Reklama na e-Konkursy.info

SMACZNEGO - sprawdzony przepis

chochliczka

#5533936 Napisano: 30.12.2012 07:11:27
ilonar2301
a mozesz mi zdradzic jak Ty robic te pomidorki suszone ? emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#5533938 Napisano: 30.12.2012 07:14:46
chochliczka napisał(a):

ilonar2301
a mozesz mi zdradzic jak Ty robic te pomidorki suszone ? emotka emotka


Ilona nie wie co z nimi zrobić, dopiero szuka pomysłu emotka
0 0

chochliczka

#5533940 Napisano: 30.12.2012 07:16:03
ilonar2301 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

ilonar2301
a mozesz mi zdradzic jak Ty robic te pomidorki suszone ? emotka emotka


Ilona nie wie co z nimi zrobić, dopiero szuka pomysłu emotka


ja wiem,ale mi chodzi o to jak Ty je robisz ze sa zasuszone emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#5533951 Napisano: 30.12.2012 07:25:37
chochliczka napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

ilonar2301
a mozesz mi zdradzic jak Ty robic te pomidorki suszone ? emotka emotka


Ilona nie wie co z nimi zrobić, dopiero szuka pomysłu emotka


ja wiem,ale mi chodzi o to jak Ty je robisz ze sa zasuszone emotka emotka


Sorki, trochę chora jestem i nie kontaktuję od razu emotka
http://www.wole-o...y-w-oleju-z-ziolami/
dostałam 2 słoiczki tych
0 0

chochliczka

#5533954 Napisano: 30.12.2012 07:27:30
ilonar2301 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

ilonar2301
a mozesz mi zdradzic jak Ty robic te pomidorki suszone ? emotka emotka


Ilona nie wie co z nimi zrobić, dopiero szuka pomysłu emotka


ja wiem,ale mi chodzi o to jak Ty je robisz ze sa zasuszone emotka emotka


Sorki, trochę chora jestem i nie kontaktuję od razu emotka
http://www.wole-o...y-w-oleju-z-ziolami/
dostałam 2 słoiczki tych


dzieki emotka
no nic lece odpoczywac bo jutro musze zrobic:
rybe po grecku, salatke gyrosowa, murzynka i cos z ciasta francuskiego a moze i walne golabki emotka
chyba ze macie inny przepis jak wykorzystac glowe kapusciana emotka
0 0

zaczytana-pola

#5533962 Napisano: 30.12.2012 07:31:53
chochliczka napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

ilonar2301
a mozesz mi zdradzic jak Ty robic te pomidorki suszone ? emotka emotka


Ilona nie wie co z nimi zrobić, dopiero szuka pomysłu emotka


ja wiem,ale mi chodzi o to jak Ty je robisz ze sa zasuszone emotka emotka


Sorki, trochę chora jestem i nie kontaktuję od razu emotka
http://www.wole-o...y-w-oleju-z-ziolami/
dostałam 2 słoiczki tych


dzieki emotka
no nic lece odpoczywac bo jutro musze zrobic:
rybe po grecku, salatke gyrosowa, murzynka i cos z ciasta francuskiego a moze i walne golabki emotka
chyba ze macie inny przepis jak wykorzystac glowe kapusciana emotka


Bigos emotka
0 0

chochliczka

#5533964 Napisano: 30.12.2012 07:32:54
e bigos dopiero dzis zmeczylismy emotka emotka wiec odpada,a a cos innegoi? emotka
0 0

barszcz

#5533972 Napisano: 30.12.2012 07:38:33
Ja przekładam obgotowane liście kapusty mięskiem mielonym jak lazanie i zapiekam w piekarniku.Szybsza wersja gołąbków emotka
0 0

mia

#5533977 Napisano: 30.12.2012 07:42:45
chochliczka napisał(a):

e bigos dopiero dzis zmeczylismy emotka emotka wiec odpada,a a cos innegoi? emotka


Kapusta parzybroda emotka
Przepis np. tu:
http://www.smaczn...-kapusta-parzybroda/
0 0

chochliczka

#5534277 Napisano: 31.12.2012 08:20:43
mia napisał(a):

chochliczka napisał(a):

e bigos dopiero dzis zmeczylismy emotka emotka wiec odpada,a a cos innegoi? emotka


Kapusta parzybroda emotka
Przepis np. tu:
http://www.smaczn...-kapusta-parzybroda/


zrobie z tego przepisu emotka
0 0

Gość: bc14

#5538505 Napisano: 03.01.2013 07:48:21
macie jakies kulinarne stronki godne polecenia?:)
0 0

katrin22

#5538513 Napisano: 03.01.2013 07:52:09
bc14 napisał(a):

macie jakies kulinarne stronki godne polecenia?:)


a co konkretnie szukasz? bo jak cista i przekąski to u mnie w stopce jest adres mojego bloga emotka
0 0

