Reklama na e-Konkursy.info

SMACZNEGO - sprawdzony przepis

ela

#5864372 Napisano: 20.05.2014 13:49:58
cudaczek121 napisał(a):

Czy macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto z rabarbarem emotka


polecam http://smakmojego...yniowa-pianka-i.html
0 0

henryczka62

#5865323 Napisano: 22.05.2014 13:53:17
Poszukuję sprawdzonego, łatwego przepisu na muffinki dla totalnego laika kulinarnego. Może ktoś ma taki?
0 0

alamak

#5865365 Napisano: 22.05.2014 15:59:28
henryczka62 napisał(a):

Poszukuję sprawdzonego, łatwego przepisu na muffinki dla totalnego laika kulinarnego. Może ktoś ma taki?


Moje dziecko robi z tego przepisu http://www.mojewy...muffinki-z-coca-cola tylko trochę mniej cukru daje.
Zawsze się udają emotka
0 0

henryczka62

#5865516 Napisano: 22.05.2014 22:18:00
dziękuję
0 0

chochliczka

#5865720 Napisano: 23.05.2014 15:20:45
beniaminowa napisał(a):

Szukam sprawdzonego przepisu na sałatkę owocową emotka


i ja szukam emotka
0 0

Gość: goralecka

#5877297 Napisano: 18.06.2014 17:38:47
Potrzebuje porady kulinarnej emotka
Chce zrobic tartę, przepis mam - gotowe ciasto francuskie i na tym ułożyć skladniki ( pieczarki, mozzarella, itp) i piec 30 minut.
I sie zastanawiam czy to sie upiecze dobrze? Czy moze lepiej podpiec samo ciasto najpierw?
Jak robicie zazwyczaj?bo chyba w wiekszosci przepisów radzą najpierw piec sam spod emotka
0 0

alusia29

#5877299 Napisano: 18.06.2014 17:39:47
Podpieka się ciasto kruche. Ciasto francuskie gotowe piecze się błyskawicznie i nie ma potrzeby podpiekania emotka
0 0

Gość: goralecka

#5877318 Napisano: 18.06.2014 18:26:40
alusia29 napisał(a):

Podpieka się ciasto kruche. Ciasto francuskie gotowe piecze się błyskawicznie i nie ma potrzeby podpiekania emotka


Aaaa... emotka dzieki emotka
0 0

iskierka

#5878006 Napisano: 20.06.2014 21:09:26
kurde ,jutro mamy zaproszenie na grilla.ma ktoś może przepis na jakąś fajną przekąskę?:/ bo mi juz pomysłów brakuje...a wiecie każdy oczekuje jakiegoś zaskoczenia....ja polecam białą kiełbaskę (wcześniej lekko uparzoną we wrzątku),kalafior zapiekany w cieście naleśnikowym z dużą ilością koperku(jako bardziej przegryzka wcześniej przygotowana) ,sałatka grecka jako zagryzka do mięcha ,bagietka z masłem czosnkowym(gotowe kupowane chyba w polo-można to w piekarniku piec jak i super z grila smakuje)
0 0

asantesana

#5878012 Napisano: 20.06.2014 21:18:17
iskierka napisał(a):

kurde ,jutro mamy zaproszenie na grilla.ma ktoś może przepis na jakąś fajną przekąskę?:/ bo mi juz pomysłów brakuje...a wiecie każdy oczekuje jakiegoś zaskoczenia....ja polecam białą kiełbaskę (wcześniej lekko uparzoną we wrzątku),kalafior zapiekany w cieście naleśnikowym z dużą ilością koperku(jako bardziej przegryzka wcześniej przygotowana) ,sałatka grecka jako zagryzka do mięcha ,bagietka z masłem czosnkowym(gotowe kupowane chyba w polo-można to w piekarniku piec jak i super z grila smakuje)


Polecam faszerowane pieczarki, farsz robisz z tego co masz, może być mięsny, może być szpinak z serem żółtym, warzywny albo milion innych wariantów (co Ci przyjdzie do głowy, byle dobrze przyprawiony). Odrywasz całą nóżkę, napychsz farszem, zawijasz w srebrną folię i sru na grilla. Pycha!
A jeśli chodzi Ci o coś "do grilla", ale nie z grilla, to kiedys widziałam w programie kulinarnym jak robili jako przystawkę zupę/krem z czerwonej papryki, na wierzch listek bazylii. Bardzo fajnie sie komponowało z grillowanymi potrawami.
0 0

memos

#5878013 Napisano: 20.06.2014 21:28:15
asante napisał(a):

iskierka napisał(a):

kurde ,jutro mamy zaproszenie na grilla.ma ktoś może przepis na jakąś fajną przekąskę?:/ bo mi juz pomysłów brakuje...a wiecie każdy oczekuje jakiegoś zaskoczenia....ja polecam białą kiełbaskę (wcześniej lekko uparzoną we wrzątku),kalafior zapiekany w cieście naleśnikowym z dużą ilością koperku(jako bardziej przegryzka wcześniej przygotowana) ,sałatka grecka jako zagryzka do mięcha ,bagietka z masłem czosnkowym(gotowe kupowane chyba w polo-można to w piekarniku piec jak i super z grila smakuje)


Polecam faszerowane pieczarki, farsz robisz z tego co masz, może być mięsny, może być szpinak z serem żółtym, warzywny albo milion innych wariantów (co Ci przyjdzie do głowy, byle dobrze przyprawiony). Odrywasz całą nóżkę, napychsz farszem, zawijasz w srebrną folię i sru na grilla. Pycha!
A jeśli chodzi Ci o coś "do grilla", ale nie z grilla, to kiedys widziałam w programie kulinarnym jak robili jako przystawkę zupę/krem z czerwonej papryki, na wierzch listek bazylii. Bardzo fajnie sie komponowało z grillowanymi potrawami.



