Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
79magda
Postów 4996
Data rejestracji 05.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych!
asantesana
Postów 6351
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Ziółko, a mogłabyś napisać tutaj przepis, jeśli wychodzi dobra?
zaczytana-pola
Postów 11323
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
asantesana
Postów 6351
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Dzięki Czyli to w sumie nie jest trudne - a dajesz trochę oleju do warzyw? To znaczy podsmażasz je a potem trochę wody?
A.. czy ryba ma znaczenie - jaka jest najlepsza, ja lubię dorsza, może być?
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
zaczytana-pola
Postów 11323
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trochę oleju przyda się, bo warzywa z witaminami A, D, E, K lubią tłuszcz (marchew - prowitamina wit. A)
Najwięcej marchewki, może być 50%, pietruszka i seler po 25%
Dorsz jest bardzo dobry, mintaj też, sola..
Jak dorsz to polecam duże filety (do kupienia w sklepach rybnych), bo są mniej suche po usmażeniu, niż te małe
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
zaczytana-pola
Postów 11323
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
asantesana
Postów 6351
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Właśnie pytałam o olej ze wzgledu na witaminy, zawsze daję chociaż odrobinę. Dorsz i sola są pyszne. W takim razie trzeba poszukać dobrego sklepu rybnego i do dzieła!
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przepis sprawdzony i rozchwytywany przez znajomych którzy u mnie jedli:
udkoz kurczaka wędzone pokroić w kosteczkę
winogrona pokroić na 3, wyjąć pestki
sałata lodowa - drobno potargana
1-2 łyżki majonezu (jogomajo też może być)
pieprz, troochę soli
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Katrin, spróbuj takiej:
wysmazone na sucho pokrojone filety z kurczaka z przyprawami np. gyros
ananas w kostkę
wyprażony słonecznik łuskany (na suchej patelni)
majonez do zespolenia składników
kamea
Postów 257
Data rejestracji 03.04.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Gość: bruce
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celsjusza. 200 g obranych ze skorup włoskich orzechów wysypujemy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku przez 10 minut, wyjmujemy i wystudzamy. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, 2 łyżki wody i 1 szklankę cukru trzcinowego (np. z Tesco – super!), mieszamy i smażymy na średnim ogniu aż masa przybierze bursztynowy kolor. Odstawiamy z kuchenki, wsypujemy orzechy i mieszamy. Wykładamy na talerz.
Przekąska smaczna (łatwa, szybka i przyjemna też ) i bardzo zdrowa, doskonała m.in. na zmęczone oczy.
rafal100
Postów 812
Data rejestracji 29.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- wędlina np. polędwica sopocka (ok. 30 dag, ja robiłam ją dość dawno jak te polędwice sopockie jeszcze były znośne, bo teraz to największe gówn..w sklepach tak nazywają)
- słoik selera
- paczka płatków migdałowych
- winogrona (30 dag, przekrojone na pół, dobrze w miarę możliwości wyjąć pestki)
- rodzynki (dużo osób nie przepada, ja w sumie nie należę również do entuzjastek tegoż suszonego owocu, ale w tej sałatce nadają one właśnie fajnego charakteru, więc warto dać chociaż kilka(naście))
- majonez, pieprz
bardzo dawno nie robiłam, dlatego nie za bardzo pamiętam proporcje, za to pamiętam że ta sałatka budziła skrajne emocje od zachwytu, po delikatnie mówiąc zdziwienie
asantesana
Postów 6351
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
rafal100
Postów 812
Data rejestracji 29.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cieszę się mam nadzieję że będziesz zadowolona z tego wszystkiego, jak sobie o nie przypomniałam to też chyba zrobię
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dajecie coś jeszcze niekonwencjonalnego na święta
ja Wam polecę to: http://www.wielki...com/recipe72210.html
moje, sprawdzone, pyszne, można zrobić wcześniej, można podać na obiad na ciepło i jako dodatek do sałatki na zimno
mariwanna
Postów 1518
Data rejestracji 30.03.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://www.obiad...ie-sprobuj-tych.html
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
właśnie czegoś takiego szukam, ciekawe co by było gdybym nie dodała octu
mariwanna
Postów 1518
Data rejestracji 30.03.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane