Reklama na e-Konkursy.info

SMACZNEGO - sprawdzony przepis

sambolera

#5831091 Napisano: 27.02.2014 20:50:18
poprostuanette napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ale co to za owoce sklepowe teraz....bez smaku, pełne chemii emotka

Teraz najlepiej kupować cytrusy emotka



wszytsko jets pełne chemii. Akurat owoce są zagraniczne. A Selgros Arbuzy z Brzylii, truskawki z Hiszpanii emotka



w Auchan sa niepryskane pomarancze i cytryny, ale odpowiednio drozsze
0 0

radosna

#5831945 Napisano: 02.03.2014 10:19:06
Ciasto drożdżowe z zielonym owsem i wiśniami:
http://dancia.blo...smoybbtticaid=6124bb
0 0

vickichelm

#5833738 Napisano: 05.03.2014 12:15:43
Szukam sprawdzonego i prostego (najlepiej bardzo gdyż nie mam talentu do pieczenia ciast) przepisu na ciasto czekoladowe
0 0

bridget

#5837783 Napisano: 15.03.2014 14:19:56
szukam sprawdzonego przepisu na kaczkę pieczoną w całosci ( nigdy nie robiłam, a własnie ja rozmroziłam)? czy da sie ja upiec nie mając zamknietego naczynia zaroodpornego? mam sama duza podstawę?
0 0

gracet

#5837812 Napisano: 15.03.2014 16:19:54
co powiecie na taką babkę? http://kobieta.in...igdalami,nId,1114371
wyglądalaby ciekawie na świątecznym stole
0 0

ilonaxx5

#5837814 Napisano: 15.03.2014 16:30:24
gracet napisał(a):

co powiecie na taką babkę? http://kobieta.in...igdalami,nId,1114371
wyglądalaby ciekawie na świątecznym stole

wygląda ładnie tylko czy to wyjdzie
0 0

mariwanna

#5837815 Napisano: 15.03.2014 16:31:04
gracet napisał(a):

co powiecie na taką babkę? http://kobieta.in...igdalami,nId,1114371
wyglądalaby ciekawie na świątecznym stole


babka ciekawa, ale radziłabym spróbować ją upiec wcześniej, żeby nie mieć rozczarowania smakiem w święta.
generalnie ciasto wg składników podobne do marchewkowego (szpinak zamiast marchewki). Ale trochę mnie zastanawia ilość oleju - nieco za dużo jak na taką ilość mąki (3/4szklanki maksymalnie).
dałabym też 1 płaską łyżeczkę sody i 1 łyżeczkę proszku, bo sam proszek może nie pociągnąć takiego ciasta
0 0

emilucha

#5837824 Napisano: 15.03.2014 17:06:21
gracet napisał(a):

co powiecie na taką babkę? http://kobieta.in...igdalami,nId,1114371
wyglądalaby ciekawie na świątecznym stole


ostatnio robiłam ciasto Leśny mech, też na bazie szpinaku, fajnie wyglądało na stole,jednaj trochę tłuste z racji dość dużej ilości oleju w przepisie http://przyjemnos...-granatem-lesny.html
0 0

ela

#5837829 Napisano: 15.03.2014 17:39:10
bridget napisał(a):

szukam sprawdzonego przepisu na kaczkę pieczoną w całosci ( nigdy nie robiłam, a własnie ja rozmroziłam)? czy da sie ja upiec nie mając zamknietego naczynia zaroodpornego? mam sama duza podstawę?


piekłam kaczkę z jabłkami na piwie
0 0

gracet

#5837857 Napisano: 15.03.2014 20:26:26
mariwanna napisał(a):

gracet napisał(a):

co powiecie na taką babkę? http://kobieta.in...igdalami,nId,1114371
wyglądalaby ciekawie na świątecznym stole


babka ciekawa, ale radziłabym spróbować ją upiec wcześniej, żeby nie mieć rozczarowania smakiem w święta.
generalnie ciasto wg składników podobne do marchewkowego (szpinak zamiast marchewki). Ale trochę mnie zastanawia ilość oleju - nieco za dużo jak na taką ilość mąki (3/4szklanki maksymalnie).
dałabym też 1 płaską łyżeczkę sody i 1 łyżeczkę proszku, bo sam proszek może nie pociągnąć takiego ciasta

emilucha napisał(a):


ostatnio robiłam ciasto Leśny mech, też na bazie szpinaku, fajnie wyglądało na stole,jednaj trochę tłuste z racji dość dużej ilości oleju w przepisie http://przyjemnos...-granatem-lesny.html


dzieki, mariwanna za poradę, rzeczywiście trzeba dać sodę
Twoje emilucha też wygląda ciekawie:)
mam ochotę poszaleć:)
0 0

sabinka71

#5837880 Napisano: 15.03.2014 21:41:01
gracet napisał(a):

co powiecie na taką babkę? http://kobieta.in...igdalami,nId,1114371
wyglądalaby ciekawie na świątecznym stole


Ja dzisiaj piekłam babkę według swojego sprawdzonego przepisu i na koniec dodałam szpinak i jest ok.ładny zielony kolor a w smaku wcale nie czuć szpinaku.
0 0

gracet

#5837963 Napisano: 16.03.2014 12:17:24
a może macie gdzieś schowane w rękawie prepisy na święta aby zaskoczyć teściową;)
0 0

gracet

#5843381 Napisano: 30.03.2014 17:06:26
robicie na święta paschę? jak smakuje??? może ktoś ma dobry, sprawdzony przepis
dla mnie byłaby to zupełna nowość na świątecznym stole
0 0

Monika11

#5852296 Napisano: 19.04.2014 18:49:21
http://kuchennecu...n_id=288381481237582
Polecam - właśnie zrobiłam i rewelacyjnie wyglądają i smakują
emotka
0 0

cudaczek121

avatea

#5864341 Napisano: 20.05.2014 12:34:42
cudaczek121 napisał(a):

Czy macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto z rabarbarem emotka



Ten przepis ostatnio wypróbowałam - pycha!
http://www.smakiz...m-drozdzowe-lodowki/
0 0

cudaczek121

#5864353 Napisano: 20.05.2014 12:59:09
avatea napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Czy macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto z rabarbarem emotka



Ten przepis ostatnio wypróbowałam - pycha!
http://www.smakiz...m-drozdzowe-lodowki/



dziękuję emotka
0 0

toka

#5864354 Napisano: 20.05.2014 13:00:33
cudaczek121 napisał(a):

avatea napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Czy macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto z rabarbarem emotka



Ten przepis ostatnio wypróbowałam - pycha!
http://www.smakiz...m-drozdzowe-lodowki/



dziękuję emotka

dzięki dziewczyny-właśnie dziś miałam piec drożdzowe z rabarbarem emotka
0 0

beniaminowa

#5864361 Napisano: 20.05.2014 13:32:16
Szukam sprawdzonego przepisu na sałatkę owocową emotka
0 0

marzennia111

#5864371 Napisano: 20.05.2014 13:45:59
cudaczek121 napisał(a):

Czy macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto z rabarbarem emotka



Na ciasto potrzebujemy: 2,5 szklanki mąki, łyżeczkę proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru, żółtko, 0,5 kg rabarbaru, cukier waniliowy, Pół szklani cukru pudru, kostkę masła, 2 jajka, 3 łyżki śmietany.Na kruszonkę: 1 szklanka mąki 0,5 kostki margaryny, 0,5 szklanki cukru. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia siekamy z masłem, wsypujemy cukier puder. Dodajemy jajka, żółtko, śmietanę. Zagniatamy ciasto, wałkujemy i wykładamy na blachę. Podpiekamy je ok.15 minut.

Rabarbar kroimy, mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Wykładamy na placek, posypujemy kruszonką. Pieczemy 20 minut. Na koniec placek można polukrować.
0 0