Reklama na e-Konkursy.info

SMACZNEGO - sprawdzony przepis

gracet

#5529936 Napisano: 27.12.2012 12:47:03
bartula napisał(a):

Dziękuję za ten barszczyk, faktycznie woda z ogórków może nadać wyrazistego smaku emotka Grzybki i wędzonka to podstawa, tak jak kawałek jabłka (najlepiej polska szara reneta)


woda z ogórków w barszczu wyraźnie zmienia smak - próbowałam, nie polecam
0 0

bartula

#5529939 Napisano: 27.12.2012 12:48:57
W takim razie spróbuję na małej ilości emotka Dziękuję emotka
0 0

kachna1111

#5531712 Napisano: 28.12.2012 04:38:14
gracet napisał(a):

kachna1111 napisał(a):

mam gości w sylwestra

może rzucicie jakieś fajne przepisiki


a spróbuj taki półmisek:

kilkanaście plasterków szynki konserwowej
ser feta zmiksowany z łyżką śmietany i ostrą papryką lub czosnkiem
pokrojone w paski: papryka, ogórek konserwowy, kiszony, kabanos...
galaretka z przyprawami z winiar

zawijam w szynkę łyżeczkę lub dwie sera, wkładając do środka paseczki różności
układam na półmisku
zalewam galaretką, odstawiam na balkon:)
można udekorować pokrojonym jajkiem, kukurydzą, groszkiem, oliwkami...

fajnie wygląda, dobrze smakuje, zawsze wychodzi!


dzięki

ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
0 0

chochliczka

#5533119 Napisano: 29.12.2012 07:46:54
mógłby ktos podac jakis sprawdzony przepis na ciasto do pizzy?
emotka chcialabym zrobic taka prosta bez udziwnien, ser ,pieczatki ,pomidor i wsio emotka
0 0

zaczytana-pola

#5533128 Napisano: 29.12.2012 07:52:30
chochliczka napisał(a):

mógłby ktos podac jakis sprawdzony przepis na ciasto do pizzy?
emotka chcialabym zrobic taka prosta bez udziwnien, ser ,pieczatki ,pomidor i wsio emotka


Ja robię na cienkim cieście:
http://www.doradc...ienka-kielbaska.html
0 0

chochliczka

#5533134 Napisano: 29.12.2012 07:56:15
Bardzo fajny przepis dziekuje emotka
chyba z niego jutro skorzystam emotka emotka emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#5533138 Napisano: 29.12.2012 07:57:45
chochliczka napisał(a):

Bardzo fajny przepis dziekuje emotka
chyba z niego jutro skorzystam emotka emotka emotka emotka


Rozumiem, ze zakupy w Biedronce się udały emotka
0 0

chochliczka

#5533141 Napisano: 29.12.2012 07:59:25
ilonar2301 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Bardzo fajny przepis dziekuje emotka
chyba z niego jutro skorzystam emotka emotka emotka emotka


Rozumiem, ze zakupy w Biedronce się udały emotka


a jak emotka emotka emotka emotka
najpierw musze upiec samo ciasto no nie?a pieczareczki pozniej dorzuce? emotka
0 0

zaczytana-pola

#5533146 Napisano: 29.12.2012 08:02:11
chochliczka napisał(a):


a jak emotka emotka emotka emotka
najpierw musze upiec samo ciasto no nie?a pieczareczki pozniej dorzuce? emotka


Nie, podduszasz pieczarki na patelni i kładziesz na surowe ciasto i do piekarnika razem już emotka
0 0

chochliczka

#5533149 Napisano: 29.12.2012 08:03:22
ilonar2301 napisał(a):

chochliczka napisał(a):


a jak emotka emotka emotka emotka
najpierw musze upiec samo ciasto no nie?a pieczareczki pozniej dorzuce? emotka


Nie, podduszasz pieczarki na patelni i kładziesz na surowe ciasto i do piekarnika razem już emotka


dziekuje emotka
lece spac bo grypa mnie lapie, Babcia od dwoch dni walczy z temperatrua 40 C i cos mnie powoli rozklada.
0 0

chochliczka

#5533710 Napisano: 30.12.2012 03:14:31
Robilam pizze emotka emotka wyszla przepyszna i prawie juz cala znikła emotka emotka
jeszcze gdyby mi ktos poradzil co zrobic z ciastem francuskim ech emotka
myslalam by wlozyc do nich sera bialego wczesniej wymieszanego z odeobina cukru, ale sama nie wiem emotka
0 0

kundzia87

#5533712 Napisano: 30.12.2012 03:15:56
chochliczka napisał(a):

