Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
vingag
Postów 212
Data rejestracji 16.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
robisz tak jak mielone, tylko pieczesz w foremce, najlepiej w keksówce
ja dodaję jeszcze marchewkę startą na grubej tarce, pieczarki pokrojone w drobną kostkę, ew. też starte na grubej tarce, paprykę w drobną kostkę.
Dokładnie wyrobić, włożyć do formy wysmarowanej olejem, wyrównać wierzch. Piec ok godzinę w temp. 180 st.
vickichelm
Postów 2402
Data rejestracji 08.06.2011
Punkty karne 2
Konkursy dodane
Do mięska dodaje uduszoną cebulkę, czosnek , sporo natki pietruszki, jajko i ze 2 łyzki tartej bułki zalanej mlekiem. Keksówke smaruje masłem i układam warstwę mięsa i na to jajka 4 sztuki i zakrywam mięskiem . Polecam. Pyszne na ciepło i na zimno .
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wczoraj zrobiłam i jest pyszna.
Dałam po połowie mięsa z golonek indyczych i piersi z kurczaka - po ok 700 gramów
Jest ścisła, ale bez przesady, nie kruszy się. Idealna
Nie dałam imbiru, bo nie miałam, zamiast czosnku granulowanego 1 ząbek świeży. Jak ktoś chce może dać więcej.
POLECAM
vickichelm
Postów 2402
Data rejestracji 08.06.2011
Punkty karne 2
Konkursy dodane
aneciaa
Postów 414
Data rejestracji 06.03.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
79magda
Postów 4996
Data rejestracji 05.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja robię zawsze z tego przepisu, jako ciasto, nie babeczki:
http://www.malacu...owe-z-marchewka.html
Pyszne i pachnące
Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych!
aneciaa
Postów 414
Data rejestracji 06.03.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziękuje Magda
wanderlust
Postów 797
Data rejestracji 30.12.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja polecam moje
http://smaczniewk...szonymi-owocami.html
alamak
Postów 775
Data rejestracji 25.05.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A skąd wziąć tę osłonkę przeźroczystą?? Bo wygląda apetycznie i chciałabym wypróbować
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
szybki, tani, pyszny i jakże efektowny
u mnie robi furorę
http://przepisy-a...m-i-zotym-serem.html
ludzka_istota
Postów 4065
Data rejestracji 08.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 18
http://www.mojewypieki.com/przepis/piernik-staropolski
Nastawiam 10- 11 listopada. Wychodzi pyszny, zwłaszcza z domowa konfiturą śliwkową
So I\'m never gonna dance again
The way I danced with you
mama2006
Postów 3428
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie odnaleziono serwera
Firefox nie może odnaleźć serwera www.mojewy....
Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np. ww.example.com zamiast www.example.com
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.mojewy.../piernik-staropolski tu masz
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tą osłonkę kupiłam w sklepie z przyprawami, u mnie jest galeria przypraw i dodatki dla masaży (siatki, osłonki, części do maszynek do mięsa itp)
koszt - ok 5 zł
po zastanowieniu, lepiej zrobić z ok kilograma mięsa łącznie, ponieważ przy większej ilości szybko się przejada chociaż jest pyszna.
alamak
Postów 775
Data rejestracji 25.05.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rafal100
Postów 812
Data rejestracji 29.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Za wiele pewnie nie pomogę w tym temacie, ale myślę że pieczona Dynia spełnia te warunki: jest niskokaloryczna, dietetyczna, zdrowa, łatwa w przygotowaniu a dodatkowo tania i moim zdaniem smaczna brzmi jakbym ją reklamowała, tylko mało efektownie jak na stronę z konkursami
Ostatnio tak mi posmakowała, że przez 3 dni pod rząd robiłam sobie na kolację, dodatkowo zjadłam wszystkie pesteczki jeszcze takie świeże niewysuszone. Muszę przyznać, że bardzo mi smakowały, są o niebo lepsze od tych suszonych, których szczerze mówiąc nie jestem wielką fanką. Wiem, że Ameryki nie odkryłam i może wstyd się przyznać że w tym roku pierwszy raz jadłam Dynię (a przynajmniej pierwszy raz przyrządzoną przeze mnie i pierwszy raz w takiej formie).
A przechodząc do rzeczy to Dynię pokrojoną w kostkę (podobno najlepsza odmiana Hokkaido, ale myślę że każda się nada) pomieszać z niewielką ilością oliwy, ziół i przypraw wg uznania (można wzmocnić pozytywny efekt diety dodając przyprawy poprawiające przemianę materii takie jak pieprz ceyanne, rozmaryn, bazylia, imbir, gałka muszkatołowa, ) dobrze jest też oczywiście dodać klasycznie pieprz i sól, dynię rozłożyć na folii aluminiowej, w naczyniu żaroodpornym mniej więcej 40-50 minut na powiedzmy 200 stopni. Mi smakuję jako samodzielna przekąska, ale można też zrobić z niej sałatkę, nawet dodanie do niej jedynie pokrojonej w kostkę fety daje całkiem fajny efekt, a jeszcze fajniej dodać szpinak baby, lub mix sałat z oliwą i kremem balsamicznym, oliwki, paprykę. A tak na marginesie to polecam ogólnie sałatki. Np Taką ze szpinaku baby, pomidorów koktajlowych z dodatkiem sera lazur, lub mozzarelli, fajnie też smakuje z uprażonym na patelni słonecznikiem , lub z wędzonym na zimno łososiem. Można modyfikować wedle uznania i gustów, a jest smacznie, szybko i zdrowo.
bridget
Postów 5948
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
asantesana
Postów 6351
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Szukam sprawdzonego przepisu na rybę po grecku, nigdy nie robiłam i postanowiłam w tym roku się popisać. W internecie jest tego pełno, ale chcę wiedzieć, że wyjdzie na 100%. Panierujecie rybę, czy nie? Pomóżcie...
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zależy jak lubisz