Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
sambolera
Postów 3656
Data rejestracji 07.05.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w Auchan sa niepryskane pomarancze i cytryny, ale odpowiednio drozsze
radosna
Postów 2428
Data rejestracji 20.02.2007
Punkty karne 1
Konkursy dodane
http://dancia.blo...smoybbtticaid=6124bb
Jestem radosna jak wiosna!
vickichelm
Postów 2402
Data rejestracji 08.06.2011
Punkty karne 2
Konkursy dodane
bridget
Postów 5948
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wyglądalaby ciekawie na świątecznym stole
ilonaxx5
Postów 2904
Data rejestracji 22.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mariwanna
Postów 1518
Data rejestracji 30.03.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
babka ciekawa, ale radziłabym spróbować ją upiec wcześniej, żeby nie mieć rozczarowania smakiem w święta.
generalnie ciasto wg składników podobne do marchewkowego (szpinak zamiast marchewki). Ale trochę mnie zastanawia ilość oleju - nieco za dużo jak na taką ilość mąki (3/4szklanki maksymalnie).
dałabym też 1 płaską łyżeczkę sody i 1 łyżeczkę proszku, bo sam proszek może nie pociągnąć takiego ciasta
https://www.obiad...ie-sprobuj-tych.html
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
emilucha
Postów 238
Data rejestracji 04.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ostatnio robiłam ciasto Leśny mech, też na bazie szpinaku, fajnie wyglądało na stole,jednaj trochę tłuste z racji dość dużej ilości oleju w przepisie http://przyjemnos...-granatem-lesny.html
ela
Postów 2040
Data rejestracji 27.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
piekłam kaczkę z jabłkami na piwie
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzieki, mariwanna za poradę, rzeczywiście trzeba dać sodę
Twoje emilucha też wygląda ciekawie:)
mam ochotę poszaleć:)
sabinka71
Postów 624
Data rejestracji 14.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja dzisiaj piekłam babkę według swojego sprawdzonego przepisu i na koniec dodałam szpinak i jest ok.ładny zielony kolor a w smaku wcale nie czuć szpinaku.
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dla mnie byłaby to zupełna nowość na świątecznym stole
Monika11
Postów 7451
Data rejestracji 11.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Polecam - właśnie zrobiłam i rewelacyjnie wyglądają i smakują
Podobno szczęście jest jak Pszczółka Maja...jest gdzieś tylko nie wiadomo gdzie.
cudaczek121
Postów 6520
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
https://poznaj.to/rejestracja?r=qYGwG
http://greenpanth...pl/?rf=fe7923290ef74
http://rejestracj...apros.htm?u=76199977
https://panel.dem...2421eee602a151c9a17/
avatea
Postów 1341
Data rejestracji 23.02.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ten przepis ostatnio wypróbowałam - pycha!
http://www.smakiz...m-drozdzowe-lodowki/
www.szkodnikowo.pl
cudaczek121
Postów 6520
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
dziękuję
toka
Postów 3079
Data rejestracji 09.02.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marzennia111
Postów 111
Data rejestracji 08.04.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na ciasto potrzebujemy: 2,5 szklanki mąki, łyżeczkę proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru, żółtko, 0,5 kg rabarbaru, cukier waniliowy, Pół szklani cukru pudru, kostkę masła, 2 jajka, 3 łyżki śmietany.Na kruszonkę: 1 szklanka mąki 0,5 kostki margaryny, 0,5 szklanki cukru. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia siekamy z masłem, wsypujemy cukier puder. Dodajemy jajka, żółtko, śmietanę. Zagniatamy ciasto, wałkujemy i wykładamy na blachę. Podpiekamy je ok.15 minut.
Rabarbar kroimy, mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Wykładamy na placek, posypujemy kruszonką. Pieczemy 20 minut. Na koniec placek można polukrować.