Robilam pizze emotka emotka wyszla przepyszna i prawie juz cala znikła emotka emotka
jeszcze gdyby mi ktos poradzil co zrobic z ciastem francuskim ech emotka
myslalam by wlozyc do nich sera bialego wczesniej wymieszanego z odeobina cukru, ale sama nie wiem emotka


dodaj do tego cukru waniliowego lub aromatu waniliowego emotka też tak robiłam i wyszło b. dobre
tyle, że nie konkretnie do środka, a robiłam takie wiatraczki
0 0

avatea

#5533715 Napisano: 30.12.2012 03:20:16
chochliczka napisał(a):

Robilam pizze emotka emotka wyszla przepyszna i prawie juz cala znikła emotka emotka
jeszcze gdyby mi ktos poradzil co zrobic z ciastem francuskim ech emotka
myslalam by wlozyc do nich sera bialego wczesniej wymieszanego z odeobina cukru, ale sama nie wiem emotka



Zrób sobie przekąskę na sylwka. Szpinak ten mrożony na patelnię, kilka ząbków czosnku wciśnij i dodaj suszone pomidory, ser feta połowa. Sól pieprz do smaku. Przekładaj ciasto, farsz, ciasto farsz. Tylko przekładaj jak wystygnie szpinak. Na ok 20 min na 180 stopni. - jak się zezłoci ciasto. PYCHA!
0 0

milkaaa13

#5533719 Napisano: 30.12.2012 03:26:15
avatea napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Robilam pizze emotka emotka wyszla przepyszna i prawie juz cala znikła emotka emotka
jeszcze gdyby mi ktos poradzil co zrobic z ciastem francuskim ech emotka
myslalam by wlozyc do nich sera bialego wczesniej wymieszanego z odeobina cukru, ale sama nie wiem emotka



Zrób sobie przekąskę na sylwka. Szpinak ten mrożony na patelnię, kilka ząbków czosnku wciśnij i dodaj suszone pomidory, ser feta połowa. Sól pieprz do smaku. Przekładaj ciasto, farsz, ciasto farsz. Tylko przekładaj jak wystygnie szpinak. Na ok 20 min na 180 stopni. - jak się zezłoci ciasto. PYCHA!


napoleonke zrob ona jest na bazie tego ciasta -kup krem błyskawiczny do karpatki to na bank sie uda -pycha zbrakło mi na święta tak dobra była
0 0

zuzola

#5533738 Napisano: 30.12.2012 03:48:04
ciasto francuskie uwielbiam na słodko i na słono,
tarta z jabłkami,ślimaczki z serem i szynką,sakiewki z kurczakiem i pieczarkami,czy też łosoś w cieście fr.ze szpinakiem ,mniam pyszne,
polecam,dania szybkie,efektowne i dobre.
0 0

ela

#5533740 Napisano: 30.12.2012 03:50:09
ma ktoś jakies sprawdzone przepisy na sylwestra ( takie które nie pochłaniają za wiele czasu )
0 0

madalenadelamur

#5533782 Napisano: 30.12.2012 04:41:31
Pyszne,szybkie i zdrowe POLECAM ja jutro właśnie to będę rozbiła emotka

http://polki.pl/k...0023691.html?print=1
0 0

chochliczka

#5533927 Napisano: 30.12.2012 07:05:02
dzieki dziewczyny za super przepisy emotka
jutro napewno cos porobie, tylko szpinak odpuszcze bo z nim beda pierogi i z feta emotka emotka
Wszystkim zycze SZczesliwego Nowego Roku emotka
0 0

chochliczka

#5533931 Napisano: 30.12.2012 07:07:39
milkaaa13
a ten krem do karpatki to tylko z niego sie robi ta napoleonke?nic wiecej nie trzeba? zaciekawilo mnie to emotka
chyba zrobie to walsnie i moze z serem emotka
0 0

zaczytana-pola

#5533933 Napisano: 30.12.2012 07:09:07
avatea napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Robilam pizze emotka emotka wyszla przepyszna i prawie juz cala znikła emotka emotka
jeszcze gdyby mi ktos poradzil co zrobic z ciastem francuskim ech emotka
myslalam by wlozyc do nich sera bialego wczesniej wymieszanego z odeobina cukru, ale sama nie wiem emotka



Zrób sobie przekąskę na sylwka. Szpinak ten mrożony na patelnię, kilka ząbków czosnku wciśnij i dodaj suszone pomidory, ser feta połowa. Sól pieprz do smaku. Przekładaj ciasto, farsz, ciasto farsz. Tylko przekładaj jak wystygnie szpinak. Na ok 20 min na 180 stopni. - jak się zezłoci ciasto. PYCHA!


Pomidory suszone ze słoika?
Mam 2 słoiki i zastanawiam się co z nich zrobić, żeby było dobre, a Twoja propozycja wydaje się super emotka
0 0