Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ludzka_istota
Postów 4065
Data rejestracji 08.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 18
So I\'m never gonna dance again
The way I danced with you
koper
Postów 2236
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Najważniejsze jest, żeby ciasteczka z blaszki zdejmować jak już całkiem ostygną a okienko landrynkowe będzie twarde i nieklejące
No i trzeba pamiętać, że landrynki, jak to landrynki, od ciepła lub wilgoci się trochę roztapiają- tak samo będzie w tych ciasteczkach potem...
zaczytana-pola
Postów 11323
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malmoki
Postów 153
Data rejestracji 17.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin1
Postów 3052
Data rejestracji 19.12.2013
Punkty karne 1
Konkursy dodane
40 dkg mąki
1 margaryna np Kasia
2 żółtka
3 łyżki śmietany
3-4 dkg drożdży
pół łyżeczki soli
Mąkę z margaryną posiekać nożem, dodać drożdze rozmieszane z śmietaną, sól i żółtka. Zagnieść ciasto, nie wyrabiać, tylko żeby składniki się połączyły, dać do lodówki na 1-2 godziny. Można robić paszteciki, pierożki do barszczu z kapustą i grzybami, z kapustą i mięsem lub z czym kto tam lubi. Albo dać mniej soli i z marmoladą. Przed pieczeniem posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać kminkiem, serem żółtym lub na słodko cukrem lub sezamem. Proste ale wyjątkowo pyszne:)
zaczytana-pola
Postów 11323
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co dobrego robicie na sylwestra?
donia7
Postów 2873
Data rejestracji 22.01.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
barszcz
Postów 2199
Data rejestracji 22.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
defed
Postów 4825
Data rejestracji 14.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niebieska_Laguna
Postów 2010
Data rejestracji 24.02.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.jadlon...etarianski-doskonay/
Panu Bogu nic się nie udało, z wyjątkiem kotów.
Wisława Szymborska
defed
Postów 4825
Data rejestracji 14.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
banka-manka
Postów 2683
Data rejestracji 08.09.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Tak samo warzywny pasztet albo ten z soczewicy - stale goszczą u nas na stole. Na zimę zrobiłam też keczup z cukini i to był jeden z niewielu przepisów gdzie nie było tony cukru i przecieru, a dużo cukini i znów idealnie dobrane przyprawy, które robią cała robotę.
Mało mam takich sprawdzonych stron gdzie do przepisów nie muszę dodawać czegoś od siebie albo modyfikować, bo nie wychodzi tak jak powinno. Jadłonomia pasuje mi w 100%.
asantesana
Postów 6351
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
ps. Towarzystwo będzie mięsożerno-wegańskie.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
asantesana
Postów 6351
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Posiadam cydr klasyczny (jabłkowy) i miodowy, oba mają po 4,5% alkoholu.
PS: Nie, nikt z mojego najbliższego otoczenia nie pije alkoholu
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
banka-manka
Postów 2683
Data rejestracji 08.09.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Ale chyba dobrze kojarzę, że jesteś wegetarianką?
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak, wege Myślałam, żeby do risotto dodać. Tylko nie wiem, co by z tego wyszło Waham się, czy można cydru dodawać zamiast np. wina, zupełnie się na tym nie znam...
banka-manka
Postów 2683
Data rejestracji 08.09.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Sam krem z białych warzyw jest pyszny, a z cydrem może być ciekawy
http://www.zchaty...warzyw-z-cydrem.html
http://www.magazy...-warzywami-i-cydrem/
Z risottem nie pomogę, ale spróbować chyba warto. Jeszcze będziesz musiała bloga założyć z innowacyjnymi przepisami
EDIT Piwo czasem dodaję do ciasta do smażonej ryby, ale też do pieczonych jabłek. Więc podmienienie piwa na cydr, do jabłek wyszłoby dobrze.
Tu przykładowy przepis: http://www.magazy...ka-w-ciescie-piwnym/
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
koper
Postów 2236
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślę, że fajne mogą wyjść naleśniki, do których zamiast wody gazowanej doda się cydr.
A jak już jesteśmy przy cieście naleśnikowym to możesz poszukać przepisu na warzywa w cieście piwnym (oczywiście piwo zamieniając na cydr).
edit: cydr ma taki winny posmak. Risotto z cydrem zamiast wina powinien być ok
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To jest myśl!
Pierwsza pozycja rewelacyjna! Krem z białych warzyw, o mniam. Wypróbuję jak tylko będzie okazja.
Druga musi poczekać, bo teraz świeżego bobu nie ma.
Dziękuję Wam za podpowiedzi