Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kundzia87
Postów 296
Data rejestracji 27.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli ogórki są duże, to od dłuższego czasu korzystam z tego przepisu:
http://www.mojego...babcigramolki_wg_ani
wychodza super, zupka jest w sam raz kwaśna
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja polecam ogórki z chilli, jak nie znajdziesz przepisu to ci podam, rewelka, ossstre
klaudaa
Postów 684
Data rejestracji 29.05.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jajka( 4) cale utrzec z cukrem(szklanka).Dodac szklanke maki przesianej i gorace maslo rozpuszczone(moze byc to tansze maslo 200g),ucierac i dodac kolejna szklanke maki.Caly czas ucierajac (w sumie 10min)dodac 2lyzeczki proszku do pieczenia i zapach waniliowy do sliwek a do jablek arakowy.Najlepsze sliwki wegierki.Blache wykladac papierem pergaminowym(super sprawa czemu ja tyle lat meczylam sie ttluszczem i bulka tarta???).Piekarnik 5min nagrzac .Lejemy 1/3 ciasta jak wypelni cale dno gesto sliwki ulozyc.Potem reszta ciasta i znowu warstwa sliwek.Pieczemy ok 45min na zloty kolor.Wystudzic(ja wylaczam i jeszcze 5min trzymam w piekarniku potem na kolejne 5min otwieram drzwiczki i dopiero wyciagam-nie opada ciasto.Maka krupczatka.Posypac cieple cukrem pudrem .Smacznego:)
denira
Postów 203
Data rejestracji 30.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zakupy w: ITM, Biedronka, Netto, Lidl, Tesco, ABC, Delikatesy Centrum.
maribog
Postów 1022
Data rejestracji 27.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Polecam ogórki z chili
5 kg ogórków
3-6 łyżeczek chili
6 łyżek soli
2 szklanki octu
2-3 szklanki cukru
4-5 główek czosnku
15 łyżek oleju (ja daję mniej)
Ogórki kroję w słupki. Zasypuję to wszystko przyprawami (można dać więcej chili, ale pali jak diabli ) i czekam ok 3-4 godziny. Później wkładam do słoików i pasteryzuję 15 minut. SMACZNEGO
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja robiłam jeszcze z musztardą, kurkumą, pieprzem, gyrosem i z chilli
denira
Postów 203
Data rejestracji 30.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja robiłam jeszcze z musztardą, kurkumą, pieprzem, gyrosem i z chilli
to poproszę jeszcze na te ogórki przepis
denira
Postów 203
Data rejestracji 30.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja dawałam sproszkowane ale myślę że jakby było świeże to jeszcze bardziej by paliło A i świeże chilli można też dodać do kiszenia ogórków
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ogórki - dowolna ilość
Zalewa:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
25 dkg cukru
2 łyżki soli
To wszystko trzeba zagotować i ostudzić. Do ostudzonego dodajemy 5 łyżek musztardy sarepskiej i roztrzepujemy.
Do słoików wkładamy ziele angielskie, liść laurowy, koper, czosnek i gorczycę. Na to ogórki (ja większe kroję w słupki a małe wkładam w całości) i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 8 minut.
OGÓRKI Z KETCHUPEM
Analogicznie do przepisu wyżej tylko zamiast musztardy daję 16 łyżek ostrego ketchupu. I do słoika wrzucam dodatkowo ziarenko czarnego pieprzu. A i dłużej się pasteryzuje 10-15 minut.
OGÓRKI Z PIEPRZEM
4kg ogórków
1 kg cebuli
duża garść soli
2 szklanki cukru
2 szklanki octu
pół szklanki oleju (ja daję mniej)
2 torebki pieprzu (ja mieszam ziołowy i czarny)
Ogórki pokroić w słupki, cebulę w pióra. Zasypać przyprawami i odstawić na 4 h. Do słoików i pasteryzować 12 minut.
OGÓRKI Z GYROS
3 kg ogórków
3 sztuki cebuli
5 łyżek przyprawy gyros
2 szklanki octu
2 i pół szklanki wody
1 szklanka cukru
2 płaskie łyżki soli
2 łyżki gorczycy
pół pęczka świeżego koperku
Ogórki, cebulę i koperek pokroić. Zasypać przyprawami i odstawić na parę godzin. Do słoików i pasteryzować 15 minut.
denira
Postów 203
Data rejestracji 30.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: goralecka
Mam potworną ochotę na to
Gość: aneczka155
Zrobiłam bounty z tego przepisu(z 1/4 składników) i wyszedł prawie taki jak ten prawdziwy baton
Także przepis jest ok.Następnym razem jednak zrobię chyba z 1/5 albo 1/6 składników, bo wyszedł średniej wielkosći, ale można się zapchać jednym kawałkiem
Przynajmniej ja nie dałam rady drugiego kawałka od razu zjeść, bo za słodko już mi było.
kachna1111
Postów 987
Data rejestracji 23.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
anta
Postów 271
Data rejestracji 03.03.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: lucja
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przepisy na bakłażany znalazłam na videokuchnia.pl
ivaaaaaaa
Postów 177
Data rejestracji 10.07.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Robiłaś kiedyś kiszone ze swiezym chilli? Bo ja się własnie zastanawiam nad tym...
Gość: emilka1705