Reklama na e-Konkursy.info

PLAGIATY

zezowaty_kot

#6294912 Napisano: 02.12.2016 12:14:37
Niebieska_Laguna napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Czytam teraz hasła i widzę, że naprawdę dużo osób bazuje na legendarnych już tekstach jednej nawiedzonej konkursowiczki. Czerwony dywan i gonią marzenia - niezmiennie będzie mi się to kojarzyło z nią. Jakby nie patrzeć, ukłon dla niej za stworzenie czegoś, co się przejeść nie może, a dodatkowo wyżywi też pasożyty emotka

Motyw czerwonego dywanu jest bardzo utarty w popkulturze i raczej trudno przypisywać go jednej osobie. "Olśniewaj jak gwiazda na czerwonym dywanie" - hasła w ten deseń często przewijają się w reklamach szamponów, kremów czy farb do włosów. Odkąd gwiazdy zaczęły po nim chodzić, ludziom kojarzy się z pięknem, elegancją i przepychem. Nie trudno samemu wpaść na takie skojarzenie. Co innego skopiować całe hasło, a co innego użyć jakiegoś motywu. W potencjalnym konkursie na farby do ścian, wiele osób może zainspirować się motywem tęczy, ale to nie znaczy, że kogoś kopiują, tylko jest to bardzo powszechna symbolika.

Nie chodzi mi o sam czerwony dywan, ale o... hm przeczytaj wszystkie hasła, z pewnością w 3 znajdziesz wspólny mianownik. Palcem nikogo nie wskażę, bo to nie plagiat, ale bardzo silna inspiracja tekstami B.B.
0 0

Gość: tusienka

#6294960 Napisano: 02.12.2016 12:56:17
moskala22 napisał(a):

Ja właśnie tworzę "pięknego" maila odnośnie plagiatu mojego hasła bo jestem mega wkur****

Koniecznie daj nam znać co z tym fantem zrobili emotka  
0 0

cc_investigator

#6295042 Napisano: 02.12.2016 14:37:14
tusienka napisał(a):

moskala22 napisał(a):

Ja właśnie tworzę "pięknego" maila odnośnie plagiatu mojego hasła bo jestem mega wkur****

Koniecznie daj nam znać co z tym fantem zrobili  emotka  

A przy poprzednim konkursie garniera cos zrobili? Bo pamietam, ze dyskusja byla chyba podobna...
0 0

magisterek

#6295051 Napisano: 02.12.2016 14:57:34
W KONKURSIE KAWA ZA MARZENIE w GALERII WIDZĘ PANI MARLENA SIĘ ZAINSPIROWAŁA I KOPIUJE HURTOWO WSZYSTKIE MARZENIA Z WHISKASA! CHAMSTWO! DOPÓKI KTÓRYMŚ NIE WYGRA TO NIE ZGŁASZAM TEGO!
0 0

monisss

#6295053 Napisano: 02.12.2016 14:59:18
moskala22 napisał(a):

asantesana napisał(a):

giulietta napisał(a):

asantesana napisał(a):

giulietta napisał(a):

luckymen napisał(a):

Po otrzymaniu paragonów powinni poprawić liste i dopisać imię i nazwisko zwycięzcy do każdego hasła, to w przypadku plagiatów każdy by wiedział od kogo ma dochodzić swoich praw emotka

tylko, że teraz nie odeślą danych... dużo tych plagiatów, bo hasła miały być nie publikowane, a tu niespodzianka  emotka   

Jedni nie odeślą danych, innym (mam nadzieję) organizator odbierze nagrodę, na oko 20% haseł odpadnie, a rezerwy nie ma. I to mnie wkurza niemożebnie. 

ale po interwencji może się okazać, że rezerwa będzie  emotka  publikacji haseł też nie było w reg.

