Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ktosiu
Postów 1206
Data rejestracji 08.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Właśnie robię pizze w/g tego przepisu. Ciasto wyrobiłam, zostawiłam do wyrośnięcia, tylko mam pytanie: to moje ciasto wyszło mi bardzo mokre, klei się do rąk. Czy powinnam dosypać mąki do niego, czy zostawić takie jak jest? Nie wiem czy da się je rozwałkować potem. Pytam, bo nie mam doświadczenia w wypiekach na bazie drożdży. Jak ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi zanim ono urośnie i wstawię je do piekarnika
C'est le moment ou jamais...
ziolko
Postów 10293
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
równie dobrze możesz wysmarować formę olejem, wyłożyć tam ciasto, leciutko posypać mąką i dopiero rozciągać już w formie
później posmaruj ketchupem lub innym sosem pomidorowym, połóż resztę składników i... do pieca
ktosiu
Postów 1206
Data rejestracji 08.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki
katrin22
Postów 5808
Data rejestracji 20.07.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
JA korzystam z tego przepisu
http://kacikkasi....i-wysmienite_06.html
A ciasto do pizzy to :
2 szklanki mąki, 1 szklanka ciepłego mleka, 1/4 kostki drożdży, łyżeczka soli, łyżeczka cukru. Mikser mi ugniata
zaczytana-pola
Postów 11340
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To są moje:
http://www.doradc...-zwane-chrustem.html
Zawsze robię wg tego przepisu.
Gość: goralecka
sanitas
Postów 285
Data rejestracji 24.10.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ktosiu
Postów 1206
Data rejestracji 08.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Często robię baklavę i zawsze robię ją zawsze na cieście francuskim. Wychodzi bardzo smaczna.
ksantypa
Postów 6416
Data rejestracji 11.09.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
na jak duza blache jest to ciasto?
Zakupy dla kobiety są jak lekarstwo... a na zdrowiu się nie oszczędza![emotka](https://www.e-konkursy.info/public/img/emots/smile.gif)
kundzia87
Postów 296
Data rejestracji 27.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: bubulina
Monika11
Postów 7492
Data rejestracji 11.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
podpinam się -wczoraj mąż mi mówi-zrób cebulową -wstyd się przyznać nigdy nie robiłam
Podobno szczęście jest jak Pszczółka Maja...jest gdzieś tylko nie wiadomo gdzie.
olunka
Postów 7896
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 13
ja tez nie
\"...To piosenka, która mówi
Jak się nie ma, co się lubi
To nie lubi się i tego, co się ma.\"
Monika11
Postów 7492
Data rejestracji 11.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a to przez reklamy -kuszą i tyle non stop leci cebulowa w reklamie
asantesana
Postów 6354
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
Zupa cebulowa to jedna z najprostszych zup i jedna z moich ulubionych. Robię tak:
- kroję cebulę w talarki (na 2 l wody ok. 6 średnich cebul), podsmażam na patelni z rozdrobnionym ząbkiem czosnku
- gotuję wywar warzywny (lub warzywno-mięsny) jak na każdą inną zupę
- dorzucam podsmażoną cebulę i gotuję jeszcze w wywarze, przyprawiam solą, pieprzem
- gdy warzywa są miękkie, miksuję blenderem na krem
I teraz dwie wersje wykończenia:
1. (moja ulubiona) przelewam zupę do takich miseczek do zapiekania, posypuję startym serem żółtym i na wierzch kładę kromkę czerstwego pieczywa. Wkładam do piekarnika, żeby się zapiekło. Pycha!
2. (wersja szybsza, lecz mniej smaczna) na talerzu posypuję zupę groszkiem ptysiowym lub grzankami z podsmażonego pieczywa
Spróbujcie, jest pyszna i tania
Gość: emka86
ja dodaję do smaku 2 łyżki musztardy . Cebulę i czosnek smażę na prawdziwym maśle .
barszcz
Postów 2199
Data rejestracji 22.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gracet
Postów 1155
Data rejestracji 23.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: emka86
jak dla mojej teściowej to kupić w najlepszej cukierni ...
koper
Postów 2236
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak to ma być popis przed teściową, to aż strach polecać przepis, bo jak nie wyjdzie to będzie na mnie
A tak na serio, to ja pierwszy raz w życiu robiłam pączki z tego przepisu. Wyszły mi za pierwszym razem i powtórki też się udawały, więc przepis jest sprawdzony i wydaje mi się, że wystarczająco dokładnie opisany:
http://koper-w-ku.../2012/02/paczki.html