Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

rufus

#7249163 Napisano: 25.03.2025 12:03:20
Karolaaajn napisał(a):

Maczupikczu napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

isiulka napisał(a):

rufus napisał(a):

maniek69702 napisał(a):

Widzę na forum opinie, że te wszystkie konkursy kreatywne są nic nie warte bo nie czytają zgłoszeń tylko po prostu losują nagrody. Myślicie, że to prawda?

Nie wiem, ale wyniki na drugi dzien od zakonczenia etapu sa zastanawiajace emotka

dokładnie, najlepiej słać byle co i wgl się nie starać emotka emotka

Organizatorzy idą na łatwiznę, bo przy hasłach nie mają nadzoru więc lepsze to niż loteria. W konkursach na hasło gdzie jest licznik, zgłoszenia idą w tysiącach- więc na pewno to czytają. I choć Isiulka pisze z ironią żeby słać byle co- ma rację. Przekonałam się nie raz, zresztą na rozprawie poznałam tajniki konkursów więc zdania nie zmienię. Mimo to gram, bo a nuż wylosują moje hasło emotka

To ja uważam , ze wszyscy macie rację. Wg publikowanych danych na konkurs kreatywny trwający 2 tygodnie wpada ok 10 tys. zgłoszeń. Nie ma szans tego wszystkiego przeczytać, więc moim zdaniem tu odbywa się loteria i odpada ok. 90% zgłoszeń (liczy się szczęście).

Potem odbywa się druga selekcja i odpadają zgłoszenia błędne, obraźliwe, nie spełniające wymogów regulaminu.
Następnie jest trzecia selekcja pod kątem danych osobowych bądź numeru telefonu ( chyba każdy kto choć raz odbierał nagrodę osobiście od organizatora, słyszał tekst typu" jak dobrze, że wygrała normalna osoba a nie zawodowy konkursowicz" - ja osobiście słyszałam to dwa razy w różnych agencjach) , moim zdaniem są organizatorzy ( oczywiście nie wszyscy), którzy starają się eliminować konkursowiczów.

Dodam tylko, że eliminacja konkursowiczów jest zasługą samych konkursowiczów i nieustannych skarg typu: nagradzają jedną i tą sama osobę, pewnie rodzina. Agencje starają się minimalizować ryzyko takich podejrzeń. 

Gdy na końcu zostaje ok 500 zgłoszeń to wtedy robią ostatnią eliminacje pobieżnie czytając hasła i nagradzając najlepsze. Przynajmniej tak to sobie wyobrażam emotka

Myślę, że możesz mieć rację, ale są jednak na forum osoby, które widzę praktycznie przy każdym konkursie chwalące się wygranymi (i to nie torbami, ale całkiem fajnymi rzeczami), więc z tą eliminacją "konkursowiczów", to chyba nie do końca tak jest emotka  ale z resztą wypowiedzi się zgadzam, nie ma opcji wszystkiego przeczytać, a jak widzę czasem co wygrywa w konkursach na fejsie czy insta, to aż mi zęby zgrzytają (okropne twory emotka ).

Niektorzy maja zacnie duza rodzine o roznorakich nazwiskach. emotka

koniczynka123

#7249164 Napisano: 25.03.2025 12:07:59
niunio napisał(a):

To nieprawda, że w każdym konkursie jest po kilka tysięcy zgłoszeń. A nawet gdyby było, to co z tego, skoro pewnie grubo ponad połowa z nich jest napędzana takimi gorzkimi żalami albo na jedno kopyto?

Jeśli wygrywa się rzadko, ewentualnie torby, a w ogóle to zawsze wybierają te gorsze zgłoszenia pisane na odczep, to może warto połączyć kropki… Chociaż może lepiej nie, patrząc na dotychczasowe efekty tych rozważań, szkoda czasu. emotka

A nie pomyślałeś, że głównymi się nie chwalimy żeby nie czytać (jak to wiele razy miałam na PW), że jestem np "nienażarta"? Wolę pochwalić się byle czym, żeby inni widzieli, że choć kilka osób poinformowali z jakiegoś konkursu. Zresztą z dawnych forumowiczów nikt nie chwali się głównymi wygranymi, bo po co?? Dla złośliwych komentarzy?? emotka

rudzixon

#7249170 Napisano: 25.03.2025 12:17:08
Bardzo przepraszam, że trochę wtrące się w te jakże emocjonująca dyskusje emotka  podpisuje się pod argumentami koniczynka123.

Czy macie pojęcie gdzie znajdę produkty Balcerzak? Nie tylko ja ich nie mogę namierzyć. Bardziej w lokalnych sklepach czy może jest gdzieś w jakiejś sieciówce?
0 0

zezowaty_kot

#7249173 Napisano: 25.03.2025 12:20:29
assal napisał(a):

Mnie losują na okrągło (i dają te lepsze nagrody emotka ) w Avanti, Karlsbadzie i Smolarze, a nigdy w Amooco, Fortisie czy Columbicie emotka

Eeeej u mnie to samo zestawienie, Avanti i Smolar losuje mnie najczęściej, Fortis, Kolumbit  w ogóle. Musimy wysyłać podobne losy na te loterie emotka

Co to teorii o eliminacji konkursowiczów - od 14 lat gram na ten sam numer telefonu, mail, dane. I nie z jednej agencji chleb się jadło, chociaż "bazy" muszą mnie wybijać na czerwono jako zawodowca, co konkurs te same dane. 
Kiedyś przy odbieraniu nagrody osobiście Pani z agencji powiedziała mi "my to robimy dla Was, konkursy są dla Was i Wy się macie tym bawić". Smolar kiedyś próbował walczyć z konkursowiczami a później pisał na forum "eeej a dlaczego nikt nie chce nic z avonu?". Nie oszukujmy się, oni się nie utrzymają z mugoli i przypadku, my potrzebujemy ich nagród, a oni naszych paragonów do pokazania, że kampania odniosła sukces.

Nuna1210

#7249176 Napisano: 25.03.2025 12:22:43
Jestem tu dość krótko, bo od zeszłego roku, uwielbiam forum, dużo się tu dowiaduję, to ogólnie super społeczność. ❤️
Ale tę dyskusję o losowaniu/nielosowaniu czytam już kolejny raz i myślę, że nie dojdziemy nigdy do konsensusu. Każdy ma swoje racje, a prawdopodobnie prawda leży gdzieś po środku. Agencje są różne, różne są gusta, różne terminy, jedna agencja wylosuje, jedna zrobi najpierw selekcję "po pierwszym zdaniu", inna przeczyta. Nie ma co wrzucać ich do jednego worka i rzucać krzywdzącymi oskarżeniami, że na pewno wszyscy losują i koniec.
Ja u siebie widzę dobrą skuteczność w jednych agencjach, gorszą w innych i raczej nie byłoby takiej zależności, jeśli wszyscy by tylko losowali.
Nie ma się co kłócić, tylko robić swoje, pisać odpowiedzi najlepiej jak umiemy i liczyć na wygrane ☺️

isiulka

#7249178 Napisano: 25.03.2025 12:25:25
Ciekawe czy twórca postu spodziewał się jaką burzę wywoła tym niewinnym pytaniem 😁 Dać mu karniaka! 👹
0 0

ArtystkaZeSpalonegoTeatru

#7249180 Napisano: 25.03.2025 12:27:10
Nuna1210 napisał(a):

Jestem tu dość krótko, bo od zeszłego roku, uwielbiam forum, dużo się tu dowiaduję, to ogólnie super społeczność. ❤️
Ale tę dyskusję o losowaniu/nielosowaniu czytam już kolejny raz i myślę, że nie dojdziemy nigdy do konsensusu. Każdy ma swoje racje, a prawdopodobnie prawda leży gdzieś po środku. Agencje są różne, różne są gusta, różne terminy, jedna agencja wylosuje, jedna zrobi najpierw selekcję "po pierwszym zdaniu", inna przeczyta. Nie ma co wrzucać ich do jednego worka i rzucać krzywdzącymi oskarżeniami, że na pewno wszyscy losują i koniec.
Ja u siebie widzę dobrą skuteczność w jednych agencjach, gorszą w innych i raczej nie byłoby takiej zależności, jeśli wszyscy by tylko losowali.
Nie ma się co kłócić, tylko robić swoje, pisać odpowiedzi najlepiej jak umiemy i liczyć na wygrane ☺️