Ja tylko apeluje do tych, którzy znaleźli swoje hasła o pisanie w tej sprawie do organizatora, bo to się w pale nie mieści co pseudokonkursowicze wyprawiają. 

wiecie co tylko sobie tak myślę, bo zobaczcie ile było podobnych myśli, rymów. ja też wszystko sama wymyślałam,ale kurde też się tak może zdarzyć, że to jest podobne do czyjejś wypowiedzi. na każdy konkurs puszczam inną wypowiedź i też nagród bardzo mało emotka a i jeszcze jedno w każdym konkursie, w którym wyniki nie są publikowane może być sporo plagiatów czy innych kwiatków. czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.. moim skromnym zdaniem nie powinni jednak publikować żadnego wygranego hasła a tym bardziej aż 400. 

slonecznik1309

#6295057 Napisano: 02.12.2016 15:06:55
niektóre odpowiedzi są tak infantylne, że często się powtarzają, bo łatwo pisać w takim stylu...., więc niekoniecznie wszystko to plagiaty...po prostu nie da się wymyślać w kółko czegoś innego, bo ile można pisać o włosach ...

koper

#6295079 Napisano: 02.12.2016 15:35:01
ultrixx napisał(a):

Widzę, że jest sporo postów z propozycją zakupu nagród z Elseve. Powodzenia! Może się okazać, że w pakiecie się dostanie splagiatowane hasełko i wszystkie konsekwencje z tym związane.

Och, za niewielką cenę można sobie kupić tyle emocji! Może nawet pierwsza w życiu wizyta na sali sądowej! I to poszukiwanie prawnika specjalizującego się w prawie autorskim.

Na dobrą sprawę, to ktoś, kto wygrał ten konkurs splagiatowanym tekstem, to właśnie jakby był rozsądny to sprzedałby teraz "zwycięski numer", najlepiej "osobie z własnym paragonem" i tym samym pozbył się ewentualnych późniejszych problemów i nieprzyjemności. Genialne emotka
1 kalka 0

Gość: giuliettaX

#6295081 Napisano: 02.12.2016 15:38:08
magisterek napisał(a):

W KONKURSIE KAWA ZA MARZENIE w GALERII WIDZĘ PANI MARLENA SIĘ ZAINSPIROWAŁA I KOPIUJE HURTOWO WSZYSTKIE MARZENIA Z WHISKASA! CHAMSTWO! DOPÓKI KTÓRYMŚ NIE WYGRA TO NIE ZGŁASZAM TEGO!

dlaczego nie zgłaszasz? może audi tak ma......  
1 kalka 0

mczarna

#6295196 Napisano: 02.12.2016 19:20:25
Wy tu myślicie jak ktoś tak może plagiatować, a tu proszę: 
0 0

kalka

#6295212 Napisano: 02.12.2016 19:59:00
giulietta napisał(a):

magisterek napisał(a):

Askaniu, DLACZEGO NIE ?A kiedy? emotka   
0 0

agicho

#6295216 Napisano: 02.12.2016 20:10:30
mczarna napisał(a):

Ręce i cycki opadają. Kradzież porównywać do zakupu paragonu i stawiać na równi od kiedy zakup a kradzież to to samo emotka

mczarna

#6295219 Napisano: 02.12.2016 20:18:31
agicho napisał(a):

mczarna napisał(a):

Ręce i cycki opadają. Kradzież porównywać do zakupu paragonu i stawiać na równi od kiedy zakup a kradzież to to samo emotka

moim zdaniem to wszystko opada,nie tylko ręce i cycki ale wszystkie części ciała nawet osób obok:P
2 joan, kalka 0

#6295238 Napisano: 02.12.2016 21:02:45
mczarna napisał(a):

agicho napisał(a):

mczarna napisał(a):

moim zdaniem to wszystko opada,nie tylko ręce i cycki ale wszystkie części ciała nawet osób obok:P

niedawno wróciłam z miasta.. myślałam, że już dość szoków na dzisiaj, wracam, a tu......  emotka  czytam ten wątek na w.. od lat... nie jestem w stanie dziś nawet tego skomentować.... ale trzeba to koniecznie wrzucić na walla kauflandu, niech komisja ma świadomość za co mogła przyznać audi... jutro poczytam elseve, obym nie znalazła swojego hasła........   
1 kumulacja 0

#6295241 Napisano: 02.12.2016 21:13:34
może nawet temu w naszych emo teraz dwa szoki, bo używanie jednego szybko by się wyczerpało......... 

kalka

#6295265 Napisano: 02.12.2016 21:42:41
giulietta napisał(a):

mczarna napisał(a):

agicho napisał(a):

mczarna napisał(a):

niedawno wróciłam z miasta.. myślałam, że już dość szoków na dzisiaj, wracam, a tu......  emotka  czytam ten wątek na w.. od lat... nie jestem w stanie dziś nawet tego skomentować.... ale trzeba to koniecznie wrzucić na walla kauflandu, niech komisja ma świadomość za co mogła przyznać audi... jutro poczytam elseve, obym nie znalazła swojego hasła........   

