Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
zdolnabestia
Postów 5194
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
https://www.mojew...-semolina-przepis-iv
Polecam.
margobb
Postów 1388
Data rejestracji 12.04.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Skladniki:
Pół kostki drożdży
150 ml cieplej wody
2 szklanki i 2 łyżki mąki pszennej
3-4 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka cukru
Sposob przygotowania:
Rozczyn:
Drozdze(temp pokojowa) zalewam woda, dodaje cukier i 2 lyzki maki, dokładnie mieszam i odstawiam na okolo 10 min (rozczyn powinien zwiększyć objętość x2)
Ciasto:
Do miski wsypuję 2 szklanki maki, wlewam oliwe, dodaje rozczyn, mieszam lyzka, a nastepnie krotko wyrabiam ręką. Zostawiam w misce przykrytej scierka na okolo 40 min - 1h.
gramtatatam
Postów 119
Data rejestracji 09.06.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Najlepszy
nanajka81
Postów 4631
Data rejestracji 15.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
andziulka21
Postów 1208
Data rejestracji 06.06.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cleo25
Postów 867
Data rejestracji 03.08.2016
Punkty karne 1
Konkursy dodane
defed
Postów 4825
Data rejestracji 14.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie jestem wielką fanka smaku oliwy, ale za to mój mąż mógłby pić ją szklankami. Kupiłam raz na konkurs Oliwę Z Oliwek Extra Vergine Pudliszki i mąż stwierdził, że w smaku lepsza od Monini i innych jakie do tej pory kupowaliśmy. To chyba jest podobnie jak z winem, gdzie niby wszystkie wytwarzane z winogron, a każde w smaku się różni.
ulciah
Postów 280
Data rejestracji 19.11.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie testowałam, ale moja chrześnica z koleżankami się bawiły
Lody Kinder Bueno
\"Luck is what happens when preparation meets opportunity\"
asantesana
Postów 6354
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 11
kreatia
Postów 1754
Data rejestracji 04.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poproszę o tą Jedyną, Wybrankę Waszych kubków smakowych (pragnę czegoś nowego, mam dosyć moich schematów). Może być mięsna, może być wege - byle coś zachwycającego
trzeba się w bagnie niepowodzeń wytarzać, by potem wejść pod prysznic nagród.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
bubba
Postów 376
Data rejestracji 01.12.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie ta wymiata
mama-l-k-m
Postów 1028
Data rejestracji 11.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przepis
-10 jajek ugotowanych na twardo
-200 g pieczarek umytych i obranych
-100 g słoneczniku uprażonego na suchej patelni
-mały pęczek szczypiorku
-garść rzeżuchy
-1 łyżka majonezu
-1 łyżka jogurtu naturalnego
-pieprz, sól
Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na lekko naoliwionej patelni, tak by zmiękły i lekko odparowały. Wystudzić. Szczypiorek drobno posiekać. Jaja obrać, przekroić na pół, wyciągnąć żółtka. Białka odłożyć, a żółtka włożyć do miseczki. W miseczce rozgnieść żółtka widelcem, dodać odsączone pieczarki, słonecznik, majonez i jogurt, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystko dokładnie. Dodać połowę szczypiorku, wymieszać.
Przygotowanym farszem nadziać białka, ułożyć na talerzu, udekorować rzeżuchą i pozostałym szczypiorkiem.
nswe69
Postów 561
Data rejestracji 29.08.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jajka (Farmio)
Groszek/kukurydza (tu mam problem, może Develey?)
Tuńczyk (jeszcze z Kauflanda z wiosny
Ser żółty
Cebulka,natka
Musztarda (develey)
Sół/pieprz (kamis)
i mamy sałatkę konkursową "e-konkursy"
a poważnie to tu dokładniej https://www.winiary.pl/przepis.aspx/8429/salatka-warstwowa-z-tunczykiem
Zrobię zakupy : Kaufland, Lidl, Biedronka, Stokrotka, Żabka, D.Centrum, Groszek, Gama, Hebe, Drogeria Natura, Rossmann, BP.
izkak
Postów 768
Data rejestracji 14.09.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jokan
Postów 8609
Data rejestracji 13.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
Zrobię zakupy:
ITM, Dino, Żabka,Biedronka, Polomarket, Stokrotka, Delikatesy Centrum, Lotos, Orlen, Rossmann...inne - zapraszam:)
Zyskaj zwrot za zakupy online
https://www.tipli.pl/p/3798747
mama-l-k-m
Postów 1028
Data rejestracji 11.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przepis na biszkopta na formę prostokątną o wymiarach ok. 25cmx35-40cm
5 jajek
180 gram cukru
200 gram mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia - mało kopiasta
wykonanie
Blaszkę na ciasto - spód wyłożyć papierem do pieczenia. włączyć piekarnik opcja góra- dół na 180 stopni.
Oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywną pianę mikserem dodać cukier i dalej ubijać, następnie dodawać po jednym żółtku dalej miksując. Po dodaniu wszystkich żółtek spróbować końcówkami miksera z masy jajecznej robić ósemkę - jak będzie wychodzić i nie będzie się rozmywać jest idealnie.Następnie do masy jajecznej przesiać przez sitko mąkę i proszek do pieczenia - wymieszać najlepiej drewnianą łopatką lub plastikową w jedną stronę aby połączyły się składniki i wyszła jednolita masa - zbyt długo nie mieszać. Masę przełożyć do wcześniej przygotowanej blaszki i równomiernie rozprowadzić.
Blaszkę z masą włożyć do nagrzanego piekarnika na około 30 minut.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
dwaburekoty
Postów 1871
Data rejestracji 04.12.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Biszkopty piekę często, ale nie mam żadnego ulubionego przepisu - zazwyczaj biorę pierwszy lepszy z internetu. Najlepiej wychodzą te, do których dodaje się ocet (do żółtek l) i te, które zrzuca się po wyciągnięciu z piekarnika.
audaces fortuna iuvat
Nikt tak nie uczy cierpliwości jak małe dziecko i oczekiwanie na wyniki konkursów.
prosiaczek
Postów 1829
Data rejestracji 29.06.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10294
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
https://slodkipomysl.pl/category/kremy-do-ciast/
Jak coś, to służę pomocą
Lubię robić torty, siedzę w kilku grupach tortowych.
Może nie robię ciast na zamówienie (mam inną pracę), ale torty całkiem niezłe mi wychodzą
ps. przepis na biszkopt rzucany
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
agusiac87
Postów 1796
Data rejestracji 09.12.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Robilam ostatnio tofurnik truskawkowy z netu, niby polecany, niby smaczny ale dla mnie bez szału...
Dlatego zależy mi na przepisie sprawdzonym na pyszny wegański tort