Reklama na e-Konkursy.info

Avanti

gregory

#7191728 Napisano: 16.07.2024 08:29:09
kreatywny17 napisał(a):

Ostatnio nawet pocieszajki ciężko ugrać

bardzo to jest przykre. cos się ewidentnie zmieniło u Avanti. swoją drogą dzis nawet na pocztę wp dostałem reklamę lipton sos wiec pewnie i konkurencja większa. no cóż, ja robie przerwę licząc, że kiedyś znów się pokochamy.

koniczynka123

#7191815 Napisano: 16.07.2024 13:08:41
gregory napisał(a):

kreatywny17 napisał(a):

bardzo to jest przykre. cos się ewidentnie zmieniło u Avanti. swoją drogą dzis nawet na pocztę wp dostałem reklamę lipton sos wiec pewnie i konkurencja większa. no cóż, ja robie przerwę licząc, że kiedyś znów się pokochamy.

U mnie też pudło ale odkąd AL pisze konkursowiczom teksty, a organizatorzy mają w D... czytanie to niestety tak już pozostanie. Już
nie mówię o tym, że jeśli wygrywam to niekoniecznie najlepszym tekstem  Poza tym przykładem może być konkurs Plusa gdzie podali zwycięskie
hasła i 4 x nagrodzili to samo tylko słane z różnych numerów

kreatywny17

#7191937 Napisano: 16.07.2024 17:15:01
koniczynka123 napisał(a):

gregory napisał(a):

kreatywny17 napisał(a):

U mnie też pudło ale odkąd AL pisze konkursowiczom teksty, a organizatorzy mają w D... czytanie to niestety tak już pozostanie. Już
nie mówię o tym, że jeśli wygrywam to niekoniecznie najlepszym tekstem  Poza tym przykładem może być konkurs Plusa gdzie podali zwycięskie

I mi się coś wydaje, że ostatnio AI miesza mocno, nie tylko u Avanti, ale wszędzie

Miligili

#7191939 Napisano: 16.07.2024 17:21:27
kreatywny17 napisał(a):

gregory napisał(a):

kreatywny17 napisał(a):

I mi się coś wydaje, że ostatnio AI miesza mocno, nie tylko u Avanti, ale wszędzie

A ja napiszę tak: w Avanti wygrałam główną nagrodę 4 lata temu. To była w zasadzie moja pierwsza i zarazem tak wysoka wygrana. Wtedy zaczęła się moja przygoda z konkursami na dobre. Przez kilka lat brałam udział prawie w każdym konkursie w Avanti z większym lub większym powodzeniem, przez ostatnich kilka miesięcy odpuściłam w wielu konkursach w tej agencji myśląc podobnie jak napisaliście powyżej. Aż to spotkała mnie wczoraj piękna niespodzianka, główna wygrana w Pepsi w Żabce emotka  nie korzystam z Ai , piszę wszystko sama. Myślę, że w Avanti nie zmieniło się nic, oprócz tego, że konkurencja jest po prostu coraz większa, a my forumowicze po prostu mamy czasem lepsze i słabsze momenty emotka

elemelex

#7191941 Napisano: 16.07.2024 17:27:28
Zgadzam się z Miligili. Nie ma spisków ani najazdu robotów (moim zdaniem). Po prostu konkursy to taka zabawa, że zależy od naszej formy, a ta jest zmienna, no i to co było ciekawe miesiąc temu już nie jest dzisiaj. Tekst się albo podoba albo nie i tupanie nogą nie pomaga emotka

rufus

#7192371 Napisano: 17.07.2024 19:55:00
Chyba nie wyslali jeszcze wszystkich biletow na smolastego?
0 0

moskala22

#7192376 Napisano: 17.07.2024 20:31:51
rufus napisał(a):

ja jeszcze czekam
1 rufus 0

maixys

#7192381 Napisano: 17.07.2024 20:51:39
kreatywny17 napisał(a):

gregory napisał(a):

kreatywny17 napisał(a):

Bez przesady, wystarczy spojrzeć na konkursy na FB żeby zobaczyć w jakiej formie jest AI... I każda dobra agencja jeśli jeszcze tego nie robi, to za moment zacznie wyrzucać do śmieci wszystkie zgłoszenia pisane AI - wystarczy przeczytać 100 takich tekstów i człowiek się orientuje że coś jest nie tak, bo cechują się one ogromnym poziomem powtarzalności, niezwykle wręcz matematyczną schematycznością. Tego nie da się przeoczyć, jeżeli ktoś na codzień czyta te zgłoszenia.

Oczywiście to stan obecny, jak się AI rozwinie to wtedy może być problem, ale to tylko spekulacja emotka

masza

#7192395 Napisano: 17.07.2024 21:34:53
moskala22 napisał(a):

rufus napisał(a):

ja jeszcze czekam

ja również
1 rufus 0

kimberly

#7192403 Napisano: 17.07.2024 22:29:02
Miligili napisał(a):

kreatywny17 napisał(a):

gregory napisał(a):

kreatywny17 napisał(a):

A ja napiszę tak: w Avanti wygrałam główną nagrodę 4 lata temu. To była w zasadzie moja pierwsza i zarazem tak wysoka wygrana. Wtedy zaczęła się moja przygoda z konkursami na dobre. Przez kilka lat brałam udział prawie w każdym konkursie w Avanti z większym lub większym powodzeniem, przez ostatnich kilka miesięcy odpuściłam w wielu konkursach w tej agencji myśląc podobnie jak napisaliście powyżej. Aż to spotkała mnie wczoraj piękna niespodzianka, główna wygrana w Pepsi w Żabce emotka  nie korzystam z Ai , piszę wszystko sama. Myślę, że w Avanti nie zmieniło się nic, oprócz tego, że konkurencja jest po prostu coraz większa, a my forumowicze po prostu mamy czasem lepsze i słabsze momenty emotka

Dokładnie też tak myślę! Gram ponad rok, często w Avanti wpadały mi nagrody, zwykle niższego stopnia ale statystycznie najczęściej u nich coś wpadało, a ostatnio to jakiś szok - biorę udział co któryś konkurs, wysyłam zgłoszenie pisane na szybko, bo mało mam czasu na konkursy i za każdym razem coś wpadnie 😱🙈 nigdy nie korzystałam z AI, mam wrażenie, że teraz jeszcze statystycznie częściej u nich wygrywam, gdy mniej wysyłam i zgłoszenia pisane są na szybko niż kiedyś gdy bardzo się przykładałam do każdego zgłoszenia;) choć i wtedy lubiłam się z Avanti. Więc myślę, że nie ma na to reguły, ale na pewno czytają zgłoszenia i umieją odsiać pisane przez AI od tych od człowieka, bo sorry ale naprawdę to widać:)
0 0

Jestemnowa

#7192406 Napisano: 17.07.2024 22:45:59
Wątpię żeby agencja potrafiła wyłapać tekst pisany AI  , przecież chyba nikt nie przepisuje go tak jak generator tworzy . Raczej ludzie czerpią mocną  inspiracje z tych tekstów i na ich podstawie piszą coś od siebie no bo tak to trochę Kali jeść Kali pić emotka
0 0

jokan

#7192409 Napisano: 17.07.2024 23:00:08
Jestemnowa napisał(a):

Wątpię żeby agencja potrafiła wyłapać tekst pisany AI  , przecież chyba nikt nie przepisuje go tak jak generator tworzy . Raczej ludzie czerpią mocną  inspiracje z tych tekstów i na ich podstawie piszą coś od siebie no bo tak to trochę Kali jeść Kali pić emotka

teksty pisane AI rzucają się w oczy, bo to jest jeden styl....bawiłam się AI i wiem na co ją stać emotka . Niektórzy piszą dokładnie to, co ta im pisze, ale jak ktoś zaczerpnie tylko pomysł, a napisze coś sam, to może coś z tego będzie...ale z drugiej strony te pomysły są monotonne, powtarzające się, więc nie wiem jak to jest do końca...?
1 kimberly 0

maixys

#7192414 Napisano: 17.07.2024 23:10:32
Jestemnowa napisał(a):

Nawet jeśli by tak było, to należy zwrócić uwagę na to że pomysły wypluwane przez AI są powtarzalne. I w ten sposób w konkursie, gdzie trzeba było wymienić jeden przedmiot z plastiku który miałby pozostać na ziemii, to nagle 20 osób pisało o butelce z filtrem. Rzeczywistość jest jednak bardziej komiczna, te teksty najczęściej są 1:1 skopiowane z AI, a najlepsze z nich posiadają nawet znaczniki formatowania markdown(gwiazdki *, przy tekście który powinien być pogrubiony) których używa GPT.

monisss

#7193005 Napisano: 20.07.2024 10:02:39
Jestem zawiedziona...napisałam piosenkę i ją zaśpiewałam i nic kompletnie nie wygrałam...druga głosówka była z efektem specjalnym i też nic... ciekawa jestem co wygrało główne... p.s. ja nie gram na gitarze to może dlatego lipa... ale napracowałam się ...

LadyInWhite

#7193058 Napisano: 20.07.2024 15:22:20
monisss napisał(a):

Jestem zawiedziona...napisałam piosenkę i ją zaśpiewałam i nic kompletnie nie wygrałam...druga głosówka była z efektem specjalnym i też nic... ciekawa jestem co wygrało główne... p.s. ja nie gram na gitarze to może dlatego lipa... ale napracowałam się ...

Ja nagralam zwykłą rymowankę i wygrałam aparat, bez śpiewania, muzyki czy efektów specjalnych więc może jednak bardziej patrzą na przekaz,nie na oprawę😉

0 0

ananaska

#7193085 Napisano: 20.07.2024 19:30:07
IwonaJa napisał(a):

monisss napisał(a):

Ja nagralam zwykłą rymowankę i wygrałam aparat, bez śpiewania, muzyki czy efektów specjalnych więc może jednak bardziej patrzą na przekaz,nie na oprawę😉

A wspominałaś coś w rymowance o Liptonie?
0 0

LadyInWhite

#7193087 Napisano: 20.07.2024 19:36:44
ananaska napisał(a):

IwonaJa napisał(a):

monisss napisał(a):

A wspominałaś coś w rymowance o Liptonie?

Ani słowa😃

1 kumulacja 0

rare85

#7194138 Napisano: 24.07.2024 15:08:44
Avanti właśnie przysłało maila dotyczącego wydania nagrody bony Netto z Lays. Czy to znaczy, że nie będzie dokumentów odbioru nagrody do podpisu?
0 0

adamo86

#7194140 Napisano: 24.07.2024 15:12:34
rare85 napisał(a):

Avanti właśnie przysłało maila dotyczącego wydania nagrody bony Netto z Lays. Czy to znaczy, że nie będzie dokumentów odbioru nagrody do podpisu?

U nich przy mniejszych nagrodach chyba nigdy nie ma dokumentów do podpisu.
1 rare85 0

LadyInWhite

#7194210 Napisano: 24.07.2024 19:25:59
rare85 napisał(a):

Nie będzie, ja przekierowałam do paczkomatu DPD😁
1 rare85 0