Gość: koza.k90

#5538849 Napisano: 04.01.2013 05:14:35
barszcz napisał(a):

Ja przekładam obgotowane liście kapusty mięskiem mielonym jak lazanie i zapiekam w piekarniku.Szybsza wersja gołąbków emotka



jak długo to zapiekasz i w jakiej temperaturze ?
0 0

ktosiu

#5541806 Napisano: 06.01.2013 03:18:32
olunka napisał(a):

gracet napisał(a):

macie sprawdzony przepis na pierniczki - ciasteczka, w necie jest dużo, ale w zeszłym roku dwa razy się nacięłam i szukam takiego co by mnie nie zawiódł:)



jesli jeszcze aktualne to proszę,własnie je upiekłam jak co roku od wielu lat:)podaję na 1 porcję ale ja pieke ze 4
Pierniczki
3 szklanki mąki pszennej
3 łyzki miodu
1 szklanka cukru
4 łyżki masła (to tak ok pól kostki)
2 jajka
1 łyzeczka przyprawy do piernika
1,5 łyzeczki sody

Miód podgrzewamy,gorący wlewamy do mąki i łyzka mieszamy.Potem dodajemy resztę i wyrabiamy.Ja to robie robotem.
Wałkujemy ,mozna grubsze i wieksze pierniki,albo ciensze i drobniejsze.Te małe mozna po upieczeniu zlepiac po dwa smarując powidłami.Dzięki temu sa natychmiast miękkie.Dekorujemy jak kto chce,lukrem,czekolada itd.
Na prawde pycha!!!


Zamierzamy je upiec z dzieckiem. Tylko w jakiej temperaturze piec takie cienkie ciasteczka i jak długo?
0 0

gracet

#5548822 Napisano: 11.01.2013 04:33:24
szukam ciepłego dania na wieczorną domówkę, takiego, by zaskoczyć wymagające gusta moich gości
0 0

Gość: dymek1303

#5548878 Napisano: 11.01.2013 05:23:36
gracet napisał(a):

szukam ciepłego dania na wieczorną domówkę, takiego, by zaskoczyć wymagające gusta moich gości


Proponuję boczek podsmażyć, potem dodać białą część pora pokrojonego w półtalarki(smażyć krótko), nastepnie dodac pokrojone pieczarki-podsmażyć wszystko. Na końcu wlać śmietanę 30% i troche podgotować. Można podawać z ryą, albo pierś kurczaka pokroić w paseczki, oprószyc solą i pieprzem i wyłożyć na ółmiśek na ten sos, do tego bagietka czosnkowa.
0 0

gracet

#5548880 Napisano: 11.01.2013 05:24:23
gracet napisał(a):

szukam ciepłego dania na wieczorną domówkę, takiego, by zaskoczyć wymagające gusta moich gości

pliss, to na niedzielę! robiłam już pizzę, spaghetti, kanapki na ciepło, zupę gulaszową, zawijaski w cieście francuskim.... co tym razem?

0 0

Gość: dymek1303

#5548881 Napisano: 11.01.2013 05:24:31
dymek1303 napisał(a):

gracet napisał(a):

szukam ciepłego dania na wieczorną domówkę, takiego, by zaskoczyć wymagające gusta moich gości


Proponuję boczek podsmażyć, potem dodać białą część pora pokrojonego w półtalarki(smażyć krótko), nastepnie dodac pokrojone pieczarki-podsmażyć wszystko. Na końcu wlać śmietanę 30% i troche podgotować. Można podawać z ryą, albo pierś kurczaka pokroić w paseczki, oprószyc solą i pieprzem i wyłożyć na ółmiśek na ten sos, do tego bagietka czosnkowa.


Paseczki kurczaka podsmażyc
0 0

gracet

#5548884 Napisano: 11.01.2013 05:26:18
dymek1303 napisał(a):

gracet napisał(a):

szukam ciepłego dania na wieczorną domówkę, takiego, by zaskoczyć wymagające gusta moich gości


Proponuję boczek podsmażyć, potem dodać białą część pora pokrojonego w półtalarki(smażyć krótko), nastepnie dodac pokrojone pieczarki-podsmażyć wszystko. Na końcu wlać śmietanę 30% i troche podgotować. Można podawać z ryą, albo pierś kurczaka pokroić w paseczki, oprószyc solą i pieprzem i wyłożyć na ółmiśek na ten sos, do tego bagietka czosnkowa.

ocho, brzmi ciekawie!
0 0

Gość: goralecka

#5551005 Napisano: 14.01.2013 02:43:41
szukam przepisu na jakieś dobre faworki, najlepiej maślane. I przepisu na ravioli na słodko.W sieci jak zwykle mnóstwo ale ktory wybrac emotka
0 0