Ja też w jednych wygrywam czasem, a w innych sporadycznie lub nigdy, więc po prostu odpuszczam niektóre agencje.

notta

#7249182 Napisano: 25.03.2025 12:28:47
rudzixon napisał(a):

Bardzo przepraszam, że trochę wtrące się w te jakże emocjonująca dyskusje emotka  podpisuje się pod argumentami koniczynka123.

Czy macie pojęcie gdzie znajdę produkty Balcerzak? Nie tylko ja ich nie mogę namierzyć. Bardziej w lokalnych sklepach czy może jest gdzieś w jakiejś sieciówce?

wczoraj w inter kupiłam
1 rudzixon 0

banka-manka

#7249187 Napisano: 25.03.2025 12:30:47
rudzixon napisał(a):

Na pewno jest oferta duża w Kaufland i okrojona w Dino. Z opisami na paragonie różnie. Bo nawet taki Kaufland nie ma dobrze opisanej Lubelli. A Dino to wiadomo jak źle emotka
1 rudzixon 0

anialistopad

#7249195 Napisano: 25.03.2025 12:44:37
Odpowiedzieli komuś coś od tych blikow z Grześków? Czekam już ponad tydzień i cisza . Jak dzwonie to czekać na email I tak wkolko
1 titinunu 0

titinunu

#7249197 Napisano: 25.03.2025 12:48:11
anialistopad napisał(a):

Odpowiedzieli komuś coś od tych blikow z Grześków? Czekam już ponad tydzień i cisza . Jak dzwonie to czekać na email I tak wkolko

Odpisał,ze zbierają od wszystkich reklamacji i potem będą to weryfikować i naprawiać błędy.
0 0

AgnieszkaPara

#7249199 Napisano: 25.03.2025 12:51:20
notta napisał(a):

rudzixon napisał(a):

wczoraj w inter kupiłam

U mnie też tylko w Inter
1 rudzixon 0

mellowfruit

#7249203 Napisano: 25.03.2025 13:00:14
co z tym Pringles, u was też strona nie działa?
0 0

Agnes

#7249204 Napisano: 25.03.2025 13:00:24
banka-manka napisał(a):

rudzixon napisał(a):

Na pewno jest oferta duża w Kaufland i okrojona w Dino. Z opisami na paragonie różnie. Bo nawet taki Kaufland nie ma dobrze opisanej Lubelli. A Dino to wiadomo jak źle emotka

Balcerzak jest w stokrotce u mnie ale niestety nie promocyjne opakowania
0 0

onazielona86

#7249219 Napisano: 25.03.2025 13:33:45
Hej , czy ktoś kto wygrał w loterii Żywca voucher na zakup biletów na Męskie Granie Żywiec otrzymał już @ linkiem do zakupu biletów
0 0

as32572

#7249221 Napisano: 25.03.2025 13:36:28
Nie ma loterii Heinekena w tym roku?
0 0

taak

#7249229 Napisano: 25.03.2025 14:03:03
Wygrał ktoś bony z Milki za ostatnie dni?
0 0

Emememe

#7249230 Napisano: 25.03.2025 14:05:04
taak napisał(a):

Wygrał ktoś bony z Milki za ostatnie dni?

Tak, szły dziś sms z bonami za ostatnie dni  emotka
1 taak 0

notta

#7249233 Napisano: 25.03.2025 14:23:36
as32572 napisał(a):

Nie ma loterii Heinekena w tym roku?

leszkowej też już nie ma emotka
0 0

kuoka

#7249235 Napisano: 25.03.2025 14:29:37
A ktoś wygrał cokolwiek w Warce?
0 0