utrudnia normalne funkcjonowanie :/ I trzeba bardzo uważać, co sprawia trudności choćby w odwiedzaniu bliskich.
pikawka
Postów 4003
Data rejestracji 11.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
O losieee w takim razie odpuszczam.....
prosiaczek
Postów 1819
Data rejestracji 29.06.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
la-princessa
Postów 127
Data rejestracji 12.08.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kalafior po grecku
Kalafior po grecku ⋆ AgaMaSmaka - żyj i jedz zdrowo!
oraz zupę brokułową
Zupa brokułowa z koperkiem - VegeSzamanka Letni Smak!
jarekcda
Postów 6
Data rejestracji 01.12.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Brokuł zapiekany z żółtym serem. Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Miękkie, ale jedne włożyć do naczynia
(najlepiej żaroodpornego), dodać masło, posypać żółtym serem startym na
tarce o dużych oczkach, zapiec. Po wyjęciu z piekarnika posypać
koperkiem i skropić i keczupem podawać z sałatkę z czerwonych i żółtych
pomidorów.
Pycha!!!
Przepis ze strony http://dzialka.bazafirmy.pl/warzywa/przepisy-arcydziegiel-brokul-czaber.php