Reklama na e-Konkursy.info

SMACZNEGO - sprawdzony przepis

asantesana

#6711871 Napisano: 24.06.2020 23:27:24
agusiac87 napisał(a):

szukam sprawdzonego przepisu na tort wegański - czy ktoś może polecić coś co robił i było smaczne ?  

Robilam ostatnio tofurnik truskawkowy  z netu, niby polecany, niby smaczny ale dla mnie bez szału... 

Dlatego zależy mi na przepisie sprawdzonym na pyszny wegański tort emotka

http://ostra-na-slodko.pl/2017/04/08/jaglane-rafaello-rafaello-z-kaszy-jaglanej-weganskie-bezglutenowebezlaktozowe/
Robiłam to jako tort na urodziny mojej chrześnicy - weganki. Dla mnie dość dobre nawet, a ona stwierdziła, że lepsze niż jada w kawiarniach wegańskich. Ozdobiłam oczywiście ładnie. Jedynie co, to namęczyłam się przy blendowaniu, trzeba mieć mocny sprzęt, jakiś malakser najlepiej, żeby masa wyszła dość gładka. No i nikt z nie-wegan nie zgadł, że to z kaszy jaglanej.
0 0

pikawka

#6752616 Napisano: 16.12.2020 12:19:06
Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka
0 0

banka-manka

#6752627 Napisano: 16.12.2020 12:34:47
pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.
0 0

pikawka

#6752630 Napisano: 16.12.2020 12:40:05
banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?  emotka
0 0

margobb

#6752632 Napisano: 16.12.2020 12:44:36
pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

Tak, jest Lidlu i Biedrze
0 0

pikawka

#6752640 Napisano: 16.12.2020 12:55:13
margobb napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

Tak, jest Lidlu i Biedrze


A mieszanki mak? Lepiej brać konkretną np ryżowa czy mieszankę?  Kurde boję się co mi wyjdzie. emotka Chciałabym jeszcze paszteciki zrobić dla niej
0 0

mama-l-k-m

#6752646 Napisano: 16.12.2020 13:03:49
Czasami robię na kukurydzianej i są smaczne. Raz robiłam na ryżowej i elastyczność ciasta była słaba, ale mogła to być moja wina bo eksperymentowałam. 
0 0

margobb

#6752647 Napisano: 16.12.2020 13:03:59
pikawka napisał(a):

margobb napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

Tak, jest Lidlu i Biedrze


A mieszanki mak? Lepiej brać konkretną np ryżowa czy mieszankę?  Kurde boję się co mi wyjdzie. emotka  Chciałabym jeszcze paszteciki zrobić dla niejJj

Jestem w tej kwestii laikiem (jak i w wielu innych:D), ale zrobilabym z ryżowej, kukurydziana, moim zdaniem, jest za mocna w smaku. Doświadczenie z mąkami mam małe, używam codziennie, ale do naleśników, plackow, ciasteczek i gofrow. 
1 pikawka 0

margobb

#6752649 Napisano: 16.12.2020 13:05:33
Zrob sobie małą ilość próbnych pierogow  emotka  i ocenisz 
0 0

banka-manka

#6752662 Napisano: 16.12.2020 13:26:50
pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.

https://bezglutenowamama.pl/bezglutenowe-pierogi-ktore-zawsze-sie-udaja-video-13/
0 0

pikawka

#6752672 Napisano: 16.12.2020 13:41:02
banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.

https://bezglutenowamama.pl/bezglutenowe-pierogi-ktore-zawsze-sie-udaja-video-13/


Tak znalazłam już Ale z mieszanką mak do pizzy  emotka
0 0

banka-manka

#6752808 Napisano: 16.12.2020 17:03:56
pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.

https://bezglutenowamama.pl/bezglutenowe-pierogi-ktore-zawsze-sie-udaja-video-13/


Tak znalazłam już Ale z mieszanką mak do pizzy  emotka

Takich nie znam. Tylko takie uniwersalne. 
Ale jak jest przepis to musi być dobre emotka  
Powodzenia!
1 pikawka 0

prosiaczek

#6752934 Napisano: 16.12.2020 22:58:41
pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.ht

Jesli. To celiakia a nie po prostu nikaniee glutenu, to raczej wymag a osobnychh naczyń "nieskażonych" mąka glutenową.    
0 0

pikawka

#6752936 Napisano: 16.12.2020 23:19:17
prosiaczek napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.ht

Jesli. To celiakia a nie po prostu nikaniee glutenu, to raczej wymag a osobnychh naczyń "nieskażonych" mąka glutenową.   