Na moich grillach każdemu smakuje kaszanka w kapuście kiszonej - naprawdę ciekawe połączenie. Na kawałku folii aluminiowej kładziesz kapustę, a na nią kaszankę i wszystko razem zawijasz w tą folię. Naprawdę polecam.
0 0

iskierka

#5878024 Napisano: 20.06.2014 22:02:15
asante sanarobiłam na którąś imprezkę pieczarki w piekarniku ,z farszem jajeczno-pieczarkowym i drugie szpinak podsmażany z serem feta -te drugie podobno ciekawe były .Ale w grillowym wydaniu nie jadłam ,a wiem że z grilla pieczarki smakują mniam mniam . Na pewno pieczarki kupię emotka dobrze że mi przypomniałaś:) Tak mnie korci ta kaszanka z kapustą(jutro mam obiecane pętko swojskiej kaszaneczki od gospodarza).Tylko jak to zrobić?memos całe to pętko załadować w folię aluminiową i zakapuścić i zawinąć ..nic nie nakrawać ?nie porcjować?(znalzałam przepis że się nakrawa i pcha cebule, majeranek):)
0 0

memos

#5878040 Napisano: 20.06.2014 22:42:43
iskierka napisał(a):

asante sanarobiłam na którąś imprezkę pieczarki w piekarniku ,z farszem jajeczno-pieczarkowym i drugie szpinak podsmażany z serem feta -te drugie podobno ciekawe były .Ale w grillowym wydaniu nie jadłam ,a wiem że z grilla pieczarki smakują mniam mniam . Na pewno pieczarki kupię emotka dobrze że mi przypomniałaś:) Tak mnie korci ta kaszanka z kapustą(jutro mam obiecane pętko swojskiej kaszaneczki od gospodarza).Tylko jak to zrobić?memos całe to pętko załadować w folię aluminiową i zakapuścić i zawinąć ..nic nie nakrawać ?nie porcjować?(znalzałam przepis że się nakrawa i pcha cebule, majeranek):)


Nic nie nakrawaj, skórka sama odejdzie. Szybko i naprawdę smacznie. Całe pętko pchaj w kapustę i smacznego emotka
0 0

Gość: eveliina

#5887147 Napisano: 11.07.2014 10:29:47
Hej, macie fajny przepis na sałatkę z tuńczyka i ryżu? Ja praktycznie zawsze robię z ananasem ale teraz mam nieananasowych
gości...
0 0

kleinekrokodil

#5887252 Napisano: 11.07.2014 12:17:24
eveliina napisał(a):

Hej, macie fajny przepis na sałatkę z tuńczyka i ryżu? Ja praktycznie zawsze robię z ananasem ale teraz mam nieananasowych
gości...



Ja zawsze robię z:
mała puszka kukurydzy
mała puszka groszku
ogórek kiszony
papryka czerwona
puszka tuńczyka w oleju
mała czerwona cebula
ryż
majonez
0 0

Gość: eveliina

#5887255 Napisano: 11.07.2014 12:19:37
kleinekrokodil napisał(a):

eveliina napisał(a):

Hej, macie fajny przepis na sałatkę z tuńczyka i ryżu? Ja praktycznie zawsze robię z ananasem ale teraz mam nieananasowych
gości...



Ja zawsze robię z:
mała puszka kukurydzy
mała puszka groszku
ogórek kiszony
papryka czerwona
puszka tuńczyka w oleju
mała czerwona cebula
ryż
majonez



Dzięki, wypróbuję emotka
0 0

dolly

#5891816 Napisano: 20.07.2014 23:09:56
Czy zna ktos jakąś fajną stronkę z przepisami na dania z parowaru?
0 0

kalisto1986

#5897314 Napisano: 01.08.2014 13:04:21
Szukam sprawdzonych przepisów na przetwory z pomidorów. Tzn na tą chwile chodzi mi o jakieś pomysły na zalewę do pomidorków koktajlowych, bo na razie te dopiero zaczeły mi dojrzewać.

Inne pomysły na przetwory np z ogórków, cukini i innych warzyw (nie sałatki) też chętnie zerknę.

Ja jeśli ktoś by chciał mogę dać przepis tradycyjnie (jak co roku emotka ) na ogórki diabelskie, pikle w musztardzie, pikle (grube plastry) takie jak z lidla, i nasz tegoroczny hit ketchup z cukini emotka
0 0

anta

#5897362 Napisano: 01.08.2014 14:41:51
kalisto1986 napisał(a):

Szukam sprawdzonych przepisów na przetwory z pomidorów. Tzn na tą chwile chodzi mi o jakieś pomysły na zalewę do pomidorków koktajlowych, bo na razie te dopiero zaczeły mi dojrzewać.

Inne pomysły na przetwory np z ogórków, cukini i innych warzyw (nie sałatki) też chętnie zerknę.

Ja jeśli ktoś by chciał mogę dać przepis tradycyjnie (jak co roku emotka ) na ogórki diabelskie, pikle w musztardzie, pikle (grube plastry) takie jak z lidla, i nasz tegoroczny hit ketchup z cukini emotka



chętnie zerknę na te przepisy. ketchup z cukinii również
:)
0 0

radosna

#5899675 Napisano: 07.08.2014 13:31:20
Marmolada z jabłek z cynamonem!


http://www.rmf24....r=embed_tyt_zdj_lead
0 0