Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
zuzola
Postów 680
Data rejestracji 30.10.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ma ktoś/?
monika124
Postów 851
Data rejestracji 09.07.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pewnie już znalazłaś.
Ale wrzucę jeszcze link do mojego ulubionego.
http://www.kwesti...brownie/przepis.html
Nie posypuje tylko startą czekoladą, czyli tabliczka mniej idzie na ciacho. Według mnie - idealne!
Gość: eveliina
radosna
Postów 2428
Data rejestracji 20.02.2007
Punkty karne 1
Konkursy dodane
http://lejdi-of-t...x.html?ticaid=510a93
Jestem radosna jak wiosna!
petunija1
Postów 2507
Data rejestracji 24.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak na szybko to dodaje do paluszków pokrojonych w kostkę , seler naciowy i ananasa z puszki.Majonez trochę przełamany kwaśną śmietaną jako sos.Mieszam wszystko i tyle.Naprawdę fajnie smakuje -o ile ktoś lubi surimi.
klaudaa
Postów 684
Data rejestracji 29.05.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
emilucha
Postów 238
Data rejestracji 04.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziemniaki typu C kilka odmian Anielka, Arkadia, Aster, Barycz, Bryza, Ibis, Karlena, Koral, Kos, Lena, Mila, Salto
Na targu kupisz Bryzę bo to pospolita odmiana, z młodych ziemniaków nie uda się zrobić kopytek ( choć ja wczoraj zrobiłam właśnie z młodych ale dodałam sporo kaszy manny by się nie rozpadły)
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
zaczytana-pola
Postów 11325
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kachna1111
Postów 987
Data rejestracji 23.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
u mnie zawsze znika taka
1. paluszki surmi
2. świeży ogórek w kostke
3. ser żółty w kostkę
4. koper świeży
5. majonez
wszystko mieszamy i już
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
moje sposoby:
1. Do kopytek używaj starych ziemniaków, bo młode są wodniste, stare są bardziej mączyste
2. Jeśli chcesz mieć odpowiednie proporcje mąki do ziemniaków, to przepuść ziemniaki przez maszynkę lub przez praskę do ziemniaków, wtedy (najlepiej na stolnicy) dodajesz mąkę pszenną i 2 łyżki mąki ziemniaczanej, lekko mieszasz, jeśli ziemniaki się kleją znaczy, że dałaś mało mąki, więc dosypujesz pszennej.
Lepiej dodawać powoli, bo wtedy kontrolujesz ilość.
Za dużo mąki = twarde kopytka.
Mąka ziemniaczana powoduje, że mają ciut inną konsystencję.
Może być 1 łyżka, a nie 2.
3. Jak już masz wymieszane ziemniaki z mąką (na stolnicy), to dodajesz 2-3 jajka, najlepiej już rozmieszane, oraz pół łyżeczki soli.
Wyrabiasz.
4. Jak już ciasto jest wyrobione, to robisz płaski placek, kroisz na paski, posypujesz mąką krupczatką stolnicę i wałkujesz każdy wałek. Wałki kroisz ukośnie lub prosto, jak lubisz
Krupczatka powoduje, że lepiej się wałkuje a po ugotowaniu kopytka nie kleją się tak, jak po mące pszennej zwykłej.
5. Faktycznie ciasto należy dobrze wyrobić, ale nie za długo.. jak tylko skończysz kroić, to woda musi się już gotować, najlepiej w dużym garnku, z solą i odrobiną oleju.
Mieszać najlepiej łyżką drewnianą, łatwiej się miesza i kopytka nie są pokaleczone
6. Do odgrzania - najlepiej włożyć na chwilę do gorącej wody lub podsmażyć
7. Jak gotujesz kopytka, to od chwili wypłynięcia ok 5 minut, ale na wolnym ogniu, żeby nie szalały w garnku, bo się rozpadną
Mam nadzieję, że pomogłam?
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
kachna1111
Postów 987
Data rejestracji 23.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
zaproponuje mi ktoś coś na drugie danie?
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
albo takie coś, choć jeszcze nie robiłam http://przystole....em-i-mozzarella.html
do tego jakieś surówki lub sałatka grecka, fasolka szparagowa, młode ziemniaki z wody z koperkiem
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kachna1111
Postów 987
Data rejestracji 23.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
fajnie to wyglada - muszę zrobić na próbę
rafal100
Postów 812
Data rejestracji 29.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
anus
Postów 1988
Data rejestracji 25.07.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
ja robię taką:
surimi - duża paczka lub 2 małe
puszka kukurydzy
słoik selera konserwowego "wiórki"
pół czerwonej papryka
koperek
majonez (może być pół na pół z jogurtem naturalnym)
sól, pieprz
najlepsza na drugi dzień, bo musi się przegryźć
Everything that kills me makes me feel alive...
mama2006
Postów 3428
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
podpinam się, mogą być też z ciecierzycy i fasoli
chochliczka
Postów 3703
Data rejestracji 02.10.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zaczytana-pola
Postów 11325
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.doradc...cukinii-na-zime.html
http://www.doradc...knieta-w-sloiku.html
http://www.doradc...cukiniowe-penne.html
http://www.doradc...wo-ziemniaczane.html
http://www.doradc...3169/cukiniaki-.html
http://www.doradc...ii-z-kurczakiem.html
http://www.doradc...ukinii-wg-ilony.html
chochliczka
Postów 3703
Data rejestracji 02.10.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane