Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

lasiglasty

#7249549 Napisano: 26.03.2025 21:32:16
Kiedyś te akcje były naprawdę super, pamiętam jak Calgon robił promocję (chyba nawet przez kilka edycji), że do wygrania było 100 pralek w Kauflandzie. Albo jak Dr Gerard miał konkurs w Biedronce i było do wygrania sporo samochodów i tabletów, pamiętam jak wracałam wieczorem zmęczona z pracy pociągiem, ale jeszcze do Biedry zaszłam po ciastka emotka Szkoda, że takich emocji już nie ma, żeby cała społeczność żyła konkursem i czekała w napięciu na wyniki. Teraz te konkursy jakieś jałowe. Nawet Star już nie robi tego konkursu, że codziennie 1000 zł a raz w tygodniu 10000 zł. Zawsze była ta promocja na początku roku i czekanie aż Avanti opublikuje listę, jeszcze w starym stylu na tych swoich stronach, a nie tej platformie Joy.

lukaszn12

#7249551 Napisano: 26.03.2025 21:40:37
darq1991 napisał(a):

Gratulacje za IPhone! Jakąś wynyślną historyjką trafiłeś? Właśnie o tym piszę, że trochę dziwnie to wszystko wygląda, ale może mają jakiś swój algorytm emotka

Tak, udało się wpaść na dość sprytną odpowiedź rymowaną. Spośród wszystkich moich zgłoszeń to było najlepsze. No i fart w losowaniu.
0 0

notta

#7249553 Napisano: 26.03.2025 21:50:13
lasiglasty napisał(a):

Kiedyś te akcje były naprawdę super, pamiętam jak Calgon robił promocję (chyba nawet przez kilka edycji), że do wygrania było 100 pralek w Kauflandzie. Albo jak Dr Gerard miał konkurs w Biedronce i było do wygrania sporo samochodów i tabletów, pamiętam jak wracałam wieczorem zmęczona z pracy pociągiem, ale jeszcze do Biedry zaszłam po ciastka emotka Szkoda, że takich emocji już nie ma, żeby cała społeczność żyła konkursem i czekała w napięciu na wyniki. Teraz te konkursy jakieś jałowe. Nawet Star już nie robi tego konkursu, że codziennie 1000 zł a raz w tygodniu 10000 zł. Zawsze była ta promocja na początku roku i czekanie aż Avanti opublikuje listę, jeszcze w starym stylu na tych swoich stronach, a nie tej platformie Joy.

wy mi tu wspominki uruchamiacie i mózg odpływa do dawnych lat, a ja tu miałam dziergać zgłoszenia na "konkursy kończące się dzisiaj" emotka
0 0

sylzab2294

#7249559 Napisano: 26.03.2025 22:23:52
kachakacha napisał(a):

jomico napisał(a):

Mam 23 maile z chcemisiesiku! 

Tej akcji nie pamiętam! Po co do nich dzwonililiśmy?

W RMF był jeszcze fajny konkurs na Dzień Kobiet. O pełnych godzinach były do wygrania bony do Esotiq. Pracowałam wtedy za 6.50/h, więc jak dostałam kilka bonów po 300zł to mogłam zaszaleć w sklepie z bielizną 😅

to bylo super! Pamietam jak poszłam do salonu Esotiq po strój kąpielowy emotka  Miałam chyba wtedy najdroższy strój emotka
1 notta 0

iwona0103

#7249566 Napisano: 26.03.2025 23:16:36
Tutaj można troszkę poczytać o dawnych czasach emotka
https://www.e-kon...-konkursowe-poczatki
0 0

mellowfruit

#7249569 Napisano: 26.03.2025 23:22:10
lasiglasty napisał(a):

ja z kolei pamiętam konkurs zdjęciowy Barilli, sporo tam nagród było, a nagrodą był zestaw: 70 makaronów i chyba z 15 słoików. Wygrałam wtedy 3 razy. 210 opakowań makaronów jedliśmy rodziną przez 2 lata a i tak rozdawaliśmy po znajomych emotka

Agnes

#7249589 Napisano: 27.03.2025 07:08:22
mellowfruit napisał(a):

lasiglasty napisał(a):

ja z kolei pamiętam konkurs zdjęciowy Barilli, sporo tam nagród było, a nagrodą był zestaw: 70 makaronów i chyba z 15 słoików. Wygrałam wtedy 3 razy. 210 opakowań makaronów jedliśmy rodziną przez 2 lata a i tak rozdawaliśmy po znajomych emotka

Tak kiedyś 100 sprzętów AGD to była norma. Wycieczki takie że całe autokary konkursowiczow jechały. Kto pamięta bale Sylwestrowe tylko dla nas? Akurat ja byłam w hotelu Polonia Warszawa ale kojarzę że jeszcze był w Kopalni Wieliczka. A kursy gotowania z Kamisa? Super były. Nie wspomnę o konkursach Mars Twix gdzie wygrywało się całe kartony tego....oj tych lat nie zwróci nam nikt.

lilichilimili

#7249591 Napisano: 27.03.2025 07:44:47
Ja gram stosunkowo krótko i opisane przez Was nagrody wydają się wręcz jak z kosmosu emotka tym bardziej patrząc teraz na nagrody w konkursach... aż żal, że się nie zaczęło wcześniej grać emotka teraz chyba możemy tylko pomarzyć o takich licznych i fajnych nagrodach,  bo z roku na rok jest coraz gorzej emotka aż żal serducho ściska.
0 0

stokrotka238

#7249597 Napisano: 27.03.2025 08:09:57
Oj tam nie wiem jak wy ja czekam na jakąś wielką akcje biedronki w stylu 30 samochodów na 30lecie lub coś w ten deseń! emotka

mandarynka16

#7249598 Napisano: 27.03.2025 08:17:32
stokrotka238 napisał(a):

Oj tam nie wiem jak wy ja czekam na jakąś wielką akcje biedronki w stylu 30 samochodów na 30lecie lub coś w ten deseń! emotka

też czekam, tylko liczę na 30 mieszkań na 30lecie emotka

assal

#7249600 Napisano: 27.03.2025 08:31:08
Niestety, rynek konkursowy zepsuli sami grający. Im lepsze nagrody, tym zaraz anonimowe listy do sponsora, nasyłanie bezzasadnych kontroli itp.
Wiele firm się poddało. Wolą rozdać 1000 kubeczków i mieć i zadowolonych klientów, i dodatkową darmową reklamę.

Credo89

#7249602 Napisano: 27.03.2025 08:33:59
assal napisał(a):

Niestety, rynek konkursowy zepsuli sami grający. Im lepsze nagrody, tym zaraz anonimowe listy do sponsora, nasyłanie bezzasadnych kontroli itp.
Wiele firm się poddało. Wolą rozdać 1000 kubeczków i mieć i zadowolonych klientów, i dodatkową darmową reklamę.

Dokładnie i zacięta gra o skarpetki i inne pierdoły...skoro jest popyt, to jest i podaż....
0 0

niunio

#7249604 Napisano: 27.03.2025 08:36:04
lukaszn12 napisał(a):

darq1991 napisał(a):

Gratulacje za IPhone! Jakąś wynyślną historyjką trafiłeś? Właśnie o tym piszę, że trochę dziwnie to wszystko wygląda, ale może mają jakiś swój algorytm emotka

Tak, udało się wpaść na dość sprytną odpowiedź rymowaną. Spośród wszystkich moich zgłoszeń to było najlepsze. No i fart w losowaniu.

Czyli mówisz, że spośród kilkudziesięciu kreatywnych zgłoszeń, nagrodzone zostało to najlepsze? Jestem w szoku.
0 0

wojteke-konkursy

#7249607 Napisano: 27.03.2025 08:43:06
W tym roku udało się wygrać w 60 konkursach, a brałem udział w 110 i jestem przekonany, że nie są ustawiane/losowane, ponieważ takiej ilości z pewnością nie wygrałbym. PS W konkursach biorę udział od niespełna dziesięciu lat i nigdy nie pisałem żadnych próśb, dziwnych maili itp. do agencji emotka
0 0

lilichilimili

#7249609 Napisano: 27.03.2025 08:55:35
wojteke-konkursy napisał(a):

W tym roku udało się wygrać w 60 konkursach, a brałem udział w 110 i jestem przekonany, że nie są ustawiane/losowane, ponieważ takiej ilości z pewnością nie wygrałbym. PS W konkursach biorę udział od niespełna dziesięciu lat i nigdy nie pisałem żadnych próśb, dziwnych maili itp. do agencji emotka

Druga sprawa to zazdrośni konkursowicze... niestety to coraz większy problem np. jedna osoba oczywiście z anonimowego konta pisała komentarze na insta pod postem konkursowym, że jak mogli organizatorzy wybrać takiego zwycięzce skoro on już ma taką nagrodę, że przecież wysłała im w wiadomości prywatnej wyniki z jakiegoś innego konkursu, że ten ktoś już wygrał to w innym konkursie... a na FB pod konkursami komentarze to jakiś inny wymiar rzeczywistości, obrażanie innych uczestników, pisanie głupot pod fajnymi zgłoszeniami żeby im ująć na wartości, ręce czasem opadają jak się to czyta.. A co tacy ludzie wypisują do agencji? możemy się tylko domyślać...
1 radziosny 0

radziosny

#7249610 Napisano: 27.03.2025 08:58:55
lasiglasty napisał(a):

Yhh ta platforma JOY to mi się teraz kojarzy z jakimś wielkim korpo niestety emotka  . Wcześniej jakoś więcej brałem udział w konkursach Avanti.

assal

#7249611 Napisano: 27.03.2025 09:02:50
Kiedy jeszcze nie było instagrama, a fb dopiero ruszał, takie podsumowania, co kto i gdzie wygrał, dostawały firmy i agencje mailowo emotka
"Czy można pani X nie nagradzać już, bo wygrała..." i potem wymienione po kolei.
Dawniej wyniki były jawne. Podawali najczęściej imię, nazwisko i miejscowość, a grających regularnie było dużo mniej  emotka
0 0

lilichilimili

#7249612 Napisano: 27.03.2025 09:06:48
assal napisał(a):

Kiedy jeszcze nie było instagrama, a fb dopiero ruszał, takie podsumowania, co kto i gdzie wygrał, dostawały firmy i agencje mailowo emotka
"Czy można pani X nie nagradzać już, bo wygrała..." i potem wymienione po kolei.
Dawniej wyniki były jawne. Podawali najczęściej imię, nazwisko i miejscowość, a grających regularnie było dużo mniej  emotka

No proszę czyli takie dziwne akcje były od zawsze, myślałam, że to tylko domena nowszych czasów i ery fb i instagrama.
0 0

aspartaqs

#7249613 Napisano: 27.03.2025 09:11:56
https://www.e-kon...0-urodziny-paramount

Czy ktoś z was pamięta, jakie dane podawało się przy rejestracji do konkursu?
0 0

Agnes

#7249614 Napisano: 27.03.2025 09:12:41
assal napisał(a):

dokładnie
pamiętam jak pojechałam na wygraną wycieczkę do Paryża to większosc ludzi z autokaru kojarzyłam po wynikach
ciągle pojawiały się te same osoby były nawet tzw gangi rodzinne z pewnego regionu Polski emotka
0 0