Ma celiakie stwierdzoną, ale nie wymaga osobnych naczyń  emotka
0 0

pikawka

#6752938 Napisano: 16.12.2020 23:36:56
[quote= emotka
prosiaczek]
pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.ht

Jesli. To celiakia a nie po prostu nikaniee glutenu, to raczej wymag a osobnychh naczyń "nieskażonych" mąka glutenową.     A co masz na myśli?   Dostanie czysty talerz i sztućce przecież emotka
0 0

banka-manka

#6752953 Napisano: 17.12.2020 07:27:22
pikawka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.ht

Jesli. To celiakia a nie po prostu nikaniee glutenu, to raczej wymag a osobnychh naczyń "nieskażonych" mąka glutenową.   



Ma celiakie stwierdzoną, ale nie wymaga osobnych naczyń  emotka


Chodziło o to, że tych dań bez glutenu nie powinnaś nawet przygotowywać w naczyniach czy przy użyciu sprzętów, które na codzień mają kontakt z glutenem. Po przygotowaniu musisz bardzo dobrze je zabezpieczyć, by nie miały kontaktu z potrawami lub produktami glutenowymi. Gotować w osobnym garnku, piec na innej blaszce itp. 
Nie wiem jak mocną celiakie ma szwagierka, ale generalnie takie są zasady gotowania bez gluta. Bardzo trzeba uważać żeby dania nie były zanieczyszczone choćby pyłkiem glutenu, bo może to się źle skończyć dla osoby chorej. 
A produkty bezglutenowe które kupujesz do gotowania muszą mieć certyfikat - przekreślony kłos, wtedy jest pewność, że na terenie zakładu nie robią noc z glutenem i produkt jest czysty. 
Niestety celiakia bardzo utrudnia normalne funkcjonowanie :/ I trzeba bardzo uważać, co sprawia trudności choćby w odwiedzaniu bliskich. 
0 0

pikawka

#6752964 Napisano: 17.12.2020 08:41:35
banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.ht

Jesli. To celiakia a nie po prostu nikaniee glutenu, to raczej wymag a osobnychh naczyń "nieskażonych" mąka glutenową.   



Ma celiakie stwierdzoną, ale nie wymaga osobnych naczyń  emotka


Chodziło o to, że tych dań bez glutenu nie powinnaś nawet przygotowywać w naczyniach czy przy użyciu sprzętów, które na codzień mają kontakt z glutenem. Po przygotowaniu musisz bardzo dobrze je zabezpieczyć, by nie miały kontaktu z potrawami lub produktami glutenowymi. Gotować w osobnym garnku, piec na innej blaszce itp. 
Nie wiem jak mocną celiakie ma szwagierka, ale generalnie takie są zasady gotowania bez gluta. Bardzo trzeba uważać żeby dania nie były zanieczyszczone choćby pyłkiem glutenu, bo może to się źle skończyć dla osoby chorej. 
A produkty bezglutenowe które kupujesz do gotowania muszą mieć certyfikat - przekreślony kłos, wtedy jest pewność, że na terenie zakładu nie robią noc z glutenem i produkt jest czysty. 
Niestety celiakia bardzo utrudnia normalne funkcjonowanie :/ I trzeba bardzo uważać, co sprawia trudności choćby w odwiedzaniu bliskich. 


O losieee w takim razie odpuszczam.....  emotka

prosiaczek

#6753525 Napisano: 19.12.2020 18:23:31
[quote=

Żepikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka] Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagerka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z

Dokladnie to co bańką napisała mialam na mysli. Ze to muszą być nieskażone glutenem naczynia.  Może po prostu popatrz w sklepach za czyms paczkowany bezglutenowym z przekreślonym kłosem i kup pakowane. Na pewno będzie jej miło że pomyślalas o jej potrzebach.

0 0

la-princessa

#6753529 Napisano: 19.12.2020 18:51:33
Zbliża się nowy rok i noworoczne postanowienia. Może ktoś też planuje odżywiać się trochę zdrowiej w 2021 roku? I zechce się podzielić swoimi ulubionymi przepisami na zdrowe, dietetyczne posiłki? Chętnie się czymś zainspiruję. Ja od siebie polecę:

Kalafior po grecku
Kalafior po grecku ⋆ AgaMaSmaka - żyj i jedz zdrowo!

oraz zupę brokułową 
Zupa brokułowa z koperkiem - VegeSzamanka Letni Smak!
0 0

jarekcda

#6755340 Napisano: 30.12.2020 21:20:43
Ze swej strony mogę polecić brokuł zapiekany z serem.

Brokuł zapiekany z żółtym serem. Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Miękkie, ale jedne włożyć do naczynia
(najlepiej żaroodpornego), dodać masło, posypać żółtym serem startym na
tarce o dużych oczkach, zapiec. Po wyjęciu z piekarnika posypać
koperkiem i skropić i keczupem podawać z sałatkę z czerwonych i żółtych
pomidorów.
Pycha!!!
Przepis ze strony http://dzialka.bazafirmy.pl/warzywa/przepisy-arcydziegiel-brokul-czaber.php