Może Ci z komisji od audików czytają tutejsze komentarze i dlatego tak się wystraszyli, że nawet utajnili protokół  konkursowy  emotka  Po co se na głowicho ściągać kłopoty, a nóż jeszcze jakieś gawno na wierzch wypłynie  i dopiero będzie emotka   
0 0

magisterek

#6295282 Napisano: 02.12.2016 22:02:55
kalka napisał(a):

giulietta napisał(a):

magisterek napisał(a):

Zgłoszę jak tylko znajdę email do nich emotka załącze screen i niech działają! Ciekawe co odpiszą!
1 kalka 0

edzia21

#6295287 Napisano: 02.12.2016 22:08:21
magisterek napisał(a):

kalka napisał(a):

giulietta napisał(a):

magisterek napisał(a):

Zgłoszę jak tylko znajdę email do nich emotka załącze screen i niech działają! Ciekawe co odpiszą!

Nie pisz e-mail, tylko pisz do nich na fejsie. Tam odpowiedź jest natychmiastowa i rzeczowa, maili niestety nie ogarniają. 

https://www.facebook.com/likeAWCG
0 0

mdepfs

#6295307 Napisano: 02.12.2016 23:26:03
Czytam ten wątek i nie dowierzam...   emotka   emotka   emotka  
1 kumulacja 0

vickichelm

#6295308 Napisano: 02.12.2016 23:47:00
Miałam nic nie pisać ale napiszę bo aż cycki opadają emotka
Po 1 po co ktoś zapisywał wyniki w Luksusu? No po co? Żeby się wzorować czy po co?
Po 2 w Elseve wygrałam kartę na 100 zł ale w konkursie brali udział inni członkowie mojej rodziny ich hasła które nie wygrały i zostały stworzone na potrzeby konkursu.Ich hasła były nie raz prawie takie same jak te zwycięskie ( NIKT ICH NIE SPLAGIATOWAŁ ) serio myślicie , że jesteście tak oryginalni , że tylko Wam te pytanie kojarzy się w ten a nie inny sposób ? ha ha emotka
Po 3 co do takich samych esków z Luksusu ! Ogarnijcie się emotka Co za hipokryzja tu panuje ...Owszem plagiatowanie to chamstwo bez dwóch zdań. Ale tylko i wyłącznie plagiat. Nigdy nie uwierzę , że na to samo pytanie lub podobne  nie wysyłacie tych samych odpowiedzi... Lub ich nie przerabiacie ... Więc skąd wiecie poza pojedynczymi przypadkami , że to plagiat?
Po 4 niech każdy bedzie taki och i ach w stosunku do siebie. Jak gra na matkę  , psa i babkę skoro jest taki och i ach
i na tym zakończe

#6295312 Napisano: 02.12.2016 23:58:18
vickichelm napisał(a):

Miałam nic nie pisać ale napiszę bo aż cycki opadają emotka
Po 1 po co ktoś zapisywał wyniki w Luksusu? No po co? Żeby się wzorować czy po co?
Po 2 w Elseve wygrałam kartę na 100 zł ale w konkursie brali udział inni członkowie mojej rodziny ich hasła które nie wygrały i zostały stworzone na potrzeby konkursu.Ich hasła były nie raz prawie takie same jak te zwycięskie ( NIKT ICH NIE SPLAGIATOWAŁ ) serio myślicie , że jesteście tak oryginalni , że tylko Wam te pytanie kojarzy się w ten a nie inny sposób ? ha ha emotka
Po 3 co do takich samych esków z Luksusu ! Ogarnijcie się emotka Co za hipokryzja tu panuje ...Owszem plagiatowanie to chamstwo bez dwóch zdań. Ale tylko i wyłącznie plagiat. Nigdy nie uwierzę , że na to samo pytanie lub podobne  nie wysyłacie tych samych odpowiedzi... Lub ich nie przerabiacie ... Więc skąd wiecie poza pojedynczymi przypadkami , że to plagiat?
Po 4 niech każdy bedzie taki och i ach w stosunku do siebie. Jak gra na matkę  , psa i babkę skoro jest taki och i ach
i na tym zakończe

a możesz tu podać te hasła to ocenimy czy plagiat czy nie... cdn. jutro, bo teraz znikam do wanny testować zakupki z nowo otwartego hebe juupi emotka
2 kalka, agicho 0