Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
sabinka71
Postów 624
Data rejestracji 14.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
75 dkg miodu (ja daję pół na pół naturalny i sztuczny)
0,5 kg. cukru (z 3 łyżek zrobić karmel)
1 i 1/2 kostki kasi lub palmy
2 i 1/2 kg. mąki
8 jajek
1 łyżka amoniaku
2 łyżki kakao
1 łyżka kawy (sparzyć w pół szklanki wody)
2 paczuszki przyprawy do piernika
Miód kasię i cukier zagotować.Dodać karmel ,sparzoną kawę oraz część mąki(ok. 1 kg.)Odstawić do wystygnięcia.Do przestudzonego ciasta dodawać jajka resztę mąki kakao i przyprawę do piernika.Wyrobić ciasto i odstawić na noc w chłodne miejsce.Następnego dnia wałkować i wykrawać pierniki.Piec 15 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
turli
Postów 947
Data rejestracji 14.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kawę mieloną? dać z fusami?
przepis inny niż mój, ciekawy
kozuszka38
Postów 1570
Data rejestracji 05.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nieważne jest w moich oczach, czy człowiek będzie mniej czy więcej posiadał. Ważne jest, czy będzie mniej czy bardziej człowiekiem.
Antoine de Saint-Exupéry
avatea
Postów 1341
Data rejestracji 23.02.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Najpierw ją natrzyj czosnkiem, majerankiem, i solą i zostaw na noc. Upiecz: 20 min 200 stopni a potem 160 - 170 1,5 - 2,5 godziny pieczenia. Nafaszeruj jabłkami i żurawiną a podlewaj winem czerwonym wytrawnym Miodzio!
www.szkodnikowo.pl
kozuszka38
Postów 1570
Data rejestracji 05.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziękuję ślicznie
madzia34
Postów 1723
Data rejestracji 23.11.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 17
barszcz
Postów 2199
Data rejestracji 22.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sabinka71
Postów 624
Data rejestracji 14.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
madzia34
Postów 1723
Data rejestracji 23.11.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 17
poprosze przepis:)
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tez
asiakali
Postów 516
Data rejestracji 11.02.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Data rejestracji 20.07.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Polecam moje (wytestowane i pyszne)
http://kacikkasi....czna-kanapka-18.html
madzia34
Postów 1723
Data rejestracji 23.11.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 17
sabinka71
Postów 624
Data rejestracji 14.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poszukaj w necie przepis na ciasto kukułka.Kiedyś jadłam i jest pyszne i z alkoholem.Ja mam gdzieś przepis ale nigdy z niego nie piekłam.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Lub ewentualnie inną szybką i łatwą potrawę wigilijną
Robie na pewno śledź marynowany w pieczonych burakach i muszę jeszcze jedną potrawę wymyślić
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
olunka
Postów 7774
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
najprostszy to "Pijok"
- cienki biszkopt
- krem maślany o smaku kawowym lub czekoladowym co kto lubi(mozna dodac spirytusu)
- biszkopty maczamy w alkoholu (np rum, albo herbata ze spirytusem)
i kładziemy je wypukłym na doł, na kremie
- polewa czekoladowa
i gotowe:)
-
\"...To piosenka, która mówi
Jak się nie ma, co się lubi
To nie lubi się i tego, co się ma.\"
renatak0
Postów 3106
Data rejestracji 09.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zamiast biszkoptów polecam herbatniki
ewelka1979
Postów 682
Data rejestracji 27.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5948
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!