Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: kermit
Ja zawsze robię zwrot przez allegro o ile sprzedający ma ustawione warunki zwrotu. W kupionych musisz wybrać ten konkretny zakup i zaznaczyć zwrot. A sprzedawca otrzyma informację od allegro. A forma zapłaty nie ma znaczenia.
asantesana
Postów 6351
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
@gnieszk@
Postów 3317
Data rejestracji 05.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Można albo całkiem "po staremu" (na dole pod obrazkami jest link do dotychczasowego formularza) albo tak jak piszesz. W tej pierwszej wymienionej przez Ciebie opcji Twoje ogłoszenie będzie widoczne i na lokalnym i na zwykłym (ale nadal z oznaczeniem że jest to ogłoszenie z allegro lokalnie). Ponieważ ludzie póki co jakoś nieufnie odnoszą się do tego nowego tworu jakim jest allegro lokalnie ja wystawiam "po staremu" korzystając z tego linka na dole (którego sama nie dostrzegłam ale ktoś na forum mnie oświecił, że nadal tak można).
Zwycięzcy to przegrani, którzy spróbowali o jeden raz więcej
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
asantesana
Postów 6351
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
@gnieszk@
Postów 3317
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak, będzie widoczne na zwykłym, ale z oznaczeniem allegro lokalnie.
Wystawiając "po staremu" płacisz też prowizję od sprzedaży, za samo wystawienie nie ma opłat
Jeśli chodzi o plusy Allegro Lokalnie to jest bardziej bezproblemowy formularz, szybciej się wystawia i nie ma np. narzuconej odgórnie wysokości opłaty za wysyłkę paczkomatem.
Natomiast ja mam z tym allegro lokalnie niemiłe doświadczenia. Ludzie kupują i potem nie płacą, nie odpisują itd. Wiem, że na zwykłym też się tak zdarza, ale o ile ja na zwykłym nigdy takiej sytuacji nie miałam to na allegro lokalnie już kilkukrotnie. I dlatego wróciłam na zwykłe.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
asantesana
Postów 6351
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Jeszcze raz dziękuję!
@gnieszk@
Postów 3317
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No tak, to też jest istotne. Bo na allegro lokalnie prowizję naliczają dopiero jak ktoś zapłaci, a na zwykłym już w momencie zakupu. Więc na lokalnym siłą rzeczy nawet jeśli ktoś nie zapłaci nie występujesz o jej zwrot. Natomiast ta trzecia wersja bezpłatna to taki Olx.
@gnieszk@
Postów 3317
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie jest narzucona wysyłka paczkomatem tylko maksymalna wysokość opłaty za wysyłkę paczkomatem -8.99 (na zwykłym allegro)
pioge7
Postów 8201
Data rejestracji 25.05.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Gość: kermit
O ile korzystasz z usługi allegro paczkomaty tak? A jak np. masz swoje kody to na zwykłym i tak masz cenę za przesyłkę 8,99 a na lokalnym możesz sobie wpisać 12,99. Czy nie?
@gnieszk@
Postów 3317
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czyli tyle max zapłacę i za B i za C jeśli wysyłam przez allegro? U mnie przeważnie kuriera wybierają, więc nie jestem zorientowana. Poza tym nie namieszałam w niczym?
asantesana
Postów 6351
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
pioge7
Postów 8201
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Allegro Paczkomaty 24/7 płacisz za każdy wymiar A B i C - 8,99 zł, tylko musisz mieć to ALLEGRO PACZKOMATY, wtedy logując się do menadżera paczek jako konto allegro, wtedy wchodzisz i płacisz tyle za przesyłkę, doładowujesz też opcją 8,99 zł
jeśli natomiast udostępniasz Paczkomat 24/7 to wtedy możesz sama opisać ile chcesz za przesyłkę, tutaj nie ma tego ALLEGRO
ja loguję się ZALOGUJ PRZEZ ALLEGRO
potem doładowuję się przy płatnościach za
Allegro Paczkomaty24/7 InPost maksymalny rozmiar 41 x 38 x 64 cm, waga 25 kg 8,99 zł
wchodzę w zakładkę ALLEGRO ---->>> IMPORT ALLEGRO INPOST i tam są dane osoby, która kupiła u mnie daną rzecz, potem wybieram tylko gabaryt, opłacam i mam i to 8,99 zł kosztuje
mam nadzieję, że wytłumaczyłem poprawnie
chyba tak tylko kody są dla gabarytu A, a na allegro przez PACZKOMATY ALLEGRO 24/7 możesz przy cenie 8,99 zł wysyłać gabaryty A B i C
asantesana
Postów 6351
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Możesz napisać, gdzie się logujesz przez allegro? Jakaś strona, czy jest odnośnik na allegro?
pioge7
Postów 8201
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
asantesana
Postów 6351
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
https://manager.paczkomaty.pl/auth/login
Dzięki pioge, dobry człowieku, już chyba kumam
pioge7
Postów 8201
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
myślałem że stronę znasz a nie możesz zajarzyć gdzie to logowanie jest
pioge7
Postów 8201
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
od któregoś tam lutego czy marca, będziemy płacić nie dość że wyższe prowizje, to jeszcze dodatkowo im się zamarzyło płacenie za prowizję od dostawy...
czyli ktoś kupi u nas za 100 zł plus 20 zł wysyłka to płacimy prowizje od 120 zł a nie od 100 zł.
nie dość że poczcie czy kurierowi płacimy 20 zł to jescze prowizję od tego do allegro
lukasz6
Postów 306
Data rejestracji 27.11.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gdy się ma pakiet smart, to nic nie jest korzystniej:(
Cena towaru na allegro, gdy ktoś ma wykupiony pakiet smart i tym samym "niby bezpłatną dostawę", jest z reguły powiększona o koszty wysyłki. Więc płacimy za tę wysyłkę i tak my... Wystarczy porównać aukcje - bez pakietu ze smart dostawą cena niższa nawet o 12 zł - więc ten pakiet smart, to taki chwyt marketingowy. Opłacalny może wtedy, gdy zwracamy towar, bo wtedy faktycznie nie płącimy za przesyłkę powrotną. Jak nie wykupiłem pakietu smart na kolejny rok, to allegro co chwilę bombarduje mnie mailami, bym przedłużył, ale tego nie zrobię.
Korzystam z olx, tam na szczęście nie ma prowizji od wystawionych i sprzedanych rzeczy - prowizje na allegro na tyle odstraszają, że już nic tam nie wystawiam od dłuższego czasu.
Nie wróżę im sukcesów z taką polityką i podejściem do klienta.
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane