Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
madzia34
Postów 1723
Data rejestracji 23.11.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 17
rolada biszkoptowa lub drozdzowa z makiem
mariwanna
Postów 1518
Data rejestracji 30.03.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://www.obiad...ie-sprobuj-tych.html
Gość: mightyb
Sernik makowy , gdy zechcesz przepis napisze,łatwy w zrobieniu i jeśli lubisz połączenie maku i sera .
bridget
Postów 5948
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
własnie czytam i mam wszytskie produkty, ile wczesniej takie ciasto mozna upiec? by nie obeschło i nadal było swieze? mysle ze powinien fajnie wyjsc do drozdzowych nie mam reki
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
asantesana
Postów 6351
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Kusi, oj kusi...
bridget
Postów 5948
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
poprosze i tez to samo pytanie ile wczesniej mozna upiec? długo sie namacza mak i pozniej mieli? kurcze zielona jestem bo nie miałam z tym produktem nic do czynienia
mariwanna
Postów 1518
Data rejestracji 30.03.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
można ze dwa dni wcześniej, trzymać przykrytym w chłodnym miejscu
bridget
Postów 5948
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziekuje na pewno wypróbuje, a czemu mak wczesniej sie prazy?
mariwanna
Postów 1518
Data rejestracji 30.03.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a jeśli używasz maku niemielonego, to należy go wcześniej zaparzyć, a następnie zmielić.
maku mielonego suchego nie używałam jeszcze
ups... przeczytałam parzy:)
a prażę, żeby był fajny zapach.
śliwki można pominąć.
olej można zastąpić masłem
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
Gość: mightyb
masa makowa
25 dkg maku (sparzyć i 2 x zmielić)
5 jaj ( białka ubić i dodać na końcu )
1 szkl.oleju
1/2 szkla.cukru
1/2 szkla, maki tortowej
olejek migdałowy
Olej utrzeć z cukrem dodawać po 1 żółtku. dodawać stopniowo mąkę i mak na przemian z białkami na końcu olejek .
masa twarogowa
1 kg. twarogu
1 szkl. oleju
5.jaj
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 i 1/2 szklanki cukru
utrzeć cukier z olejem .dodawać po 1 żółtku , następnie mąkę ziemniaczaną i dodawać po łyżce twarogu na końcu ubite białka.
Na przemian wykładać na blaszce masę twarogową z masą makową ( wyjdzie piękna zebra )Piec w piekarniku 180 st. około 60 minut . Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto w piekarniku na pół godzinki .
Na końcu polać polewą czekoladową .
Pyszne jest
bridget
Postów 5948
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pierniczki też można z niego robić i wychodzą genialne - śmiało mogę powiedzieć,że to najlepsze pierniczki w mojej historii. Na tej stronie znajdziesz też pierniczki na teraz
olunka
Postów 7774
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
pw
\"...To piosenka, która mówi
Jak się nie ma, co się lubi
To nie lubi się i tego, co się ma.\"
ela
Postów 2040
Data rejestracji 27.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
elhad
Postów 1060
Data rejestracji 20.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja robię tzw. "złotą rosę" i zawsze bez spodu.
Gość: goralecka
Gość: magdaa
Masz na myśli kruche?
Ja robię 0,5 kg mąki + 200g masła + 80/100 g cukru pudru + 2 żółtka + porządna łycha śmietany kremówki. Ugniatam, wsadzam do lodówki na 1-1,5h a potem wyciągam,rozwałkowuję, wycinam kształty i piekę 15 mim w 180 stopniach.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
olunka
Postów 7774
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
1 kg maki pszennej
1,5 kostki masła
40 dag cukru
4 jajka
cukier waniliowy
1 mały proszek do pieczenia
wszystko zagnieść, wałkować i wykrawać.
Jest ich dużo, można zmniejszyc porcję, ale nie radzę:)
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane